Dongense agenda

DONGENHOMESPOT DE INTERNETKRANT

Dongens Nieuws.Elke dag. Actualiteiten voor en over Dongen, s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart .De internetkrant van Dongen is er voor alle Dongenaren

DONGENSE ACTUELE AGENDA

Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen van verenigingen en instellingen uit Dongen en de regio.Ook uw activiteiten worden op deze pagina geplaatst.Neem vandaag nog contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

VOLCKAERT TV

 

Elke week vindt de bewoner van de Volckaert en van de woningen aan het Dongepark op deze plaats het programma van de Volckaert Televisie

De TV uitzendingen op de Volckaert zijn gevuld met nieuws over de Volckaert, Dongen en regio met entertainment. De programma's worden nu op het Volckaert kanaal 24 uur uitgezonden.

 

OP TERMIJN

TOELICHTINGEN

MEER INFO

Veelbelovend voorjaarsconcert Dongens Mannenkoor

Nog even geduld en U kunt ons weer horen in de kapel van de zustersFranciscanessen! Ons voorjaarsconcert komt eraan en wel op 1 juni a.s.Na de bijzonder geslaagde kerstconcerten zijn wij meteen aan de slag gegaan met het instuderen van een nieuw concert. Wij zijn er in geslaagd een mooi en gevarieerd programma samen te stellen met voor ieder wat wils. Naast het bestaande repertoire presenteren we ook nieuwe nummers, zoals Nessun Dorma, An American Trilogy, The Rose e.a. Serieuzeliederen worden afgewisseld met vrolijke vlotte liedjes, zoals Dunkelrote Rosen, Das Klingetso herrlich. Volop te genieten dus!Ons koor wordt deze keer vergezeld van een geweldige zangeres, nl. Olga Werner. Olga Werner is als alt-mezzo breed inzetbaar. Haar veelzijdigheid is haar kracht. Ze wordt geroemd om haar warme, evenwichtige timbre en overtuigende presentatie. Ze werkte o.a. samen met het Orkest van het Oosten, de Nationale Reisopera, de Koninklijke Vlaamse Opera, het Nederlands Theaterkoor, opera- en operetteverenigingen, mannenkoren, kamerkoren en geestelijke koren. Wij durven daarom met Olga als soliste echt te spreken van een “veelbelovend” concert! Het geheel staat weer onder leiding van dirigent Jan Terpstra met aan de piano Eric van Soelen.Noteert U daarom alvast 1 juni in Uw agenda! Aanvang 20.00 uur. Entree € 7,50.Plaats: Kapel van de Zusters Franciscanessen. Ingang aan de Schoolstraat.

Onderdeel Theaterprogramma 2018-2019 in de Cammeleur

De zandtovenaar

komt naar Dongen

Zoals elk jaar is Stichting DonckHuys ook nu al bezig met het samenstellen van het programma voor het nieuwe theaterseizoen in Dongen. Met de opening van De Cammeleur die op de planning staat, is het theateraanbod voor het seizoen 18/19 nog uitgebreider dan voorheen. Want DonckHuys wil de Dongenaren nog meer bijzondere theatervoorstellingen bieden in de nieuwe Cammeleur.

De grote zaal van De Cammeleur wordt een professionele theaterzaal die beschikt over een (uitschuifbare) tribune met 252 pluche stoelen. Deze zaal is daarmee geschikt voor diverse voorstellingen. U kunt hierbij denken aan kindertheater, cabaret, muziek en storytelling. Het gehele theaterprogramma wordt over enkele weken gecommuniceerd door DonckHuys. Wij hebben het geluk nu al een tipje van de sluier op te mogen lichten en kondigen hierbij aan dat de Blazers Compagnie Dongen samen met de Zandtovenaar drie voorstellingen gaat verzorgen.

Deze voorstellingen zijn geprogrammeerd op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober in de prachtige nieuwe theaterzaal van de Cammeleur. Op vrijdagavond en zaterdagavond komen in een volledige voorstelling zowel de Blazers Compagnie Dongen (in diverse samenstellingen) als zandtovenaar Gert van der Vijver uitgebreid aan bod. Natuurlijk zullen zij het publiek ook gezamenlijk in vervoering brengen met onder meer een unieke, op maat gemaakte show waarbij de zandtovenaar enkele typische Dongense zaken zal uitlichten. Op zaterdagmiddag 26 oktober is er een kortere kindervoorstelling (zonder pauze) waarin de highlights van de avondvoorstellingen te zien zijn in een op het publiek aangepast jasje

De Zandtovenaar

De Zandtovenaar, Gert van der Vijver, is de enige zandkunstenaar van Nederland en laat op magische wijze allerlei tekeningen in zand verschijnen. De Zandtovenaar maakt gebruik van fascinerende kunstvorm: het zandschilderen. Een techniek waarbij, op een verlichte glasplaat, met zand wordt getekend. Door middel van projectie is deze kunstvorm live te zien. Zijn werk wordt omlijst met muziek.

