Dongense agenda


Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer ,

Klein-Dongen en Dongen-Vaart

De internetkrant  van Dongen  is er voor alle Dongenaren
DONGENSE ACTUELE AGENDA


Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen  van verenigingen  en instellingen uit Dongen en de regio.Ook uw activiteiten worden  op deze  pagina geplaatst.Neem vandaag  nog contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

VOLCKAERT TV 


Elke week vindt de bewoner van de Volckaert en van de woningen aan het  Dongepark op deze plaats het programma van de Volckaert Televisie

De TV uitzendingen op de Volckaert zijn gevuld  met nieuws over de Volckaert, Dongen en regio met entertainment.  De  programma's worden nu op het Volckaert kanaal 24 uur uitgezonden.


OP TERMIJN

TOELICHTINGEN

MEER INFO

Nieuw theaterprogramma in De Cammeleur: van Angela Groothuizen tot Javier Guzman en

Mark van de Veerdonk


Dongen, 4 juni 2019 – Na een gezellige Previewavond die de aftrap van het nieuwe theaterseizoen was, heeft Stichting DonckHuys het kersverse theaterprogramma van De Cammeleur gelanceerd. Het aanbod is zo mogelijk nog gevarieerder en afwisselender dan dat van seizoen 2018/2019.


Alle verrassende cabaret-, muziek-, dans of toneeloptredens staan online op de website van De Cammeleur. Er zijn optredens van opvallende bekende Nederlandse artiesten zoals Javier Guzman, Angela Groothuizen, Stefano Keizers en Nabil Aoulad Ayad. Maar natuurlijk ontbreken ook artiesten die altijd succes hebben bij het Dongense publiek niet. Onder andere Karin Bruers, Andy Marcelissen, Mark van de Veerdonk en Marlon Kicken zijn opgenomen in het verrassende programma.


Gevarieerd programma met bekende artiesten
Aan het eind van de zomer komt Tony Neef, bekend van diverse musicals, veel bekende prachtige Nederlandstalige liedjes zingen met het programma Weet je nog wel….2! Samen met collega’s Ruud Bos en Maaike Widdershoven maken ze er een prachtige zondagmiddag van op 29 september. Ook bijzonder zijn de dansvoorstelling van Stg. Musica Extrema in samenwerking met het Internationaal Danstheater en de indrukwekkende toneelvoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ gebaseerd op het boek van journalist Carolien Spaans over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven.
Gezellige én leerzame kindervoorstellingen
En niet te vergeten: er staan ook gezellige kindervoorstellingen op het podium! Zo heeft Remco Theaterkunst uit Dongen de primeur met zijn voorstelling ‘Het verdwenen ijsje’ in De Cammeleur. En door het succes van afgelopen jaar, komt ook het Pepernotenpopconcert weer naar Dongen. In oktober staat de leerzame én energieke voorstelling Mad Science gepland; de acteurs trakteren de kids op het leukste en meest spectaculaire uit de wereld van de wetenschap en brengen ze zo in aanraking met het leukste van techniek & wetenschap. Samen met de profs gaat het publiek op zoek naar de formule om het coolste feest te geven!
Wilt u meer weten of stoelen reserveren? Op www.decammeleur.nl is alle informatie te vinden.

JULI  2019

De wondermooie daglelie
Hemerocallisweekend dit jaar op 6 en 7 juli


Ook dit jaar is er een zogenoemd Hemerocallisweekend. In dit weekend stellen mensen die de hemerocallis ( daglelie ) kweken hun tuinen open voor het publiek. In Dongen stelt Irma Hendriks haar tuin ten toon. Dit jaar vindt dat weekend plaats op 6 en 7 juli. Het adres voor is weekend is Binnenhoven 21, ingang parkeerplaats naast groene garagedeuren. Planten en plantjes zijn te koop tegen kleine prijsjes.

In deze krant een artikel over deze dag en de Dongense kweker Irma Hendriks 

HIER VERDER LEZEN

JUNI 2019 


Vrijdag 21 juni

inloop-knutselworkshop volwassenen in de Looierij
Aanmelden noodzakelijk
Aanvang 13.30 uur


EEN UNIEK CADEAU voor jezelf . . . of een ander.

Geef je op voor een workshop WERKEN MET LEER.

Samen met anderen zelf een laptoptas, deurstopper of handig bakje maken. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag. De kosten hiervoor zijn €20,= per persoon

Wil je iets langer bezig zijn, dan ben je na 2,5 of 3 uur, trots op je eigen handtas of sloofje.
De kosten hiervoor zijn € 30,= per persoon. De consumpties tijdens deze gezellige workshop onder begeleiding zijn voor eigen rekening. Maximaal 8 personen per workshop. De eerste workshop wordt gehouden op vrijdag 21 juni om 13.30 uur in Museum De Looierij, Kerkstraat 33, 5101 BD Dongen.

Het is noodzakelijk je in te schrijven voor deze knutselworkshop voor volwassen: dit kan via: groepsbezoek@delooierij.nl. M 06 49280254


Zonnewende op de IJzertijdboerderij.

