SPORT

DONGENHOMESPOT DE INTERNETKRANT

Dongens Nieuws.Elke dag. Actualiteiten voor en over Dongen, s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart .De internetkrant van Dongen is er voor alle Dongenaren

**Heren HV Dongen kruipen naar boven

**Dames op snelheid en lef afgetroefd in Amsterdam

 

13 november 2017.De dames hebben afgelopen zondag in Amsterdam een lesje gehad in effectiviteit. De reserves van landskampioen VOC willen kost wat kost zo snel mogelijk aansluiting krijgen met hun eerste team in de eredivisie, dus promoveren naar de eerste divisie. Opvallend is wel dat dit team thuis er vol voor gaat, maar in uitwedstrijden moeizaam scoort. Oorzaak harsgebruik? Vorige week werd in Schiedam nipt met een puntje verschil gewonnen van Ventura, waarvan Dongen in de laatste seconden met een puntje verloor. Toch is er een stukje realiteit na deze fiks verloren wedstrijd (34-17). ,,VOC2 was een maatje te groot voor ons. Zij speelden erg volwassen gedurende de gehele wedstrijd,” concludeerde assistent-trainer Geert van Meersbergen na afloop. De dames gaan deze week de wonden likken en als nummer 2 ( met drie teams) zich voorbereiden op de volgende wedstrijd in De Salamander op zaterdagavond om 19.30 uur. Dan komt medekoploper BFC uit Beek naar Dongen. Dongen moet het echter nog even doen zonder Jill Verbunt. Voordat zij tegen United Breda een schouderblessure opliep, was zij de aanjager van de ploeg als het team even in een dip zat. De Limburgse meiden moesten vorig seizoen het kampioenschap, vanwege het doelsaldo, aan het Amsterdamse Westsite laten. HIER VERDER LEZEN

 

 

 

 

persfoto

15 jarige Quincy Meulblok nam deel aan de Derby van Indoor Oosteind

Indoor Oosteind is een hippisch evenement wat elk jaar plaats vindt in de maand november te manege Buitenhorst in Oosteind. Indoor Oosteind staat bekend om de schitterende aankleding van de wedstrijdhal, de sfeer en gezelligheid. Bij menig paardensportliefhebber staat deze wedstrijd in de wedstrijdplanning. Zo ook bij de 15 jarige Quincy Meulblok van PSV De Edele Hoefjes. Afgelopen donderdagavond heeft Quincy Meulblok in de klasse M gestart haar paard Pure Bf's Antrax op Indoor Oosteind. Donderdag is ze zevende geworden in een sterk deelnemersveld met 51 starts. Door deze knappe prestatie heeft ze zich weten te selecteren voor de Indoor Derby die vrijdagavond plaats vond. Voor deze Derby hadden zich uit drie M groepen 27 ruiters weten te selecteren. Zowel Quincy als haar paard Pure Bf's Antrax hadden dit nog nooit gedaan. U begrijpt dat dit best wel wat extra spanning met zich meebracht. Ondanks de spanning wist Quincy haar hoofd koel te houden en reed het parcours, wat langer is en met veel natuurlijke aankleding, foutloos rond. Hierdoor mocht ze de barrage rijden met haar Pure Bf's Antrax.Quincy maakte het erg spannend want ze zette een super snelle tijd neer. Er was alleen een balk gevallen tijdens deze snelle rit. Dat kostte haar 4 strafpunten waardoor ze uiteindelijk zesde werd. Een geweldige prestatie voor de pas 15 jarige Quincy tussen al de volwassen ruiters. Een combinatie waar we vast nog meer van gaan horen!

 

Jeu de Boulesclub Dongen in NPC

 

 

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 11 november 2017.

