Dongense agenda

 

Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer ,

Klein-Dongen en Dongen-Vaart

De internetkrant van Dongen is er voor alle Dongenaren

 

 

 

DONGENSE ACTUELE AGENDA

 

Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen van verenigingen en instellingen uit Dongen en de regio.Ook uw activiteiten worden op deze pagina geplaatst.Neem vandaag nog contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

VOLCKAERT TV

 

Elke week vindt de bewoner van de Volckaert en van de woningen aan het Dongepark op deze plaats het programma van de Volckaert Televisie

De TV uitzendingen op de Volckaert zijn gevuld met nieuws over de Volckaert, Dongen en regio met entertainment. De programma's worden nu op het Volckaert kanaal 24 uur uitgezonden.

 

OP TERMIJN

TOELICHTINGEN

MEER INFO

 

8 en 9 september 2018:

4e Internationale BBQ wedstrijd+ in Dongen

Op 8 en 9 september 2018 wordt voor de vierde keer een internationale BBQ wedstrijd georganiseerd in Dongen-Vaart. De organisatie is in handen van Boerderijvlees “de Vaartse Hoeve” en sportcafé ’t Vaartje. De wedstrijd is goedgekeurd door de Kansas City Barbecue Society (KCBS). De teams bereiden 4 vlees categorieën om zich te kwalificeren voor het kampioenschap: Kip, Ribben, Pork en Brisket. Daarnaast is er op zaterdag het Europees Kampioenschap whole hog (heel varken).

Allerlei activiteiten voor jong en oud

Er worden naast de barbecue wedstrijden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Een greep uit het grote aanbod. Er is een springkussen en een tractorbaan. Je kunt er biggen knuffelen en pony rijden. Ook is er de mogelijkheid om de handboog ter hand te nemen. Daarnaast zijn er diverse stands, zoals portret tekenen en klompen schilderen. In kramen worden er ook allerlei spullen te koop aangeboden.

Gratis kramen!!!

Wil je ook een kraam om spullen te verkopen of een activiteit/hobby te demonstreren dan kost dit helemaal niets. Het enige wat je hiervoor behoeft te doen is contact opnemen met de organisatie. Het evenement mag zich verheugen op een toenemend aantal toeschouwers, waardoor het ook steeds aantrekkelijker is geworden om dingen aan de man of vrouw te brengen.

Waar?

Het evenement vindt plaats aan de Ruiterbaan in Dongen-Vaart. Zorg dat je er op tijd bij bent om te proeven. Voor verdere informatie kan contact opgenomen worden met Astrid en Christiaan Lodewijks (telefoonnummer: op verzoek bij 't Vaartje)

JUNI 2018

 

ZOMERMARKT VOLCKAERT

Volckaert Dongepark organiseert voor iedereen die wil, een Zomermarkt op zaterdag 23 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur. Op het buitenterrein van Dongepark zullen er op deze dag verschillende kramen staan van hobbyspullen tot etenswaren. Heeft u niets te doen, kom dan gerust onze markt bezoeken. Bij slechte weersomstandigheden gaat de markt helaas niet door.

Woensdag 20 juni

Jan van Oudheusden: Erfgoed van de Brabanders, verleden met een toekomst

20.00 uur Heeren van Dongen

 

Aan de hand van een reeks bijzondere beelden maken we in deze lezing een fascinerende tocht langs een groot aantal overblijfselen uit het verleden van Noord-Brabant. Van de Sint-Jan van Den Bosch via de prehistorische grafheuvels op de Regte heide, de fiets van Wim van Est, een tafelblad uit de abdij van Berne en het kasteel van Heeze naar de Canadese en Britse oorlogskerkhoven van Bergen op Zoom.

Wie niet beter weet, zou denken dat het cultureel erfgoed een vanzelfsprekend decor is van ons dagelijks bestaan. Iets uit het verleden dat toevallig bewaard bleef en dat we met een zekere gelatenheid aanvaarden omdat het er nu eenmaal bij hoort. Maar in deze lezing zullen we zien dat erfgoed te maken heeft met actieve keuzes die wij maken, steeds opnieuw. Wij identificeren ons nadrukkelijk met het erfgoed, wij eigenen het ons toe en wij geven er betekenis aan. Op die manier draagt het erfgoed bij aan hechting en worteling. Het bepaalt ons idee van Brabant en maakt zo uiteindelijk Brabant tot wat het is.

 

Entree voor leden gratis.

Entree € 2,= voor niet leden

Zaterdag 23 juni,

Kinder-doe-dag op de IJzertijdboerderij Dongen

persfoto

Deze middag zijn al onze activiteiten op ons erf speciaal gericht op kinderen. Kinderen kunnen zo’n 10 “IJzertijdse” activiteiten doen, variërend van potje kleien, boogschieten, vuur leren maken en stokbroodje bakken. Ook is er een leuke speurtocht over het erf met vragen over de IJzertijd. Altijd een heel gezellige en zelfs leerzame middag voor jong en oud. Van te voren opgeven hoeft niet. De poort gaat om 13.00 uur open en sluit om 17.00 uur.

