Dongense agenda

 

Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer ,

Klein-Dongen en Dongen-Vaart

De internetkrant van Dongen is er voor alle Dongenaren

 

 

 

DONGENSE ACTUELE AGENDA

 

Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen van verenigingen en instellingen uit Dongen en de regio.Ook uw activiteiten worden op deze pagina geplaatst.Neem vandaag nog contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

VOLCKAERT TV

 

Elke week vindt de bewoner van de Volckaert en van de woningen aan het Dongepark op deze plaats het programma van de Volckaert Televisie

De TV uitzendingen op de Volckaert zijn gevuld met nieuws over de Volckaert, Dongen en regio met entertainment. De programma's worden nu op het Volckaert kanaal 24 uur uitgezonden.

 

OP TERMIJN

TOELICHTINGEN

MEER INFO

Onderdeel Theaterprogramma 2018-2019 in de Cammeleur

De zandtovenaar

komt naar Dongen

Zoals elk jaar is Stichting DonckHuys ook nu al bezig met het samenstellen van het programma voor het nieuwe theaterseizoen in Dongen. Met de opening van De Cammeleur die op de planning staat, is het theateraanbod voor het seizoen 18/19 nog uitgebreider dan voorheen. Want DonckHuys wil de Dongenaren nog meer bijzondere theatervoorstellingen bieden in de nieuwe Cammeleur.

De grote zaal van De Cammeleur wordt een professionele theaterzaal die beschikt over een (uitschuifbare) tribune met 252 pluche stoelen. Deze zaal is daarmee geschikt voor diverse voorstellingen. U kunt hierbij denken aan kindertheater, cabaret, muziek en storytelling. Het gehele theaterprogramma wordt over enkele weken gecommuniceerd door DonckHuys. Wij hebben het geluk nu al een tipje van de sluier op te mogen lichten en kondigen hierbij aan dat de Blazers Compagnie Dongen samen met de Zandtovenaar drie voorstellingen gaat verzorgen.

Deze voorstellingen zijn geprogrammeerd op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober in de prachtige nieuwe theaterzaal van de Cammeleur. Op vrijdagavond en zaterdagavond komen in een volledige voorstelling zowel de Blazers Compagnie Dongen (in diverse samenstellingen) als zandtovenaar Gert van der Vijver uitgebreid aan bod. Natuurlijk zullen zij het publiek ook gezamenlijk in vervoering brengen met onder meer een unieke, op maat gemaakte show waarbij de zandtovenaar enkele typische Dongense zaken zal uitlichten. Op zaterdagmiddag 26 oktober is er een kortere kindervoorstelling (zonder pauze) waarin de highlights van de avondvoorstellingen te zien zijn in een op het publiek aangepast jasje

De Zandtovenaar

De Zandtovenaar, Gert van der Vijver, is de enige zandkunstenaar van Nederland en laat op magische wijze allerlei tekeningen in zand verschijnen. De Zandtovenaar maakt gebruik van fascinerende kunstvorm: het zandschilderen. Een techniek waarbij, op een verlichte glasplaat, met zand wordt getekend. Door middel van projectie is deze kunstvorm live te zien. Zijn werk wordt omlijst met muziek.

Blazers Compagnie Dongen

Stichting Blazers Compagnie Dongen (BCD) is opgericht 2014 met als doel het organiseren van muziekprojecten door gevorderde amateurmusici uit Dongen en de nabije omgeving voor een breed publiek in de regio. De BCD wil zich onderscheiden door het bieden van een veelzijdig en vernieuwend repertoire. De deelnemende musici worden uitgedaagd om op een hoog niveau een artistieke prestatie te leveren. De BCD zoekt daarbij naar bijzondere concertlocaties en unieke samenwerkingen met solisten, artiesten en in dit geval De Zandtovenaar

MEI 2018

archieffoto

Jaarlijkse rommelmarkt Fanfare Euterpe

De jaarlijkse rommelmarkt van muziekvereniging Euterpe is dit jaar op zaterdag 26 mei. Dit jaar al voor de 30e keer. Deze markt staat al jaren bekend om het uitgebreide assortiment en overzichtelijke indeling. Voor elk wat wils.De markt opent om 9.00 uur en sluit om 14.00 uur (de entree is geopend tot 13.45 uur)

Entree 2 euro per persoon.De markt wordt gehouden in en rond dorpshuis De Geubel, Hoofdstraat 4 ’s Gravenmoer. Door uw aankopen wordt de vereniging gesteund en kunnen we onder andere het instrumentarium up to date houden. Daarnaast kunnen we leerlingen hiermee op een betaalbare manier een muzikale opleiding bieden.Graag zien we u tegemoet op zaterdag 26 mei vanaf 9.00 uur

Zondag 27 mei:

Dag van het Park

Gewoon gezellig buiten of buitengewoon gezellig? Het tijdschrift Quest zal wel voor de eerste optie gaan. Dit is dan ook het motto van de Dag van het Park. Op zondagmiddag 27 mei wordt dit festijn voor de achtste opeenvolgende keer georganiseerd in Park Vredeoord. Stichting Parkplezier rekent weer op veel belangstelling vanuit de Dongense gemeenschap.In Dongen vinden we het heel gewoon dat het verenigingsleven zo bruisend is. Op 27 mei staat het park vol met kramen waar allerlei verenigingen, clubs en bedrijven zich presenteren. In de grote Starshadetent treden Dongense muziekgezelschappen voor u op.

