SPORT

DONGENHOMESPOT DE INTERNETKRANT

Dongens Nieuws.Elke dag. Actualiteiten voor en over Dongen, s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart .De internetkrant van Dongen is er voor alle Dongenaren

Giel van de Mosselaar verbetert clubrecord kogelstoten

Pupillen Atledo trappen indoorseizoen af in Vlijmen

 

 

Zondag 10 december deden de Atledopupillen en Jorrit Heijkant in een warme sporthal in Vlijmen mee aan de eerste indoorwedstrijd van het seizoen in in Vlijmen, terwijl buiten de sneeuw het land onder een witte deken bedekte. De nieuwe persoonlijke records waren weer niet te tellen.Veel Atledo-atleten waren afgereisd naar de eerste indoorwedstrijd van het seizoen in de sporthal de Heygrave in Vlijmen. Terwijl buiten de sneeuw zorgde voor een prachtig plaatje waren er in de hal bijzondere prestaties te zien van onze pupillen. Voor sommige ouders was het een lange zit, omdat jongste al voor 10 uur moest beginnen, terwijl het oudere broertje pas om 12 uur aan de bak mocht. Het mocht de pret niet drukken. Er waren voldoende spelletjes meegenomen dus de tijd vloog voorbij.Als eerste waren dus de allerkleinsten aan de beurt. Femke Broeders deed voor het eerst mee en genoot zichtbaar van haar onderdelen. Dat ze in de categorie mini-meisjes ook nog eens een zilveren medaille won, maakte het nog mooier. Ze sprintte 35 meter in 7,93 seconde en ze stootte de 1-kilo-zware kogel naar 3 meter 25. In diezelfde groep kwam ook Giel van de Mosselaar in actie. HIER VERDER LEZEN !

 

Keeper Tamara van Es houdt Dongen in de wedstrijd

Slechte wedstrijd handbaldames kost derde plek

Door Piet Scheepers

Zaterdagavond 9 december was voor het damesteam van handbalvereniging Dongen een belangrijke wedstrijdavond. De strijd om plaats 3 stond op het programma tegen Veneco/Velo uit Wateringen. De beide nummers 1 (VOC 2 en BFC) stonden op 18 punten, 7 punten voor op Dongen en Velo. Na een gelijk opgaande opening (4-3) vonden de Dongenschutters steeds het goed blokkerende boomlange middenblok van Velo op hun weg. Dongen kwam hier niet overheen en had tot op dat moment geen variatie in huis. De tweede helft wijzigde Dongen de tactiek zowel aanvallend als verdedigend, waardoor de dames gedurende deze periode in evenwicht bleef met Velo. Hoe Dongen ook speelde, het kon en mocht niet dichterbij komen van de scheidsrechters. Al hadden ze doorgespeeld tot kerstavond! Naast de rode kaart voor coach Geert van Meersbergen (hij maakte een opmerking omdat een speelster van Velo overduidelijk in de cirkel stond, de bal pakte, vervolgens uit de cirkel stapte en daarna scoorde) kreeg Velo tegen het einde 6 strafworpen mee, Dongen twee, Velo eenmaal tweeminuten straftijd en Dongen 7 tot 8 maal. ,,Dan loopt de frustratie wel heel snel op naar het kookpunt,” merkte de Dongenbegeleiding na afloop op. De ploeg gaat zich deze week voorbereiden op de bekerwedstrijd donderdagavond in Deurne tegen Someren. Zaterdagavond de laatste wedstrijd voor de kerst in De Salamander tegen Oliveo uit Pijnacker. Deze ploeg moet punten scoren. Zij staan op een gedeeld laatste plaats met twee andere teams. Een gevaarlijke outsider dus! Heren senioren Dongen 1, moesten naar het Limburgse Beek. Deze wedstrijd tegen BFC werd afgelast vanwege het slechte weer.