Team Dongen 1 moest uit tegen JB Altena 1 in Sleeuwijk. Altena 1 stond stevig bovenaan met nog geen verloren partijen, dus moesten we aan de bak. De eerste ronde wisten Cor Timmermans en John van Rooden nipt te winnen, de twee andere doubletten partijen (Hans van Troost met Pierre de Jong, Greet van de Ven met Andre de Wijs) werden verloren waardoor het 1-2 werd. In de 2e ronde tripletten wist Greet van de Ven, Cor Timmermans en John van Rooden beter met de verhoging van een boom om te gaan dan in de eerste ronde en wonnen, helaas verloren Hans en Pierre waardoor de stand 2-3 werd voor Altena. De 3e ronden liep het met Greet en Andre goed totdat de regen kwam, waardoor ze de partij toch nog moesten afgeven. Hans en Pierre lukten het wederom niet om te winnen. Het was niet hun dag. Cor en John wisten hun partij winnend af te sluiten. Waardoor de einstand op 3-5 kwam. De volgende wedstrijd is uit tegen Nederlek 2 uit Lekkerkerk op 11 november.

 

HIER VERDER LEZEN

Koploper DVVC2 wint ruim van rode lantaarndrager IFC.

Matthieu

1-0 Dylan de Ruijsscher

2-0 Jeffrey Weterings

3-0 Maikel van Bragt

4-0 Dion Karten

5-0 Dion Karten

6-0 Dylan de Ruijsscher

 

12 november Dongen,Op deze regenachtige dag liet DVVC zich van zijn goede kant zien. Rode lantaarndrager IFC4 kwam naar Sportpark Dongekant.Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat DVVC de punten in Dongen wilde houden. IFC had dan ook niet veel te vertellen in Dongen en werd uiteindelijk met 6-0 teruggestuurd naar Hendrik-Ido-Ambacht.Na een scherpe warming-up stond DVVC klaar om te beginnen aan zijn 6e competitie wedstrijd. DVVC begon fel aan de wedstrijd maar kon nog geen potten breken in het eerste kwartier. Ook IFC 4 kreeg geen kans maar DVVC moest wel uitkijken voor de handige voetballers op het middenveld van IFC. Na een kwartier spelen was het Dion Karten die goed voorbereidend werk deed waarna Dylan de Ruijsscher voor de neus van topscorer Bas Peeters de bal binnen kon tikken. Gezien het spelbeeld was dit een terechte 1-0.

HIER VERDER LEZEN

Voorbeschouwing Quick ’20 – VV Dongen

Terwijl ik me loop af te vragen of ik nog wel voorbeschouwingen wil blijven schrijven zit ik per ongeluk midden in de nacht te kijken naar DWDD. En daar zit hij dan opeens: Johan Neeskens. Wereldvoetballer!! Een door die uitzending kreeg ik opeens zin om te schrijven. Eigenlijk niet over Dongen of over de aanstaande wedstrijd maar meer over het gevoel wat er over me heen kwam toen ik hem zag zitten.

 

Door Frank van Heteren

 

Op maandagavond zag ik te teloorgang van het Italiaanse voetbal. Iedereen met een voetbalhart zag een grote voetbalnatie ten ondergaan. De 0-0 tegen de onverzettelijke Zweden was niet alleen pijnlijk of tragisch voor Italië , het was voor mij de bevestiging dat voetbal niet meer het voetbal is zoals wij vijftigers of ouder het voetbal kennen.

Toen wij jong waren kenden we niemand die in het buitenland speelde. Ja, natuurlijk hoorden we van Pelé en zijn enorme traptechniek en dat hij een schot van 120 km p/u in de benen had, maar hij stond zover van ons af dat we het op ons veldje met namen als Cruijff, van Hanegem, Suurbier, Krol, Israël en uiteindelijk Neeskens afdeden. Zo was dat !

HIER VERDER LEZEN

 

Zevenklapper voor Van der Kolk Liberty dames 1

persfoto

Van der Kolk Liberty dames start op 12 november om 12.45 de wedstrijd tegen Hoeksche Waard dames 1, een oude bekende van twee seizoenen geleden. Vorige week kwamen de dames al snel op een 2-0 achterstand, vandaag moest ervoor gezorgd worden dat het eerste goal aan de andere kant viel.

