AGENDA DONGEN

VOLCKAERT THEATER 

CINEMACLUB DONGEN 

PROGRAMMA

volgt 

Let op: reserveren via website is noodzakelijk.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs

€ 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00.

Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

HOPELIJK IS DEZE AGENDA  BINNENKORT WEER FLINK GEVULD

onder voorbehoud 

Barbecuewedstrijd:

Organisatie Vaartse Hoeve BBQ wedstrijd  11 en  12 SEPTEMBER

het komt weer goed .....

Demissionair minister de Jonge heeft bekend gemaakt dat iedereen vanaf 18 jaar voor één juli tenminste één inenting heeft gekregen. Tevens werd bekend dat het organiseren van evenementen vanaf juli weer mogelijk is. Mocht het onverhoopt niet doorgaan dan zal het ministerie een  belangrijk deel van de organisatiekosten vergoeden. Hieruit spreekt het vertrouwen dat er vanaf juli weer veel meer mogelijk is. Dit geeft de organisatie van de zevende internationale BBQ-wedstrijd het vertrouwen dat een wedstrijd met publiek weer tot de mogelijkheden gaat behoren. Zeker omdat deze wedstrijd pas op 11 en 12 september plaatsvindt. Een periode waarop iedereen ook de tweede prik gehad moet kunnen hebben. De wedstrijd wordt georganiseerd door boerderijvlees De Vaartse Hoeve in samenwerking met sportcafé ’t Vaartje op het evenemententerrein aan de Ruiterbaan. De barbecuewedstrijd heeft een internationaal karakter. De wedstrijd laat zien dat er diverse niveaus van barbecueën zijn. Het overstijgt duidelijk het niveau van de ons bekende tuinbarbecue. Dat is voor de toeschouwers zeker te proeven. Er worden verschillende producten bereid. Het betreft kip, ribben, pork en brisket die door een onafhankelijke jury beoordeeld worden. Het barbecuetoernooi is erkend door de internationale Kansas City Barbecue Society (KCBS). Dit betekent dat er aan strenge regels moet worden voldaan. Deze wedstrijd wordt op zondag gehouden. Ook op zaterdag zijn er wedstrijden. Afgelopen jaar werd de whole hog (heel varken) en een wedstrijd beef gehouden. Hopelijk kan ook de kinderbarbecuewedstrijd weer doorgang vinden. Het toernooi kenmerkt zich door de gezelligheid. Er zijn veel activiteiten voor kinderen en er is een groot terras met de laatste jaren steeds livemuziek. Het toernooi wordt gehouden op het evenemententerrein aan de Ruiterbaan in Dongen-Vaart op 11 en 12 september. Inschrijven kan via de website www.bbqcontest.nl

Open Monumentendag 2021 in september


monumentendag Dongen


In het tweede weekend van september is er weer de jaarlijkse aandacht voor Monumenten. Het comité in Dongen is volop met de uitwerking van een interessant programma bezig. We bieden een mooi aangepast programma op diverse locaties in Dongen aan. Leer in de dubbele betekenis van het woord staat dit jaar centraal. Op de eerste plaats het onderwijs, Dongen heeft een naam hoog te houden op onderwijsgebied. Hoe is dit zo gekomen, wat voor rol hebben de zusters Franciscanessen hier in gespeeld. U komt het allemaal te weten na een bezoekje aan onze locaties. Daarnaast is Dongen ook jarenlang bekend geweest om zijn looierijen en leerproductie. Op het terrein van Heuvelstraat 5 (Heuvelpark) vertellen enthousiaste vrijwilligers u graag over de rol van het water van de Donge bij het looien. Wat kwam er nu toch nog meer bij kijken, de ontwikkelingen van looien aan huis naar de grote leerfabrieken die je hier om je heen kunt zien. Voor de kinderen is er ook de mogelijkheid om te leren werken met leer. Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar hier heeft u al aardig wat ingrediënten voor een prachtige dag. De komende tijd houden we u op de hoogte van ons programma.

IJZERTIJD

BOERDERIJ


Zaterdag-

middag 12 juni

gaat de boerderij

weer open

voor publiek.


De IJzertijdboerderij Dongen mag de poorten eindelijk weer openen voor bezoekers en dat doen we graag. We nodigen iedereen dan ook van harte uit voor een bezoek.Je kunt op ons ijzertijderf zien, horen, ruiken en voelen hoe het Nederlandse boerenleven is geweest in de late prehistorie (IJzertijd, 800-50 vóór Chr.). Wandel over het erf en door de gebouwen en kijk naar ambachten die worden uitgebeeld op het erf. Verplaats je voor een middag terug in deze tijd.Afgelopen maanden is gewerkt aan het onderhoud op het terrein, zo is het dak van de smidse opnieuw gerietdekt en er is een nieuwe pottenbakkersoven gemaakt en de boerderij is huiselijk ingericht. Vanwege de Corona maatregelen gaan we eens in de 2 weken op zaterdagmiddag open. De openingsdatums zijn op de website www.ijzertijdboerderij.nl te vinden.


Er is nog geen scholenbezoek mogelijk,

ook worden nog geen verjaardagfeestjes georganiseerd.


Plan je bezoek:

Vanwege de Corona maatregelen is het verplicht dat alle bezoekers zich vooraf registeren. Doe dit tijdig via onze website: www.ijzertijdboerderij.nl 

Koepelkerk Dongen

Tentoonstelling in de Laurentiuskerk

TOT 11 SEPTEMBER

Dit jaar wordt het 100-jarig bestaan herdacht van de Laurentiuskerk. Een tentoonstelling leek de jubileumcommissie de manier om mensen bij elkaar te brengen en bij voorwerpen en beelden herinneringen op te halen. Herinneringen aan het gebouw, aan sacramenten en aan vieringen. Geloofsuitingen in de afgelopen eeuw komen ook tot ons in huisdevotie. Ook daarvan zullen voorwerpen te zien zijn. Het is een groei-tentoonstelling: mochten mensen nog verhalen, bijzondere religieuze voorwerpen, foto’s en filmbeelden hebben dan kan men die altijd nog brengen. Dus kom samen met je broers en zussen, vader en moeder, oma en opa.

De Tentoonstelling in de Laurentiuskerk is deze zomer te bezoeken op woensdagmiddagen en op zaterdagmiddagen van 13.30 uur tot 16.00 uur. Op zaterdag 12 juni is de opening om 13.30 uur en de laatste mogelijkheid voor uw bezoek is op 11 september a.s. Welkom in de Koepelkerk!

Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen  van verenigingen  en instellingen uit Dongen en de regio.Ook uw activiteiten worden weer zo spoedig mogelijk   op deze  pagina geplaatst. Neem in verband hiermee contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleendPRACHTIGE TUIN GRATIS TE BEZOEKEN  TOT EIND AUGUSTUS


Net als de voorgaande jaren, stelt Irma Hendriks haar tuin open voor bezoek. Dit jaar dienen de potentiële bezoekers een afspraak te maken, opdat er niet te veel tegelijk komen en ook omdat de tuin op een volkstuincomplex ligt. Irma Hendriks heeft een eigen website https://irmas-hemerocallis.nl/ De prachtige tuin waarin in juni 30 soorten Irissen bloeien en vanaf juni tot ver in augustus 300 soorten daglelies staan te pronken, waarvan heel bijzondere exemplaren , is gratis toegankelijk A.j.b. afspraak maken via e-mail himcbv@yahoo.com De tuin is gelegen in Dongen.