HIER VERDER LEZEN Landelijke 2e Divisie B Dames: Veneco/Velo – HV Dongen 28-22 (15-10)

 

 

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 09 december 2017.Team Dongen 1  speelde zaterdag thuis tegen De Bommequit 1 uit Roosendaal. Natuurlijk waren ze zeer gemotiveerd om na enkele tegenvallende wedstrijddagen weer eens te winnen. En dat was duidelijk te merken aan het spel dat ze lieten zien. Ze kwamen de eerste ronden doubletten goed door met 2 winstpartijen van de drie.De 2 Triplet partijen was echt knokken, maar werden met 2 winstpartijen afgesloten door triplet Cor timmermans , John v Rooden en Greet v/d Ven met 13 – 11. Kees Jacobs, Pierre de Jong en Andre de Wijs  wonnen met 13 – 8. Daarmee werd de tussenstand 4 – 1 voor Dongen.Van de laatste ronde 3 doubletten wisten ze gelukkig   nog 1 partij te winnen en wel Cor en John met 13 – 9. Waardoor deze dag met winst kon worden afgesloten met de einduitslag van 5 – 3.Team Dongen 2  waren deze week vrij. Maar bleven wel op plaats 1 staan.Team Dongen 3  ging naar  CJB Middelburg 2 en wist na een spannende strijd gelijk te spelen met 4 – 4, waardoor ze op de 2eplaats, in de 5e  divisie, kwamen. Direct achter Dongen 2 dat al 1e  stond zonder te spelen.Met enkele auto’s naar Middelburg. Normaal geen probleem. Maar op de terugreis toch wat autopech en een auto was pas om 21:30 uur s ’avonds thuis in Dongen.Team Dongen 4  ging, op 9 december, voor hun wedstrijd op weg naar Boules de Boeuf 7 in Oss, onderweg merkten ze dat de sneeuw in deze regio al goed gevallen is. HIER VERDER LEZEN

Puntgave hattrick Stefan van Dongen

DVVC weet weer wat winnen is en zet SVG met 4-0 opzij

persfoto

Hoewel DVVC nog steeds ongeslagen is in de competitie heeft het al 4 gelijke spelen moeten incasseren maar zondag jl kwam er weer en driepunter bij. SVG uit Tilburg werd met een duidelijke 4-0 verslagen met Stefan van Dongen in de hoofdrol die een puntgave hattrick liet noteren.DVVC begon wederom fel aan het duel en creëerden vele kansen maar de bezoekers waren het dichts bij de openingstreffer. Tot grote opluchting aan DVVC zijde legde de scheidsrechter de bal net buiten de zestien meter waar een strafschop misschien wel op zijn plaats was geweest. Uit de vrije verkreeg SVG een corner die door de Tilburgse spits net over werd gekopt. Dit was na 3 minuten spelen en DVVC was gewaarschuwd. De vijf minuten hier op volgend had de stand zo maar 2-0 kunnen als Sefa Yalcindag zijn vizier goed had staan. Tot 2 maal toe (naast en over) wist de DVVC middenvelder vrij voor doel het net niet te vinden. Verder waren er nog wat mogelijkheden voor Koen Swanen (schot over), Fatih Kaya (hakje net naast), Erdem Uzun en Ismael Canpinar (schot over) en een pegel van aanvoerder Ron Heijmans die ter nauwe nood werd gekeerd door de Tilburgse doelman. Ook DVVC doelman Jan-Willem Siemons moest handelend optreden door een perfect genomen vrije trap te keren.

DVVC zet SVG onder druk

persfoto

Na de thee ging zette DVVC de tegenstander onder druk om zo snel de openingstreffer te maken. Al na enkele minuten leek de eerste goal te vallen, Stefan van Dongen gaf vanaf rechts de bal voor en na het overstapje van Fatih Kaya kwam de bal voor de voeten van Memik Kizilcik maar zijn inzet ging over. Na 10 minuten spelen kwam dan toch de verdiende voorsprong, Sefa Yalcindag legde de bal vanuit een corner precies op het hoofd van Yunus Ozdemir en de SVG doelman was kansloos. Met deze minimale voorsprong was de wedstrijd absoluut nog niet gespeeld, bij de spaarzame uitvallen van de bezoekers moesten de DVVC achterwaartse alert blijven om een tegengoal te voorkomen. De opluchting was groot in de 65e minuut toen Koen Swanen met een prima steekpassje Stefan van Dongen bediende die de score verdubbelde met een mooie schuiver. Even zo mooi was de 3-0 zo’n 10 minuten later. Wederom was Stefan van Dongen de gevierde man die een scherpe voorzet van Sefa Yalcindag fraai inkopte. Niet veel later leek Memik Kizilcik op weg naar de 4-0 te gaan echter zijn solo eindigde met de bal op de paal. De vierde goal kwam er uiteindelijk toch, een scherp genomen vrije trap van Ron Heijmans werd wederom door Stefan van Dongen tegen de touwen gekopt en tekende hiermee een glasheldere hattrick. De bezoekers hadden zich reeds bij een nederlaag neergelegd en zorgde zelden meer voor enig gevaar. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het laatst en de 3 punten waren in de pocket. De slechts 20 jarige leidsman Kjell Voskuil kon terug zien op een perfecte wedstrijd, over de gehele 90 minuten had hij absolute controle over de wedstrijd, compliment!!

