SPORT

DONGENHOMESPOT DE INTERNETKRANT

Dongens Nieuws.Elke dag. Actualiteiten voor en over Dongen, s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart .De internetkrant van Dongen is er voor alle Dongenaren

B.Z.A. DONGEN

Bedrijfs en ZomerAvondvoetbal 2018

 

Op woensdag 18 april gaat het Dongense zomeravondvoetbalseizoen weer van start. Het zomeravondvoetbal, is al sinds 1969 een begrip in Dongen. Vrijwel nergens in Nederland wordt nog een zomeravondcompetitie georganiseerd. Er is dus echt sprake van een uniek evenement. In een aangename sfeer een partij voetballen op de velden van Dvvc in Dongen en op de Gaasjes te Dongen-Vaart met en tegen voetballers die elkaar allemaal kennen. Waar het naast winnen ook vooral om gezelligheid draait op en rondom het veld.Er hebben zich 9 teams aangemeld voor de competitie 2018 . De competitie wordt gespeeld in een klasse met 9 teams. Dit betekend dat elk team 8 wedstrijden speelt Wij ,het bestuur BZA Dongen, gaan er vanuit dat we een spannende, een vooral gezellige zomeravondcompetitie te zien krijgen met broederstrijd, rivaliteit, maar ook gezelligheid . Het competitieschema, uitslagen en standen zullen ook dit jaar weer terugvinden op onze site www.bzadongen.nl

DVVC5 van de nul af!

(tekst: Peter vd Sluis)

 

Dit seizoen loopt het voor DVVC5 nog niet zo lekker en het heeft nog geen enkel punt weten te behalen. Ook het doelsaldo is weinig opbeurend te noemen, maar de sfeer binnen het elftal blijft goed.Deze zondag is het elftal verzwakt door afwezigheid en blessures van een groot aantal spelers. Gelukkig worden we ondersteund door spelers uit andere elftallen en met deze gastspelers mag DVVC de wedstrijd tegen Waspik aanvangen.DVVC kan goed uit de startblokken komen en krijgt de nodige kansen. Helaas kunnen deze niet omgezet worden in doelpunten. Lange tijd kan er stand worden gehouden, maar bij 1 aanval van Waspik belandt de bal dan toch achter de DVVC doelman.Het lijkt er op dat DVVC weer tegen een verlies aan gaat lopen. Maar als DVVC de gelijkmaker weet te scoren liggen de kansen weer open, zeker omdat DVVC niet onder doet voor Waspik.De vreugde is dan ook groot als DVVC een tweede maal doel weet te vinden en de voorsprong neemt. Zo nodig is de vreugde nog groter als de voorsprong vastgehouden kan worden tot het laatste fluitsignaal. Vandaag is het dan toch eindelijk gelukt, de nul is weggewerkt en de eerste punten zijn binnen. Het klinkt als een cliché, maar er is door iedereen gestreden tot aan het laatste fluitsignaal waardoor dit resultaat kon worden behaald. Met grote dank aan gastspelers Maurice, Patrick, Stefan en Geert 

 

Dames 2 HV Dongen weer in regiobekerfinale

Afgelopen donderdagavond 19 april 2018 plaatste het reserve damesteam van handbalvereniging Dongen zich voor de regio bekerfinale in Deurne. Dongen 2 won de halve finale overtuigend met 30-16 van Swift Helmond dat in de reguliere zaalcompetitie, waarin ook Dongen 2 speelt, kampioen is geworden en dus promoveert naar de Hoofdklasse.Swift Helmond was naar Dongen gekomen om te winnen en de dubbel te pakken. ,,Wij willen net als Dongen vorig jaar heeft gedaan, kampioen worden en de beker pakken,” merkte voor de wedstrijd de trainer-coach van Helmond op. Hij had daarin een goed gevoel, want tijdens de competitie had hij twee keer van Dongen 2 gewonnen. Het zou echter heel anders verlopen in een goed gevulde sporthal De Salamander. Onder de belangstellenden ook de komende tegenstander in de finale, de dames 1 van Tachos uit Waalwijk. Dongen 2 won dus overtuigend met 30-16 en speelt zondag 13 mei in Deurne de finale tegen Tachos. Trainer-coach Carlo Scheepers gaat even rustig aan doen, genieten van zijn jong gezin. Voor hem een mooi afscheid, vorig jaar kampioen en de beker. En dit jaar weer in de bekerfinale.

