SPORT

DONGENHOMESPOT DE INTERNETKRANT

Dongens Nieuws.Elke dag. Actualiteiten voor en over Dongen, s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart .De internetkrant van Dongen is er voor alle Dongenaren

‘Slechtste VV Dongen dat ik sinds tijden heb gezien’

HSC ’21 zet VV Dongen met 1-3 aan de kant

 

Door Frank van Heteren / Foto Jeffrey Oomens

Jeffrey Oomens

 

 

 

Vooraf aan het duel tussen VV Dongen en HSC ’21 uit Haaksbergen sprak trainer Daniel Nijhof van HSC de wens uit dat de positief ingezette lijn zou worden doorgezet. Zijn team wist voor de winterstop na zeven nederlagen op rij een gelijkspel af te dwingen bij de nummer drie Quick uit Den Haag. Zijn wens kwam uit, want de ploeg duwde VV Dongen in een depressie na de terechte winst van 1-3. Hoofdrolspelers waren echter geen veldspelers maar het arbitrale trio o.l.v. de heer Tunissen. Een aantal cruciale beslissingen kwamen de thuisploeg duur te staan en leverede genoeg stof tot discussie op. Aanstaande zondag speelt VV Dongen in Rosmalen tegen OJC. Aanvang 14.00 uur .In de 95e minuut schoot Job Derksen alle hoop op een gelijkspel aan diggelen. De 1-3 verscheen op het scorebord en arbiter Tunissen floot direct af. HCS ’21 had met gedreven spel VV Dongen overmeesterd en na de 1-2 in de 47e minuut had het de mogelijkheden laten liggen om VV Dongen een pak op de broek te geven. “Jullie lieten ons wel heel lang in leven.” was het commentaar van VV Dongen trainer Ron Timmers. De vertrekkende coach had in tijden nog niet zo’n slecht VV Dongen gezien: “Maar ook nog nooit zo’n slecht arbitraal trio. Niet dat het iets afdoet aan de terechte overwinning van HSC ’21, helemaal niet, maar vandaag hebben de drie leidsmannen enorme steken laten vallen die cruciaal waren in het verloop van het duel.” HIER VERDER LEZEN

 

Komende donderdag kwartfinale zaalhandbal: DS1 HV Dongen – BFC/Beek

Dames winnen nipt, Lieke Berende rots in de branding

 

Dongen, 9 januari 2018.Afgelopen weekeinde is de tweede helft van de zaalhandbalcompetitie van start gegaan. Voor de dames van Dongen was dat de eerste tegenstander Verburch uit Poeldijk. De eerste wedstrijd werd daar ruimschoots gewonnen (19-26). Afgelopen zaterdag stond na het eindsignaal een nipte zege op het bord: 29-27.Dat typeert de ploeg uit het Westland. Zij staan onderaan, doordat zij iedere wedstrijd met weinig verschil verliezen. Bij Dongen maakte Lieke Berende, B-speelster, haar debuut in de hoofdmacht. Eerste keepster Tamara van Es was aan haar rug geblesseerd en had het advies gekregen niet te spelen. Jowenna van Beek was verhinderd dus dan Lieke Berende in het doel. Zij dit het, met name de eerste helft, zeer goed. Complimenten voor deze youngster die deze avond een grillige verdediging voor haar had staan. De heren moesten de eer aan de reserves van eredivisionist Venlo laten. Het werd een eerste (geflatteerde) thuisnederlaag met 21-31.

HIER VERDER LEZEN

 

 

Nicole Kimenai kringkampioen

en reservekampioen

persfoto

Dongen, 18 januari 2018. Afgelopen weekend werden de laatste dressuurselectiewedstrijden gereden door de ponyruiters van kring Baronie. Ook enkele amazones van PSV De Edele Hoefjes namen deel aan de selectiewedstrijden.

