SPORT

DONGENHOMESPOT DE INTERNETKRANT

Dongens Nieuws.Elke dag. Actualiteiten voor en over Dongen, s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart .De internetkrant van Dongen is er voor alle Dongenaren

HANDBAL

**Heren HV Dongen winnen vechtduel van koploper Apollo

**Dames leggen show op de mat na eerder slecht gewonnen bekerwedstrijd

 

Het gaat de handbalvereniging Dongen goed in de beginperiode van de nieuwe zaalhandbalcompetitie. De heren wisten ook zondag de volle winst tegen koploper Apollo in Dongen te houden (33-30). Smetje op deze harde wedstrijd was het uitvallen van Prejauw Slager met een flinke ellenboog kwetsuur. De rechterhoekspeler belandde verkeerd nadat hij vallend de 32-28 scoorde. Slager werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De dames 1 hebben de afgelopen week in een achtbaan geleefd. Donderdag moest voor de landelijke beker in Maasbree worden aangetreden tegen BSCA. Het werd een moeizame wedstrijd waarbij Dongen tot na de rust constant achter de feiten moest aanlopen. Uiteindelijk stond Jill Verbunt op en schoot met scherp. Met ruim tien doelpunten achter haar naam zette zij de wedstrijd op z’n kop in het voordeel van Dongen (18-22). Dezelfde Jill Verbunt strooide afgelopen zaterdag in Dongen met passes waaruit wervelende aanvallen voortkwamen. Via 6-1, 9-2 werd het na de 17-7 ruststand, 28-18. HIER VERDER LEZEN

 

persfoto

Van der Kolk Liberty dames 1

niet met lege handen naar huis

 

Zondag 15 oktober stond er weer een uitwedstrijd op het programma voor van der Kolk Liberty dames 1. Ze mochten afreizen naar Hellevoetsluis voor een spannende pot tegen Voorne dames 1, de nummer 4 in de poule.Van der Kolk Liberty dames 1 begon niet al te scherp aan de wedstrijd, er werd veel druk gezet door Voorne op de verdediging, wat resulteerde in 3 strafcorners tegen in nog geen 10 minuten. Gelukkig werden deze eruit gehouden door de verdediging van van der Kolk Liberty dames 1. Uiteindelijk wist Voorne toch te scoren, na een uitgespeelde kans kwam de bal achter de keepster terecht. Halverwege de eerste helft begon van der Kolk Liberty dames 1 weer vat op de wedstrijd te krijgen. Het spel werd beter, maar er werden nog steeds slordige fouten gemaakt. Met een 1-0 achterstand klonk het rustsignaal.

HIER VERDER LEZEN

VV Dongen is het even kwijt : 0-3 verlies tegen de jeugd van Vitesse

Jeffrey Oomens

 

 

Door Frank van Heteren , foto's Jeffrey Oomens

Op een zonnige zondag op sportpark de Biezen leed VV Dongen de vierde nederlaag van dit seizoen. Jong Vitesse bleek een maat te groot ondanks de zeer jeugdige leeftijd van de voetballers uit Arnhem. Door het verlies zakt Dongen naar de 10e plaats. Aanstaande zondag 22 oktober speelt VV Dongen weer thuis en dan tegen OJC Rosmalen. Aanvang 14.30 uur VV Dongen heeft het de laatste tijd niet makkelijk. De mannen van Ron Timmers lijken een beetje vast te zitten en hebben moeite om te scoren. In de laatste twee thuiswedstrijden heeft Dongen 10 doelpunten geïncasseerd en zelf wist het niet tot scoren te komen. Vorig seizoen was de geel – blauwformatie bijna onverslaanbaar op het eigen veld, maar de competitie is sterker geworden waardoor de zekerheidjes geheel zijn afgenomen.Tegen een absoluut jeugdteam moest Dongen bijkans de gehele wedstrijd achter de bal aan rennen terwijl de jonkies van trainer Joseph Oosting de bal met gemak rond speelde. De jongste speler van Vitesse is 17 jaar en de oudste in het team is 21 jaar. Toch kon de neutrale toeschouwer zien dat hier echte talenten aan het werk waren. Snelheid,lef en veel kwaliteit waren voor VV Dongen teveel factoren tegen om er minimaal één puntje uit te slepen.