Het begin van de wedstrijd was enigszins rommelig, wat ook resulteerde in een tegengoal. Van der Kolk Liberty dames 1 begon halverwege de eerste helft weer vat op de wedstrijd te krijgen. Na een mooie pass van Chelsea van Helmond op Mathilde Hoedemaker kwam daar eindelijk de gelijkmaker. De bal begon makkelijker door de ploeg te rollen, en na een actie van Elisa Borst werd de bal afgelegd op Mathilde Hoedemaker die weer mooi de rust wist te behouden en de stand op 2-1 bracht. Met nog een aantal minuten te spelen kon Eveline Kahlman de bal naar Sanne Kattenbeld spelen, wederom stond Mathilde Hoedemaker op de goede plek en kon de bal weer in het goal tikken. Ruststand 3-1.

Het begin van de tweede helft Van der Kolk Liberty dames 1 al stukken beter dan het begin van de eerste helft. Na een aantal minuten gespeeld te hebben was daar een strafcorner voor Van der Kolk Liberty dames 1, er werd een variant gespeeld op Eveline Kahlman die de bal mooi in het goal kon pushen. De dames van Hoeksche Waard gaven zich nog niet gewonnen en konden na een uitbraak de 4-2 maken. De voorsprong van Van der Kolk Liberty dames 1 kwam echter niet meer in gevaar nadat Fabiënne Taks scoorde uit de rebound van een strafcorner. Ook Kim Verburgh pakte een doelpunt mee nadat ze vanaf de zijkant van de cirkel uithaalde en de keepster passeerde. Hoeksche Waard probeerde nog iets af te dwingen, maar Lienke Adams onderschepte de bal en kon hem afgeven op Mathilde Hoedemaker, die deze keer niet veel ruimte kreeg. Ze gaf een voorzet op Elisa Borst, die de bal op haar backhand in het goal schoot. Niet veel later klonk het eindsignaal.Met een mooie overwinning gaat Van der Kolk Liberty dames 1 volgende week vol goede moed naar Gilze Rijen, nog een oude bekende.

 

 

Verslagen:

Darts:

Verslagen:

WBDF-competitie:

’t Vaartje herovert 2e positie

In sportcafé ’t Vaartje heroverde dartsteam ’t Vaartje de tweede positie door met 6-3 te winnen an naaste concurrent Just on Time uit Breda. Het team was op volledige sterkte. Hans de Jong, Ruud Kolleburg, Davey Danyluk en Goof Verbunt zette het team op een 3-1 voorsprong. Alleen Davey verloor. Het team bestond voorts nog uit Patty v.d. Wiel en Ton Kemmeren. Ook drie van de vier koppelpartijen werden in winst omgezet. De teamronde ging echter verloren zodat de 6-3 stand in de boeken kwam. Het team heeft in het klassement nu twee punten voorsprong op de tegenstander. Hans de Jong had nog een schitterende 107 finish.

 

Aankondiging

 

Wedstrijd in Van Leijsen-ranking

Op zaterdagavond 18 november wordt weer een wedstrijd gegooid in het kader van het bouwbedrijf Van Leijsen Dongen-ranking-toernooi. Het toernooi kenmerkt zich door de sfeer van gezelligheid en sportiviteit, waarbij er kansen zijn voor iedere darter. Ook voor de minder bedreven darter. Dit vanwege het feit dat de koppels in de regel steeds geloot worden. Er wordt gestart met dit koppeltoernooi. Daarna volgt het singletoernooi. Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro per spelsoort. Er zijn naast punten voor de ranking ook mooie dagprijzen te verdienen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint, zoals altijd om 20.00 uur.

