Dongense agenda

DONGENHOMESPOT DE INTERNETKRANT

Dongens Nieuws.Elke dag. Actualiteiten voor en over Dongen, s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart .De internetkrant van Dongen is er voor alle Dongenaren

DONGENSE ACTUELE AGENDA

Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen van verenigingen en instellingen uit Dongen en de regio.

Ook uw activiteiten worden op deze pagina geplaatst.

Neem vandaag nog contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

VOLCKAERT TV

Elke week vindt de bewoner van de Volckaert en van de woningen aan het Dongepark op deze plaats het programma van de Volckaert Televisie

De TV uitzendingen op de Volckaert zijn gevuld met nieuws over de Volckaert, Dongen en regio met entertainment. De programma's worden nu op het Volckaert kanaal 24 uur uitgezonden.

 

**BINNENKORT

**TOELICHTINGEN

**LANGLOPEND

vrij 19 januari 2018 € 15,00

De Heeren van Dongen

Soundos is een

multi-talent.

 

persfoto

Ze was al in 2009 op TV te zien met ‘De meiden van Haram’ en ‘Vrouw en Paard’. Soundos is al meer dan tien jaar lid van het bekende gezelschap Comedy Train en ze staat vanaf 2010 met eigen programma’s in het theater. Je zou haar ook kunnen kennen van haar rol in de bioscoophit ‘Shouf Shouf Habibi’ of haar deelname aan het TV-programma ‘Wie is de Mol?’

Dit jaar staat Soundos met ‘Niets te verliezen’ op de planken. Ze laat zich in deze nieuwe cabaretvoorstelling van haar kwetsbare kant zien. Simpelweg, omdat ze niets te verliezen heeft!

Wil je alvast een voorproefje? Bekijk dan onderstaande video uit Soundos haar eerdere voorstelling Geboren met Ervaring.

NIEUWE WISSEL-TENTOONSTELLING

DE LOOIERIJ

PAKT UIT

van 25 november tot 19 februari 2018

DE LOOIERIJ pakt uit. In deze nieuwe wisseltentoonstelling laat DE LOOIERIJ kunstzinnig werk zien van vier vrijwilligsters werkzaam in het eigen museum. Nel Beekers, Karin den Boer, Joke Driessen en Mariet Moelands tonen diverse en kleurrijke beelden, glaswerk, schilderijen en quilts. De kenmerken van het werk van Karin den Boer zijn kleurrijk en figuratief met vaak Aziatische personages als onderwerp, geschilderd met acrylverf. De meeste quilts van Joke Driessen zijn met de hand gemaakt met kleurrijke stofjes van Kaffe Fassett, maar ook klassieke en zelfs gebruikte stofjes zijn er in verwerkt. De werken van Mariet Moelands laten zich moeilijk omschrijven, omdat ze zowel figuratief als abstract zijn. Geabstraheerde figuren zijn vaak te herkennen! Nel Beekers omschrijft haar glaswerken als volgt: Glas kan schitteren in het licht maar is mysterieus in het donker. Glas kan vloeibaar zijn en is daardoor vormbaar. Glas is fascinerend in alle vormen ... altijd een uitdaging. De werken van deze vier dames zijn te zien van 25 november tot 19 februari, entree gratis.

Blues Promotion Dongen presenteert een X-Mas party met Doghouse Sam & his Magnatones 26 december

 

In alle bescheidenheid kunnen we ons geen betere manier voorstellen om dit jaar af te trappen dan met deze grensoverschrijdende rockin・rhythm・n bluesband uit de lage landen. Doghouse Sam & his Magnatones is een Roots, Blues, Rock & Swingsensatie uit Belgi・ Vijf jaar geleden waren ze ook al in De Gouden Leeuw te gast, maar we zijn zo vrij om ons zelf even te herhalen. Daar hebben we alle reden voor Doghouse Sam brachten twee cd's uit met allen eigen songs en zopas kwam er een vinyl EP uit en nu komen zij ook hun derde full album hier presenteren. Bovendien wonnen zij in 2015 The Belgian Blues Challenge, en werden zij ook tweede in The European Blues Challenge 2015. De band kan ook referenties voorleggen zoals Blues Festivals in Peer (B) en Moulin Blues in Ospel en Rock Billy Rave in U.K. en festivals in Noorwegen, Portugal, Polen, Azoren, Spanje en Frankrijk.