 

 

persfoto

Wederom mooie winst MO17

 

Na op 10 maart thuis de eerste competitiewedstrijd tegen ST Sparta met 5-0 te hebben gewonnen stond vandaag eindelijk de tweede competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander Almkerk uit Almkerk.DVVC zocht vroeg de aanval en na tien minuten opende Patty de score, 1-0. Gezien het spelbeeld was snel duidelijk dat Almkerk geen echte vuist kon maken om het de DVVC defensie lastig te maken. Geconcentreerd verdedigen en veelvuldig aanvallen leidde tot diverse goede kansen. Het duurde echter tot de 25ste minuut tot dat DVVC door de voet van Mila de score wist te verdubbelen, 2-0. Deze stand bleef staan tot aan de rust.Na rust ging DVVC verder waar het gebleven was, aanvallen en kansen missen. Na 10 minuten in de tweede helft ging Floor alleen op de keepster af en had de 3-0 op haar schoen. Helaas schoot Floor tegen de voet van de keepster, deze struikelde en viel ongelukkig op de enkel van Floor. Einde wedstrijd voor Floor.

HIER VERDER LEZEN

 

Van der Kolk Liberty dames 1 weet 3 punten in Dongen te houden.

persfoto

Zondag 22 april mocht Van der Kolk Liberty dames 1 weer een thuiswedstrijd spelen, tegen Voorne dames 1. Voor de winterstop werd er 1-1 gespeeld in Hellevoetsluis. De eerste helft begon wat rommelig, er werden veel slordige ballen gespeeld en er werd onnodig balverlies geleden. Helaas resulteerde dat in een 0-1 achterstand, een frommel goaltje wat net over de doellijn rolde. De dames van Van der Kolk Liberty dames 1 moesten er niet 1, maar 2 tandjes bij doen. Eindelijk was daar dan aan het einde van de eerste helft de verlossende gelijkmaker van Diniz Vorstenbosch die de keeper wist te verrassen met een schot op goal, die via de binnenkant van de paal in het doel belandde. Met een gelijke stand ging Van der Kolk Liberty dames 1 de rust in.

Na een aantal punten weer opgehelderd te hebben gekregen, ging Van der Kolk Liberty dames 1 weer verder waarmee ze eindigden in de eerste helft; scoren. In de eerste minuut van de helft wist Sanne Kattenbeld de bal bij Jill Voskuil te krijgen, die zich geen moment bedacht en de bal meteen richting het goal schoot. De eerste voorsprong was een feit, maar Voorne liet het hier natuurlijk niet bij zitten. Nog geen 2 minuten later wist de tegenstander een strafcorner te versieren, die ze helaas in het goal wisten te krijgen. Van der Kolk Liberty dames 1 moest weer gaan aandringen, gelukkig werd dit snel beloond en kregen de dames een strafcorner. Chelsea van Helmond wist deze moeiteloos in de touwen te slepen, daar was de voorsprong weer. Even bleef het op en neer gaan, maar ook Voorne kreeg weer een strafcorner, ook deze wisten ze te benutten. Van der Kolk Liberty dames 1 liet het hier natuurlijk niet bij zitten en de dames waren gebrand om er deze keer 3 punten uit te slepen. Met nog ongeveer 12 minuten te spelen was daar de bal van Sanne Kattenbeld die Chelsea van Helmond met een klein gelukje wist te bereiken. Chelsea kon haar rust bewaren en de bal voor de laatste keer deze wedstrijd achter de keeper te schieten. Nog een aantal spannende minuten voordat het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd klonk, en de dames konden er weer 3 punten bij schrijven.

Volgende week zondag, 29 april staat er een inhaalwedstrijd tegen Pelikaan dames 1 op het programma. Ook deze wedstrijd wordt thuis gespeeld, Van der Kolk Liberty dames 1 gaat er weer voor vechten om de 3 punten in Dongen te houden.

WETSTEIJN MASTERS  DRIEBANDEN -

LAATSTE KANS OM IN TE SCHRIJVEN VOOR DE 30E EDITIE.

 

Ruim 40 biljarters hebben zich al aangemeld.

1 mei is de laatste dag om in te schrijven, wacht niet langer en meldt je aan.