 

 

Thuiswedstrijd ‘t Vaartje tegen topper

Op dinsdagavond 21 november gooit team ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het betreft een wedstrijd in de competitie van de West Brabantse Darts Federatie. Het moet het in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen team ‘t Rijens Vat. Dit team staat momenteel op de vierde plaats met slechts drie punten achterstand op ’t Vaartje. Het zal dus wederom moeilijk worden om een goede resultaat neer te zetten. Team ‘t Vaartje bestaat uit debutant Ruud Kollenburg, Davey Danyluk, Goof Verbunt, Hans de Jong, Patty v.d. Wiel en Ton Kemmeren. De wedstrijd in sportcafé 't Vaartje begint om 21.00 uur. et belooft dus H

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WEEK 45 en 46

Verslagen

 

Biljartsport driebanden-groot:

Ad Faro verder in C. v.d. Nieuwenhuizen-dbt

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart plaatste Ad Faro (’s Gravenmoer) zich voor de halve finale van het prestigieuze Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. Ad speelde liefst 67% boven de moyennegrens. Hij zette het geweldige gemiddelde va 0.888 neer. In zijn beste partij liet hij het gemiddelde van 1.000 precies noteren. Ook Henk Schneiderberg uit Bavel plaatste zich voor de volgende ronde. Beide spelers maakten ook een mooie serie van vier. Francine van Yperen blijft aan de leiding van het hoogste serie klassement met een fraaie serie van vijf. Dick van Zwietering werd derde en is uitgeschakeld.

 

Biljartsport Landelijke vierde divisie:

Lion van Loon wint van SunControls

In sportcafé ’t Vaartje speelde team autobedrijf Lion van Loon Dongen de derby tegen huisgenoot SunControls Tilburg. In de eerste sessie was er winst voor Leo Loonen op Jos Hamers. Leo maakte korte metten en was al na 24 beurten bij de finish. Leo kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.833. Gerard Gabriëls bracht de partijen in evenwicht door winst op Toon Verbunt. Toon kwam maar twee luttele caramboles te kort. Toon maakte net als Leo een mooie serie van vier. In de tweede sessie wist Ad Faro Stephan v.d. Hooff te verschalken. Ad stond achter, maar soot aan met een schitterende serie van zeven (!). Daarna denderde hij door en finishte met slechts 37 beurten. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.675. Op de andere tafel een marathon partij. Nhiep Tran pakte nipt de winst op Anton Smulders. Anton maakte nog wel een mooie serie van vier. Aan het eind kwam hij slechts drie caramboles te kort. Door dit resultaat staat team Van Loon nu op de zevende plaats. Team SunControls staat hier één plaats achter.

 

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:

Winst team Hazenberg

In sportcafé ’t Vaartje won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 27-26 van team Players uit Oosterhout. Kopman Charles Mekes was de man van de avond. Hij had maar 33 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het fantastische gemiddelde van 1.181. Hij maakte bovendien een prachtige serie van zes. Nhiep Tran zorgde eveneens voor winst. Hi had maar 38 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.552. Embert Broekhoven moest als enige verlies incasseren. Hij kreeg ook maar 45 beurten. Door dit resultaat houdt team Hazenberg aansluiting met de top.

Winst ’t Vaartje

In Hilvarenbeek won team ’t Vaartje met 22-27 van team Touche. Piet Kamp was de enige die verloor. De gebroeders Smolders pakten de winst wel. Henk speelde een degelijke partij en loodste zijn partij bekwaam naar de winst. Kopman Ad. Speelde een buitengewoon goede partij. Hij was al na 28 beurten bij de finish. Hij liet het geweldige gemiddelde van 0821 voor zich noteren. Ook hij maakte een prachtige serie van 6. Door dit resultaatis team ’t Vaartje opgeklommen naar de vijfde plaats.

 

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:

Nipt verlies Café ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje verloor team Café ’t Vaartje met 22-23 van team K.T.O. uit Kaatsheuvel. Ton Kemmeren kreeg geen schijn van kans . Zijn opponent was al na 26 beurten bij de finish. Patrick Schrijver en Piet Vissers pakten de winst wel. Patrick speelde een gedegen partij en troefde zijn tegenstander bekwaam af. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Piet speelde een prima partij Hij was al na 37 beurten bij de finish en kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.837. Door dit resultaat handhaaft team Café ’t Vaartje zich in de middenmoot.