Blazers Compagnie Dongen

Stichting Blazers Compagnie Dongen (BCD) is opgericht 2014 met als doel het organiseren van muziekprojecten door gevorderde amateurmusici uit Dongen en de nabije omgeving voor een breed publiek in de regio. De BCD wil zich onderscheiden door het bieden van een veelzijdig en vernieuwend repertoire. De deelnemende musici worden uitgedaagd om op een hoog niveau een artistieke prestatie te leveren. De BCD zoekt daarbij naar bijzondere concertlocaties en unieke samenwerkingen met solisten, artiesten en in dit geval De Zandtovenaar

NIEUWE WISSELTENTOONSTELLING

HALLO

VAN MORSE TOT MOBIEL

22 APRIL tot en met 23 SEPTEMBER

Telecommunicatie, het overbrengen van informatie van de ene plek naar de andere, bestaat al heel lang. De wijze waarop de informatie overgebracht wordt, de vormgeving en het bereik van de communicatiemiddelen zijn in de loop der tijd wel flink veranderd. Van grottekening tot glasvezel, van rooksignaal tot ringtone, van telegraaf tot telefoon, van duivenpost tot draadloos netwerk en van morse tot mobiel. In deze wisselwisseltentoonstelling kunt zich verwonderen over de telecommunicatiemethodes van weleer. De evolutie van de telefoon staat hierbij centraal. Deze interactieve wisseltentoonstelling toont een selectie uit de elektriciteitscollectie van MUSEUM DE LOOIERIJ. De tentoonstelling is gratis te bezoeken van 22 april tot en met 23 september 2018.

 

Opening tentoonstelling zondag 22 april

De tentoonstelling wordt zondag 22 april om 14.00 uur geopend. Een onderdeel van de opening is de presentatie van de grote GROTE TELEFONIEQUIZ gepresenteerd door Martijn de Laat. U bent hiervoor van harte genodigd. In verband met de beschikbare plaatsen verzoeken wij u zich vooraf te melden via info@delooierij.nl.

APRIL 2018

35e Tractorbehendigheids-wedstrijd.

Oranjestichting-Klein-Dongen-Vaart

 

Al weer voor de 35e keer organiseert de Oranje stichting Klein Dongen Vaart de tractor behendigheid wedstrijd, het zevende lustrum. Wat begon als een avond evenement op koninginnendag op het terrein van Jan en Koos Huijben in 1983, is uitgegroeid tot een dag evenement juist voor of juist na de Koningsdag. In de loop der jaren hebben we, dankzij de medewerking van diverse eigenaren, steeds mooie wedstrijden op even zo mooie wedstrijd-terreinen gehad in de Vaart en op Klein Dongen. Voor het tweede jaar op rij kunnen we nu gebruik maken van het pony-terrein. op 29 april om 12.30 uur op het Pony terrein aan de Gemeenteweg achter het voetbalveld. De entree en het parkeren zijn zoals altijd weer gratis.

HIER LEES JE ALLE INFORMATIE

Het gehele programma van Koningsdag en het Oranje Parkfestival op 26 en 27 april in Dongen vind je

H I E R

Oranje Stichting

Klein-Dongen-Vaart

Koningsdag vrijdag 27 april

 

Kom feestelijk verkleed in rood-wit-blauw of oranje. We lopen met muziek een rondje door de wijk in Dongen-Vaart.De route is: Vaartweg, Wildzangweg, Eksterstraat, Patrijzenweg, IJsvogelstraat, Mr Janssenweg, Wielewaalstraat, Mr. Janssenweg en via de Vaartweg weer terug naar de Gaasjes.Half 12 starten met de wielerronde voor de jeugd. Deze wordt voor de 49e keer georganiseerd door het Jeugdcentrum i.s.m.de Oranje Stichting. We starten met de minirace. Dit is voor de jongste kinderen die meedoen op hun driewieler, fiets met zijwieltjes, tractors e.d.Opgeven op het sportveld of bij de wagen aan de Vaartweg 68 vanaf 11.15u.Na de wielerronde gaan we naar jeugdcentrum, vaartweg 87a, Dongen-Vaart waar de kinderen kunnen spelen en/of kleuren.Om 13.30u volgt daar de prijsuitreiking van de wielerronde. Omdat we rond de middag zitten met de activiteiten is er in het jeugdcentrum gelegenheid om broodjes hamburger, knakworst en kaas te kopen.Alle activiteiten zijn gratis.Deelname aan de activiteiten is op eigen risico. E.H.B.O. is aanwezig.