 

Komende zondag speelt DVVC de uitwedstrijd tegen Irene in Gemonde, Sportpark De Laat, Karel Hoefsteeg 2 te Gemonde.

Let op aanvangstijd: 14:15 uur

 

 

 

DDOO toernooi op valreep 2017

 

Ook in 2017 wordt het inmiddels bekende toernooi met de naam DDOO voor de 24ste keer weer in Dongen gehouden. Voor dit jeugdspektakel tekenen de 4 voetbalverenigingen, t.w. vv Dongen, DVVC, Olympia ’60 en O.N.I.

 

archieffoto

Na veel voorbereidend werk wordt dit jaar voor de 24ste keer het inmiddels bekende DDOO toernooi voor de 4 voetbalverenigingen in de gemeente Dongen gehouden. Aan dit toernooi hebben de jeugdvoetballers van vv Dongen, DVVC, Olympia ’60 en O.N.I. zich in grote getalen opgegeven. De toernooidagen zijn van 27 t/m 30 december 2017 en starten elke ochtend om 8.30 uur tot ’s avonds ca. 23.00 uur. De indeling van het toernooi is:Voor dit toernooi hebben zich zo’n 600 voetballers opgegeven, die samen ca. 260 wedstrijden, verdeeld over de 4 dagen, spelen. Na elk dagdeel worden de prijzen en ook een beker met de bekende “grote oren” uitgereikt aan de kampioenen. Daarnaast is er een traktatie voor iedere voetballer – groot of klein - en voor de leiders.

HIER VERDER LEZEN

 

 

Pieten-Pet-Toernooi

 

persfoto

 

Rond Sinterklaastijd wordt er door Jeu de Boules Club Dongen altijd het zgn. Pieten-Pet-Toernooi gehouden. Het gaat natuurlijk om het boulen, maar ook om de leukst versierde PietenPET.Er hadden zich 44 leden aangemeld voor dit gezelligheidstoernooitje en er werd rond 2 uur begonnen. Aanvankelijk leek het of er ook buiten gegooid kon worden, maar het windje was wat guur en weldra begon het ook te regenen. Men koos er voor om lekker binnen te gaan gooien.Bij een Pettoernooi worden steeds 3 wedstrijden gespeeld, waarbij je als speler telkens een ander maatje krijgt en ook wisselende tegenstanders. Je hebt dus niet altijd alles zelf in de hand, maar dat is niet het belangrijkste.Tussen de wedstrijden door konden de spelers in het clubhuis nog genieten van allerhande lekkernijen bij een bakkie koffie, thee en/of warme chocomelk.Rond 17 uur waren de wedstrijden gespeeld en kon de wedstrijdcommissie (Weco) de balans opmaken.

HIER VERDER LEZEN

persfoto

Van der Kolk Liberty dames 1 overklast koploper Barendrecht

 

Zondag 26 november was het dan zo ver voor Van der Kolk Liberty dames 1, de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen de koploper, Barendrecht dames 1. Deze dames stonden zonder puntenverlies bovenaan de ranglijst.

