Dongense agenda

DONGENHOMESPOT DE INTERNETKRANT

Dongens Nieuws.Elke dag. Actualiteiten voor en over Dongen, s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart .De internetkrant van Dongen is er voor alle Dongenaren

DONGENSE ACTUELE AGENDA

Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen van verenigingen en instellingen uit Dongen en de regio.

Ook uw activiteiten worden op deze pagina geplaatst.

Neem vandaag nog contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

VOLCKAERT TV

 

Elke week vindt de bewoner van de Volckaert en van de woningen aan het Dongepark op deze plaats het programma van de Volckaert Televisie

De TV uitzendingen op de Volckaert zijn voorlopig weer gestart  , en wel op maandag en vrijdagavond van 19-22u Uitzending van ’n uur met herhaling. 

Dit wordt gedaan door het opstarten van een DVD waarop het programma staat en is een tijdelijke oplossing .Nu kunnen de bewoners van de Volckaert en aanleunwoningen weer kijken naar aktualiteten en entertainment

BINNENKORT

EN LANGLOPEND

Kerst concert:

17 december 2017

 

Organisatie: Gezelligheidskoor "Dongens Levenslied" Dongen.Café en Zalencentrum De Viersprong Kanaalstraat 10 5104 AC DongenAanvang:13.30 uur - 18.00 uur.Toegang gratis. Voor meer info: www.dongenslevenslied.nl

OKTOBER

De smartphone en haar geheimen.

 

Maandag 16 oktober vertoont Cinemaclub Dongen de film “Perfetti Sconosciuti”

in het theater De Volckaert.

 

Grote delen van onze wereldbevolking zijn inmiddels zo'n beetje vergroeid met de smartphone. Deze verslaving leidt tot extreme situaties, waar ook fervente bioscoopgangers zich ongetwijfeld aan ergeren. Als je een restaurant binnenloopt hebben negen van de tien eters een mobieltje naast het bord liggen. De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij, maar mensen vergeten weleens dat hun hele privéleven er inmiddels in terug te vinden is. Daar kom je pas achter als je het stukje techniek verliest. Het apparaatje voedt ook nog eens de vermoedens dat iedereen wel iets te verbergen heeft. Voor een groep Italiaanse vrienden is het tijd voor een test. Overtuigd dat ze elkaar kennen en dat ze niets voor elkaar te verbergen hebben spreken ze af om tijdens het etentje elk gesprek met luidspreker aan te beantwoorden en elk mailtje, sms'je of appje hardop voor te lezen en te beantwoorden.

Regisseur Paolo Genovese introduceert zeven personages, waarvan drie koppels en een voormalig vrijgezel wiens nieuwe partner verstek laat gaan wegens ziekte. Het zevental - onder wie een psychologe, arts, taxichauffeur en kantoorklerk - kent elkaar al decennialang. De hechte vrienden vormen een divers gezelschap van verschillende leeftijden, hetgeen garant staat voor een boeiende dynamiek. Met elk telefoontje of bericht krijgen personages en toeschouwer een stevige wending voor de kiezen, zonder dat zo'n moment de tijd krijgt te landen. Ook als het merendeel van de personages zich na een handvol onthullingen laat zien als een huichelachtig of nauwdenkend, houdt Genovese de toon opvallend luchtig. Daardoor beweegt de film zich vrij behendig tussen komedie, drama en soap om tenslotte de kijker achter te laten met de vraag: Hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk?

 

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Losse verkoop

€ 6,50 (CJP/CKV€ 5,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub.

Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

FILM DE NATUUR LANGS

EN OP DE DONGE 18 OKTOBER

 

Al vele jaren probeert Christ Grootzwagers, voorzitter van Natuurvereniging Ken en Geniet, telkens weer met een nieuw programma u te vermaken, het ene jaar is de keuze makkelijker dan het andere, er is zoveel moois te bewonderen.Deze keer blijft hij erg dicht bij huis, namelijk langs de oevers van onze Donge.filmmateriaal genoeg, om van een korte wandeling toch een avondvullend programma te maken, dus kom eens kijken en genieten, van onze eigen omgeving.De voorstelling vindt plaats op woensdag 18 oktober, in de zaal van De Heeren van Dongen, Sint Josephstraat 187, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.