HIER ALLE INFO

 

Zondag 27 mei

Broederpadwandeling

o.l.v. een gids

Vertrek 13.00 uur vanaf Europaplein

Deelname € 2,= per persoon

 

oude kerk

Een mooie historische wandelroute door het oudste gedeelte van Dongen langs plaatsen waar de broeders behorend tot de congregatie van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, sinds 1892 hebben gewoond en gewerkt. De route is een eerbetoon aan de broeders en een bron van informatie over het veelbewogen leven van de broeders in Dongen. Meer dan een eeuw lang hebben kloosterlingen in Dongen gebouwd aan een betere samenleving met goed onderwijs, met zorg voor de zwakke en zieke medemens en met passie voor een rijk cultureel en sportief verenigingsleven. In de route is ook een bezichtiging opgenomen van het wandkleed van Broeder Amator wat sinds eind 2017 in de Oude Kerk hangt. U bent van harte welkom. Er is geen vooraanmelding nodig. De route is ongeveer vier kilometer en start om 13.00 uur op het Europaplein bij het startbord van de Broederpadwandeling.

 

ZOMERMARKT VOLCKAERT

Volckaert Dongepark organiseert voor iedereen die wil, een Zomermarkt op zaterdag 23 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur. Op het buitenterrein van Dongepark zullen er op deze dag verschillende kramen staan van hobbyspullen tot etenswaren. Heeft u niets te doen, kom dan gerust onze markt bezoeken. Bij slechte weersomstandigheden gaat de markt helaas niet door.

JUNI 2018

Veelbelovend voorjaarsconcert Dongens Mannenkoor

Nog even geduld en U kunt ons weer horen in de kapel van de zustersFranciscanessen! Ons voorjaarsconcert komt eraan en wel op 1 juni a.s.Na de bijzonder geslaagde kerstconcerten zijn wij meteen aan de slag gegaan met het instuderen van een nieuw concert. Wij zijn er in geslaagd een mooi en gevarieerd programma samen te stellen met voor ieder wat wils. Naast het bestaande repertoire presenteren we ook nieuwe nummers, zoals Nessun Dorma, An American Trilogy, The Rose e.a. Serieuzeliederen worden afgewisseld met vrolijke vlotte liedjes, zoals Dunkelrote Rosen, Das Klingetso herrlich. Volop te genieten dus!Ons koor wordt deze keer vergezeld van een geweldige zangeres, nl. Olga Werner. Olga Werner is als alt-mezzo breed inzetbaar. Haar veelzijdigheid is haar kracht. Ze wordt geroemd om haar warme, evenwichtige timbre en overtuigende presentatie. Ze werkte o.a. samen met het Orkest van het Oosten, de Nationale Reisopera, de Koninklijke Vlaamse Opera, het Nederlands Theaterkoor, opera- en operetteverenigingen, mannenkoren, kamerkoren en geestelijke koren. Wij durven daarom met Olga als soliste echt te spreken van een “veelbelovend” concert! Het geheel staat weer onder leiding van dirigent Jan Terpstra met aan de piano Eric van Soelen.Noteert U daarom alvast 1 juni in Uw agenda! Aanvang 20.00 uur. Entree € 7,50.Plaats: Kapel van de Zusters Franciscanessen. Ingang aan de Schoolstraat.

Op 2 juni in Dongen

Uw eigen uitvaart bespreken met een uitvaartverzorger?

Dongen – Op zaterdag 2 juni organiseert Monuta Els Alessie een inspirerende informatiedag van 10.00 - 14.00 uur in Dongen. Tijdens de informatiedag kunnen bezoekers inspiratie opdoen over uitvaartmogelijkheden en hun persoonlijke uitvaartwensen vastleggen.Een bijzonder afscheid. Veel mensen kunnen zich er misschien weinig bij voorstellen, maar ze kunnen zich er wel op voorbereiden. Tijdens de informatiedag op 2 juni zijn bezoekers aan Monuta Els Alessie van harte welkom om daarover in gesprek te gaan met een Monuta uitvaartverzorger. Belangstellenden kunnen kosteloos de informatiedag bezoeken, aanmelden vooraf is niet nodig. De locatie Monuta Els Alessie aan de Dongenpark 1, 5102 DB in Dongen is op zaterdag 2 juni aanstaande geopend van 10.00 - 14.00 uur.

Repaircafé ’s Gravenmoer

Op zaterdag 2 juni vindt in Dorpshuis de Geubel weer het repaircafé plaats. Hebt u iets te repareren, zoals huishoudelijke apparatuur, speelgoed, sieraden, een laptop, klok, printer, fiets of kleding: van 10.00 tot 12.00 u. kunt u bij ons terecht. Onze specialisten gaan graag voor u aan de slag en doen hun uiterste best om uw spullen te repareren. Als het druk is moet u misschien even wachten. Maar de koffie staat klaar! Alle reparaties worden gratis uitgevoerd maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wij gunnen uw oude spullen een tweede leven. Ons motto is niet voor niets: “Weggooien? Mooi niet!!” U bent welkom op zaterdag 2 juni in Dorpshuis De Geubel. Het Repaircafé ’s Gravenmoer is een initiatief van de Geubelcommissie en Stichting DonckHuys.

Op zondag 24 Juni 2018 organiseren wij een Korenfestival / Braderie.

Deze dag is gevuld met muziek en vermaak voor jong en oud. Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken en luisteren, dit ter ere van het 20 jarig bestaan van het Vrienden Smartlappenkoor.De braderie begint om 11.00 uur en het korenfestival start om 11.30 uur.Kramen zijn nog te huur, voor meer informatie kunt u een mail sturen naar braderiedongen@gmail.com