 

Vol vertrouwen en goede moed werd er begonnen aan de wedstrijd. Barendrecht zette hoge druk, maar de dames van Van der Kolk Liberty dames 1 lieten zich niet zomaar aan de kant zetten. Er werd goed onder de hoge druk uit gehockeyd en er werden een aantal kansen gecreeërd, maar ook Barendrecht kreeg een aantal kansen. Gelukkig stond de verdediging van Van der Kolk Liberty dames 1 weer als een huis en werden er ook nog een aantal strafcorners uit het goal gehouden. Met een 0-0 stand en kansen aan beiden kanten werd er gefloten voor de rust.De tweede helft waren de dames er nog steeds op gebrand om de punten in Dongen te houden. Er werd weer goed gehockeyd en er bleven kansen komen, het was wachten op een goal. Na bijna een kwartier spelen kreeg Van der Kolk Liberty dames 1 een strafcorner mee. Deze werd hard in het goal gesleept door Chelsea van Helmond, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld en Barendrecht liet het hier zeker niet bij zitten. Niet veel later was daar dan ook de gelijkmaker. Het leek een gelijkspel te blijven, maar in de laatste 2 minuten van de wedstrijd kwam daar alsnog het tweede goal voor Van der Kolk Liberty dames 1. Eveline Kahlman ontving de bal in de cirkel en kon de bal hard in het goal werken. Met nog 2 minuten te spelen moesten de dames alles op alles zetten om de voorsprong te behouden. De laatste paar seconden tikten weg en eindelijk was daar het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd. De 3 hard bevochten punten waren binnen.

 

Van der Kolk Liberty dames 1 gaat als vijfde de winterstop in, slechts 2 punten achter nummer 2. 11 maart begint de veldcompetitie weer en spelen de dames uit tegen Prinsenbeek. Vanaf 10 december begint de zaalcompetitie voor de dames in de eerste klasse.

 

 

 

Jeu de Boules Club Dongen

BWinteruitwisseling Dongen

 

 

In het winterseizoen worden er in de regio zgn. winteruitwisselingen georganiseerd door verschillende jeu de boulesclubs. Deze clubs zijn La Donnee en PVT uit Tiburg, VOP uit Udenhout, PCO uit Oisterwijk, Cochonet uit Loon op Zand en PV Sprang-Capelle en Jeu de Boules Club Dongen. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Dongen.

Er hadden zich voor dit toernooi 27 teams ingeschreven, welke na aanmelding verdeeld werden in twee poules. Jammer dat het geen even aantal was, want dit zou betekenen dat er steeds een vrijloting zou komen.

Er moesten 4 wedstrijden gespeeld worden en we konden redelijk op tijd beginnen. De weersomstandigheden waren niet uitnodigend om buiten te gaan spelen: het was koud, mistig en het zonnetje liet behoorlijk verstek gaan.

persfoto

Gelukkig konden wij uitwijken naar onze Boule-ô-Drome, waar de temperatuur best aangenaam was.Het fijne van deze winteruitwisselingen is dat men elkaar goed kent, omdat je nagenoeg dezelfde spelers ook op andere toernooien tegenkomt. Deze uitwisselingen staan dan ook altijd garant voor een fijne, gezellige sfeer. In het clubhuis werden de pauzes tussen de wedstrijden opgevuld met het ophalen van herinneringen, het vertellen van sterke verhalen, onder het genot van een lekker bakje choco, koffie en/of thee.Rond het middaguur konden de mensen hun honger stillen door lekkere broodjes en heerlijke soep, vakkundig klaargemaakt door Wilma en Adriënne. Zij werden daarbij ondersteund door Joop en Net, die achter de bar stonden.Tussen de wedstrijden door werd er nog rondgegaan met lekkere borrelhapjes.Er waren toch nog wat leden gekomen die niet aan dit toernooi deelnamen, maar die graag vrij wilden boulen. De hal was echter helemaal bezet, zodat ze alleen op de buitenbanen terecht konden. Ondanks de kou hebben ze toch nog gespeeld. Dapper hoor mensen! Jullie zijn beslist geen watjes.

 

HIER MEER LEZEN

WEEK 49 en 50

Verslagen

Biljartsport Landelijke vierde divisie:

Lion van Loon naar de top

In sportcafé ’t Vaartje won team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 6-2 van team TMC uit Veldhoven. Nhiep Tran was de enige die verloor. Hij kreeg ook maar 36 beurten. Het was een uitermate spannende duel, waarbij er zeer kansen waren voor winst. Aan het eind kwam hij slechts één carambole te kort, doordat hij in de na-beurt vanaf acquitte miste. In de eerste sessie was er al winst voor Toon Verbunt en Leo Loonen. Toon speelde een gedegen partij en loodste deze bekwaam naar de winst. Leo sprintte in maar 36 beurten naar de eindstreep. Beide spelers gaven hun rivalen weinig kans. Kopman Ad Faro moest de beslissing brengen. Hij speelde een prima partij, maar zag zijn opponent aanhaken. In de veertigste beurt speelde hij de partij uit. Zijn opponent bleef steken op vier caramboles van de finish. Ad maakte een mooie serie van vijf en kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.625. Nhiep liet 0.666 voor zich noteren en Leo kwam eveneens op een formidabel moyenne uit. Hij kwam uit op 0.555. Ook het teammoyenne van 0.526 mag er wezen. Door dit resultaat staat team van Loon nu gedeeld aan de leiding. Het moet deze positie delen met team Thekes uit Herpen. Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. staat derde met slechts één punt achterstand.

Gelijkspel SunControls

In sportcafé ’t Vaartje speelde team SunControls Tilburg opnieuw met 4-4 gelijk tegen team Jan Baars uit Veenendaal. Verlies was er voor Anja Verbogt en Gerard Gabriëls. Gerard kwam opnieuw niet in zijn spel en verloor kansloos. Anja kreeg maar 36 beurten en verloor eveneens. Ze maakte nog wel een mooie serie van vier. Jos Hamers hield de verdediging uitstekend gesloten en loodste zijn partij bekwaam naar de winst. Kopman Stephan van den Hooff speelde een prima partij. Hij finishte in sechts 41 beurten en liet het prima gemiddelde van 0.609 voor zich noteren. Door dit resultaat handhaaft team SunControls zich op de negende plaats.

 

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:

Volle winst team Hazenberg

In sportcafé ’t Vaartje won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 30-16 van team Bongaards uit Oosterhout. Theo Laros speelde een gedegen partij en trok de winst naar zich toe. Hij liet zijn tegenstander kansloos. Charles Mekes speelde een geweldige partij. Hij kwam uit op 1.000 precies. Hij maakte bovendien een schitterende serie van negen caramboles. Ook Embert Broekhoven zette zijn beste beentje voor. Ook hij liet zijn tegenspeler kansloos door in maar veertig beurten te finishen. Hij kwam uit op het puike moyenne van 0.475. Hij maakte een mooie reeks van vijf. Door dit resultaat staat team Hazenberg op een fraaie derde plaats. De achterstand met de top bedraagt 12 punten.

Winst ’t Vaartje

In Oosterhout won team ’t Vaartje met 24-26 van team De Eekhoorn. Henk Smolders (junior) liet zich weer eens van zijn beste kant zien. Na 26 beurten was de partij al weer voorbij. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.653. Zijn tegenstrever bleef verbouwereerd achter met een schamele score van zeven caramboles. Piet Kamp verloor. Hij kreeg ook maar 36 beurten. Hij kwam slechts vier caramboles te kort. Kopman Ad Smolders had pech. Hij kwam slechts één carambole te kort. Hij maakte een mooie serie van vier. Door dit resultaat handhaaft team ’t Vaartje zich op een mooie vierde plaats.

 

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:

Mooie winst AK Deur & Interieur

In Werkendam won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 21-28 van team Werkendam 7. Jan Ligtenberg was de enige die verloor. Jan kon zijn opponent redelijk volgen, maar deze ha maar 33 beurten nodig om de partij te beëindigen. Met het gemiddeld van 0.606 kan Jan tevreden zijn met het resultaat waarschijnlijk niet. Jan maakte een mooie serie van vier caramboles. Johan Ligtenberg speelde een slopende partij. Hij wist aan de goede kant van de score te blijven en sleepte hiermee de winst binnen. Erwin Ligtenberg deed het uitstekend. Hij sleepte de winst binnen in slecht 45 beurten. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.400. Door dit resultaat is team AK opgeklommen naar de vijftiende plaats.

Volle winst Café ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje won team Café ’t Vaartje met liefst 30-17 van team H.M.S. uit Sprang-Capelle. Patrick Schrijver excelleerde. Hij was al na 36 beurten uit. Hij kwam uit op het sublieme gemiddelde van 0.805. Piet Vissers maakte een formidabele serie van zeven. Hij kwam uit op het puike gemiddelde van 0.673. Ook kopman Ton Kemmeren pakte in een degelijke partij bekwaam de winst. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.600. Door dit resultaat staat team Café ’t Vaartje nu in de middenmoot op een mooie negende plaats.

