AGENDA DONGEN

VOLCKAERT THEATER 

CINEMACLUB DONGEN 

AANGEPAST PROGRAMMA

DECEMBER 2021
Uitbundige sociale kritiek

Let op: door coronamaatrdegelen dienen wij, ook in de zaal, de 1,5 mtr te handhaven. Dit betekent dat er maar een beperkt aantal bezoekers kunnen worden toegelaten. Reserveren is niet mogelijk.


Zondagmiddag 12 december vertoont Cinema Dongen de film “Adieu Les Cons” in het theater De Volckaert.


Aanvang voorstelling 14.00 uur, zaal open vanaf 13.30 uur. Toegangsprijs

€ 8,00 en voor leden € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl free videostill trailer

In de films van Albert Dupontel wemelt het van de mensen die door de samenleving en omstandigheden op een zijspoor zijn gezet. Dat geldt ook voor zijn nieuwste film, Adieu les cons (‘Vaarwel, klootzakken’), in maart de grote winnaar bij de uitreiking van de Césars, de Franse evenknie van de Oscars.

Bij aanvang van ‘Adieu les cons’, Suze Trappet (Virginie Efira) slecht nieuws te verwerken. Hoe slecht het nieuws precies is, dat wacht ze niet af. Ze besluit dat ze in de tijd die haar rest op zoek te gaan naar de zoon die ze als 15-jarige kreeg en gedwongen afstond. Daarbij krijgt ze hulp van een IT-specialist (gespeeld door de regisseur van de film: Albert Dupontel), die zijn werk ziet worden afgenomen door een jongere generatie, en een blinde ­archivaris (Nicolas Mariè) die is weggestopt in een archief waar nooit iemand komt.

‘Adieu les cons’ is een mooie, fantasierijke film. De film bevat flink wat kritiek op de keiharde maatschappij die van bureaucratische regeltjes aan elkaar hangt en waar menselijkheid soms ver te zoeken is. ‘Adieu les cons’ is vlot geschoten, lekker excentriek en zit boordevol misverstanden en onverwachte ontmoetingen. Ondanks het serieuze uitgangspunt voelt de film nooit zwaarmoedig.


De veerkracht van een hechte vriendschap

Let op: door coronamaatrdegelen dienen wij, ook in de zaal, de 1,5 mtr te handhaven. Dit betekent dat er maar een beperkt aantal bezoekers kunnen worden toegelaten. Reserveren is niet mogelijk.

Zondagmiddag 19 december vertoont Cinema Dongen de film “Kuessipan” in het theater De Volckaert.


Aanvang voorstelling 14.00 uur, zaal open vanaf 13.30 uur. Toegangsprijs

€ 8,00 en voor leden € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nlfree videostill trailer

Shaniss en Mikuan zijn boezemvriendinnen. Hoewel ze best wel eens in het moderne Quebec komen, groeien ze op met eeuwenoude tradities van hun voorouders omdat ze behoren tot de gesloten Innu-stam die leeft in een afgelegen reservaat. De twee meisjes beloven elkaar om altijd samen te blijven, maar naarmate ze ouder worden komen er steeds meer scheurtjes in hun relatie. Zo wil Mikuan gaan studeren terwijl Shanniss juist in het reservaat wil blijven wonen. De band die Shaniss en Mikuan hebben, wordt na vele jaren onvermijdelijk op de proef gesteld. Kiezen ze uiteindelijk voor zichzelf of toch voor elkaar?De Canadese regisseur Myriam Verreault baseerde haar film op de roman van Innu-schrijver Naomi Fontaine die zelf werd geboren in Uashat en ging studeren in Quebec. Kuessipan is boven alles een coming of age-film. De rollen worden gespeeld door niet professionele acteurs. Deze keuze pakt bijzonder goed uit. Alles oogt en voelt volkomen natuurlijk aan; alsof het uit het leven gegrepen is. Je moet dan ook niet vreemd opkijken als tegen het einde van de film je zakdoek nodig hebt om je tranen te drogen.


De luizenmoeder – De Film


Let op: door coronamaatrdegelen dienen wij, ook in de zaal, de 1,5 mtr te handhaven. Dit betekent dat er maar een beperkt aantal bezoekers kunnen worden toegelaten. Reserveren is niet mogelijk.

Op tweede kerstdag (26 december) vertoont Cinema Dongen de film

“De Luizenmoeder” in het theater De Volckaert.


Aanvang voorstelling 14.00 uur, zaal open vanaf 13.30 uur. Toegangsprijs

€ 8,00 en voor leden € 6,00. Volg ons programma: www.cinemadongen.nl


free videostill trailer

Hallo allemaal, wat fijn dat je er weer bent … Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop zijn terug in hun eerste bioscoopfilm!

Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, de corona-crisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onderhuidse spanningen bovendrijven. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven, maar zijn diens verregaande plannen voor digitalisering wel het beste voor de leerlingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op. Een film vol humoristische- en herkenbare situaties op- en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool.

Met deze film eindigt ons programma voor 2021. Wij danken al onze bezoekers voor de getoonde belangstelling en wensen u een gezond en goed (film)jaar 2022.


Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen  van verenigingen  en instellingen uit Dongen en de regio.Ook uw activiteiten worden weer zo spoedig mogelijk   op deze  pagina geplaatst. Neem in verband hiermee contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend


DE VOORSTELLINGEN EN EVENEMENTEN AANGEKONDIGD OP DEZE PAGINA

ZIJN SOMS ONDERHEVIG AAN MAATREGELEN IN VERBAND MET DE CORONACRISIS

VOLG DAAROM ALTIJD DE AANWIJZINGEN VAN DE BETREFFENDE ORGANISATIEfree premium one.come

Als tegenhanger van de Zomerconcerten is er op

zaterdag 11 december 

Winterconcert 

Kamerkoor Tourdion Waalwijk & Koperkwintet Stuiver (voor deze gelegenheid uitgebreid met een extra trombonist en paukenist) stomen ons klaar voor Kerst in Engelse sfeer met veel bekende en iets minder bekende carols. Zij worden daarbij bijgestaan door organist Frans Bullens en dirigent Rick Muselaers.Het geschal van de koperblazers, het bulderende orgel en de jubelende sopraanpartij moeten er tevens voor gaan zorgen dat u de kerstliederen uit volle borst mee gaat zingen!Even leken de nieuwe maatregelen roet in het eten te gooien want het concert stond oorspronkelijk gepland voor 20.15 uur. Maar in overleg met alle partijen hebben we het concert kunnen vervroegen naar 15.00 uur.De corona-maatregelen zijn nog steeds van kracht, daarom werken we met entreetickets. Alleen op vertoon van uw gratis ticket i.c.m. een coronatoegangsbewijs kunt u het concert bezoeken. Ook het aantal plaatsen is gelimiteerd dus wees er snel bij!

Bestel kaarten


O Magnum Mysterium - GabrieliDe Venetiaanse componist, organist en priester Giovanni Gabrieli (ca. 1557-1612) wordt onlosmakelijk verbonden met de term 'cori spezzati' waarbij twee of meer vocale en/of instrumentale koren elkaar afwisselend toezingen of spelen.
Wie weleens de San Marco in Venetië heeft bezichtigd zal naast de mozaïeke koepels wellicht de verschillende balkons zijn opgevallen. Op die balkons stonden vroeger de vocalisten en instrumentalisten elkaar toe te zingen."O Magnum Mysterium", O groot mysterie, komt uit een vroege collectie van missen en motetten van de hand van Giovanni en diens oom Andrea Gabrieli getiteld: "Concerti di Andrea, et di Gio: Gabrieli Organisti della Serenissima Sig. di Venetia 1587." Kamerkoor Tourdion en 2 trompettisten zullen koor 1 voor hun rekening nemen en koor 2 wordt door hoorn, 2 trombones en 1 tuba uitgevoerd.O Magnum Mysterium - G. GabrieliChristmas Cantata - PinkhamDaniel Pinkham (1923-2006) was een Amerikaanse componist, organist en klavecinist. Zijn Christmas Cantata (Sinfonia Sacra) voor koor, koperblazers en orgel, is een spannende toevoeging aan het kerstrepertoire. Pinkhams vroege werken zijn geschreven in een neoklassieke stijl, terwijl zijn latere werk moderner is, maar toch tonaal blijft. Deze kerstcantate is heel ritmisch van opzet, met grillige harmonieën (invloeden van Stravinsky) maar toch zijn er ook Gregoriaanse invloeden in terug te horen. Een heel spectaculaire kerstcantate!Christmas Cantata - D. Pinkham

Kamerkoor Tourdion
De naam Tourdion is afgeleid van een dansvorm uit het midden van de 15e eeuw. Pierre Attaignant maakte in 1530 een vierstemmig drinklied met de gelijknamige titel. Dat het koor lekker draait ,’ami, tout tourne, tourne ‘, vergt volgens het drinklied  alleen maar wijn,  ‘chantons et buvons, les amis, buvons donc !’ Het lied wordt bij speciale gelegenheden nog altijd gezongen.

Kamerkoor Tourdion Waalwijk heeft een breed repertoire. Van grote muzikale werken tot kleine, spannende nieuwe composities, uitvoeringen op uiteenlopende locaties en samenwerking met externe musici, maar Tourdion Waalwijk wil vooral zingen voor het plezier en met ambitie.Tourdion Waalwijk is opgericht in 1976 door Ad Kuijsters en staat momenteel o.l.v. de Dongense dirigent Rick Muselaers.

Koperkwintet Stuiver
bestaat uit vijf enthousiaste musici en speelt in deze bezetting sinds 2013. De wederzijdse passie voor de koperklank vormt de rode draad van het ensemble. Koperkwintet Stuiver bestaat uit Bart Felet (trompet), Diederik Smits (trompet), Remon Aarts (hoorn), Martin Werkman (trombone) en Corné Kustermans (bastuba). Mede dankzij een groot aantal eigen arrangementen heeft Stuiver inmiddels een uitgebreid repertoire opgebouwd. Naast klassieke muziek uit meerdere eeuwen vormen ook jazz-, pop- en egerländer muziek een belangrijk onderdeel van het repertoire.Stuiver treedt bij een breed scala aan gelegenheden in de regio Breda-Tilburg op. Zo begeleidt het ensemble geregeld diverse koren, neemt het deel aan de muzikale invulling van kerkdiensten en geeft het concerten samen met bevriende muziekgezelschappen.In Dongen is Stuiver geen onbekende: eerder werden concerten gegeven in onder meer de Laurentiuskerk (o.a. Zomerconcerten Dongen), de Cammeleur en de Hubertuskerk in Dongen-Vaart, waarbij werd samengewerkt met het Dongens Mannenkoor, muziekvereniging Musis Sacrum en ensemble Flux. Ook verleende het ensemble zijn medewerking aan de diensten met Pinksteren in de Oude Kerk en op 1eKerstdag in de kapel van de Zusters Franciscanessen samen met Kamerkoor Zuid.