HIER VERDER LEZEN

 

 

Jeu de Boules Club Dongen in NPC

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 14 oktober 2017.Team Dongen 1 speelde thuis tegen Petangeske 4 uit Bergen op ZoomDe eerste ronde ging als een speer en werd het 2 – 1 voor DongenDe tweede ronde startte goed maar helaas kon maar 1 team, van de 3, de winst boeken. Op dat moment was de stand 3 – 2 voor het thuisspelende team.

De laatste ronde kregen we het zwaar te verduren zodat we helaas maar een winstpartij konden verzilveren en de volle winst er helaas niet meer inzat.De eindstand is een gelijkspelletje geworden 4- 4. Toch een goed resultaat.Team Dongen 2 had op 14 Oktober hun 1e speeldag in de NPC voor Dongen 2.Ze moesten uit spelen in Breda Tegen Va Tout 4 en begonnen hun doublet-partijen alle 3 met een winst van 13-12, je verzint het niet. Daarna kwamen de 2 triplet-partijen, en die gingen een stuk overtuigender, Jan en Yvonne Verbeek en Johan van Kuijk wonnen met 13-0, en Wil en Annemie van Dungen en Astrid Moorman wonnen met 13-10. Dus de winst was binnen, maar ze wilden meer en gingen dus vol goede moed de laatste 3 doublet-partijen in.Jan en Yvonne wonnen met 13-4, Johan en Astrid met 13-8 en jammer maar helaas verloren Wil en Annemie met 7-13. Maar dat mocht de pret niet drukken, want het was heel erg gezellig en met een einduitslag van 7-1 dus een TOPDAG geworden.

.....met een 7-1 nederlaag terug naar Dongen.

Misschien een waarschuwing voor de andere teams in de poule, ze hebben er zin in en gaan in ieder geval hun best doen om dit voort te zetten.De volgende dag is 28 Oktober en wederom naar Breda, maar dan tegen Va Tout 3.Team Dongen 3 wist, in Dongen, hun eerste wedstrijd tegen Va Tous 3 om te zetten in een overwinning met 6 -2. Een mooi prestatie en een mooie start van hun competitie.Team Dongen 4 ging naar Littie of Littienie in Helmond. Het is prachtig herfstweer en er werd gevraagd of er buiten gespeeld mocht worden. Alle 2 de teams wilden wel in het zonnetje spelen dus met goede moed begonnen ze aan de partijen. Jammer genoeg konden ze maar een partij winnen en moesten met een 7-1 nederlaag terug naar Dongen. Over 2 weken wordt de volgende wedstrijd in Boekel gespeeld.De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen.Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

persfoto

Ruime overwinning voor

Van der Kolk Liberty dames 1

Afgelopen zondag 8 oktober stond Tempo ’34 dames 1 op het programma. Een bekend team van het afgelopen seizoen. Vorig jaar hebben de dames tweemaal winst gepakt, maar desondanks beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. Na drie keer achter elkaar verlies, waren de dames extra gemotiveerd om de drie punten in Dongen te houden.

Het startsignaal klonk en de wedstrijd begon. Het was al gauw duidelijk dat Van der Kolk Liberty dames 1 het sterkere team was. Het middenveld kreeg veel ruimte om aanvallen op te bouwen en de spitsen werden ook gemakkelijk bereikt. Het eerste doelpunt viel al in de negende minuut. Eveline Kahlman sloeg de bal hard voorbij de keepster het doel in. De dames waren veel in de cirkel en er werd veel gecreëerd maar het mocht nog niet baten. Gelukkig kon spits Chelsea van Helmond via een rebound de bal in het net knallen; 2.0. De wedstrijd sloeg om, Tempo ’34 kreeg meer ruimte en kreeg ook wat kansen.

