Dongense agenda


Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer ,

Klein-Dongen en Dongen-Vaart

De internetkrant  van Dongen  is er voor alle Dongenaren
DONGENSE ACTUELE AGENDA


Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen  van verenigingen  en instellingen uit Dongen en de regio.Ook uw activiteiten worden op deze  pagina geplaatst.Neem vandaag nog contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

VOLCKAERT TV 


Elke week vindt de bewoner van de Volckaert en van de woningen aan het  Dongepark op deze plaats het programma van de Volckaert Televisie

De TV uitzendingen op de Volckaert zijn gevuld  met nieuws over de Volckaert, Dongen en regio met entertainment.  De  programma's worden nu op het Volckaert kanaal 24 uur uitgezonden.


OP TERMIJN

TOELICHTINGEN

MEER INFO

FEBRUARI 2019

 

Maandag 18 februari
Bevrijding van het zuiden in 1944
Jack Didden
Aanvang 20.00 uur Cammeleur zaal 2Jack Didden zal op 18 februari a.s. een lezing houden die uit twee delen bestaat. Voor de pauze zal hij ingaan op de cruciale rol van een geïmproviseerde Duitse strijdgroep, de Kampfgruppe Chill, en de grote invloed van deze groep op het verloop van de gebeurtenissen na de bevrijding van Antwerpen op 4 september 1944 tot het stabiliseren van het front begin november 1944. Na de pauze behandelt hij de bevrijding van Dongen en omgeving in het kader van de operaties Pheasant en Don. Jack Didden (1952) studeerde Engelse Taal en Letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij werd vervolgens leraar op zijn oude middelbare school, het Dr. Mollercollege in Waalwijk. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar de eerder genoemde Kampfgruppe Chill. Hij publiceerde vijftien boeken over lokale geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog, vaak met Maarten Swarts, en hij leverde bijdragen aan verschillende bundels. Hij schreef ook zes kinderboeken. Hij is inmiddels gepensioneerd en werkt aan een nieuw boek, deze keer over de voorgeschiedenis van het 15e Duitse Leger dat uiteindelijk in september 1944 Noord-Brabant terechtkwam.


Op de foto Jack Didden bij de presentatie van zijn laatste boek in het Oorlogsmuseum in Overloon.

Ut Grote Strip Fist
‘van superheld

veur superheld’
Met carnaval in aantocht wordt op zaterdag 23 februari Ut Grote Veurspel georganiseerd in Ut Swingende Sportpaleis (de Cammeleur). Dit evenement mag zich met recht DE opwarmer voor carnaval noemen. Dit jaar is het thema Ut grote Strip Fist.De avond wordt mede mogelijk gemaakt door AVEvent suply en 2Stage Sound & Vision.Op het begin van de avond zullen 4 kapellen uit het Peeënrijk het eerste gedeelte van de avond vullen met hun muzikale klanken. Jeugdhofkapel WOW, Hoe ist?!, de Uitslaopers en Hierzenwedan hebben de afgelopen periode hard gewerkt op er een mooi fist van te maken.Na deze optredens krijgen we een langdurig optreden van de Vrijetijdrekkers. De afgelopen maanden hebben ze achter de schermen hard gewerkt aan een fantastische act.Hierna is het tijd voor de hoofdact van de avond, dit jaar is dat de Klittenband. De Klittenband maakt met zijn weergaloze show elke avond tot een onvergetelijke ervaring. Met een vakkundig gemonteerde escalatiemix neemt De Klittenband je mee op een reis waar je nog weken van zult moeten bijkomen.Naast al het muzikale vertier staat er nog een spannende en bijzondere bekend-making op het programma. De bekendmaking van de Pee van ut Jaor! Welke Pee of Peejerin wordt de opvolger van Kees Boudewijns die deze titel vorig jaar ontving?De zaal gaat op zaterdag 23 februari open om 20.00 uur en het programma start al om 20.30 uur. Ben er dus op tijd bij zodat je niets hoeft te missen van deze mooie avond. Toegangskaarten zijn voor €9,- te koop bij DA Ingrid, Leijten digitaal & drukken.

MAART 2019 

Fat Tuesday Blues Party in De Gouden Leeuw.

Voor sommige het hoogtepunt van de carnaval, voor andere een waanzinnig bluesfeest waar niets te gek is.
Ook nu zullen er weer de vonken afspringen , want initiator en bassist Bart Kamp komt weer met een gedegen backing band met o.a. Pascal Lanslots op hammond, Richard van Bergen op gitaar, Franky Duyndam op drums. Ook nu zullen de gasten weer elkaar aftroeven, opvallende namen zijn deze editie Jason de Laat uit Dongen, de Amerikaanse blueszangeres Sugar Queen, de weergaloze zanger/ mondharmonicaspeler Memo Gonzalez met zijn gitarist Kai Strauss en een bijzondere verassing die ook toegezegd heeft. Wees erbij en let’s have a party !!

Dinsdag 5 maart. Zaal open 15.30 Aanvang 16.00.
Café -Zaal de Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen Gratis Entree .www.bluesdongen.nl

Op zondag 17 maart organiseert Koninklijke Muziekvereniging Dongen weer een

grootse rommelmarkt

 

Deze markt vindt plaats in Jeugdcentrum De Poort, Gasthuisstraat 3. Op deze zondagochtend gaan om 10.30 uur de deuren open en de markt duurt tot ongeveer 14.30 uur.  Er worden spullen gezocht om de kramen mee te vullen. Heeft u boeken, snuisterijen, glas of serviesgoed, klein elektra, lp’s en andere huishoudelijke artikelen? Geef deze spullen een tweede leven en bel met de speciale rommelmarkttelefoon 06-57843529. Carla Jansen gaat er voor zorgen dat uw spullen bij u thuis worden opgehaald. Het is ook mogelijk de spullen zelf bij “De Poort” af te geven, u kunt dit op dinsdag- en woensdagavond doen tussen 19.00 en 19.15 uur. Voor de rommelmarkt worden geen computers, tv’s, witgoed en groot meubilair ingezameld. Alvast bedankt voor uw bijdrage! 

LenteKanjers op

15 maart in

De Cammeleur

Een aantal scholen gaat staken… Geen kanjer thuis op de bank, want De Cammeleur zet die ochtend de deuren open!Alle LenteKanjers opgelet!We gaan er een gezellige boel van maken…Kinderen van groep 1 t/m 6 kunnen de hele ochtend meedoen aan leuke activiteiten in lentesfeer. We gaan voorlezen, knutselen, koekjes versieren, spelletjes doen, dansen (streetdance) en/ of muziek maken (keyboard en slagwerk).Ook is er ranja met wat lekkers.LenteKanjers is van 8.30 uur tot 12.30 uur in De Cammeleur aan de Hoge Ham 126 in Dongen. Iedereen van 4 t/m 9 jaar mag meedoen. De ochtend kost € 14,50 per persoon.Heb je interesse? Aanmelden kan t/m 8 maart via ‘LENTEKANJERS’ op www.kunstkanjers.nl.LenteKanjers is een gezamenlijke activiteit van de Cammeleur-partners DonckHuys, Het KunstPodium, Bibliotheek Theek 5 en ContourdeTwern.