AGENDA


Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer ,

Klein-Dongen en Dongen-Vaart

De internetkrant  van Dongen  is er voor alle Dongenaren DONGENSE AGENDA 

  


Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen  van verenigingen  en instellingen uit Dongen en de regio.Ook uw activiteiten worden  op deze  pagina geplaatst.Neem vandaag  nog contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

VOLCKAERT TV 


Elke week vindt de bewoner van de Volckaert en van de woningen aan het  Dongepark op deze plaats het programma van de Volckaert Televisie

De TV uitzendingen op de Volckaert zijn gevuld  met nieuws over de Volckaert, Dongen en regio met entertainment.  De  programma's worden nu op het Volckaert kanaal 24 uur uitgezonden.


OP TERMIJN

TOELICHTINGEN

MEER INFO

Kaartverkoop start vrijdag

15 november 2019 
Kindervoorstelling Paco’s Muzikale Wereldreis
Het jeugdorkest van Koninklijke Muziekvereniging Dongen, onder leiding van dirigent Rolf Rombouts, brengt een unieke kindervoorstelling Paco’s Muzikale Wereldreis. Samen met popcombo en zang neemt het jeugdorkest iedereen mee op reis, op zoek naar de papegaai Paco. Een kindervoorstelling welke geschikt is voor kleuters tot en met kinderen uit groep 8. Op zondag 19 januari 2020 (15.00 uur) gaat deze kindervoorstelling vertoond worden in theaterzaal De Cammeleur in Dongen. In Paco’s Muzikale Wereldreis is Paco de papegaai kwijt. De drie zussen Sam, Suus en Saar gaan naar hem op zoek. Samen met Babs de luchtballonvaarster komen ze in allerlei landen waar ze verschillende muziekstijlen tegenkomen. De grote vraag: Gaan ze Paco de papegaai weer terugvinden? Het verhaal is geheel in eigen beheer bedacht door een aantal jeugdleden en leden van de jeugdcommissie van de muziekvereniging.
H I E R MEER LEZEN

VANAF OKTOBER 2019

wisseltentoonstelling
Tussen Vrees en Vreugde.

Een Bewogen Bevrijding. Vanaf
vrijdag 25 oktober 20.00 uur


Dongen 75 jaar bevrijd wordt dit najaar in Dongen herdacht. Museum de Looierij heeft een wisseltentoonstelling gewijd aan dit thema. Een wisseltentoonstelling met tastbare herinneringen en persoonlijke verhalen uit de bevrijdingstijd. Een tijd van vreugde maar ook van vrees. Het vieren van de vrijheid maar ook met de verschrikkingen van vliegende bommen.

Vrijdag 25 oktober is de officiële opening van de tentoonstelling. Naar deze bewogen tijd 75 jaar geleden is veel onderzoek gedaan. Mirte Debats en Lisanne Stuyts, leerlingen van het Cambreur College in Dongen, hebben voor hun profielwerkstuk onderzoek gedaan naar de V1 in Dongen.
Ze geven hierover een presentatie tijdens de opening.
De heemkundekring De Heerlyckheit Dongen heeft een themanummer gemaakt vol met bevrijdingsverhalen. Het eerste nummer hiervan wordt die avond aangeboden.

NOVEMBER 2019


Sinterklaasfeest in

De Geubel in

’s Gravenmoer


Lieve kinderen van ’s Gravenmoer.


Op zaterdag 16 november 2019 komt Sinterklaas weer naar Nederland. Sinterklaas en zijn Pieten komen dit jaar een keer niet met de boot maar met de stoomtrein naar Apeldoorn.

Na afloop pakt hij de trein weer terug naar Gilze-Rijen en dan komt hij als een speer naar

’s Gravenmoer. Wij verwachten de Sint en zijn Pieten rond 16:50 uur op het Aakpark. Ook dit jaar gaan wij met een optocht naar de Geubel en hebben wij weer een feest met muziek en dansen.


