SPORT

DONGENHOMESPOT DE INTERNETKRANT

Dongens Nieuws.Elke dag. Actualiteiten voor en over Dongen, s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart .De internetkrant van Dongen is er voor alle Dongenaren

Gerard van der Korput Toernooi Jeu de Boules Club Dongen

 

persfoto

Afgelopen zondag werd op het complex van Jeu de Boules Club Dongen het jaarlijks terugkerend boulestoernooi om de van der Korputbokaal gestreden.

Dit toernooi bestaat al heel wat jaren en is toentertijd in het leven geroepen door Gerard van der Korput, een van de oudere clubleden van onze vereniging, wiens naam verbonden is gebleven aan deze schitterende trofee. Het is een wisselbeker, welke vorig jaar gewonnen werd door Astrid Moorman en Johan van Kuijk. Door omstandigheden kon Johan jammer genoeg zijn titel vandaag niet verdedigen, maar hij heeft wel kunnen genieten van enkele spannende wedstrijden.Er hadden zich voor dit toernooi 28 paren aangemeld, welke verdeeld werden over twee poules. Elk paar moest drie wedstrijden spelen, welke door loting waren vastgesteld. Jacqueline en Henk ,beiden WECO-leden, hadden de touwtjes deze dag in handen.Hoewel het een mooie dag was en het zonnetjes rijkelijk aanwezig was, kozen de meeste boulers ervoor om hun wedstrijden in de hal te gaan spelen. Naarmate de dag vorderde werden er toch ook enkele wedstrijden buiten gespeeld.Tussendoor was er voldoende ruimte om in het clubhuis wat uit te rusten en gezellig te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Als je dorst kreeg moest je bij Annie en Stijn zijn en voor de inwendige mens zorgden Marjanne en Adriënne. Dit viertal zorgde ervoor dat alles vlot verliep. Vanaf deze plaats willen wij hen dan ook hartstikke bedanken.De meeste wedstrijden waren binnen een uurtje gespeeld, maar het kwam ook voor dat een wedstrijd bijna anderhalf uur duurde! En dat betekende dat sommige spelers wat langer moesten wachten om hun volgende partij te kunnen spelen. Rond half 4 waren alle poulewedstrijden gespeeld en kon men zich gaan voorbereiden op de finalewedstrijd.Zowel in poule A als in poule B was slechts één paar met 3 gewonnen wedstrijden, nl. Stan Dankers/Wil van Belkom en Pieter Timmermans/Cees Leemans. Deze poulewinnaars gingen strijden om de felbegeerde van der Korput Bokaal. Het werd een mooie afsluiting van deze dag met een overwinning voor Stan en Wil met 13-8. Voor beide poulewinnaars waren er bloemen en een fles wijn (geschonken door Bloemsierkunst Ilyas en Gall & Gall, waarvoor dank!) en de wisselbeker werd door Gerard van der Korput zelf uitgereikt aan de winnaars. Proficiat allemaal.Het duurt een kleine maand eer het volgende Jeu de Boules toernooi georganiseerd wordt. Dat is op zondag 18 maart, wanneer er gestreden wordt om het zgn. “Winterkoninkje”. Welk team mag zich kampioen noemen van de afgelopen wintercompetitie welke nog tot 14 maart duurt.Heeft U belangstelling voor Jeu de Boules, loop dan gerust een binnen. Elke dinsdagmiddag kun je zelfs meedoen. We beginnen dan om half 2 en wij zorgen ervoor dat U met plezier kunt spelen.