 

Het aantal caramboles is als volgt:

0,000 – 0,349               6 car.                  

0,349 – 0,449              8 car.

0,450 – 0,549             10 car.                 

0,550 – 0.649             12 car.

0.650 en hoger         14 car.

 

DATA VOORWEDSTRIJDEN –

ZATERDAG 12 MEI – ZATERDAG 19 MEI – ZATERDAG 26 MEI – ZATERDAG 2 JUNI

 

KWARTFINALE – ZATERDAG 9 JUNI (3 POULES VAN 5)

 

HALVE FINALE – ZATERDAG 16 JUNI (3 POULES VAN 5)

 

FINALE – ZATERDAG 23 JUNI (5 DEELNEMERS)

 

ALLE WEDSTRIJDEN VANGEN AAN OM: 13.30 UUR

 

In totaal wordt er ruim € 600 uitgekeerd aan prijzengeld.Voor de winnaar is € 200 gereserveerd, en natuurlijk de eeuwige roem.De titel ging vorig jaar naar Leo Peeters.Er wordt gespeeld volgens het poulesysteem, hierdoor is iedereen verzekerd van tenminste 4 partijen.De poule winnaars van de voorwedstrijden plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finale.Er wordt dit jaar ook weer een kwartfinale verspeeld.

De voorwedstrijden kwart en halve-finale wedstrijden worden verspeeld in de volgende horecabedrijven: D'ouwe Sok - Het Vaartje en De Valk.Het inschrijfgeld bedraagt  € 8 p.p.Aan het kampioenschap mag iedere inwoner van Dongen deelnemen, oud inwoner van Dongen, alsook biljarters niet woonachtig in Dongen die uitkomen in de Dongense Biljart Competitie.Meer informatie op www.falkie.nl , ook via e-mail worden aanmeldingen geaccepteerd falkie@home.nl of via facebook, aanmelden mag ook via telefoonnummer 312742.

 

 

Gouden Butje en Doublette-Mix toernooi

 

persfoto

Zondag 15 april werd er door Jeu de Boules Club Dongen weer een toernooi georganiseerd. Dit toernooi voor onze eigen leden ging samen met de finalewedstrijd om het Gouden Butje. In deze wedstrijd spelen de zomerkampioenen van 2017 tegen de winterkampioenen van 2018. In het verleden beloofde dat altijd een boeiende partij te worden. Dit jaar was een bijzonder jaar: beide competities waren namelijk gewonnen door hetzelfde team, bestaande uit Evert Pol en Wim van Tiel. Naast eeuwige roem kregen ze ook de felicitaties van alle aanwezigen en de daarbij behorende prijs. Vanaf deze plaats willen wij het GOUDEN team feliciteren met deze dubbele overwinning.Daarnaast werd er ook een doublette-mixtoernooi gehouden. Er deden 40 leden mee, welke door middel van loting aan elkaar gekoppeld werden. Het aldus ontstane paar speelde die dag 3 wedstrijden tegen wisselende tegenstanders. De wedstrijden begonnen om half 11 en iedereen kon gezellig buiten spelen. Ondanks de felle regenbuien van de dag ervoor, kon er prima op de buitenbanen gespeeld worden.

Tussendoor was er voldoende ruimte en tijd om op het terras wat te kletsen of om gewoon van het zonnetje te genieten onder het genot van een heerlijk drankje, welke deze keer ingeschonken werden door Yvonne en Jan Verbeek. Zij werden vakkundig bijgestaan door Annie en Jeanne, die deze dag voor de catering zorgden. Zelfs tijdens het spelen werden de deelnemers nog verrast met lekkers. Dank hiervoor dames!Aangezien er slechts 3 wedstrijden gespeeld hoefden te worden, was iedereen ruim op tijd klaar en kon de WECO, bestaande uit Corrie, Jacqueline en Gerdie het eindklassement gaan opmaken. Er waren vier teams die alle drie wedstrijden gewonnen hadden, zodat de pluspunten uiteindelijk de doorslag moest geven.