HIER VERDER LEZEN

 

persfoto

Jeu de Boulesclub Dongen Man-vrouw toernooi 2017

 

 

 

Zondag 8 oktober werd door Jeu de Boules Club Dongen het jaarlijks terugkerend Man-Vrouw-Toernooi gehouden. Voor dit toernooi mogen zich alleen koppels inschrijven, bestaande uit een man en een vrouw. Dit gezelligheids-toernooitje had veel belangstelling, want er deden maar liefst 32 teams mee. Aanvankelijk was het aantal inschrijvingen oneven, waardoor teams een vrijloting konden krijgen, maar dankzij een spontane actie van Gerdie en Ben Schellekens kon dit vervelende probleem toch opgelost worden. Bedankt lieve mensen!

Om 11 uur waren alle inschrijvingen verwerkt en werden de spelende teams in twee poules verdeeld. Elk team moest 3 voorgelote wedstrijden spelen en uiteindelijk moest een finale de winnaar van dit boulestoernooi bepalen.De weersomstandigheden waren helaas niet al te best, want de dag ervoor had het behoorlijk geregend, waardoor nagenoeg alle buitenbanen blank stonden. Het was onmogelijk om hierop te kunnen spelen. Gelukkig was er een prima alternatief voor deze dag: ons eigen Bouledrome! Een schitterende overdekte hal met wel veertien banen HIER VERDER LEZEN.

 

 

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK :

JEANNETTE ZONNEVELD KAMPIOEN IN DE 6E KLASSE.

 

persfoto

Dit jaar vindt voor de 43e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi spelen in totaal 82 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 6 en zaterdag 7 april om een leuke prijzenpot in de superfinale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 6e klasse.Alle deelnemers dienden 10 caramboles te behalen.Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.Onder deskundige arbitrage van Paul de Jong en Henk Driessen speelden Petra van Dongen en Jeannette Zonneveld, beiden van b.v. de valk, de 1e partij tegen elkaar, in een moeizame partij won Jeannette in 37 beurten.Dit van Loon, van b.v. de herberg, en Aad van der Kaaij, van b.v. de valk., speelden de volgende wedstrijd, in 23 beurten was Dit aan de meet. Topfavoriet Cees Willemse, van b.v., euphonia, en Riekie van den Hoven, van b.v. de salamander, kwamen voor de eerste keer aan tafel, Cees won in slechts 14 .

HIER VERDER LEZEN

 

 

Lennart Glabbeek wint kruisboogstrijd

persfoto

Traditioneel stond weer de jaarlijkse kruisboogwedstrijd op het programma. De wedstrijd werd gehouden op de banen van kruisboogvereniging “Onderlinge Vriendschap” in de Moer. Het was een gezellige en vooral ook spannende wedstrijd. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door dubutant Lennart Glabbeek. Hij kwam uit op de prachtige score van 91. Wil Brekelemans werd met een score van 90 tweede. Jos Hamers legde beslag op de derde plaats met 88 punten.

Matty de Jong

wint bij de dames

Bij de dames werd de strijd gewonnen door Matty de Jong. Zij zette de prachtige score van 83 punten neer. Carla Smulders werd tweede met 79 punten. De derde plaats was voor Wilma Kemmeren met 78 punten. Het was weer gezellige wedstrijd, waarbij de jongste deelnemers met de titels aan de haal gingen.

TONY MARTINEZ WINT OPEN DE VALK DARTS

WILLY VAN DE WIEL EN MARIO ROBBE WINNEN BIJ DE KOPPELS.

persfoto

Zondag 15 oktober j.l. vond voor de 29e keer Open De Valk darts plaats in Café De Valk.Dankzij de medewerking van CAFÉ DE VALK hing er aan het toernooi een prijzenpot van bijna € 800.Er werd gespeeld om het single en koppelkampioenschap.De opkomst was deze keer wat minder dan anders, dat kwam ondermeer dat er een NDB ranking plaats vond in Beek en Donk.niet zo hoogs te noemen.Vorig seizoen won Ronny Huijbrechts het single toernooi en Mario Robbe wonnen de titel bij de koppels.