 

Aankondigingen

Topduel team P.C. Kamp

Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. speelt op vrijdagavond 15 december in de Landelijke competitie van de KNBB thuis tegen koploper team Thekes uit Herpen. Bij winst handhaaft team Kamp zich aan de top. Team P.C. Kamp bestaat uit Ad Smolders, Willy v.d. Wiel, Patrick Schrijver, Jan Ligtenberg en Piet Kamp. De wedstrijd in sportcafé ‘t Vaartje begint om 19.30 uur.

 

Districtscompetitie driebanden-groot:

Thuiswedstrijd ‘t Vaartje

Team ’t Vaartje speelt op dinsdagavond 19 december tegen team ’t Borduurhuis uit Tilburg. Team ’t Vaartje heeft een goed resultaat nodig om zich te handhaven in de top van het klassement. Het belooft dus wederom een spannende ontmoeting te worden. Het is een wedstrijd in de districtscompetitie Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-groot. Het vaste team van ’t Vaartje bestaat uit Ad Smolders, Piet Kamp en Henk Smolders junior. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

 

Districtscompetitie driebanden-klein:

Thuiswedstrijd AK Deur & Interieur

Team AK speelt op dinsdagavond 19 december een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de driebanden-klein competitie van het district Midden-Brabant opnemen tegen team D’n Berg uit Geertruidenberg. Team AK bestaat uit Jan, Johan, Erwin en Edwin Ligtenberg en Jos Hamers. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Darts:

Hans de Jong wint Van Leijsen-ranking

In sportcafé 't Vaartje was de winst in het bouwbedrijf Van Leijsen Klein-Dongen rankingtoernooi voor Hans de Jong. In de finale was hij met 4-1 te sterk voor Pim Bollen. Hans kwam in de finale door in de halve finale te winnen van Sander v.d. Wiel. Het werd 3-1. Pim was hier te sterk voor Gert-Jan van Peer. Ook hier werd het 3-1. In de verliezerronde ging de titel naar Erwin van Riel. Hij versloeg Alex van Ginneken.

 

persfoto

Hans de Jong en Pim Bollen winnen

In het koppeltoernooi ging de winst naar Hans de Jong en Pim Bollen. Zij versloegen Alx van Ginneken en Frans Kemmeren, die de tweede plaats opeisten. De hoogste finish kwam op naam van Hans de Jong met 89. Pim Bollen en Erwin van Riel lieten elk een 180-er voor zich noteren. De volgende wedstrijd is op zaterdagavond 23 december.

DVVC 'Ongeslagen kampioen'

(tekst: Peter vd Sluis – Foto: Kees&Ingrid)

 

Foto: Kees&Ingrid

Vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Officieus zou DVVC zich al kampioen kunnen beschouwen, maar met minimaal een gelijkspel wordt het kampioenschap officieel. Minimaal gelijkspel behalen lijkt geen probleem te gaan worden want de wedstrijd van vandaag is tegen Unitas JO10-10, de nummer 8 van de competitie.Maar pas als de wedstrijd is gespeeld mag er gefeest worden en dat betekent dat we eerst nog moeten spelen. Omdat de temperatuur maar een paar graden boven nul is beginnen we met een warming-up om de spieren op te warmen. En verder geldt goed aankleden het advies.De aftrap is voor Unitas en daarmee is de wedstrijd van start gegaan. En dat DVVC deze keer wel wakker is wordt al snel bewezen door een vlugge treffer van DVVC. Na een minuut staat DVVC al 1–0 voor. DVVC kan Unitas goed afstoppen en laat zeer aantrekkelijk voetbal zien. De spelers weten elkaar uitermate goed te vinden en de ballen worden snel en goed over gespeeld.De beloning van dit spel is dat de doelpunten zich snel opvolgen, al snel heeft DVVC een voorsprong van 4 doelpunten. Maar dan wordt het spel individueler en wordt er minder overgespeeld. De doelpunten blijven gelukkig wel vallen en bij rust heeft DVVC een voorsprong van 7 doelpunten tegen 0 voor Unitas.In de rust wordt de spelers verteld dat er weer meer overgespeeld moet gaan worden. Dit wordt na de rust ook weer gedaan. En met succes, want binnen 2 minuten ligt de bal al weer in het net van Unitas. En de doelpunten blijven met een zeker tempo volgen. De tweede helft is nog doelpuntenrijker dan de eerste helft.In de laatste fase van de wedstrijd komt Unitas wat meer in de buurt van het doel van DVVC, maar scoren lukt niet. Mede door het uitstekende keepen van de doelman van DVVC. Als in de laatste speelminuut DVVC nog een keer doel weet te raken wordt de eindstand vastgesteld op 16-0.Daarmee kan DVVC het vijfde kampioenschap op rij gaan vieren. Met een ongeslagen status en 115 doelpunten voor en 20 tegen een prestatie van formaat.Jongens en meisje van harte gefeliciteerd met het kampioenschap !!!