PROGRAMMA

9.30u Rondtocht door het centrum van Dongen-Vaart.

Start sportveld de Gaasjes.

10.15u Vlag hijsen en spellen op het veld tot 11.15u

11.30uStart Wiellerronde bij Vaartweg 68, Dongen-Vaart

13.30uPrijsuitreiking jeugdcentrum,

Vaartweg 87a in Dongen-Vaart

14.00uEinde programma, het Jeugdcentrum blijft open.

Er liggen spellen zodat de kinderen kunnen spelen.

MEI 2018

Op vrijdag 4 mei 2018 zingt Vrouwenkoor Les Chanterelles het Gedenkconcert

“Vergeet-me-liedjes”

Het idee achter ‘vergeet me liedjes’ is een jaarlijks terugkerend herdenkingsmoment voor de mensen die we anders misschien vergeten. Dat zijn dus niet per se de oorlogsslachtoffers uit de vorige eeuw, maar bijvoorbeeld ook de vluchtelingen die geen huis hebben en op weg zijn naar een plek waar ze zonder oorlog nooit naartoe waren gegaan (6 mei 2017), daders en slachtoffers die verwijderd zijn geraakt van dat wat we menselijk noemen (4 mei 2018). Les Chanterelles heeft als ambitie om op deze manier eens per jaar stil te staan bij wat vergeten is, vergeten wordt, niet vergeten mag worden…Op het programma staan onder andere liederen van Bartók, de hoopvolle Songs of Survival van Margareth Dryburgh, twee liederen die geschreven zijn door onze dirigent Esther Barten en Ravel’s Kaddish, a capella gezongen door Esther.Bij dit concert wordt zang afgewisseld met teksten van Thecla Bovenberg, verhalenvertelster, en met vioolmuziek. Vioolensemble Jong Snarivarius bestaat uit 4 jonge violisten in de leeftijd van 9 tot 12 jaar die vioollessen volgen bij Het Kunstpodium in Dongen. Het ensemble staat onder enthousiaste leiding van David Peijnenborgh die naast vioolleraar ook violist is in het Metropole Orkest. Ter afsluiting van het concert zal hij een solostuk ten gehore brengen.

Vergeet-me-liedjes 2018 belooft weer mooi te worden, mis het niet! Vrijdag 4 mei, 20.30 – 21.45 uur in de Kapel van de Zusters Franciscanessen in Dongen. De kerk gaat om 20.20 uur open voor publiek en kaarten à €7,50 (kinderen gratis) zijn aan de deur te koop of te bestellen via info@leschanterelles.nl.

Corey Dennison Band

in Dongen.

 

Blues Promotion Dongen gaan hun 31ste seizoen afsluiten met The Corey Dennison Band uit de blueshoofdstad Chicago.

 

youtube still

Pure Chicagoblues met feeling, passie én soul zo kunnen we de muziek van deze jonge band wel samenvatten. Deze blanke dertigers spelen authentieke Chicagoblues met een eigenzinnige soul en funktwist. Dit gezelschap werd in 2016 ontdekt door het Belgische bluesmagazine, Back To The Roots,

de recensent van dit blad vertoeft elk jaar op het Chicagobluesfestival, en zoals hij omschreef ‘ik werd onmiddellijk omver geblazen tijdens het optreden van The Corey Dennison Band’. Het blad nam zelf het initiatief om deze gasten voor een kort tourneetje naar België te laten komen. Dat was in het najaar van 2017 en hun Europees debuut bleef niet zonder gevolgen. Ook hier sloegen die optredens in als een bom. Het Moulin Blues Festival besloot om deze band exclusief uit te nodigen voor hun editie van 2018.

Maar er zou nog ruimte zijn voor één show extra, deze mogelijkheid was voor Blues Promotion Dongen

een buitenkans, die met alle voorziene handen werd aangepakt. En hebben zo een unieke afsluiter van hun seizoen. Een ding is zeker de blues heeft dergelijke artiesten nodig in de brandhaarden van het genre om de toorts van de blues brandend te houden.