 

Hieronder de uitslag van deze doublette-mix toernooi:

1e plaats: Ad Meeren & Pierre de Jong 3 x winst +27

2e plaats: Ad Broekhoven & Johan van Kuijk 3 x winst +24

3e plaats: Kees Jacobs & Jacq.vRijckevorsel 3 x winst +16

4e plaats: Joop Weterings & Toine Snoeren 3 x winst +13

 

De vereniging wil iedereen bedanken voor hun enthousiasme en gezelligheid. Het eerstvolgende toernooi is een zeer speciaal toernooi, nl. het WENSTOERNOOI op Hemelvaartsdag, 10 mei.Dit toernooi staat in het teken van de WENS AMBULANCE, een schitterend goed doel, want dan kunnen terminaal zieke mensen nog één keer een WENS in vervulling laten gaan. Volgende week kunt U daar meer over lezen in deze krant

David Vecht toch niet naar vvDongen

 

youtubestill

Afgelopen februari kondigde VV Dongen aan overeenstemming te hebben bereikt met David Vecht als hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen. Vecht, momenteel trainer van OJC Rosmalen, zou de vertrekkende Ron Timmers opvolgen. Deze overstap gaat echter niet door. Vecht is benaderd voor een fulltime functie bij een BVO alwaar hij nog mee in gesprek is. ‘Ik ben nog niet definitief rond met een BVO, maar ik wilde Dongen niet onaangenaam verrassen ergens ver in mei. Ik neem bewust een risico, maar een mooie club als Dongen verdient het niet om vlak voor de vakantie nog op zoek te moeten naar een opvolger. Vandaar dat ik het bestuur nu al informeerde. Ik wens Dongen alle goeds toe en zal de club zeker volgen. Het contact is altijd prettig geweest en daar dank ik het bestuur en teammanager Hans Kuijsters voor.’ aldus David Vecht.Het bericht komt voor Dongen natuurlijk als een onaangename verrassing, maar aangezien dit voor Vecht een behoorlijke positieverbetering betreft, is in onderling overleg besloten geen samenwerking aan te gaan. “Enorm balen voor ons natuurlijk, maar een hele mooie kans voor David.” aldus het bestuur van VV Dongen. Wie nu de nieuwe hoofdtrainer wordt van de derde divisionist is nog niet bekend. Dongen is inmiddels een procedure gestart om een andere trainer aan zich te binden voor volgende seizoen.

Visspeciaalzaak Pieter Pooyé / MDM Infra Triatlon

Biljarttoernooi weer een groot succes.

 

persfoto

Al jaren is het bij biljartvereniging O.N.A. traditie dat we een Triatlon biljarttoernooi organiseren. Dat daar veel belangstelling voor is blijkt uit het feit dat er maar liefst 25 teams ingeschreven

waren. Als je er de komende editie ook bij wil zijn is er nu al de mogelijkheid dit te melden bij onze thuishaven eetcafé-zaal ‘t Karrewiel. Je ontvangt dan t.z.t. een uitnodiging.Het toernooi werd gestart in november 2017 en vorige week vond de finale plaats tussen de 4 beste teams die overgebleven waren. Het team van Excelsior die een prima toernooi speelde zat het niet mee in deze finale, door de laatste partij te winnen van ‘t Vaartje scoorde ze toch nog 2 punten. In deze partij behaalde ze een prima serie van 10 caramboles. Maar dat was niet voldoende en de 4e plaats was voor hun een feit. 3e werd het team van de Bilduckers, zij behaalde ook 2 punten maar door een hoger procentueel aantal caramboles eindigde ze boven Excelsior. Een hele goede 2e plaats voor het team van ‘t Vaartje, na de winst op de Bilduckers en een gelijk spel tegen de 3 P’s stonden zij op 3 punten. De laatste partij speelde Excelsior echter alle frustratie van zich af en hadden zij geen kans. Jammer voor hun want ‘t Vaartje had een prima toernooi gespeeld en goed nieuws voor de 3P’s die toen al op 5 punten stonden. De 3 P’s werden dus kampioen na een prima finale. Het team bestaat uit Roger Panis, zoon Robin en neef Leon Panis. Door een blessure van Leon is Ewalt Heijkant ingevallen na de voorronden. De 3P’s gefeliciteerd met jullie Kampioenschap.De hoogste serie was voor t’ Vaartje met een prachtige reeks van 11.Biljartvereniging ONA bedankt alle deelnemers en de sponsors die dit toernooi mogelijk maken. Met name onze hoofdsponsors Visspeciaalzaak Pieter Pooyé en Dennis van de Heijkant van MDM Infra bedankt voor hun mooie bijdrage.

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK.

