AGENDA DONGEN


Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer ,

Klein-Dongen en Dongen-Vaart

De internetkrant  van Dongen  is er voor alle Dongenaren DONGENSE AGENDA 

  


DONGENHOMESPOT.NL

Nieuwe datum

Dongense Corona Quiz

 

Omdat er dit jaar vanwege Corona geen reguliere Dongense Dorpsquiz mogelijk was, hebben De Cammeleur en stichting De Dongense DorpsQuiz (DDDQ) eenmalig de Dongense Corona Quiz ontwikkeld.

Deze quiz stond oorspronkelijk gepland voor zaterdag 3 oktober 2020. Vanwege maatregelen van de Rijksoverheid was het helaas niet mogelijk om deze activiteit op deze datum door te laten gaan. 

 

Maar op zaterdag 13 maart 2021 wordt de DCQ gespeeld om 20.00 uur in de Cammeleur.

 

Alle inschrijvingen van 3 oktober blijven geldig. Aangezien het maximale aantal teams zich al heeft ingeschreven is er geen mogelijkheid voor nieuwe teams om in te schrijven.

Mocht er een team zijn dat niet op 13 maart kan deelnemen, neem dan contact op via de reeds ontvangen mail of via info@donckhuys.nl.

 

Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen  van verenigingen  en instellingen uit Dongen en de regio.Ook uw activiteiten worden weer zo spoedig mogelijk   op deze  pagina geplaatst. Neem in verband hiermee contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend


OOK OPEN VOOR AANKONDIGINGEN  VAN UW ACTIVITEIT TIJDENS CORONATIJD


De redactie van de Dongense Internetkarnt hoopt dat deze veelgelezen rubriek van de krant weer spoedig meer aankondigingen mag herbergen

Fototentoonstelling Wim van Passel ( foto) nu te zien in Natuurmuseum Brabant
Yellowstone: de pracht en kracht van Moeder Natuur 

Algemene informatie
Natuurmuseum Brabant is te vinden aan de Spoorlaan 434 in Tilburg. De openingstijden zijn dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor actuele openingstijden en alle informatie rondom COVID19-maatregelen op www.natuurmuseumbrabant.nl


Yellowstone National Park, aan de westkust van de Verenigde Staten, is veel meer dan alléén dan de beroemde supervulkaan. Het ligt op een vulkanische hotspot: de grootste caldeira (krater) ter wereld en er zijn meer dan 200 geisers in het park. Maar meer nog dan da​t alles laat het landschap van Yellowstone de "ultieme kunst van Moeder Aarde zien", volgens wildlifefotograaf Wim van Passel uit het Brabantse Vught. " Ongekende schoonheid. Zowel de kleurenpracht als de buitensporige vormgeving van de aardkorst zouden menig abstract schilder of beeldhouwer jaloers kunnen maken". Vanaf nu toont Van Passel door het hele museum de abstracte schilderkunst van Moeder Natuur, op doeken van 200x200 cm.  

 

Yellowstone is een heel bijzondere plek, een supervulkaan, waar er maar enkele zijn op de wereld. Supervulkanen kennen superuitbarstingen, die zo verwoestend kunnen zijn dat er zelfs een nieuwe ijstijd mogelijk is. Zo’n uitbarsting was er ruim 600.000 jaar geleden- en het borrelt nog altijd onder de oppervlakte. Het park is bijna 9000 km2 groot en de sporen van het onderliggende vulkanisme zijn duidelijk zichtbaar in het landschap. Er zijn meer dan 10.000 geothermische waterbronnen en 200 geisers in het park. Het landschap is verder grotendeels bebost en bevolkt door onder andere bizons, herten, beren, coyotes en wolven.  

Ultieme kunst
Of dit nog niet genoeg is, heeft Yellowstone nog meer te bieden: als je er– los van haar geothermische uniciteit – naar kijkt, zie je een ongekende schoonheid. Zowel de ongeëvenaarde kleurenpracht als de buitensporige vormgeving van de aardkorst zouden menig abstract schilder of beeldhouwer jaloers kunnen maken. Dit is waarlijke de ultieme kunst van Moeder Aarde. Want Yellowstone is niet ‘zomaar’ een natuurverschijnsel. Wim van Passel: “Yellowstone zet je ook aan het denken: dit alles, alles wat je hier ziet, komt met veel geweld, uit het binnenste van onze aarde. En wat hier uit dat binnenste tevoorschijn komt, heeft grote overeenkomst met de rest van die 130 miljoen zonnestelsels die we momenteel tellen. Wie denken wij dan dat we zijn …
Yellowstone is dus niet alleen maar ‘prachtig’, maar ook een onuitputtelijke inspiratiebron voor iedereen die wil weten wie hij werkelijk is en wat we hier tijdelijk uitspoken op deze alsmaar ronddraaiende, blauwe composthoop.” 

De werken van Wim van Passel zijn vanaf nu door het hele museum te zien, tot en met de kerstvakantie.