Nederlaag AK Deur & Interieur

In Dorst verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel van team Dorpszicht. Erwin Ligtenberg kreeg maar 44 beurten en verloor. Ook voor Jos Hamers was er verlies. Jos kreeg zelfs maar 35 beurten. De eer werd gered door kopman Jan Ligtenberg. Hij liet zien waartoe hij in staat is. Na 20 beurten (!) was hij al bij de finish. Hij liet het fantastische gemiddelde van 1.250 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vijf.

 

Aankondigingen

Landelijke competitie driebanden-groot

Team Lion van Loon thuis

Team autobedrijf Lion van Loon Dongen speelt op vrijdagavond 17 november in de Landelijke competitie van de KNBB thuis tegen team Van den Berg uit Uden. Beide teams staan gelijk. Het belooft daarom een interessante ontmoeting te worden. Team Lion van Loon heeft de winst nodig om de weg naar boven in te zetten. Team autobedrijf Lion van Loon Dongen bestaat uit Marrie Kleinloog, Ad Faro, Nhiep Tran, Leo Loonen en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ‘t Vaartje begint om 19.30 uur.

 

Districtscompetitie driebanden-groot:

Thuiswedstrijd Hazenberg

Team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen speelt op dinsdagavond 21 november een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de districtscompetitie Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-groot opnemen tegen team Z.B.G.G. uit Hoeven. Team Hazenberg heeft de punten nodig om aansluiting te behouden met de top. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Nhiep Tran, Embert Broekhoven en Theo Laros. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

 

Districtscompetitie driebanden-klein:

Thuiswedstrijd sportcafé ‘t Vaartje

Op 21 november speelt team ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het speelt dan tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. Het betreft een wedstrijd in de competitie van het district Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-klein. Team sportcafé ’t Vaartje bestaat uit Ton Kemmeren, Bart de Wijs, Piet Vissers en Patrick Schrijver. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

 

**DUBBELE WINST VOOR KIM HUYBRECHTS BIJ DARTTOERNOOI IN DE VALK.

**SINGLE EN MET JEFFREY VAN EGDOM OOK WINST BIJ DE KOPPELS.

 

 

persfoto

Zondag 12 november werd er weer een toernooi verspeeld voor de open ranking in Café De Valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppeltoernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o.Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Door winst op Patrick van Gelder en Stephan D’aes werden Tim Kaijser en Alfred Schrieks finalisten.In de andere halve finale wonnen Kim Huybrechts en Jeffrey van Egdom in schitterende partij van Jeffrey Sparidaans en Rowdy Schoremans.In de finale ging de winst met 5-3 naar Tim en Danny.Corné van Mastrigt en Nico Steenbergen wonnen de finale in de verliezersronde met 4-3 van Wesley de Laat en Dirk De hoogste uitworp ging naar Kim Huybrechts met 152, Kim had ook nog een 117 finish.Alex Michielsen gooide 126 uit.Kim Huybrechts ging naar zijn 2e finale van de dag door winst op Wesley de Laat, Ruud Hoffman, Alfred Schrieks en Patrick van Gelder. HIER VERDER LEZEN ook programma van volgede week

 

 

 

Voetbalvereniging DVVC is op zoek naar meisjes en dames die het leuk vinden om te voetballen!

persfoto

Alle meiden en dames zijn van harte welkom. Dus of je nu 15, 18 of ouder bent; Iedereen is van harte welkom. DVVC heeft een Meisjes Onder 15, een MO17 en een MO19 en een Dames1 team.

Vooral voor het Meiden onder 19 team en het Damesteam zijn wij op zoek naar sportievelingen die het leuk vinden om bij ons te komen voetballen.Heb je zin om een keer mee te trainen?

De Meiden onder 19 trainen op maandag- en woensdagavond van 19.45 uur tot 21.00 uur.

De dames trainen op dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur.Meisjes onder 19 spelen hun wedstrijden op zaterdag, vrijwel altijd ’s middags, en het damesteam speelt de competitie op zondag(morgen).We zien je snel bij een training. Ook je vriendinnen zijn van harte welkom op Sportpark Dongekant, Sportlaan 4.