Zanger/gitarist/mondharmonicaspeler Doghouse Sam aka Wouter Celis heeft zijn muzikale sporen in diverse bands verdiend, waarbij vooral ook zijn prestaties als frontman van de vroegere The Rhythm Bombs in het oog springen. Zijn Magnatones bestaan uit Franky Gomez, uitgeroepen als Neerlands Best Blues Drummer 2012・en upright basplayer Jack 詮ire・o・Roony ex lid van o.a. The Seatsniffers.

 

We spelen liever een noot te weinig dan een te veel・aldus Wouter Celis en we spelen liever met timing dan met noten・liet hij zich ontvallen in een interview.

Wouter is ook een begenadigde songwriter en lijkt in zijn nummers de grenzen te willen aftasten van de geciteerde genres en doet dat op een dermate inventieve wijze dat deze rootsmuziek boeit van begin tot einde, op deze manier is de blues nog lang niet ten dode opgeschreven. Net als een goede rootsband grijpen deze jongens terug naar de naakte essentie:

gitaar, mondharmonica, drums, een staande bas en een pak sterke ongepolijste rauwe blues songs. Meer hebben ze echt niet nodig om een feestje te bouwen, maar let toch een beetje op want: deze heren schrikken er niet van terug om u af en toe een fikse stomp in de maag te geven. Dus komaan: klik die gordels vast en ride The Blues Highway!

 

26 december Tweede Kerstdag . Aanvang 21.30 Inkom: 10 euro

Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen.

http://www.doghousesam.info/

http://www.bluesdongen.nl/

December ophaaldata rommelmarkt HV Dongen

 

Misschien herkent u dit bericht? U kunt weer bellen naar het vertrouwde adres om uiteenlopende artikelen van zolders en uit schuren op te laten halen voor de rommelmarkt van de handbalvereniging Dongen. Heeft u onlangs uw zolder of schuur opgeruimd en staan er nog spullen bij waarvan u denkt die kunnen nog een tweede leven mee, dan kunt u bellen met Jannie de Leeuw. (0162 – 317971) of via adjannie@outlook.com een melding maken. Zij maakt met u een afspraak wanneer de leden u langskomen. De ophaaldata die vast staan zijn: 16 dec., 6 jan en 20 jan.2018.

U hebt ook de mogelijkheid om iedere maandagavond tussen halfzeven en halfnegen spullen in te leveren op onze buitenaccommodatie ’t Theehuis, achter zwembad De Vennen in Dongen..

DECEMBER

Kerstconcert Fanfare Euterpe, muziekvereniging

St Bavo en de Oosterhoutse Nachtegalen.

 

Euterpe en muziekvereniging St. Bavo presenteren een sfeervol kerstconcert in de Lambertuskerk te Raamsdonk met medewerking van het alom nationaal en internationaal bekende jeugdkoor de OOSTERHOUTSE NACHTEGALEN.Op zaterdagavond 16 december om 20.00 uur kunt u gaan genieten van dit unieke concert in de sfeervolle ambiance van de Lambertuskerk te Raamsdonk. Deze bijzondere locatie gaat de samenwerking tussen de fanfare, de harmonie en het jeugdkoor onvergetelijk maken.Jeugdkoor de Oosterhoutse Nachtegalen bestaat uit jongens en meisjes, in leeftijd variërend van ongeveer 7 tot ongeveer 20 jaar, die zingend de hele wereld over trekken. Vrijwel elk jaar maakt het koor een tournee. Zo werden er o.a. concertreizen gemaakt naar Amerika, Denemarken, Noorwegen, Tsjechië, Polen, Canada, Engeland, België, Spanje, Zuid-Afrika, Oostenrijk, Duitsland, Rusland/Siberië, Albanië, Ierland en Nieuw-Zeeland.Het Jeugdkoor de Oosterhoutse Nachtegalen, Fanfare Euterpe uit ‘s Gravenmoer en muziekvereniging St. Bavo uit Raamsdonk zullen ieder een aantal muziekstukken in kerstsfeer ten gehore brengen, maar ook de samenwerking zal middels diverse nummers worden opgezocht. Laat u verrassen! Wij nodigen u uit om een gezellige avond door te brengen in een bijzondere kerstsfeer.Kaarten à 15 euro voor dit concert kunt u bestellen via de website: www.fanfare-euterpe.nl of www.muziekverenigingstbavo.nl en tevens zijn de kaarten te koop bij Dorpshuis de Geubel, supermarkt EMTÉ in ’s Gravenmoer, Ontmoetingcentrum, smaakrijk en bakkerij van de Westen in Raamsdonk.