 

 

Looiersdrive

 

Op zaterdag 17 maart organiseert BC Dongen haar 1e Dongense Looiersdrive.Deze bridgedrive wordt ’s middags vanaf 13.30 uur gehouden in buurthuis ’t Schouw in Dongen.Wij verwelkomen U met een heerlijk kopje koffie/thee en spelen dan 6 ronden van elk 4 spellen. Tussendoor en ook na afloop verrassen wij U met wat hartige hapjes.Prijzen in natura voor de eerste vijf paren in elke lijn.Mocht U een gezellige middag willen komen bridgen, meldt u zich dan per paar aan via de e-mail aan op het volgende adres: henkvanroode@ziggo.nl Bij aanmelding ook graag beide namen vermelden, alsmede de e-mailadressen,de NBB-lidnummers en de speelsterkte. (Lijn A t/m D)De inschrijfkosten bedragen €22,- per paar en moeten worden overgemaakt op bankrekening NL 60 RABO 0322340160 t.n.v. Bridgeclub Dongen.Uw inschrijving wordt per mail bevestigd.U kunt voor dit bridgetoernooi inschrijven tot 1 maart. (max. 128 deelnemers)Voor inlichtingen: Henk van Roode Tel.: 0162-316442 of 06-22153031.

 

VV Dongen de gelukkigste tegen

Be Quick 1887

 

Drie welkome punten na 1-2 winst

 

 

Door Frank van Heteren / Foto Andor Heij

Foto Andor Heij

In het hoge noorden weet je nooit wat je kan verwachten. Gelukkig was het veld egaal en hebben de gasboringen nog geen effect op de omgeving rond het oude stadion de Esserberg. Be Quick en VV Dongen trachtten echter wel met ‘vol gas’ de wedstrijd in te gaan, maar leverden achteraf beiden een matige pot af. Slordig spel; weinig combinaties en slecht positiespel waren datgene wat de 150 toeschouwers voorgeschoteld kregen. Binnen 4 minuten tijd werd de wedstrijd beslist in het voordeel van VV Dongen waar een gelijkspel misschien meer op zijn plaats was geweest. Gezien het aantal keren dat VV Dongen voor het doel van Be Quick verscheen was het voordeel iets meer voor de Brabanders, maar Be Quick verzuimde in de beginfase aftand te nemen. De 1-2 kwam voor VV Dongen als een welkome verrassing. Aanstaande zondag 25 februari speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen JVC Cuijk. Aanvang 14.30 uur.

HIER VERDER LEZEN

 

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

persfoto

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 27 januari 2018.Team Dongen 1 reisde naar Bergen op Zoom om te spelen tegen Petangeske 4. Omdat ze de eerste ontmoeting gelijk hadden kunnen spelen (4-4), hoopte ze dat ze dat minstens konden evenaren, maar helaas liepen verschillende wedstrijden heel moeizaam en konden de partijen net niet naar zich toegetrokken worden. Hier volgt het verloop van de 3 speelrondes:De eerste ronde doubletten werd verloren met 4-13, 11-13 en 4-13. Een niet te beste start. In de tweede ronde tripletten verloren Cor Timmermans – John van Rooden – Pierre de Jong met 9 – 13. Het Team Kees en Jopie Jacobs en Andre de Wijs wonnen met 13 – 5. Waardoor de tussenstand 1-4 werd. Er waren nog kansen wanneer de volgende drie partijen gewonnen zouden worden.Helaas In de derde ronde doubletten verloren Cor-John met 8-13, Kees en Jopie wonnen met 13-2 en Pierre en Andre wonnen met 13-10. Jammer genoeg konden ze dus net niet gelijkspelen en was de eindstand : 3- 5 voor Petangeske.

HIER VERDER LEZEN

 