Sinterklaas heeft ons een brief gestuurd en weet je jongens en meisjes, Sinterklaas heeft les in DJ-en! Hij zou het natuurlijk leuk vinden als jullie als DJ-Piet of Muziek Piet willen komen en….. je mag muziekinstrumenten meenemen zodat je in de optocht lekker muziek kan maken! En wat hoort er nog meer bij een DJ?! Natuurlijk lichtjes, dat vind DJ Sint vast erg leuk! Als je zelf geen lichtjes hebt kun je deze kopen, inclusief batterij, voor €. 1,00 bij de kraam van de Oranjevereniging. De kraam staat vanaf 16:30 uur op het Aakpark.


Wij hopen jullie allemaal te zien als DJ Piet of Muziek Piet. Tot 16 november

Oranjevereniging ’s Gravenmoer.

Sinterklaas

Aankomst in Dongen

De dagen worden korter en de gezelligheid neemt toe! Dat betekent dat Sinterklaas en de Pieten weer bijna in Dongen zijn. Zaterdag 16 november en zondag 17 november staan in het teken van het welkom heten van de Sint in Dongen.

Op zaterdag 16 november stuurt Sinterklaas al wat Pieten naar Dongen om de verlanglijstjes en tekeningen van de kinderen in ontvangst te nemen.

13:30u: Start programma op het Looiersplein
15:30u: Einde programma op het Looiersplein

Op zondag 17 november zal de Sint met zijn Pieten aankomen in Dongen. Het programma voor deze dag is als volgt:

13:30u: Start muziek en optredens op de Loswal
14:00u: Aankomst Sinterklaas op de Loswal
14:45u: Start optocht richting de Cammeleur
15:15u: Zaal Cammeleur open
15:30u: Start programma in de Cammeleur
16:30u: Eind programma in de Cammeleur

Johnny Mars Band in Dongen


Blues Promotion Dongen presenteert de Amerikaanse zanger/mondharmonicaspeler Johnny Mars uit de Ver.Staten met The One World Bluesband als zijn begeleiders

De hardcore bluesfans zullen merken dat er een belangrijke blues wind zal gaan waaien boven De Gouden Leeuw. Want op de agenda van Blues Promotion Dongen prijkt de befaamde harmonica reus Johnny Mars samen met zijn Europese toer band The One World Bluesband. Geboren in 1942 in Laurens, South Carolina verhuisde mondharmonicaspeler en singer-songwriter naar New York City omdat daar meer kansen en mogelijkheden lagen voor jonge zwarte muzikanten als in het arme zuiden toen. Nadat hij was afgestudeerd op de middelbare school scharrelde hij zijn kostje in het clubcircuit met zijn mondharmonica en aanstekelijke zang. Met zijn eerste band “The Trainriders” nam hij toen voor ‘Mercury Records”zijn eerste album op. Johnny Mars trok in de zestiger jaren naar California vooral ook omdat je als muzikant daar moest zijn. Veel muziekstijlen ontstonden daar en ook voor bluesmuzikanten was het een ideale tijd toen. Hij vond er zijn grote liefde en vormde daar ook zijn band “The Last Mile”. Hij deelde daar ook het podium met Magic Sam, Earl Hooker, Carlos Santana, B.B.King en Jessie Fuller.
In 1972 ging hij samen met zijn vrouw naar Engeland en maakte natuurlijk snel contact in de bluesclubs in London.
Hij name er zelfs zijn eerste Europese album op “Blues From Mars”. Johnny Mars was bij meerdere projecten betrokken in Engeland en uiteraard toerde hij ook in andere Europese landen. In 1984 was hij te zien in het bekende programma op de Duitse tv ‘Ohne Filter” is ook op dvd uitgebracht. Johnny Mars ging toen alleen nog naar de V.S. om te spelen, hij besloot in Engeland te blijven met zijn gezin. Hij doet daar naast zijn optredens ook veel projecten op scholen om jonge mensen enthousiast te maken voor de mondharmonica wat hem inspireerde voor de cd “Dare To Dream, Aim To Achieve”. Zijn laatste project was “Johnny Mars and Stars” om teenagers aan te moedigen bluesmuziek te spelen en zelf songs te leren schrijven. Johnny Mars is een harpsucker eerste klas en zal samen met zijn The One World Bluesband klinken als de soundtrack voor een vintage bluesparty. Mars’ adequate harpfrasering is haast de essentie van Little Walter sound, maar alleen om te laten horen waar Johnny Mars de mosterd haalt.