Kleindierenshow

’s Gravenmoer

15-16 december

 

Vrijdag 15 en zaterdag 16 december is er in het dorpshuis de Geubel aan de Hoofdstraat in ‘s Gravenmoer weer een kleindierenshow. Deze show wordt voor het 59e jaar georganiseerd door de plaatselijke kleindierenvereniging “Nooit te Goed” .

Evenals voorgaande jaren zullen de fokkers en liefhebbers van hoenders, sier en watervogels, sierduiven, konijnen en cavia’s hier hun mooiste dieren exposeren.

 

MEER LEZEN ELDERS OP DEZE PAGINA

vrijdag 15 december 2017 €15,00

Cambreur College 20:15 uur

Steven Brunswijk,

Wanneer ben je nou helemaal jezelf? Dat is de vraag die Steven Brunswijk, alias de Braboneger, zichzelf stelt in zijn voorstelling: “Als ik mezelf kon zijn”. Steven is o.a. bekend van het tv-programma De Braboneger Verkaast. Vanaf september 2017 is hij op NPO 3 te zien met zijn nieuwe programma De Braboneger Basht.

Als iedereen kon zeggen wat hij of zij vindt of wil, zonder consequenties en schaamte zou de wereld er heel anders uit zien. Regels zijn goed, maar ze belemmeren ook onze vrijheid. Daarom gaat Steven dieper in op deze gevoelens en laat mensen tijdens zijn voorstelling hun ware aard zien. Alles met een enorme lach natuurlijk, want zonder humor is er geen Braboneger.

16 december

Ophaaldatum rommelmarkt HV Dongen

 

Ja hoor, hier is de handbal weer met het bericht dat u kunt bellen naar het vertrouwde adres om uiteenlopende artikelen van zolders en uit schuren op te laten halen voor de rommelmarkt van de handbalvereniging Dongen. Heeft u onlangs uw zolder of schuur opgeruimd en staan er nog spullen bij waarvan u denkt die kunnen nog een tweede leven mee, dan kunt u bellen met Jannie de Leeuw. (0162 – 317971) of via adjannie@outlook.com een melding maken. Zij maakt met u een afspraak wanneer de leden u langskomen. De ophaaldata die vast staan zijn: 16 dec., 6 jan en 20 jan.2018.U hebt ook de mogelijkheid om iedere maandagavond tussen halfzeven en halfnegen spullen in te leveren op onze buitenaccommodatie ’t Theehuis, achter zwembad De Vennen in Dongen.Namens het bestuur en leden van de handbalvereniging Dongen:Fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2018.

Soos in De Kuip

Op zaterdagavond 16 december is er een bijeenkomst van soos De Kuip. Het is een soos voor mensen met een beperking. Het maakt niet uit welke beperking. Het wordt bovendien georganiseerd door mensen met een beperking. De soos richt zich op alle leeftijden en op de hele regio. Het begint om 20.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Het adres is Klokkenlaan 42, 5175 NV in Loon op Zand. Er zijn regelmatig thema-bijeenkomsten. Deze bijeenkomst staat in het teken van Kerst. Voorts zijn er bijeenkomsten gepland op 20 januari (Nieuwjaar), 17 februari (carnaval), 24 maart, 21 april (oranje & karaoke) 26 mei en 23 juni (barbecue). Heb je vragen dan kun je mailen naar soosdekuip@outlook.com of bellen naar Kees Hesselmans (06-47359733), Kirsten van Rijnswoud (06-17181004) of Wesley Goossens (06-13153288).