Nicole Kimenai nam met twee pony’s deel. Met pony Nick nam ze deel in de klasse Z2. Nick liep een fijne laatste selectiefproef. De tweede plaats zorgde ervoor dat ze in het algemene klassement ook op een tweede plaats eindigde en daarmee reserve kampioen in de klasse C-Z2 is geworden.Met haar pony Tongerenhof Aramis nam ze deel in de klasse M2. Deze combinatie gaat als een speer en het lukte dan ook om de eerste plaats op te eisen zowel bij de laatste wedstrijd als in het algemene klassement en daarmee zijn de kringkampioen geworden in de klasse DM2. Net als afgelopen seizoen mag Nicole dus weer met een pony naar de Brabantse kampioenschappen.Kim Mallens heeft met haar pony Eastend’s Ginger in de klasse M1 mee gereden maar de zesde plaats met winstpunt was helaas voor deze combinatie niet goed genoeg om weer te mogen nemen aan de Brabantse kampioenschappen.Janneke Bleekers is nog maar net begonnen met een nieuwe pony maar toch wist zij met haar nieuwe pony Haston Be happy in de klasse DL2 zesde te worden met 199 punten. Met als resultaat vijfde van de kring voor deze nieuwe combi. Een knappe prestatie. Zij gaat nu starten in de klasse DM1.Romy Dekkers heeft met haar pony Finally La-Di in de klasse CB deelgenomen en in het algemene klassement zijn ze zevende geworden van de kring.Haar zus Iris Dekkers heeft haar ponytijd mooi afgesloten met zes winstpunten in de klasse DM2 met haar pony Joly’s Wiske. Femke den Boer heeft haar wedstrijddebuut gemaakt en heeft de eerste wedstrijd gereden in de klasse B. Met haar pony Melody van den Manuhoeve heeft ze 173 punten behaald. Het was een leuke ervaring en ze is vastbesloten om nog vaker te starten.

persfoto

Fanatieke koppels tijdens traditioneel nieuwjaars darttoernooi bij DVVC

persfoto

Vrijdagavond 5 januari 2018 werd het nieuwe jaar al vroeg ingeluid met het traditionele darttoernooi tijdens de nieuwjaarsreceptie. Om 19.30uur werden de eerste pijlen geworpen. 36 deelnemers deden mee met het koppelloting toernooi. De soms verbeten strijd werd toch altijd overwonnen door de gezelligheid van het samen zijn. De aanwezige ‘niet’ darters moedigde aan, probeerde darters van de wijs te brengen of waren onder het genot van een hapje en een drankje gezellig aan het praten.Kevin Zijlmans verbaasde vriend en vijand door in een van de rondes 180 te gooie Na de nodige voorrondes ging de strijd tussen de koppels Kevin Zijlmans/Mathé de Jong en Jimmy Schroor/Peter Zijlmans. Het eerste koppel besliste de strijd in hun voordeel met 4-2.Maikel van Bragt en Johan-Paul van Dijck redde hun eer door de eerste prijs in de verliezersronde te veroveren. Johan-Paul bracht ook de hoogste uitworp op zijn naam: 80. Dit jaar heeft Döner Center Dongen de (heerlijke) prijzen gesponsord. Döner Center hartstikke bedankt hiervoor!

Het was een goed en gezellig begin van 2018. Wij wensen iedereen een gezond en sportief jaar toe.

Woensdag 27 december:

’s morgens JO10KAA Gent

’s middags JO13SS Lazio Roma

’s avonds JO15Duitsland

Donderdag 28 december:

’s morgens JO9 FC Köln

’s avonds JO16/17Zenit

Vrijdag 29 december:

’s morgens JO11Chelsea

’s middags JO14 Atletico Madrid

’s avonds Leiders Hertog Jan

Zaterdag 30 december:

’s morgens JO8Den Bosch

’s middags JO12Olympique Lyon

’s avondsJO18/19 Liverpool

Succesvol jaarlijks DDOO toernooi is weer geëindigd met veel kampioenen.