ROB HOUTEPEN KAMPIOEN

IN DE 1E KLASSE.

 

Dit jaar vindt voor de 43e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi speelden in totaal 86 biljarters, die waren onderverdeeld in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 6 maart en zaterdag 7 april om een leuke prijzenpot in de super finale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 1e klasse.Na voorwedstrijden in 2 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale.Alle deelnemers moesten 40 caramboles maken.De finale werd gearbitreerd door Jos Nollen en Dim van GroesenIn de openingswedstrijd speelden clubgenoten Rob Houtepen van b.v. de valk en Herman Anders tegen elkaar. In 13 beurten bereikte Rob de finish.Ton van Gool van b.v. de valk en Toon van Spaandonk van b.v. de bobo’s speelden hierna tegen elkaar, Met ondermeer een serie van 11 won Toon in 22 beurten.Hans Oerlemans, van bv. Nooit volleerd kwam voor het eerst aan de tafel om te spelen tegen Herman.

HIER VERDER LEZEN

 

 

 

 

 

DUBBELE WINST VOOR PIM VAN BIJNEN BIJ DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.

 

Zondag 15 april werd er weer toernooi verspeeld voor de open ranking in Café De Valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.De opkomst was deze keer niet bijster hoog.Het single en koppel toernooi werd verspeeld in poules.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.De finale ging tussen Corné van Mastrigt en François Gruteke tegen Pim van Bijnen en Alfred Schrieks.In de finale wonnen Pim en Alfred met 4-0, proficiat.De hoogste uitworp ging naar Pim van Bijnen met 136, Alfred Schrieks had een 117 en Corné van Mastrigt een 114 finish.Hierna gingen de singles van start.Dennis van Strien werd finalist door winst op Alfred Schrieks.Pim van Bijnen ging naar zijn 2e finale door halve finale winst op Dennis Hendrickx.In de finale was Pim met 4-1 de sterkste en schreef het single toernooi op zijn naam en daarmee de dubbel, proficiat.

 

 

 

SINGLE EN MET ALFRED SCHRIEKS OOK DE BESTE BIJ DE KOPPELS.

v.l.n.r. Dennis H, Dennis van S, Alfred en (dubbele) winnaar Pim

 

De hoogste uitworp werd een prooi voor Alfred Schrieks met 93.In totaal werd er 7 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een gratis consumptie.Dennis Hendrickx gelukte dat 4 keer.1x 180 was er voor Dennis van Strien, Alfred Schrieks en Pim van Bijnen.

 

WINNAARS SINGLE -

1. Pim van Bijnen

2. Dennis van Strien

3. Alfred Schrieks

4.Dennis Hendrickx

5. Corné van Mastrigt

6.Mick Hoevenaars

 

WINNAARS KOPPELS -

1. Pim van Bijnen – Alfred Schrieks

2. Corné van Mastrigt – François Gruteke

3. Dennis van Strien – Vincent Schellekens

4. Jurgen Evers – Dennis Hendrickx

---------------------------------------------------------------------

ZONDAG 22 APRIL OPEN DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.

Voor de open ranking vindt in Café De Valk a.s. Zondag 22 april weer een toernooi plaats.Er wordt een single en een koppeltoernooi verspeeld.Het koppel toernooi wordt tot 20 koppels altijd verspeeld in poules.Beide toernooien hebben een winnaars en verliezersronde. Het toernooi vangt aan om 13.30 uur tot die tijd kunt u inschrijven.

 

 

Jeu de Boules DVE:

Toernooi

de Vaart Erin

Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje wordt op zondagmiddag 22 april weer een toernooi gegooid. Het belooft een interessante wedstrijd te worden, want er zijn dubbele punten te verdienen. Het betreft een koppellotingtoernooi, waarbij de koppels gericht geloot worden. Door de gerichte loting ontstaan er steeds min of meer gelijkwaardige koppels. Bovendien kan de vereniging beschikken over liefst zeven banen. Dit garandeert een soepel verloop van de wedstrijden. De vereniging kent geen contributie. Wel wordt er per wedstrijd een inschrijfgeld gevraagd van € 2,50 per persoon. Aanmelden voor het toernooi kan bij Hanny en Ton Kemmeren (tel:0162-312275 of email vaartje@home.nl). Ook kun je daar terecht voor informatie. Let op! Aanmelden tot 13.15 uur, waarna de loting wordt gehouden, zodat de wedstrijden om 13.30 uur kunnen beginnen.