Feestelijke Kerstmarkt

in ’s Gravenmoer

Op zaterdag 16 december vindt in ’s Gravenmoer van 14.00 tot 17.00 u op het Dorpsplein en in Dorpshuis de Geubel een feestelijke Kerstmarkt plaats met muziek, zang, oliebollen, verkoop van kerstbomen en kerststukjes, een kleindierenshow en een activiteit voor de schooljeugd.De organisatie is in handen van Muziekvereniging Crescendo met medewerking van

de Dorpsraad ’s Gravenmoer, Kleindierenvereniging “Nooit te Goed”, Oranjevereniging ‘s Gravenmoer, Het ’s Gravenmoers Volkskoor, de ’s Gravenmoerse oliebollenbakkers, E.H.B.O. ’s Gravenmoer, Buurtwacht ‘s Gravenmoer, de Geubelcommissie en Stichting Donckhuys.In de Geubel kan de kleindierenexpositie van “Nooit te Goed” worden bewonderd en een drankje worden gedronken en op het Dorpsplein kan worden geluisterd naar muziek en zang. Het ’s Gravenmoers Volkskoor presenteert zich in de sfeer van Charles Dickens en Crescendo verzorgt een mooi optreden. De ’s Gravenmoerse oliebollenbakkers doen weer hun best om lekkere oliebollen te bakken voor het publiek.

Schoolkinderen zullen de kerstboom op het plein versieren en burgemeester Starmans en de wethouders Panis en Van Beek zullen tussen 15.00 en 16.00 uur aanwezig zijn.

De toegang is gratis.

Kerstconcert Vrouwenkoor Les Chanterelles met harp

Sfeervolle muziek en de donkere dagen voor kerst; ze horen bij elkaar. Op zaterdag 16 december brengt Vrouwenkoor Les Chanterelles, dat onder leiding staat van Esther Barten, een sfeervol kerstconcert ten gehore. Het optreden staat geheel in het teken van werk voor vrouwenkoor met harpbegeleiding. Op het programma staan onder andere A Ceremony of Carols van Benjamin Britten en Winter Lullabies van Howard Goodall. Maar ook Oscar van Hemels ‘Kinderkruistocht’ wordt uitgevoerd, voor het eerst met de later toegevoegde harpbegeleiding. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door harpiste Valérie Rijckmans.

Het concert vindt plaats in de Nederlands Hervormde Kerk, Kerkdijk 15 te ’s Gravenmoer, aanvang 19.30 uur. De kerk gaat om 19.00 open voor publiek en kaarten à €12,50 zijn aan de deur te koop of te bestellen via info@leschanterelles.nl.

Kleindierenshow

’s Gravenmoer

15-16 december

 

Vrijdag 15 en zaterdag 16 december is er in het dorpshuis de Geubel aan de Hoofdstraat in ‘s Gravenmoer weer een kleindierenshow. Deze show wordt voor het 59e jaar georganiseerd door de plaatselijke kleindierenvereniging “Nooit te Goed” .Evenals voorgaande jaren zullen de fokkers en liefhebbers van hoenders, sier en watervogels, sierduiven, konijnen en cavia’s hier hun mooiste dieren exposeren.Het is voor deze fokkers altijd weer een hoogtepunt om hun dieren in topconditie te presenteren aan het einde van het fokseizoen. Ze hopen hiermee ook de belangstelling voor deze mooie hobby te wekken bij bezoekers aan deze show. Het houden van dieren geeft veel mensen voldoening. Raszuiver kweken en dieren in top conditie showen geeft de dierenliefhebber iets extra’s in het uitoefenen van zijn hobby. Belangrijk is hierbij dat de diversiteit van dieren zo ook in stand gehouden wordt. Het zou jammer zijn als we over een aantal jaren alleen nog maar kennis hebben van een “legkip”of “slacht kalkoen”.