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

Dongen, 19 februari 2018 De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 17 februari 2018.Team Dongen 1 wqs door allerlei omstandigheden met een wat verzwakt team vertrokken naar Roosendaal om de uitwedstrijd tegen De Bommequet 2 te spelen. Om toch te proberen punten mee terug te nemen naar Dongen was er gekozen voor een aangepaste opstelling. En later in de 3de ronde werd er nog geschoven met de teamindeling wat nog bijna goed uitpakte, zodat het maar weinig scheelde of er was nog een gelijk spel uitgesleept. De resultaten per speelronden:Eerste ronde doubletten: Kees Jacobs - Greet v.d Ven verloren met 8-13, John van Rooden - Annie de Jong verloren met 7–13 en Hans van Troost – Cor Timmermans wonnen dik met 13-4.Tweede ronde tripletten: Beide teams konden de winst pakken, maar helaas men kon het niveau niet vasthouden, zodat de voorsprong die ze hadden alsnog uit handen moesten geven. Hans–Cor–Annie verloren met 11-13 en Kees–John–Greet verloren met 12–13. Derde ronde doubletten volgden. En omdat Dongen1 al achterstonden met 4–1 was een gelijkspel nog het maximaal haalbare. Dit lukte bijna mee dankzij de spannende laatste partij van de dames. Kees–John wonnen overtuigend met 13–4, Hans – Cor wonnen ook prima met 13–5 waarna jammer genoeg Greet–Annie verloren met 12–13 na een zenuwslopende eindfase. De eindstand was dus voor 3–5. Jammer maar wel gespeeld met veel voldoening.

HIER VERDER LEZEN

 

DONGENSE DARTS COMPETITIE

VRIJDAG 23 FEBRUARI BEKERFINALES IN CAFÉ DE VALK.

Vorige week werden de halve finales verspeeld in het beker toernooi.In de winnaarsronde plaatste the dartons zich wederom voor de finale dankzij een 9-4 winst over b.s.e.i.d.r.e.n.. Wiek Claassen gooide 100 uit.Captain Bas van der Borst van de valk 1 nam zijn team aan de hand tegen gijle peile dat knap meespeelde maar toch met 9-4 het onderspit moest delven.Anton Snoeren had een mooie 121 uitworp.

In de verliezersronde had zooike ongeregeld niet veel moeite om 4p te verslaan, het werd 11-2.

Spannend was het wel bij het karrewiel 2 tegen de tobbers, na een 6-6 tussenstand moest de bierronde de winnaar aan wijzen.Het gelukte de tobbers om die te winnen en werden finalist.Jeroen de Jong had een prachtige 154 finish en Jeroen de Leeuw scoorde een 180.De finales vinden plaats in café de valk en starten om 21 uur.

 

Winnaarsronde

 

De valk 1 – The Dartons

 

Verliezersronde

 

Zooike ongeregeld – de tobbers.

 

Er werd ook nog een inhaalwedstrijd verspeeld in de 2e divisie.T.r.o.t.s. was in goede doen en won met 10-3 van het vaartje en verliet hiermee de laatste plaats.Opgeven voor de zomercompetitie dient te geschieden voor zondag 25 februari, dat kan via de mail falkie@home.nl, captains kunnen ook via de website de inschrijving bevestigen.Deze competitie start op vrijdag 9 maart a.s.De competitie is beëindigd op vrijdag 22 juni, dus ruim voordat iedereen vakantie krijgt.Op vrijdag 29 juni volgt daarna nog de prijsuitreiking voorafgegaan door een gratis single toernooi. De vergadering vindt plaats op vrijdag 2 maart om 21 uur in café de Valk.

 

ZATERDAG 24 FEBRUARI PRIJSUITREIKING EN GRATIS TOERNOOI

WINTERCOMPETITIE IN CAFÉ DE VALK.

 

Ter afsluiting van de wintercompetitie vindt a.s. zaterdag 24 februari de prijsuitreiking plaats.In café de valk start om 19.30 uur een gratis single toernooi.Het team dat de meeste deelnemers aan de start brengt ontvangt 25 euro.Aansluitend worden de kampioenen en de nummers 2 en 3 in iedere divisie gehuldigd.

Ook de persoonlijke prijzen, beste speler en hoogste uitworp worden per divisie uitgereikt.De finalisten van het bekertoernooi worden ook nog beloond evenals de hoogste uitworp.Wij rekenen weer op vele inschrijvingen, graag tot zaterdag.

 

ZONDAG 25 FEBRUARI OPEN DART TOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.