Door Erik Molendijk

Het jaarlijkse DDOO toernooi 2017 is afgelopen week van 27 t/m 30 december 2017 alweer voor de 24ste keer gehouden. Daarbij willen we de hoofdsponsor Janssen Accountants en alle toernooi sponsoren alvast bedanken voor hun bijdrage. En dat zijn met name: ANWB Rijopleidingen, van den Bosch Makelaars, Cigo, van Delft Sport, van Dongen Assurantiën Dongen BV, Eco Door, Cafetaria Eethuis van Holst, Hawedo, Janssen Accountants, Leyten, Autoschade Service van Peer, Café de Salamander, IJssalon Smaak, Spijs & IJs, ’t Winkeltje en Trophy Nederland. Zonder alle toernooi en advertentie sponsoren zouden wij niet zo’n grandioos toernooi voor de voetballende Dongense jeugd kunnen houden. Maar ook dank aan het publiek dat de toernooidagen in grote getalen is komen kijken. Wij hopen dat jullie allemaal genoten hebben van de voetbalkunsten van deze Dongense jeugd. De voetballers zelf hebben, gezien het vertoonde spel en de plezier dat zij uitstraalden, zonder meer genoten van dit toernooi. En tenslotte ook dank aan alle medewerkers voor hun bijdrage. De winnaars van de diverse toernooien zijn:

 

 

DVVC vernedert Broekhoven met maar liefst 11-1

Door Mathé de Jong

 

DVVC vernedert Broekhoven met maar liefst 11-1Met de grootste overwinning toe nu toe in deze competitie kleineerde DVVC het Tilburgse Broekhoven met de niets ontzeggende cijfers van 11 tegen 1. Hiermee kreeg DVVC niet alleen de gewone 3 punten maar ook het doelsaldo werd met 10 opgekrikt. Hiermee ging de ploeg van trainer Suat Tasci met een goed gevoel de winterstop in. Memik Kizilcik en wederom Stefan van Dongen hadden een groot aandeel in de monsterscore door beide 4 treffers voor hun rekening te nemen.

Al snel na de aftrap werd duidelijk dat de punten in Dongen zouden blijven. DVVC bepaalde het spel en na 10 minute stond de teller al op 2 door doelpunten van Stefan van Dongen en Memik Kizilcik. Nadat 10 minuten voor het rustsignaal Stefan van Dongen zijn 2e binnenschoot kwam Broekhoven terug tot 3-1 door een verdedigingsfout. De bezoekers konden weinig illusie maken want enkele tellen later maakte Sefa Yalcindag met een rake knal van ruim 20 meter de 4-1 wat tevens de ruststand was. Deze stand had op dat moment al hoger uit kunnen pakken daar DVVC niet gebruik maakte van de ruimtes achter de Broekhovense verdediging door te lang met de bal te lopen en omdat de buitenspelers te vaak naar binnen trokken.

Versnelling:Na de thee was het baltempo stukken hoger en dit resulteerde uiteindelijk in 7 doelpunten. Memik Kizilcik(3), Stefan van Dongen(2), Remco Kroese en Neset Olmez wisten de Tilburgse doelman te verschalken. Broekhoven, bestaande uit elf Poolse spelers, kregen ook nog wel wat kansjes maar wisten het net niet meer te vinden. Door deze overwinning klom DVVC weer naar de 3e plaats op de ranglijst en kan met een gerust hart het winter reces in. Eerst volgende wedstrijd is zondag 28 januari in Tilburg op bezoek bij WSJ.

 

Trainersnieuws

persfoto

 

 

 

DVVC heeft onlangs zijn contract met trainer Suat Tasci verlengd. Zowel spelersraad als bestuur zijn erg blij met deze verlenging omdat we graag een solide technisch beleid voor de komende jaren wegzetten en gezamenlijk uitgaan van een langdurige relatie met deze bevlogen trainer !