Zondag 24 november a.s Aanvang 16.30 Zaal open 16.00
Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen Entrée 15 euro.

www.johnnymars.com
www.bluesdongen.nl

NOVEMBER 2019 VERVOLG

48e Grand Gala du Pee belooft een waar spektakel

te worden!

Met het geweldige Ellefdevandenelfde feest van afgelopen zaterdag is het carnavalsseizoen dan echt geopend! En dat betekent dat het eindelijk zo ver is… Op zaterdag 23 november vindt in de Boerefistschuur (Cammeleur) het 48e Grand Gala Du Pee plaats met maar liefst 11 deelnemers. En voor het Blér du Pee hebben zich ook nog eens 5 deelnemers aangemeld. Dat kan niet anders dan dat het een muzikale, maar vooral gezellige avond wordt!

Want………wie gaat er met die felbegeerde notenbalk aan de haal? Wie mag zichzelf een heel carnavalsseizoen de winnaar noemen van dat ene nieuwe Carnavalslied dat iedereen gaat meezingen? Of wie heeft de meest hilarische tekst op een bestaand lied van minimaal 11 jaar oud geschreven? En alle deelnemers gaan natuurlijk voor het altijd weer geweldige aandenken gesponsord door: Van Dongen Rioolreiniging en Ontstoppingsdienst en IPCON Ondernemend in Infra. Het kan niet anders dan dat alle Peeën en Peeërinnen daar bij zijn willen zijn.

Haal dus heel snel je kaarten bij DA Ingrid of Drukkerij Leijten. Voor slechts EUR 5 heb je een geweldige avond en kun je zeggen: “ik was erbij!”. Uiteraard is het ook nog mogelijk om op de avond zelf een kaartje te kopen aan de deur.

We zien jullie dus allemaal graag met gesmeerde kelen op zaterdag 23 november 2019 in Boerefistschuur de Cammeleur. De zaal gaat om 19.30 uur open zodat we stipt om 20.00 uur kunnen beginnen.

Wij hebben er in ieder geval veel zin in! Heb je nog vragen of opmerkingen, aarzel dan niet op contact met ons op te nemen via GGDP@Peeenstekers.nl

Muzikale groeten, Commissie Grand Gala du Pee.

foto:PaparAdzie

dongenhomespot cammeleur

Mannen van Nawdèwir
in De Cammeleur Dongen

DONGEN- Hans van Gorp, Toon Maas & Piet Snijders, drie jonge senioren uit de Peel, komen zondagmiddag 24 november (15.00 uur) met hun Brabantse theaterprogramma 'Nawdèwir' naar De Cammeleur in Dongen. Het trio Van Gorp, Maas & Snijders bestaat uit een troubadour, een theatermaker/clown en een schrijver/dichter. De bundeling van die kwaliteiten leidt tot een attractieve theatrale mix. In 'Nawdèwir' diepen de mannen uit Asten en Someren hun eerder bedachte 'Brabants literair entertainment' uit. Hun aanpak leidde tot verrassend theater in hun vorige programma 'Vruger waar alles bitter'. 'Nawdèwir' belooft nog meer muziek, meer dynamiek en meer diversiteit. In Nawdèwir gaan milde maatschappijkritiek, poëtische beschouwingen en absurdisme hand in hand. Soms op 't randje, maar nooit eroverheen, want de platte lol is aan dit trio niet besteed. Inhoudelijk gaat Nawdèwir over de gemakken en soms hilarische ongemakken van het ouder worden, een realiteit waarmee intussen ook de 'generatie van '68' wordt geconfronteerd. Als Maas, Van Gorp & Snijders 'horen, zien & zingen' gaat het over pillen en pijntjes; over slikken en prikken en over wat je niet wilt, maar overkomt. Kleinschalig theater van broos tot brutaal; van aandoenlijk tot abnormaal.

Nawdèwir, Brabants theater met Hans van Gorp, Toon Maas & Piet Snijders. Zondagmiddag 24 november, 15.00 uur in zaal 7/8 in De Cammeleur, Hoge Ham 126 in Dongen. Kaarten à € 17,50 inclusief pauzedrankje via www.decammeleur.nl of via via www.hansvangorp.nl

Bijschrift foto: Hans van Gorp, Toon Maas en Piet Snijders. Foto: Kees Martens