Ronny was niet aanwezig om zijn titel te verdedigen, Willy en Mario waren wel aanwezig.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Door winst op Brian Raman en Debney Erauw werden Mario Robbe en Willy van de Wiel finalisten.

Mike de Decker en Jaimy van Bavel wonnen in de andere halve finale van Michiel Santing en de chel Smits.

HIER VERDER LEZEN

 

persfoto

Eerste Black Light Zaalhandbal toernooi geslaagd

 

De handbalvereniging Dongen opende vorige week vrijdag officieel het zaalhandbalseizoen met een uniek toernooi. Geen zaalverlichting maar slechts blauwe black light lampen verlichten de zaal. Daarom droegen vele spelers wit of andere kleuren of lichtgevend stickers of teksten die oplichten door het blauwe licht. Er was veel belangstelling voor deze opening. Acht recreanten teams en twintig competitieteams hadden zich aangemeld uit diverse streken van ons land. Niet alleen Brabantse teams speelden mee, ook twee teams uit Zoetermeer gaven acte de presence. ,,Helaas hebben wij twintig teams af moeten wijzen. Wij gaan bekijken hoe we dit volgend jaar op kunnen lossen,” vertelt Kees Smit namens de organisatie. Samen met voorzitter Rik Boogaard toverden dit tweetal dit evenement uit de hogehoed. De wedstrijden werden op een half handbalveld gespeeld, dus twee velden in de zaal. De aangebrachte belijning was duidelijk zichtbaar evenals de doelen die ook waren voorzien fluoriserende tape. Bij de recreanten pakte de heren A-jeugd van Internos de eerste prijs, in de wedstrijdpoule waren de heren van HV Dongen 1 de grote winnaar. Na afloop werd over dit unieke toernooi nog veel nagekaart. Volgens de organisatoren heeft dit volgend jaar een vervolg.

 

 

Atledo op “trainingstrail” als voorbereiding op nieuw crossseizoen

 

Traditiegetrouw is Atledo met veel deelnemers vertegenwoordigd bij de crosswedstrijden van Regio 13. De Blauwe Meer Cross op 22 oktober is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Ter voorbereiding zijn 22 Atledo-ers op “trainingstrail” in Berg en Dal geweest om daar de N70 te lopen.Naast een sportieve activiteit moest het bovenal een leuke en gezellige dag worden. En dat werd het. De dag werd gestart met een gezamenlijk ontbijt in de Atledokantine. Dat was geregeld was door sponsor Regie Op Loopbaan. Naast een ontbijt werden de lopers ook door de sponsor voorzien van een mooi loopshirt.

Met een goed gevulde maag en na een uurtje rijden werden de Atledo-ers verwelkomd met een kop koffie in het dorpshuis van Berg en Dal. Bij iedereen was een gezonde spanning voelbaar want de N70 staat bekend als een zware route met meer dan 400 hoogtemeters.En zwaar was het. Veel klimmen en dalen over onverharde paden en trappen. Maar de omgeving was prachtig en de weergoden waren de Atledo-ers goed gezind. En door de prima verzorging onderweg was het voor iedereen puur genieten.Vermoeid maar voldaan werd in het dorpshuis genoten van soep en broodjes. Vanzelfsprekend werd de dag afgesloten met een borrel in de Atledokantine. De trainingstrail was sportief en zwaar, maar bovenal erg leuk. Atledo is klaar voor het nieuwe crossseizoen. TIK OF KLIK VOOR GROTERE FOTO'S

 

 

Jeu de Boules DVE:

Na-zomertoernooi De Vaart Erin

Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje wordt door gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) op zondagmiddag 8 oktober het Na-zomertoernooi gegooid. Het betreft een koppellotingtoernooi, waarbij de koppels gericht geloot worden. Door de gerichte loting ontstaan er steeds min of meer gelijkwaardige koppels. Bovendien kan de vereniging nu beschikken over liefst zeven banen. Dit garandeert een soepel verloop van de wedstrijden. De vereniging kent geen contributie. Wel wordt er per wedstrijd een inschrijfgeld gevraagd van € 2,50 per persoon. Aanmelden voor het toernooi kan bij Hanny en Ton Kemmeren (tel:0162-312275 of email vaartje@home.nl). Ook kun je daar terecht voor informatie. Aanmelden tot 13.15 uur, waarna de loting wordt gehouden, zodat de wedstrijden om 13.30 uur kunnen beginnen.

 

 

 

Atledo Dames Masters

vierde van Nederland

 

persfoto

Zondag 10 september reisde het zeskoppige dames masters competitieteam van Atledo onder leiding van ploegleidster Karin van Ham samen met begeleider Kris Beerens en jurylid Tom Dalenberg naar Nijmegen voor de landelijke competitiefinale voor masters (atleten van 35 jaar en ouder). De beste 12 ploegen van Nederland hadden zich via de voorrondes geplaatst voor deze landelijke finale waar 9 onderdelen aan bod kwamen. Elke prestatie per onderdeel wordt omgezet in punten via een formule waarbij ook nog rekening wordt gehouden met de leeftijd van de atleten. Atleten die wat ouder zijn presteren wellicht dan wat minder dan de jongere masters, maar door deze leeftijdscorrectie kunnen zij toch genoeg punten scoren voor hun team. Als alle individuele punten bij elkaar worden opgeteld krijg je het teamtotaal.Sandra Habets mocht als eerste van start op de 100 meter.

HIER VERDER LEZEN

 

 

Darts:

Roland de Jong wint Van Leijsen-ranking

persfoto

In sportcafé 't Vaartje was de winst in het bouwbedrijf Van Leijsen Klein-Dongen rankingtoernooi voor Roland de Jong. In de finale was hij met 4-2 te sterk voor Hans de Jong. In de halve finale was Hans nog te sterk voor Goof Verbunt. Roland won hier van Ton Kemmeren. In de verliezerronde ging de titel naar Erwin van Riel. Hij pakte de winst met 3-0 op Gert-Jan van Peer. In de halve finale won Gert-Jan nog van Wesley Goossens. Erwin pakte hier de winst op Nick Dirven.

Goof Verbunt en Roland de Jong winnen In het koppeltoernooi ging de winst eveneens naar Roland de Jong. Aan de zijde van Goof Verbunt won hij met 3-0 van Gert-Jan van Peer en Erwin van Riel. Hierna volgden Wesley Goossens en Nick Dirven en Kees van Boxel en Wilma Kemmeren. Er waren deze keer geen 180-ers. De hoogste uitworp kwam op naam van Hans de Jong. Hans gooide zelfs tweemaal 76 uit. De volgende wedstrijd is verzet van 21 oktober naar 28 oktober.

 

Aankondiging

Darts:

Thuiswedstrijd ‘t Vaartje tegen topper

Op dinsdagavond 24 oktober gooit team ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het betreft een wedstrijd in de competitie van de West Brabantse Darts Federatie. Het moet het in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen topteam The Maniacs uit Breda. Het zal dus moeilijk worden m dit team punten te ontfutselen. Het heeft dan een topvorm nodig. Team ‘t Vaartje bestaat uit debutant Ruud Kollenburg, Davey Danyluk, Goof Verbunt, Hans de Jong, Patty v.d. Wiel en Ton Kemmeren. De wedstrijd in sportcafé 't Vaartje begint om 21.00 uur. et belooft dus H

.