HIER MEER

Woensdag 18 oktober

knutselworkshop

voor kinderen vanaf 5 jaar.

13.00 uur tot 15.30 uur

Deelname € 2,-

 

Tijdens de herfstvakantie is in DE LOOIERIJ op woensdagmiddag 18 oktober een knutselworkshop voor kinderen onder begeleiding vanaf 5 jaar. Vanaf 13.00 uur tot 15.30 uur kun je het museum binnenlopen en deelnemen aan de workshop. Er staan twee enthousiaste vrijwilligsters klaar om te assisteren bij het maken van placemat van leer. De deelname aan de workshop bedraagt € 2,00. Kom gezellig langs en ga naar huis met een prachtige placemat voor op tafel.

 

Museum de Looierij

Kerkstraat 33

5101 BB Dongen

Blues Promotion Dongen presenteert Julian Sas Band.

 

persfoto

Het is alweer zo’n twintig jaar geleden dat Julian Sas met een klap in de vaderlandse blueswereld landde. En dat is voor hem niet zonder gevolgen gebleven. Sindsdien verschenen op regelmatige basis uitstekende studio- en live-albums en toerde hij onvermoeibaar door Nederland en Europa. Waren zijn cd’s altijd van een uitzonderlijke klasse, Julian Sas en zijn bandmaten zijn op het podium absoluut op zijn best. Nu is met ‘Feelin’ Alive’, opnieuw een live-cd verschenen. Een registratie die nog meer dan de voorgaanden het beleven van een optreden weergeeft.

In de categorie Nederlandse blues steekt één guitarist er met kop en schouder bovenuit. De sympathieke zanger/gitarist uit Beneden Leeuwen overtreft de concurentie al jaren met zijn geperfectioneerd gitaarspel en songs. De gitaarvirtuoos raakte betoverd toen hij op zestienjarige leeftijd voor het eerst de kunsten van Rory Gallagher en Jimi Hendrix aanhoorde. De gitarist was zelfs zo onder de indruk van zijn helden, dat hij zijn eerste gitaar aanschafte en dag en nacht aan het reperteren sloeg. Sas zal waarschijnlijk nooit het success behalen van voorgenoemde legendes, maar hij drijft wel voort op de passie van het genre. En hij heeft wel een status opgebouwd in de lage landen die zeker indrukwekkend kan zijn. En na meer dan twintig jaar en de release van zijn veertiende album (!) kan er toch wel van een status gesproken worden. Julian Sas is niet te stoppen en is voornamelijk een podiumbeest dat hoor je in zijn energieke bluesrock met de felle gitaarrifs, maar ook ingetogen ballads waar de soul van afdruipt. Maar blues is geen muziek voor zielepoten en werkt uitermate louterend zeker bij deze Gelderse snarenatleet werkt het niet anders en bij zijn vaste secondanten: Rob Heijne op drums, Fotis Anagnostou op basgitaar en Ronald Bakker op Hammond. Zij zullen er weer vol gas tegen aan gaan, kamerbreed gestoffeerde blues en boogie zullen zoals verwacht kan worden de hoofdmoot zijn. Puur vakwerk uit Nederland dus ditmaal al zal Julian Sas nooit zijn wortels uit de rock veronachtzamen. Gelukkig zorgde het luisteren naar bluesmuzikanten als Muddy Waters en Rory Gallagher voor de ommekeer, maar wel barstens van vitaliteit en integer tot op het bot.

Zondag 29 oktober a.s. Aanvang 16.30. Entree 15 euroCafé-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen.www.juliansas.com www.bluesdongen.nl

 

NOVEMBER

Hobby/Rommelmarkt

5 november 2017.