 

 

Jeu de Boules Club Dongen

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

 

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 13 januari 2018.Team Dongen 1 reisde zaterdag 13 Januari af naar Bergen op Zoom om de strijd aan te gaan tegen Petangeske 3. Iedereen was goed gemotiveerd om de punten te gaan pakken in deze eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft. Hier volgt het verloop van de 3 speelrondes:Eerste ronde doubletten: doublet John van Rooden en Cor Timmermans wonnen zeer snel met 13-6 en doublet Kees Jacobs en Andre de Wijs won maar nipt met 13-12, doublet Hans van Troost en Pierre de Jong verloor helaas de strijd met 9-13.Tweede ronde tripletten: werd nipt gewonnen door Cor-John-Hans met 13-12. En Kees-Andre-Pierre verloren helaas met 8-13. Hierdoor werd de tussenstand 3-2 voor Dongen, waardoor het nog een spannende strijd zou worden.In de derde ronde doubletten kwamen we echt op dreef en wonnen al de 3 partijen. John en Cor met 13-12, Kees en Andre met 13-9 en Hans en Pierre met 13-11.Ze hebben er hard voor moeten knokken, maar de moeite werd beloond met een einduitslag van 6-2. Over 2 weken moet er weer worden afgereisd naar Bergen op Zoom om te spelen tegen Petangeske 4.Team Dongen 2 en Team Dongen 3 waren

HIER VERDER LEZEN

persfoto

Van der Kolk Liberty dames 1 overklast koploper Barendrecht

 

Zondag 26 november was het dan zo ver voor Van der Kolk Liberty dames 1, de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen de koploper, Barendrecht dames 1. Deze dames stonden zonder puntenverlies bovenaan de ranglijst.

 

Vol vertrouwen en goede moed werd er begonnen aan de wedstrijd. Barendrecht zette hoge druk, maar de dames van Van der Kolk Liberty dames 1 lieten zich niet zomaar aan de kant zetten. Er werd goed onder de hoge druk uit gehockeyd en er werden een aantal kansen gecreeërd, maar ook Barendrecht kreeg een aantal kansen. Gelukkig stond de verdediging van Van der Kolk Liberty dames 1 weer als een huis en werden er ook nog een aantal strafcorners uit het goal gehouden. Met een 0-0 stand en kansen aan beiden kanten werd er gefloten voor de rust.De tweede helft waren de dames er nog steeds op gebrand om de punten in Dongen te houden. Er werd weer goed gehockeyd en er bleven kansen komen, het was wachten op een goal. Na bijna een kwartier spelen kreeg Van der Kolk Liberty dames 1 een strafcorner mee. Deze werd hard in het goal gesleept door Chelsea van Helmond, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld en Barendrecht liet het hier zeker niet bij zitten. Niet veel later was daar dan ook de gelijkmaker. Het leek een gelijkspel te blijven, maar in de laatste 2 minuten van de wedstrijd kwam daar alsnog het tweede goal voor Van der Kolk Liberty dames 1. Eveline Kahlman ontving de bal in de cirkel en kon de bal hard in het goal werken. Met nog 2 minuten te spelen moesten de dames alles op alles zetten om de voorsprong te behouden. De laatste paar seconden tikten weg en eindelijk was daar het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd. De 3 hard bevochten punten waren binnen.

 

Van der Kolk Liberty dames 1 gaat als vijfde de winterstop in, slechts 2 punten achter nummer 2. 11 maart begint de veldcompetitie weer en spelen de dames uit tegen Prinsenbeek. Vanaf 10 december begint de zaalcompetitie voor de dames in de eerste klasse.

 

 

 

DDOO toernooi op valreep 2017

 

Ook in 2017 wordt het inmiddels bekende toernooi met de naam DDOO voor de 24ste keer weer in Dongen gehouden. Voor dit jeugdspektakel tekenen de 4 voetbalverenigingen, t.w. vv Dongen, DVVC, Olympia ’60 en O.N.I.