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK | JOS MICHIELSEN WINNAAR VAN DE SUPERFINALE.

persfoto

Dit seizoen vond voor de 43e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats in café de valk.Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door B.V. De Valk en de bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B.In het toernooi speelden 86 biljarters die waren onderverdeeld in 6 klassen.Verleden week speelden de 6 super kampioenen om een leuke prijzenpot.Hiervoor waren uitgenodigd de kampioenen Rob Houtepen (1e, ), Ad Siemons (2e), Hanny Hultermans (3e) Just Zonneveld (4e), Jos Michielsen (5e) en Jeannette Zonneveld (6e)Onder zeer deskundige arbitrage van Arnold Willemsen en Toon van Spaandonk namen de wedstrijden een aanvang.In de 1e partij streden clubgenoten van b.v. de valk Jeannette Zonneveld (10 car) en Just Zonneveld (20 car) tegen elkaar, Jeannette toonde geen genade met manlief Just en won in 10 beurten.Ad Siemons (30 car) van b.v. excelsior en Jos Michielsen (15 car) van b.v. a.l.m. speelden vervolgens tegen elkaar, Jos won in slechts 15 beurten.Clubgenoten Hanny Hultermans (25 car) en Rob Houtepen (40 car) actief voor b.v. de valk troffen vervolgens elkaar, in 13 beurten met een slotserie van 9 won Hanny.In weer een prima partij speelde Jos zijn 2e wedstrijd uit in 15 beurten tegen

HIER VERDER LEZEN

 

 

Verslagen:

WBDF-competitie:

‘t Vaartje rukt op

In Rijen won dartsteam ’t Vaartje met 3-6 van topteam ’t Rijens Vat. Na de singles was de stand nog in evenwicht door winst van Hans de Jong en Ruud Kollenburg. Verlies was er voor Patty v.d. Wiel en Davey Danyluk. Vervolgens werden drie van de vier koppelwedstrijden gewonnen. Ook de teamronde ging naar de darters van ’t Vaartje. Door dit resultaat heeft team ’t Vaartje de tweede plaats in handen. Het heeft een voorsprong van twee punten op de nummer drie. De koploper is echter niet meer in te halen.

 

Aankondigingen:

Darts:Van Leijsen-ranking

Op zaterdagavond 21 april wordt er weer een wedstrijd gegooid in het kader van het bouwbedrijf Van Leijsen Dongen-ranking-toernooi. Er staan dit seizoen nog diverse wedstrijden op het programma. Het toernooi kenmerkt zich door de sfeer van gezelligheid en sportiviteit, waarbij er kansen zijn voor iedere darter. Ook voor de minder bedreven darter. Dit vanwege het feit dat de koppels in de regel steeds geloot worden. Er wordt gestart met dit koppeltoernooi. Daarna volgt het singletoernooi. Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro per spelsoort. Er zijn naast punten voor de ranking ook mooie dagprijzen te verdienen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint, zoals altijd om 20.00 uur.

 

WEEK 16 en 17

Verslagen

Biljartsport: driebanden-klein ‘t Vaartje:

Dames goed in Autobedrijf Scheerders-dbt

In sportcafé 't Vaartje in Dongen-Vaart zijn er de afgelopen week weer verschillende poules gespeeld in het autobedrijf Scheerders driebandentoernooi voor de kleine tafel. Opvallend was de goede prestatie van de vrouwen. Er kwamen drie vrouwen in actie. Ze wisten zich alle drie te klasseren voor de volgende ronde. Onder wie twee Dongense , Petra van Dongen en Wilma Kemmeren. Wilma werd eerste in haar poule en Petra werd fraai tweede. Ook Francine van Yperen uit Standdaarbuiten wist zich te plaatsen. Ook de Dongenaren Hans Verbunt en Johan Ligtenberg bereikten de volgende ronde. Kampioen van het vorig jaar Ad Faro eindigde op een derde plaats. Hij mag nog enige hoop koesteren, om als één van de beste derden door te mogen gaan. Verder is de weg vrij naar de volgende ronde voor Frans Spijkers, Huub Schlangen en Jan-Peter Laros (Tilburg), Anton Smulders (Kaatsheuvel) en Piet Kamp (Raamsdonk).