 

persfoto

Organisatie: Gezelligheidskoor "Dongens Levenslied" Dongen.Café en Zalencentrum De Viersprong Kanaalstraat 10 5104 AC DongenAanvang: 10.00 uur tot 16.00 uur.Entree per persoon: 1 euro 50 cent.

Kinderen tot 12 jaar gratis.Voor meer info: www.dongenslevenslied.nl

TAFELS ZIJN TE HUUR.

VOOR CONTACT :

Anton Smulders tel. 0642478072

of MAIL horstenrene@gmail.com

 

 

 

Op zondag 5 november is er om 14.30 uur op de grens van Dongen en Rijen aan de Dongenseweg 56, in de ‘Grand Ole Opry’, een

Huiskamerconcert van Gospel en Country-duo A.G. and Kate.

persfoto

A.G. and Kate spelen al ruim 44 jaar akoestische country- en gospelmuziek en begeleiden zichzelf met gitaar, banjo, autoharp en dulcimer. De afgelopen jaren waren A.G. and Kate in november niet in Nederland, maar in de Verenigde Staten op tournee. Door omstandigheden is deze toer niet doorgegaan, waardoor er nu ruimte is voor dit huiskamerconcert.

Tijdens dit concert zal Hans van Ee als gastartiest een aantal songs brengen.Reserveren is vanwege de beperkte ruimte noodzakelijk. Neem contact op met Kate: 0161-223305 of mail naar AGandKate@hotmail.com Het bijwonen van een huisconcert in de Grand Ole Opry is altijd bijzonder. U bent welkom vanaf 14.00 uur.

Grand Gala

du Pee & Blèr du Pee 2017

 

archieffoto peeenstekers

Op 18 november 2017 zal de alom bekende strijd losbarsten om de titel Peeënlied van het jaar (originele tekst en melodie). Het gaat inmiddels om de 46e editie en wegens succes in de leutklasse is er weer de mogelijkheid om mee te doen met de Blèr du Pee.

Om iedereen de mogelijkheid te geven om mee te genieten van dit evenement, hebben we besloten om de entreeprijs op € 5,00 p.p. te houden. De locatie van het spektakel is inmiddels voor menig Pee bekend, namelijk ‘t Schouw.

De inschrijvingen lopen al storm, maar er zijn nog een aantal plaatsen voor deelnemers in beide klassen. Om deel te nemen aan het GGDP, dien je een originele tekst en melodie te schrijven. Bij de Blèr du Pee, maak je een leutige tekst op een bestaande melodie die ouder is dan 11 jaar. Denk je: “dat lijkt me leuk”, maar het schrijven van een tekst of melodie vind je lastig. Mail dan naar Commissie Songfestival. Wij hebben dit jaar weer arrangeurs en tekstschrijvers klaarstaan, die je hiermee kunnen helpen. Uiteraard hebben we dit jaar weer een aandenken voor degene die meedoen aan de enige echte 46e editie.

Voel je je aangesproken en lijkt het je geweldig om eens mee te doen, dan kun je een inschrijfformulier invullen op www.peeenstekers.nl. Of stuur een mail naar info@peeenstekers.nl en vraag daar om een inschrijfformulier. De inschrijvingen kunnen aangeleverd worden tot 5 november op de CV vergadering om 11:11, of bij voorkeur eerder op bovenstaand mailadres. Wees er snel bij, want er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen.

 

Noteer de datum 18 november vast in je agenda, “want dè wilde nie missen!”Veel succes met de voorbereidingen en we zien jullie dan graag allemaal in ‘t Schouw!

Tot 18 november hangt er

werk van de Dongense fotograaf Cees Mutsarts in het Amphiaziekenhuis

Molengracht in Breda gang Noord, de serie is Cock van Blerck, een bekende van veel Dongense atleten

cees mutsaerts