De soorten en verscheidenheid zijn belangrijk om bewaard te blijven. Het is goed dat er een aantal landelijke en internationale organisaties zijn die zich bekommeren om dit stukje levend erfgoed in stand te houden. Verschillende hoenders groot en klein, duiven, konijnen, eenden, ganzen en siervogels, verschillend in pluimage en kleur, zijn te bewonderen tijdens de show dagen. De eigenaren van deze dieren zijn tijdens de showdagen vaak aanwezig om de bezoekers te informeren en eventuele vragen te beantwoorden. De dieren zijn allen gekeurd door erkende keurmeesters en van een beoordeling voorzien.

De vereniging “Nooit te Goed” bestaat dit jaar 59 jaar.

Ondanks dat de belangstelling om dieren te houden in verenigingsverband wat afneemt. Is de vereniging een actieve vereniging met een grote verscheidenheid aan dieren. Dieren kijken en een paar gezellige uurtjes bij het Rad van FortuinDe leden van “Nooit te Goed” hebben weer hun best gedaan om er een mooie show van te maken die u bezoek meer dan waard is.

 

Ook zal op de vrijdag- en zaterdagmiddag en avond het bekende Rad van fortuin draaien waar weer mooie prijzen zijn te winnen.

Openingstijden:

Vrijdag 15 december van 13.00 – 23.00 uur.

Zaterdag 16 december van 10.00 – 21.00 uur

Na 21.00 uur blijft het Rad draaien tot 24.00 uur

De toegang is gratis.

Expeditie Bethlehem

 

Kerstwandeling in Dongen centrum.

Loopt u mee met de kerstwandeling “Expeditie Bethlehem” op zaterdag 16 december aanstaande

In Dongen ? Met meer dan 200 enthousiaste medewerkers zijn we een prachtige tocht aan het voorbereiden zoals Dongen nog niet heeft meegemaakt.

U wandelt langs verschillende scenes van het kerstverhaal. Tijdens deze wandeling wordt de geboorte van Jezus op een spraakmakende manier verteld en verbeeld, met toneel, zang en dans. Beleef het eeuwen oude kerstverhaal en wandel mee. !Om 1700 uur doet burgemeester Marina Starremans de opening bij de Oude Kerk in de Kerkstraat Van 1700 uur tot 1930 uur kunt u starten met de wandeling. U bepaalt zelf uw tijd van komen. U loopt onder begeleiding van een gids en bent ongeveer anderhalf uur onderweg. Na de wandeling is er in de Oude Kerk warm drinken en wat lekkers. Deelname is gratis, u hoeft zich niet vooraf aan te melden, wel bestaat de mogelijkheid onderweg om een bijdrage te leverenExpeditie Bethlehem wordt georganiseerd door de gezamenlijke kerken van de gemeente DongenWe willen u ook informeren over een aantal praktische zaken:

 

1 Kom zoveel mogelijk lopend of met de fiets. We verwachten een grote toeloop en parkeerplaatsen voor de auto zijn beperkt

2. Het is donker en we lopen over straat. Zorg ervoor dat u goed zichtbaar bent. De verkeersbrigadiers helpen u met veilig oversteken.

3. De route is toegankelijk voor buggy’s, kinderwagens, scootmobielen en rolstoelen.

 

U vindt ons op facebook: www.facebook.com/kersttochtdongen

Of https://www.protkerkdongen-rijen.nl

www.parochiedongen.nl

www.hoop-dongen.nl

www.cgk-sgravenmoer.nl

 

vragen: via expeditiebethlehem@gmail.com

DECEMBER VERVOLG

JAZZWORKSHOP in

De Heeren van Dongen

Adjan Emmen presenteert zondagmiddag 17 december het afsluitend optreden van zijn jazzworkshop. Plaats van uitvoering is De Heeren van Dongen.Om 15.00 uur gaat de jazzworkshop beginnen. Het is weer een omvangrijke groep musici die de afgelopen drie maanden vooral geëxperimenteerd heeft met jazzimprovisatie. Het seizoen is hiermee afgelopen en er begint weer een nieuwe cursus over drie maanden.Zondag 17 december De Heeren van Dongen, Dongen. Aanvang 15.00 u. De toegang is gratis.Meer informatie over de cursus: www.adjanemmen.nl 

Zondag 17 december om 15.00 uur.