 

archieffoto

Na veel voorbereidend werk wordt dit jaar voor de 24ste keer het inmiddels bekende DDOO toernooi voor de 4 voetbalverenigingen in de gemeente Dongen gehouden. Aan dit toernooi hebben de jeugdvoetballers van vv Dongen, DVVC, Olympia ’60 en O.N.I. zich in grote getalen opgegeven. De toernooidagen zijn van 27 t/m 30 december 2017 en starten elke ochtend om 8.30 uur tot ’s avonds ca. 23.00 uur. De indeling van het toernooi is:Voor dit toernooi hebben zich zo’n 600 voetballers opgegeven, die samen ca. 260 wedstrijden, verdeeld over de 4 dagen, spelen. Na elk dagdeel worden de prijzen en ook een beker met de bekende “grote oren” uitgereikt aan de kampioenen. Daarnaast is er een traktatie voor iedere voetballer – groot of klein - en voor de leiders.

HIER VERDER LEZEN

 

 

WEEK 2 en 3

Verslagen

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:

’t Vaartje pakt opnieuw winst

In Waalwijk won team ’t Vaartje met 21-25 van team B.S.V.. Piet Kamp was de enige die verloor. Zijn opponent ws ook al in 24 beurten bij de eindstreep. In een moeizame partij hield Henk Smolders de verdediging goed gesloten en sleepte zo de winst uit het vuur. Kopman Ad Smolders speelde een geweldige partij. Na 33 beurten was hij al bij de finish. Hij zette het prachtige gemiddelde van 0.757 neer. Hij maakte voorts een mooie serie van vijf caramboles. Door dit resultaat handhaaft team ’t Vaartje zich op de zesde plaats.

 

 

Verlies team Hazenberg

In sportcafé ’t Vaartje verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 23-24 van team Nooit Volleerd uit Waalwijk. Nhiep Tran kwam er in de eerste partij niet aan te pas. Hij kreeg ook maar 32 beurten. Kopman Charles Mekes redde het net niet. Aan de meet kwam hij maar 3 caramboles te kort. Hij liet wel het mooie moyenne van 0.926 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een mooie serie van zes caramboles. De eer werd gered door Theo Laros. Theo speelde formidabel en was al na 27 beurten bij de finish. Hij kwam uit op op het schitterende gemiddelde van 0.666. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vier. Team Hazenberg staat door dit resultaat nog net op de tweede plaats.

 

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:

Volle winst AK Deur & Interieur

In sportcafé ’t Vaartje pakte team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel opnieuw de volle winst. Tegen team H.G.L. 3 uit Sprang-Capelle werd het 30-19. Edwin Ligtenberg had maar 48 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.354. Ook voor Erwin Ligtenberg was er winst. Hij kwam uit op 0372. Jos Hamers hield de verdediging goed gesloten en loodste zijn partij bekwaam naar de winst. Hij kwam uit op 0.383. Jos maakte ook nog een mooie serie van vier. Team AK is door dit resultaat opgeklommen naar de vierde plaats. Het heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld.

Gevoelig verlies Café ’t Vaartje

In Sprang-Capelle verloor team Café ’t Vaartje met 29-18 van team H.G.L. Ton Kemmeren kreeg geen enkele kans. Zijn rivaal was al na 32 beurten bij de finish. Ook Piet Vissers redde het niet. Hij kreeg maar 38 beurten en was volkomen kansloos. De eer werd gered door Patrick Schrijver. Patrick speelde een degelijke partij en loodste deze bekwaam naar de winst. Onder meer door een fraaie serie van vier te maken. Hij maakte het net voor de neus van zijn tegenstander uit. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.563. Door dit resultaat is team Café ’t Vaartje gezakt naar de achtste plaats.