 

Voor de open ranking vindt in Café De Valk a.s. Zondag 25 februari weer een toernooi plaats.Er wordt een single en een koppeltoernooi verspeeld. Het koppeltoernooi wordt, tot 20 koppels, altijd verspeeld in poules.Beide toernooien hebben een winnaars en een verliezersronde.Het toernooi vangt aan om 13.30 uur tot die tijd kunt u inschrijven.

 

 

 

 

MHC MD4

zaalkampioen

persfoto

Het vierde team van de meisjes D heeft in het begin van dit seizoen vijf nieuwe speelsters erbij gekregen. Deze werden door de groep heel goed opgenomen en vormden samen al snel een hecht team. Tijdens de competitie op het veld wisten ze hierdoor heel dicht bij het kampioenschap te komen. Tijdens de zaalcompetitie hebben ze zich direct heel sterk opgesteld door scherp en gemotiveerd samen te spelen als een team. De eerste vier wedstrijden wonnen ze. De vijfde wedstrijd, tegen de nummer twee, eindigde in gelijkspel. De drie hierna volgende wedstrijden hebben ze ook met winst afgesloten. De één na laatste competitiedag kregen ze de nummer twee wederom voor zich. Als ze deze wedstrijd zouden winnen dan waren ze vorige week al kampioen geworden. De spanning was te hoog en de wedstijd werd door Teteringen gewonnen.De titel hing nu af van de laatste competitie dag. In de eerste wedstrijd, tegen HOCO, werden de meisjes eerst op een achterstand van 0-2 gezet. Hierna werden ze wakker en werd het spel goed van achter opgezet en werkten ze samen tot 4-2 winst. Dit kwam doordat ze elkaar de bal gunnen en helpen te scoren. Dit was een goed begin. Ze waren warm en gemotiveerd voor de tweede en laatste wedstrijd. In deze tweede wedstrijd kwamen ze de nummer drie, Gilze-Rijen, tegen. Gilze-Rijen had een geheim wapen meegenomen. Dit was een supersnelle speelster die Liberty verraste door in de eerste twee minuten met bliksemaanvallen Liberty op een 0-3 achterstand te zetten. Liberty was nu wakker en alert. Ze gingen geconcentreerd samenspelen en vochten voor elkaar. Dit zorgde ervoor dat de volgende drie doelpunten in het voordeel van Liberty op het scorebord werden gezet. De wedstrijd eindigde in 3-3. Dit is voor Liberty voldoende voor het kampioenschap. Op punten staan ze gelijk met de nummer twee maar met een monsterdoelsaldo van 32 doelpunten staan ze 12 punten los van de nummer twee. Hun trainer is blij en heel trots op ze. Ze hebben als een goedwerkende machine samengewerkt naar dit kampioenschap. MD4rt het kampioenschap!

 

Jeu de Boules De Vaart Erin:

Winst Helga Snoeren

en Frans Kemmeren

Op de banen van gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) bij sportcafé ’t Vaartje werd het Snerttoernooi gegooid. Ook deze wedstrijd telt weer mee voor de ranking. Opnieuw waren de weersomstandigheden voor de tijd van het jaar prima te noemen. De winst in de grote finale ging naar Helga Snoeren en Frans Kemmeren. Zij pakten in de finale de winst op Judith Schellekens en Monette Couleau. In de kruisfinale waren Monette en Judith te sterk voor Anton Huijbregts en Frans Grootswagers. Het werd 13-3. Helga en Frans wonnen hier van Jan Kennekens e Goof Verbunt. Hier was de uitslag 13-6. In de finale eisten Helga en Frans de titel op. Het werd liefst 13-0.

 

Lucien Snoeren en Wilma Kemmeren winnen

In de kleine finale ging de titel naar Lucien Snoeren en Wilma Kemmeren. Na een 12-6 winst op Wil Brekelmans en Frank de Jong met 13-6, traden zij aan tegen Stijn Kennekens en Dennis Vermond. Lucien en Wilma wonnen met 13-7. De volgende wedstrijd is het After carnavalstoernooi. Op zondagmiddag 18 februari 2018 staat deze wedstrijd op het programma.