Kerstconcert in de Laurentiuskerk

met Laurentiuskoor, kinderkoor de Koepeltjes, jeugdkoor The Stars,St. Janskoor uit Oosterhout, diverse solisten en instrumentalisten. Toegang: gratis.

Kerst concert:

17 december 2017

 

Organisatie: Gezelligheidskoor "Dongens Levenslied" Dongen.Café en Zalencentrum De Viersprong Kanaalstraat 10 5104 AC DongenAanvang:13.30 uur - 18.00 uur.Toegang gratis. Voor meer info: www.dongenslevenslied.nl

 

 

MANCHESTER BY THE SEA

 

Wegens weersomstandigheden is de voorstelling afgelopen maandag afgelast en wordt deze film vertoond maandag

18 december in theater De Volckaert.

 

Klusjesman Lee (Casey Affleck) uit de buitenwijk van Boston, een solitaire, mechanische man, krijgt via de telefoon de mededeling dat het mis in met zijn broer. Lee is hierdoor genoodzaakt terug te keren naar zijn oorspronkelijke woonplaats Manchester by the Sea. Daar krijgt hij te horen dat zijn broer is overleden en hij de voogdij krijgt over zijn neefje. Maar om dat te kunnen opbrengen zal Lee zijn verleden moeten overwinnen.

 

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Losse verkoop

€ 6,50 (CJP/CKV€ 5,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub.

Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Lichtjesavond DONGEN

De jaarlijkse Lichtjesavond

komt er weer aan!

Op maandag 18 december wordt in Dongen de tiende editie van de Lichtjesavond gehouden. De jaarlijkse traditie om de aanloop naar Kerst te vieren en licht te geven aan deze donkere dagen. Een sfeervol verlichte begraafplaats, bijpassende muziek en een warm drankje zorgen voor een passende sfeer.

De gedachte achter de lichtjesavond is het bijeen brengen van nabestaanden, die in deze periode niet altijd gelegenheid vinden het graf van hun dierbaren te bezoeken. De lichtjesavond is een ritueel dat u dichter bij de herinneringen brengt aan uw overleden partner, kind, familielid of vriend. U staat (letterlijk) stil bij uw dierbaren en als u wilt kunt u een kaarsje branden bij het graf.De paden van de begraafplaats worden verlicht door fakkels en op diverse plaatsen staan vuurkorven. Het koor verzorgd de muziek en er wordt u een warm drankje aangeboden. Ook heeft u de mogelijkheid om een wenskaartje op te hangen.

De Lichtjesavond wordt georganiseerd door gUitvaartverzorging Van Berkel, DELA uitvaartcentrum, AVRI Bloem- en Tuincentrum en de Gemeente Dongen. U bent van harte welkom op maandag 18 december, van 18.00 tot 20.00 uur op Begraafplaats De Kremer, Groenstraat 14a te Dongen. Parkeren kan op het parkeerterrein van de AVRI, die speciaal voor de lichtjesavond wordt opengesteld. Daarnaast zorgen verkeersregelaars voor een veilige oversteek.

Woensdag 20 december

Lezing Zin in Brabant

Paul Spapens

Aanvang 20.00 uur in de

Heeren van Dongen

 

De ontkerkelijking heeft met een revolutionaire snelheid over Brabant geraasd. Nu de ontkerkelijking vrijwel is voltooid en de ene kerk na de andere wordt gesloten, vraagt Paul Spapens zich af hoe het is gesteld met religie en spiritualiteit in hedendaags Brabant. Een onderzoek, uitgevoerd samen met zijn collega Marieke Boerefijn, bracht hem op het spoor van tientallen religieuze stromingen die Brabant momenteel rijk is. Over dit multireligieus Brabant gaat de lezing die Paul Spapens geeft. Paul ondersteunt zijn verhaal met foto’s. Hij is dagbladjournalist en publicist. Paul Spapens schreef tientallen boeken over immaterieel erfgoed en identiteit.