 

 

Darts vanuit café De Valk

**SINGLE WINST VOOR ROWDY SCHOREMANS BIJ DARTSTOERNOOI IN DE VALK.

**MARJOLEIN NOIJENS EN WILLY VAN DE WIEL WINNEN BIJ DE KOPPELS.

Marvin en Davey

 

Op zondag 8 oktober werd het 4e toernooi verspeeld voor de open ranking, 33e jaargang.Het koppeltoernooi werd verspeeld in poules.De singles volgens het k.o. systeem.Beide toernooien hadden een winnaars en verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Marjolein Noijens en Willy van de Wiel werden finalisten door winst op Mark Bakx en Gary O´hagan.Corné van Mastrigt en Nico Steenbergen versloegen in de andere halve finale Samantha Robben en Mario Robbe.In de finale ging de winst met 4-1 naar Marjolein en Willy.De verliezersronde werd met 3-1 gewonnen door Marvin Kerstens en Tim Peeters tegen Oswin Streden en Remco Pluym.De hoogste uitworp werd behaald door Mario Robbe met 146, Mario gooide ook nog 120 uit.Jurgen Evers had een 115 uitworp, Oswin Streden 111 en Mark Bakx 105.

HIER VERDER LEZEN

 

 

Jeu de Boules De Vaart Erin:

 

Winst Jan Kennekens en Janus Jansen

persfoto

Op de banen van gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) bij sportcafé ’t Vaartje werd al weer de derde wedstrijd van het seizoen gegooid. Ook deze wedstrijd telt weer mee voor de ranking. Opnieuw waren de weersomstandigheden uitstekend te noemen. De winst in de grote finale ging naar Jan Kennekens en Janus Jansen. In de finale waren zij met 13-4 te sterk voor Goof Verbunt en Dennis Vermond. Jan en Janus wonnen in de halve finale met 13-4 van Wim Cleijn en Judith Schellekens. Goof en Dennis waren hier te sterk voor Stijn Kennekens en Wilma Kemmeren. Hier werd de uitslag 13-8. De kleine finale werd gewonnen door Wil Brekelmans en Frank de Jong. De volgende wedstrijd is op zondagmiddag 5 november. De aanvang is weer om 13.30 uur. Het is een open toernooi dus iedereen is welkom.

 

WEEK 41 en 42

Verslagen:

Biljartsport Landelijke vierde divisie:

Team P.C. Kamp speelt gelijk

In sportcafé ’t Vaartje speelde team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 4-4 gelijk tegen team Thekes 6 uit Herpen. In de eerste sessie kreeg Jan Ligtenberg weinig kans. Zijn opponent was al na 36 beurten bij de finish. Reserve Ton Kemmeren bracht beide partijen in evenwicht. Ton kwam uit op het mooie moyenne van 0.487. Hij hield de gehele wedstrijd controle. In de tweede sessie een prima start voor Willy v.d. Wiel. Hij had negen caramboles in zeven beurten. Hij maakte onder meer een prachtige serie van vijf. Toen haperde echter de productie en moest hij alsnog verlies incasseren. Ad Smolders speelde een prima partij en bracht beide partijen opnieuw in evenwicht. Hij kwam uit op het voortreffelijke gemiddelde van 0.657. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier.

Verlies SunControls Tilburg

In Herpen verloor team SunControls Tilburg van team Thekes 4. Dit team draait mee in de top van het klassement en dat was te merken. De enige winstpartij kwam op naam van Stephan v.d. Hooff. Stephan speelde een degelijke partij. Hij won met slechts één carambole verschil. Anja Verbogt speelde een prima partij. Zij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.540. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Ze kreeg slecht 37 beurten. Jos Hamers had te maken met een ontketende opponent. Zijn rivaal was al in 27 beurten uit. Ook Gerard Gabriëls kwam er niet aan te pas en verloor kansloos. Het werd derhalve 6-2.