 

Voetbalvereniging DVVC is op zoek naar meisjes en dames die het leuk vinden om te voetballen!

persfoto

Alle meiden en dames zijn van harte welkom. Dus of je nu 15, 18 of ouder bent; Iedereen is van harte welkom. DVVC heeft een Meisjes Onder 15, een MO17 en een MO19 en een Dames1 team.

Vooral voor het Meiden onder 19 team en het Damesteam zijn wij op zoek naar sportievelingen die het leuk vinden om bij ons te komen voetballen.Heb je zin om een keer mee te trainen?

De Meiden onder 19 trainen op maandag- en woensdagavond van 19.45 uur tot 21.00 uur.

De dames trainen op dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur.Meisjes onder 19 spelen hun wedstrijden op zaterdag, vrijwel altijd ’s middags, en het damesteam speelt de competitie op zondag(morgen).We zien je snel bij een training. Ook je vriendinnen zijn van harte welkom op Sportpark Dongekant, Sportlaan 4.

IN CAFÉ DE VALK :

DUBBELE WINST VOOR MARIO ROBBE BIJ DARTTOERNOOI

SINGLE EN MET JAN HUISKES OOK WINST BIJ DE KOPPELS

 

Zondag 10 december werd er weer een toernooi verspeeld voor de open ranking in Café De Valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppeltoernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o.Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Danny van Trijp en Nigil van Milligen werden finalisten door winst op Mark Bakx en Nico Steenbergen.In de andere halve finale wonnen Mario Robbe en Jan Huijskes van Willy van de Wiel en Mark de Vries.In de finale ging de winst met 4-2 naar Mario en Jan.Tim Kaijser en Wesley Bour wonnen de finale in de verliezersronde met 4-0 van Marly van den Heuvel en Carlo van Cleef.De hoogste uitworp ging naar Wilco Vermeulen met 160.Nigil van Milligen had uitworpen van 135,120 en 116.Willy van de Wiel gelukte dat vanaf 116 en 104.Wesley Bour gooide 112 uit.Hierna gingen de singles van start.Mario Robbe ging naar zijn 2e finale van de dag door winst op Wesley Bour.Ook voor koppelmaatje Jan Huiskes een 2e finale na winst op Willy van Casteren.In de finale was Mario superieur op de dubbels en won met 4-0 en pakte de dubbel, proficiat.

HIER VERDER LEZEN : heel het veslag en het programma

Jeu de Boules De Vaart Erin:

 

 

Glühwein-toernooi De Vaart Erin

Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje wordt door gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) op zondagmiddag 17 december het traditionele Glühwein-toernooi gehouden. Het betreft een koppellotingtoernooi, waarbij de koppels gericht geloot worden. Door de gerichte loting ontstaan er steeds min of meer gelijkwaardige koppels. Bovendien kan de vereniging nu beschikken over liefst zeven banen. Dit garandeert een soepel verloop van de wedstrijden. De vereniging kent geen contributie. Wel wordt er per wedstrijd een inschrijfgeld gevraagd van € 2,50 per persoon. Aanmelden voor het toernooi kan bij Hanny en Ton Kemmeren (tel:0162-312275 of email vaartje@home.nl). Ook kun je daar terecht voor informatie. Aanmelden tot 13.15 uur, waarna de loting wordt gehouden, zodat de wedstrijden om 13.30 uur kunnen beginnen.