Aanvang 20.00 uur in de Heeren van Dongen, Sint Josephstraat 187, 5104 ED Dongen. Entree gratis voor leden. Voor niet leden is de entree € 2,=.

 

Feestavond Handbal

Jingle Beats

 

Voor de derde keer organiseert de handbalvereniging Dongen op kerstavond (zondag 24 december) Jingle Beats in café-restaurant De Salamander. Na twee succesvolle, uitverkochte, voorgaande keren wordt deze derde keer nog meer gezelligheid verwacht. Niet alleen vanwege de aanwezigheid van de Dongense dj ’s Jim Craane en Art Lectic, later op de avond zal ook Arjon Oostrom zijn opwachting maken. Deze volkszanger, die bekend is geworden door onder andere Zakka Zakka, Pure Verleiding, Zij is de mooiste van de dansvloer, Schudden en Zo heb ik jou nog nooit gezien, gaat dan de tent op zijn kop zetten. De kaartverkoop is inmiddels gestart en verloopt goed. Zo zijn de eerste 50 kaarten (Early Birds) al aan de man of vrouw gebracht. In de voorverkoop (café De Salamander, sporthal Dongen) kosten de kaarten 10 euro.

Bespreken kan ook via sponsoring@hvdongen.nl .

Zondag 24 december aan de zaal 14,00 euro. Vol is vol. Deur open: 20.30 uur en aanvang feestavond 21.30 uur.

Lion raakt gevoelige snaarDonderdag 28 december vertoont Cinemaclub Dongen de

film “Lion” in het theater De Volckaert.

 

Stel je voor als klein kind verdwaald van huis te raken in India, een land met meer dan een miljard inwoners en zo'n vierhonderd gesproken talen. Het overkwam de destijds vijfjarige Saroo nadat hij per ongeluk in een verkeerde trein stapte en na enkele dagen en duizenden kilometers aan de andere kant van het land terechtkwam. Via een weeshuis werd Saroo uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Jaren later, met behulp van de toen net nieuwe zoekmachine Google Earth en flarden uit zijn geheugen, probeerde hij zijn biologische familie te traceren. Een onwaarschijnlijke zoektocht naar een speld in een hooiberg, die op even integere als vakkundige wijze verfilmd werd door regisseur Garth Davis. Aardig aan het gegeven van deze zoektocht - die zich grotendeels achter een laptop en landkaart vol punaises plaatsvindt - is dat Garth Davis en zijn cinematograaf Greig Fraser een visuele stijl hebben gevonden die hier strak op aansluit. Zo kent de film vele weidse shots die zich van bovenaf over uitgestreken landschappen heen glijden, wat sterk doet denken aan de manier waarop een cursor zich boven een virtuele landkaart beweegt. Het resultaat is een intiem en vakkundig geschoten verhaal, dat een genuanceerd beeld schetst van het leven van een adoptiekind vanuit alle verschillende perspectieven, en tegelijkertijd een positieve boodschap meedraagt over technologie als een verrijking van ons leven. Bovenal schittert hier echter de fantastische cast (Nicole Kidman, Dev Patel) die het geheel invoelbaar weet te maken. Na een ontroerende ontknoping maken zij het de kijker wel erg moeilijk om de zaal nog te kunnen verlaten zonder een traantje weg te pinken.

Hiermee eindigt ons programma voor het jaar 2017. Wij danken al onze bezoekers voor de getoonde belangstelling en wensen u een gezond en goed (film)jaar 2018.

 

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Losse verkoop

€ 6,50 (CJP/CKV€ 5,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub.

Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Blues Promotion Dongen presenteert een X-Mas party met Doghouse Sam & his Magnatones

26 december Tweede Kerstdag . Aanvang 21.30 Inkom: 10 euroCafé-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen.

http://www.doghousesam.info/

http://www.bluesdongen.nl/

 

MEER INFO ELDERS OP DEZE PAGINA