 

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:

Verlies team Hazenberg

In Goirle verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen nipt van team B.C.G. 4. Theo Laros kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Nhiep Tran kwam slechts één luttele carambole te kort om de finish te halen. Hij maakte een mooie serie van vier. Kopman Charles Mekes redde de eer. Hij won met het fraaie gemiddelde van 0.812. Bovendien maakt hij een prachtige reeks van vijf caramboles. Totaal moest team Hazenberg een 28-26 nederlaag incasseren. Toch blijft team Hazenberg nog net lijstaanvoerder.

Team ’t Vaartje verliest

In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 22-26 van team De Distel uit Roosendaal. Reserve Patrick Schrijver kwam totaal niet in zijn spel, terwijl zijn tegenstander er lustig op los scoorde. In maar 33 beurten was zijn opponent al bij de finish en gaf Patrick geen schijn van kans. Winst was er wel voor Ad Smolders en Piet Kamp. Piet speelde een degelijke partij. Hij maakte het net voor de neus van zijn tegenstrever uit. Ad Smolders speelde een geweldige partij. Hij finishte in maar 33 beurten en kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.696. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vier. Doot dit resultaat handhaaft team ’t Vaartje zich in de middenmoot.

 

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:

Volle winst team Café ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje pakte team Café ’t Vaartje de volle winst met 30-28 tegen team B.V.T. uit Terheijden. Kopman Ton Kemmeren toonde zijn klasse onder meer met een fraaie serie van zes. Hij speelde een degelijke partij en pakte hiermee de winst. Piet Vissers speelde gelijk. Het was ook een gelijk opgaande strijd en er kwam derhalve een terechte uitslag uit. Patrick Schrijver speelde een schitterende partij. Hij was al na 45 beurten bij de finish en liet het fraaie gemiddelde van 0.644 voor zich noteren. De race naar boven is ingezet. Team Café ’t Vaartje is opgeklommen naar de vijfde plaats.

Verlies AK Deur & Interieur

In Loon op Zand verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel van team ’t Loons Kwartier. Het werd 27-21. Jos Hamers kon zijn cadans niet vinden en moest een ruime nederlaag incasseren. Erwin Ligtenberg kwam aan de eindstreep slechts twee luttele caramboles te kort. De eer werd gered door Edwin Ligtenberg. In maar 43 beurten stevende hij af op de winst met het goede gemiddelde van 0395. Door dit resultaat is team AK gezakt naar de zeventiende plaats. Het moet slechts drie teams onder zich dulden.

 

Aankondigingen

Landelijke competitie driebanden-groot

Team SunControls Tilburg thuis

Team SunControls Tilburg speelt op donderdagavond 19 oktober in de Landelijke competitie van de KNBB thuis tegen team Van den Berg uit Uden. Het team heeft de winst nodig om zich te handhaven in de middenmoot. Team SunControls bestaat uit Stephan v.d. Hooff, Anton Smulders, Anja Verbogt, Jos Hamers en Gerard Gabriëls. De wedstrijd in sportcafé ;t Vaartje begint om 19.30 uur.

Team Lion van Loon thuis

Team autobedrijf Lion van Loon Dongen speelt op vrijdagavond 20 oktober in de Landelijke competitie van de KNBB thuis tegen team Thekes uit Herpen. Het belooft een loodzware opgave te worden want dit team staat momenteel op de tweede plaats. Team Lion van Loon heeft de winst nodig om aansluiting te behouden met de middenmoot. Team autobedrijf Lion van Loon Dongen bestaat uit Marrie Kleinloog, Ad Faro, Nhiep Tran, Leo Loonen en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ‘t Vaartje begint om 19.30 uur.

 

Districtscompetitie driebanden-groot:

Thuiswedstrijd Hazenberg

Team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen speelt op 24 oktober een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de districtscompetitie Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-groot opnemen tegen team D.K. S. uit Tilburg. Dit team staat op de derde plaats. Het belooft dus een interessante ontmoeting te worden. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Nhiep Tran, Embert Broekhoven en Theo Laros. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.