Huub Schlangen serie van 7

Huub Schlangen uit Tilburg is de nieuwe leider in het hoogste serie klassement. Hij maakte een geweldige serie van zeven. Huub Schlangen is een trouwe deelnemer aan het toernooi. In zijn beste partij liet hij het prachtige gemiddelde van 1.833 voor zich noteren. Jan-Peter Laros zette met 0.863 het beste algemeen gemiddelde neer. In zijn beste partij kwam hij uit op 1.222.Hij speelde liefst 43% boven de moyennegrens. Anton Smulders (Kaatsheuvel) zette het schitterende gemiddelde van 0.837 neer. Hij speelde met liefst 80% het meest boven de klassengrens. In zijn beste partij kwam hij uit op 1.000 precies. Henk Schneiderberg uit Bavel liet een partijgemiddelde van 1.300 voor zich noteren. Toch kwam Henk niet verder dan de vierde plaats en is dus uitgeschakeld. Piet Kamp liet een prachtig partijgemiddelde van 1.500 noteren. Het beste partijgemiddelde kwam op naam van regerend kampioen Ad Faro. Hij zette het formidabele gemiddelde neer van 2.000(1). Met een algemeen gemiddelde van 0.817, zette hij het op één na beste gemiddelde neer.

 

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:

Kampioenswedstrijd Café ‘t Vaartje

In de eerste wedstrijd tussen de kampioen van de voorjaarscompetitie, Café ’t Vaartje en de kampioen van de wintercompetitie H.M.S. uit Sprang-Capelle werd er een 5-1 winst gepakt door Café ’t Vaartje. In de eerste wedstrijd won Carlo van Dongen met slechts drie caramboles van Leo Loonen. Het verschil tussen Piet Vissers en Marri Kleinloog was zo mogelijk nog kleiner. Marri kwam maar één carambole te kort. In het duel der kopmannen gaven Ad Faro en Patrick Schrijver elkaar geen duimbreed toe. De partij eindigde in een gelijkspel. Volgende week valt in de returnwedstrijd in Sprang-Capelle de beslissing.

 

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:

’t Vaartje verslaat Hazenberg

In sportcafé ’t Vaartje stond in de eerste wedstrijd van de competitie de confrontatie tussen Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen en team Café ’t Vaartje op het programma. De winst ging met 22-30 naar team Café ’t Vaartje. Piet Kamp kwam tegen Piet Vissers maar één luttele carambole te kort. Theo Laros kreeg tegen Patrick Schrijver weinig kans. Patrick was al na 29 beurten bij de finish. Hij liet het schitterende gemiddelde van 1.068 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Dat deed Piet Kamp overigens ook. Theo kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.517. Frans Kemmeren speelde in de laatste partij tegen Carlo van Dongen. Carlo nam al snel een voorsprong en stond deze niet meer af. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.551. Met 30 punten staat team Café ’t Vaartje aan de leiding.

Embert Broekhoven-Frans van Kuyk gelijk

Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg speelde eveneens een thuiswedstrijd tegen de Eekhoorn uit Oosterhout. Ton Kemmeren kwam in een gedegen partij slechts twee caramboles te kort. Hierna speelde Jan Ligtenberg. Jan speelde subliem en was al na 39 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.692. Zijn opponent kwam echter maar vier caramboles te kort. De stand was 19-19 met nog één partij te gaan. Embert Broekhoven moest het opnemen tegen wereldtopper Frans van Kuyk. Embert liet zich niet van zijn stuk brengen en speelde de partij in maar 38 beurten uit. Embert maakte onder meer een mooie serie van 4. Hij kwam uit op het fenomenale gemiddelde van 0.763. Frans maakte in de na-beurt met twee caramboles gelijk. Hij kwam uit op het magistrale gemiddelde van 2.631. Door dit resultaat werd het 29-29.

 

 

Aankondiging

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:

’t Vaartje – C. v.d. Nieuwenhuizen

Op dinsdagavond 17 april staat de wedstrijd tussen Café ’t Vaartje en Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg op het programma. Team Café ’t Vaartje bestaat uit Willy v.d. Wiel, Patrick Schrijver, Piet Vissers en Carlo van Dongen. Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken bestaat uit Embert Broekhoven, Ton Kemmeren en Jan Ligtenberg. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart gaat van start om 19.30 uur.