En dat is aan zanger/gitarist Cory Dennison wel toevertrouwd. Vreemd genoeg is hij geboren in Tennessee een staat wat toch vnl. de voedingsbodem van de country is. Maar bij zijn ouders thuis werd toch meer Motown en de klassieke rockgroepen gedraaid, maar wat waren zij toch ook stapel op Elvis Presley. Via de eerste platen van Elvis ontdekte hij de blues en toen hij van een oom een plaat kreeg van Howlin’Wolf veranderde dat zijn leven voorgoed. Corey kreeg zijn eerste gitaar plussen lessen toen hij zes jaar was, dus de bagage, die hij opdeed tijdens zijn lessen en later zijn intensieve investeringen om tot zijn huidige niveau te komen, werd gestoken in de blues. Hij verhuisde naar Chicago en deed veel ervaring op als sideman bij Carl Weathersby. Vormde in 2013 zijn eigen formatie, en tekende een contract bij Delmark Records. Dit dwong hij af niet alleen omdat hij de blues kan spelen en zingen, maar ook de aanverwante stijlen. Corey Dennison had zich ontwikkeld als een blueskunstenaar en dat is meer dan een bluesvertolker. En omdat hij uit Tennessee kwam en veel muzikale invloeden kreeg, speelt hij vanuit een breed muzikaal perspectief. Ook zijn band met Gerry Hundt op gitaar/mondharmonica en bassist Aaron Whittier en drummer Joel Bear zijn uit dat hout gesneden. Corey Dennison’ stem is gemaakt voor vele stijlen Afro-Amerikaanse muziek, en hij is de zwartste blanke gitarist die nu in Chicago huis houdt.Zijn boodschap is, ik wil wat ik mee kreeg van mijn fantastische leermeesters levend houden, en prijs me gelukkig dat ik dit bijna elke avond kan doen op elk podium wereldwijd.

Zondag 6 mei a.s. Aanvang 16.30 Zaal open 16.00 Entree 10 euro.Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen

www.coreydennisonband.com www.bluesdongen.nl

 

Knallende afsluiter DonckHuys on Tour-programma met muzikaal cabaret van ‘Piepschuim’ in De Geubel

persfoto

- Op vrijdag 18 mei a.s. vindt alweer de laatste theateravond plaats van DonckHuys on Tour! Want na de zomer start het nieuwe theaterseizoen en vinden alle voorstellingen plaats in de prachtige nieuwe theaterzaal van De Cammeleur. DonckHuys sluit het ‘on Tour’ programma af met het bekende cabaret-duo ‘Piepschuim’. De mannen van Piepschuim staan op vrijdag 18 mei om 20.15 uur in De Geubel in ’s-Gravenmoer.

Piepschuim is al jaren bekend door hun optredens op festivals als Oerol en Mundial. Dongen en ’s-Gravenmoer e.o. kunnen op 18 mei genieten van de voorstelling ‘Zo doen we dat hier’, een waanzinnig muzikaal en energiek cabaret-programma. De mannen benadrukken dat het muzikaal cabaret is: de voorstelling bevindt zich op het snijvlak van muziek, cabaret, en theater met prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje. Zo doen we dat hier gaat over jou, over mij, over ons dus. Want terwijl er op het podium een straat met huizen staat waarbij zich achter elke gevel van alles afspeelt, vraag je je als publiek af: gaat dit niet over ons allemaal? Trek je eigen conclusie: Piepschuim legt je niets op en laat je vooral een avond genieten!

Wil je bij deze prachtige afsluiter van het DonckHuys on Tour-programma zijn? Je kunt tickets à € 15,00 bestellen via www.donckhuys.nl

Verrassend Dongen Dag op 21 mei!

Het programma voor de jaarlijkse Verrassend Dongen Dag is bekend! Op maandag 21 mei 2018 (2e Pinksterdag) zal het borrelen en bruisen in de gemeente Dongen. Bij 14 locaties in Dongen, 's Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart kun je genieten van ouderwetse gezelligheid. Zoals vroeger, bij 's mam in de keuken. Schuif aan, drink een bakske en neem letterlijk een kijkje in de keuken. De deelnemende bedrijven halen van alles uit de kast om bezoekers een onvergetelijke 2e Pinksterdag te laten beleven. Deelnemers zijn: Opener Bier, Pukkemuk, Kookstudio ’t Veurhuis, Café ’t Vaartje, Café-zaal ’t Karrewiel, Mijntjes' Fast catering slow food, Restaurant SED, Molen Koningin Wilhelmina, De Vlaamsche Schuur, De IJzertijdboerderij, HeuvelPark, Natuurlijk Tomaat, Museum De Looierij en Brasserie Winkk. Tijdstip: van 11.00 tot 17.00 uur Deelname is gratis; bij sommige locaties kan een kleine vergoeding worden gevraagd.

HIER VERDER LEZEN

( ook voor het volledige programma)