(zaterdag 22 en zondag 23 juni)


Beleef de zomerzonnewende op de IJzertijdboerderij, zoals onze verre voorouders dat duizenden jaren geleden beleefde. In de vroegere heidense tradities was de zomerzonnewende een vrolijk feest met muziek, eten en drinken, vuur en vermaak, midzomervuren werden ontstoken om de zon te eren, om te reinigen en om bescherming te vragen. In samenwerking met de Heidenen van de Lage Landen vieren we deze ‘langste dag’ van het jaar. En er is veel te zien en te beleven. Zo zal SeeD Pagan Folk een muzikale optreden verzorgen en op het erf zijn diverse activiteiten met ambachten, handelswaar en een ritueel. Het beloven 2 hele mooie dagen te gaan worden voor jong en oud dus mis dit niet. De poort gaat op beide dagen open om 13.00 uur en sluit om 17.00 uur, entree €4.00 kinderen t/m 3 jaar gratis. Voor veel meer info over deze dagen zie: www.ijzertijdboerderij.nl


Dongense Isabelle Murg met cabaretvoorstelling voor moeders in De Cammeleur

“ScherMUTSeling”


Voor moeders van jonge gezinnen staat op zaterdagavond 22 juni een dolkomische avond in De Cammeleur gepland mét Dongense roots! De Dongense Isabelle Murg-van Gelderen staat dan met twee collega cabaretiers als ‘De Banditaas’ op de planken met de komische muzikale cabaretvoorstelling “ScherMUTSeling”. Deze voorstelling gaat over de uitdaging om je gezin met werk te combineren, je lief tevreden te houden, genoeg momenten voor jezelf in te lassen en er ook nog een beetje leuk uit te zien. Want wat is er grappiger dan te lachen om je eigen herkenbare situatie! De Banditaas bestaat naast Isabelle uit Sabine Beens en Judith Koch. De dames zijn geen onbekenden op het toneel en staan garant voor een professionele theateravond. Sabine speelde in verschillende musicals en is verbonden als actrice bij theater vd Klucht, ook is zij werkzaam bij film en televisie. Judith werkt als actrice bij John van Santen theaterproducties en doet o.a. De kleine Prins. En Isabelle speelde voordat zij haar theaterschool "Tintelbelle" begon in verschillende grote musicalproducties van o.a. Joop van den Ende. Hun gezamenlijke show ‘ScherMUTSeling” verzekert je van een hilarische avond met herkenbare situaties, anekdotes én pakkende ontroerend liedjes. Kortom, dit is een voorstelling die je gezien moet hebben. Want weet je: die andere moeders doen ook maar wat!
Tickets a € 18,= (incl. een consumptie) zijn te koop via www.decammeleur.nl


JUNI 2019 VERVOLG

Zondag 23 juni

Broederpadwandeling

o.l.v. een gids
Vertrek 13.00 uur vanaf Europaplein
Deelname € 2,= per persoon

Een mooie historische wandelroute door het oudste gedeelte van Dongen langs plaatsen waar de broeders behorend tot de congregatie van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, sinds 1892 hebben gewoond en gewerkt. De route is een eerbetoon aan de broeders en een bron van informatie over het veelbewogen leven van de broeders in Dongen. Meer dan een eeuw lang hebben kloosterlingen in Dongen gebouwd aan een betere samenleving met goed onderwijs, met zorg voor de zwakke en zieke medemens en met passie voor een rijk cultureel en sportief verenigingsleven. In de route is ook een bezichtiging opgenomen van het wandkleed van Broeder Amator wat sinds eind 2017 in de Oude Kerk hangt. U bent van harte welkom. Er is geen vooraanmelding nodig. De route is ongeveer vier kilometer en start om 13.00 uur op het Europaplein bij het startbord van de Broederpadwandeling.


Foto: Wandkleed ‘de schepping’ in de Oude kerk. (Ellie Oerlemans)

Vier de zomer, proost op het leven
Culinair genieten met Proef Dongen

Op vrijdag 28 juni van 16.00 – 23.00 uur, vindt voor de derde keer ‘Proef Dongen’ plaats. De grootste culinaire zomerborrel van Dongen in Park Vredeoord. Dit jaar doen er 13 culinaire ondernemers mee.
De formule is eenvoudig: je komt naar het park en je koopt daar munten. En vervolgens kun je gaan genieten van ‘uit eten’ in de buitenlucht bij 13 culinaire ondernemers tegelijkertijd. Er is voor elke smaak en elke grote of kleine trek wel een gerecht te vinden. De culinaire gerechten kosten 1, 2 of 3 munten (€ 2,50 per stuk) en kun je bij de 13 restaurants gaan uitkiezen. Ondertussen zorgen we ervoor dat de drankjes naar je toe worden gebracht. Onze gastheren en -vrouwen verzorgen de bediening op een uitgebreid terras.
Het allerleukste is als je niet alleen komt, hoewel je vast bekenden zult tegenkomen. Kom met je buren, je clubgenoten, je familie, je vrijdagavond-borrelclub, je netwerkvrienden of je collega’s. Vorig jaar werd er ook druk geappt en gebeld: ‘Hé het is hier keigezellig! Kom ook ff mee-eten en -borrelen’.

HIER VERDER LEZEN

huismuseum1
huismuseum2

Huismuseum 

‘Lagere schoolcuriosa en oude kinderboeken’

Bolkensteeg 30 
Open

Zaterdag 29 juni a.s. van 11.00 uur tot 15.00 uur. U bent van harte welkom in mijn huismuseum aan de Bolkensteeg 30 in Dongen om de sfeer te proeven van de lagere school van toen.

Laat ook uw kinderen en/of kleinkinderen eens ervaren hoe het onderwijs in de jaren 1930-1960 werd gegeven en hoe dat er uitzag.

De verzameling bestaat onder andere uit schoolboekjes, telraampjes, leesplankjes, schoolplaten- en kaarten, schoolmeubels, houten schooltassen, inktflessen, maar ook oude tollen en kinderboeken.

Toegang is gratis!

Er zijn ook oude schoolboekjes te koop.