 

persfoto

Darts:

Verslagen:

Darts:

Roland de Jong wint Van Leijsen-ranking

In sportcafé 't Vaartje was de winst in het bouwbedrijf Van Leijsen Klein-Dongen rankingtoernooi voor Roland de Jong. In de finalewedstrijd was hij te sterk voor Pim Bollen. Pim werd tweede. Hierna volgden Sander v.d. Wiel en Erwin van Riel. Alex van Ginneken werd de winnaar van de verliezerronde.

 

Roland de Jong en Nick Dirven winnen

In het koppeltoernooi ging de winst naar Nick Dirven en Roland de Jong. Ze versloegen Sander v.d. Wiel en Pim Bollen met 4-2. Erwin van Riel en Alex van Ginneken moesten genoegen nemen met een derde plaats. Er waren deze keer drie 180-ers. Pim Bollen gooide er twee en Roland de Jong liet er één voor zich noteren. De hoogste uitworp ging met 77 naar Sander v.d Wiel. De volgende wedstrijd is op zaterdagavond 10 maart.

 

Aankondiging:

 

Thuiswedstrijd ‘t Vaartje

Op dinsdagavond 27 februari gooit team ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het betreft een wedstrijd in de competitie van de West Brabantse Darts Federatie. Het moet het in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen team D.C. No Sweat uit Etten-Leur. Dit team staat momenteel slechts enkele plaatsen onder team ’t Vaartje op de zevende plaats. ’t Vaartje heeft de winst nodig om zich te handhaven in de top. Team ‘t Vaartje bestaat uit Ruud Kollenburg, Davey Danyluk, Goof Verbunt, Hans de Jong, Patty v.d. Wiel en Ton Kemmeren. De wedstrijd in sportcafé 't Vaartje begint om 21.00 uur. et belooft dus H

WEEK 8 en 9

Verslagen

Biljartsport driebanden-klein:

Laatste kans inschrijven Autobedrijf Scheerders

In sportcafé 't Vaartje in Dongen-Vaart wordt in de periode van maart tot en met mei de 28ste editie van het driebandentoernooi voor de kleine tafel gehouden. Het toernooi wordt gespeeld onder de naam van sponsor autobedrijf Scheerders. Inmiddels zijn de uitnodigingen verstuurd en zijn de eerste aanmeldingen binnen. De organisatie roept de potentiële deelnemers op om zich alsnog aan te melden. De inschrijvingstermijn loopt tot 24 februari 2018. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt op een kleine tafel (2.30 m.). De eerste prijs in bedraagt € 150,-. Inschrijven kan bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. Voorts kun je je ook aanmelden via de website

 

 

 

Aankondigingen:

Districtscompetitie driebanden-groot:

Thuiswedstrijd ‘t Vaartje

Team ’t Vaartje speelt op dinsdagavond 27 februari tegen team Touché uit Hlvarenbeek. Team ’t Vaartje heeft tegen, dit laag geplaatste team, een goed resultaat nodig om zich te handhaven in de subtop. Het is een wedstrijd in de districtscompetitie Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-groot. Het vaste team van ’t Vaartje bestaat uit Ad Smolders, Piet Kamp en Henk Smolders junior. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

 

Districtscompetitie driebanden-klein:

Thuiswedstrijd café

‘t Vaartje

Op dinsdagavond 27 februari speelt team ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het speelt dan tegen team Landzicht uit Sprang-Capelle. Dit team staat net boen team café ’t Vaartje. Bij een goed resultaat kan het team uit Dongen-Vaart weer een plaatsje stijgen. Het betreft een wedstrijd in de competitie van het district Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-klein. Team sportcafé ’t Vaartje bestaat uit Ton Kemmeren, Bart de Wijs, Piet Vissers en Patrick Schrijver. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.