Bezoekadres: Oude Oosterhoutsebaan 15, Dongen. Entreeprijs €3.50. p/p, kinderen t/m 3 jaar gratis. Zie ook www.ijzertijdboerderij.nl

 

JAZZWORKSHOP in

De Heeren van Dongen

 

Adjan Emmen presenteert zondagmiddag 24 juni het afsluitend optreden van zijn jazzworkshop. Plaats van uitvoering is De Heeren van Dongen in Dongen.

Om 15.00 uur gaat de jazzworkshop beginnen. Het is weer een omvangrijke groep musici die de afgelopen drie maanden vooral geëxperimenteerd heeft met jazzimprovisatie. Het seizoen is hiermee afgelopen en er begint weer een nieuwe cursus over drie maanden.

Voor de volgende cursus is in deze jazzworkshop plaats voor zangers, blazers en een drummer, jong of oud. Ook gitaristen en bassisten kunnen zich nog aanmelden. Zij zijn uitgenodigd eens een keer mee te repeteren in Dongen. Ook als je niet in Dongen woont kun je je aanmelden. Doel van de cursus is leren improviseren op (on-)bekende jazznummers.

De Heeren van Dongen, Sint Josephstraat 187, 5104 ED Dongen. Aanvang 15.00 u. De toegang is gratis.

Meer informatie over de cursus: www.adjanemmen.nl

JUNI 2018 VERVOLG

Derde Braderie en verenigingsmarkt rondom Sporthal Salamander

 

Voor de derde keer wordt er rondom sporthal De Salamander in Dongen een braderie georganiseerd. Zondag 24 juni van 11.00 tot 18.00 uur. De organisatie is in handen van de uitbater van het restaurant, Coert en Jolanda van Os. Zij doen dit in samenwerking met de verenigingen die gebruik maken van De Salamander. Dit jaar staat dit evenement in het teken van het 20-jarig bestaan van het Vriendensmartlappen koor. ,,Het zal dan meer of minder een swingende dag worden. Naast het jubilerende koor zijn er nog een aantal koren uitgenodigd uit Dongen en omgeving. Verder bestaat de mogelijkheid een kraam te huren. Hobbyisten, verenigingen of ondernemers kunnen hun waren aanprijzen. Maar er zijn ook verenigingen die hun sport promoten,” vertelt Coert van Os. Zo kunnen bezoekers kennis maken met de onderwatersport en is er dus een heus diep zwembad opgesteld. Zie ook facebook: Braderie De Salamander. Mensen die interesse hebben in een kraam of andere zaken, kunnen contact opnemen met: 'Café de Salamander' <info@salamanderdongen.nl>

Op zondag 24 Juni 2018 organiseren wij een Korenfestival / Braderie.

Deze dag is gevuld met muziek en vermaak voor jong en oud. Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken en luisteren, dit ter ere van het 20 jarig bestaan van het Vrienden Smartlappenkoor.De braderie begint om 11.00 uur en het korenfestival start om 11.30 uur.Kramen zijn nog te huur, voor meer informatie kunt u een mail sturen naar braderiedongen@gmail.com

Kamerkoor Zuid

is een koor met lef! Op zondagavond 24 juni neemt het koor het op tegen het geweld van beide orgels van de Laurentiuskerk en een aantal koperblazers en krijgt daarbij versterking van de mannen van het Laurentiuskoor.Uitgevoerd worden stevige werken van Widor en Bruckner. Luisa Knop (sopraan) en Remon Aarts (hoorn) werken als solisten mee.Kamerkoor Zuid staat bekend om haar rijke, volle koorklank. Dat valt extra goed te beluisteren bij de a capella werken, die eveneens op het programma staan.Het concert begint om 20:15 uur. Kaarten à € 10,- zijn te bestellen via www.znck.nl of te koop in de kerk, voorafgaand aan het concert. De kerk is open vanaf 19:45 uur.

Vier de zomer, proost op het leven

Culinair genieten met

Proef Dongen

 

Op vrijdag 29 juni van 16.00 – 23.00 uur, vindt voor de tweede keer ‘Proef Dongen’ plaats. De grootste culinaire zomerborrel van Dongen in Park Vredeoord. Dit jaar doen er 13 culinaire ondernemers mee. De formule is eenvoudig: je komt naar het park en je koopt daar munten. En vervolgens kun je gaan genieten van ‘uit eten’ in de buitenlucht bij 13 culinaire ondernemers tegelijkertijd. Er is voor elke smaak en elke grote of kleine trek wel een gerecht te vinden. De culinaire gerechten kosten 1, 2 of 3 munten en kun je bij de 13 restaurants gaan uitkiezen. Ondertussen zorgen we ervoor dat de drankjes naar je toe worden gebracht. Onze gastheren en -vrouwen verzorgen de bediening op een uitgebreid terras.

MEER INFO : H I E R