 

Aankondiging

Landelijke competitie driebanden-groot:

Team SunControls Tilburg thuis

Team SunControls Tilburg speelt op donderdagavond 18 januari in de Landelijke competitie van de KNBB thuis tegen team De Hazelaaar uit Rosmalen. Het team heeft de winst nodig om zich te handhaven in de middenmoot. Team de Hazelaar staat slechts twee punten boven team SunControls. Team SunControls bestaat uit Stephan v.d. Hooff, Anton Smulders, Anja Verbogt, Jos Hamers en Gerard Gabriëls. De wedstrijd in sportcafé ‘t Vaartje begint om 20.00 uur.

 

Team Lion van Loon tegen P.C. Kamp

Team autobedrijf Lion van Loon Dongen speelt op vrijdagavond 19 januari in de Landelijke competitie van de KNBB thuis huisgenoot P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. Het blooft een spannende duel te worden. Team van Loon staat op de derde plaats en team Kamp staat hier slechts twee punten op achter. Team autobedrijf Lion van Loon Dongen bestaat uit Marrie Kleinloog, Ad Faro, Nhiep Tran, Leo Loonen en Toon Verbunt. Team P.C. Kamp bestaat uit Ad Smolders, Willy v.d. Wiel, Patrick Schrijver, Jan Ligtenberg en Piet Kamp. De wedstrijd in sportcafé ‘t Vaartje begint om 19.30 uur.

 

Districtscompetitie driebanden-groot:

Thuiswedstrijd Hazenberg

Team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen speelt op dinsdagavond 23 januari een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de districtscompetitie Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-groot opnemen tegen team B.C.G. uit Goirle. Team Hazenberg heeft de punten nodig om een podiumplaats te behouden. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Nhiep Tran, Embert Broekhoven en Theo Laros. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

 

Districtscompetitie driebanden-klein:

Thuiswedstrijd café ‘t Vaartje

Op dinsdagavond 23 januari speelt team ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het speelt dan tegen koploper team Kierewiet uit Kaatheuvel. Het betreft een wedstrijd in de competitie van het district Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-klein. Team sportcafé ’t Vaartje bestaat uit Ton Kemmeren, Bart de Wijs, Piet Vissers en Patrick Schrijver. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

 

 

 

 

Darts:

Wedstrijd in Van Leijsen-ranking

Op zaterdagavond 20 januari wordt er weer een wedstrijd gegooid in het kader van het bouwbedrijf Van Leijsen Dongen-ranking-toernooi. Het is de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Er staan dit seizoen nog twaalf wedstrijden op het programma. Alle mogelijkheden dus om je nog te plaatsen voor de eindranking. Het toernooi kenmerkt zich door de sfeer van gezelligheid en sportiviteit, waarbij er kansen zijn voor iedere darter. Ook voor de minder bedreven darter. Dit vanwege het feit dat de koppels in de regel steeds geloot worden. Er wordt gestart met dit koppeltoernooi. Daarna volgt het singletoernooi. Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro per spelsoort. Er zijn naast punten voor de ranking ook mooie dagprijzen te verdienen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint, zoals altijd om 20.00 uur.

 

Darts:

Thuiswedstrijd ‘t Vaartje

Op dinsdagavond 23 januari gooit team ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het betreft een wedstrijd in de competitie van de West Brabantse Darts Federatie. Het moet het in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen team Bruine Pijl ’99 uit Breda. Dit team staat momenteel slechts enkele plaatsen onder team ’t Vaartje op de zevende plaats. Het zal dus wederom moeilijk worden om een goede resultaat neer te zetten. Team ‘t Vaartje bestaat uit Ruud Kollenburg, Davey Danyluk, Goof Verbunt, Hans de Jong, Patty v.d. Wiel en Ton Kemmeren. De wedstrijd in sportcafé 't Vaartje begint om 21.00 uur.