Dongense agenda


Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

 s Gravenmoer ,

Klein-Dongen en Dongen-Vaart

De internetkrant  van Dongen  is er voor alle Dongenaren




DONGENSE ACTUELE AGENDA


Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen  van verenigingen  en instellingen uit Dongen en de regio.Ook uw activiteiten worden op deze  pagina geplaatst.Neem vandaag nog contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

VOLCKAERT TV 

Elke week vindt de bewoner van de Volckaert en van de woningen aan het  Dongepark op deze plaats het programma van de Volckaert Televisie

De TV uitzendingen op de Volckaert zijn gevuld  met nieuws over de Volckaert, Dongen en regio met entertainment.  De  programma's worden nu op het Volckaert kanaal 24 uur uitgezonden.


OP TERMIJN

TOELICHTINGEN

MEER INFO

carnaval

Peeenrijk Got Talent!

DONGEN - Traditiegetrouw organiseert Stichting “de Peeënstekers” op zondagmiddag na het sauwelweekend de jeugdsauwelmiddag. Vanaf dit jaar wordt dit uitgebreid naar een heuse talentenshow, Peeënrijk Got Talent!Talent kan natuurlijk van alles zijn sauwelen (11 min.), mini sauwel (5 min.), zingen, dansen, goochelen, hooghouden, baltruckjes, toneelspelen noem maar op.Daarom is stichting “de Peeënstekers” op zoek naar Dongense kinderen die hun talent deze middag wil laten zien.In samenwerking met een ervaren sauwelaar, toneelspeler en danseres organiseert Stichting “de Peeënstekers” daarom op vrijdag 28 december om 19:00 uur een workshop, zodat je kunt laten zien wat je talent is en om je eventueel te voorzien van tips en tricks. De workshop wordt gehouden bij café – zalencentrum de Viersprong Kanaalstraat 10.Dus ben je tussen de 8 en 18 jaar en wil jij je talent laten zien voor een groot publiek, meld je dan nu aan via info@peeenstekers.nl Peeenrijk Got Talent! is zondagmiddag 10 februari 2019 om 14:00u in de Cammeleur.

8 januari: start

cursus Dansmix 18+

van Het KunstPodium



- in het nieuwe jaar fit blijven en meer bewegen; wie wil dat niet! Voor dames die van dansen houden, is er een leuke manier om direct na de kerstvakantie met dit goede voornemen van start te gaan. Op 8

januari start Het KunstPodium met een cursus 'Dansmix' van 10 lessen.De cursus Dansmix 18+ is lekker afwisselend, doordat er staat steeds een andere soort dans centraal staat: van klassiek en modern tot jazz/showdans. Kom dus lekker meebewegen in deze cursus van 10 lessen! Danservaring is niet noodzakelijk. De lessen worden gegeven door dansdocente Lydia Snoeren en vinden plaats in De Cammeleur. De lessen vinden op dinsdagavond plaats van 20.45-21.45 uur. Meer

informatie is te vinden op www.hetkunstpodium.nl

Gemengd Zangkoor Oosterheide Jubileumconcert


In verband met het 45 jarig jubileum van Gemengd Zangkoor Oosterheide zal op 3 februari 2019 , in de Sint- Jansbasiliek in Oosterhout, het prachtige Requiem van Mozart worden uitgevoerd; het programma wordt aangevuld met een symfonie van Felix Mendelssohn Bartoldy, uitgevoerd door het Möbius Ensemble Tilburg (MET). Het geheel staat onder de bezielende leiding van Herman Kofflard.

Het Gemengd Zangkoor Oosterheide (GZO) , bestaat 45 jaar en ter gelegenheid hiervan zal het koor

op 3 februari 2019 het requiem van Mozart uitvoeren, het koor wordt hierbij begeleid door het Möbius ensemble Tilburg (MET) .


De solisten zijn:

Tessa Maalcke (sopraan)

Veronica Burger ( alt)

Adrian Fernandes (tenor)

Philip Barkhudarov ( bas)

Het programma wordt aangevuld met de Symfonie nr. 4 opus 90 in A groot van Felix Mendelssohn Bartholdy.

Het geheel staat onder leiding van: Herman Kofflard


Aanvang concert: 3 uur

Locatie: Sint-Jansbasiliek, Markt 17, 4901 EP Oosterhout.

De kaartverkoop start in november.

Prijzen:

20 euro, incl. koffie/thee na afloop

Jongeren van 12 tot 18 jaar 12.50

Kinderen tot 12 jaar gratis ( mits begeleid door betalende volwassene)

Laatste voorstelling cabaretier Leon van der Zanden in Dongen

op 12 januari


De van oorsprong Brabantse cabaretier Leon van der Zanden trok al vaker Dongense theaterliefhebbers naar zijn theatershows. Maar Leon slaat een andere richting in en tourt voor het laatst langs theaters. Op 12 januari kan Dongen nog één keer van zijn humor genieten in de voorstelling Kameleon.Kameleon is een gevarieerde show, die de toon van een gesprek met grappen heeft. Kameleon gaat over Dirk, een rijke man die euthanasie laat verrichten en Leon vraagt om op te treden op zijn uitvaart. In de drie maanden erna maken ze samen een afscheidsbrief die Leon op de plechtigheid zal voordragen. Alle thema’s die daarbij worden aangeraakt, bespreekt Leon met het publiek en de antwoorden verwerkt hij direct in de show. In feite stemt hij zich af op zijn publiek en laat het onderbewuste van de zaal spreken. Dat maakt elke voorstelling uniek en volledig aansluitend bij die mensen die er dan zijn. Kameleon lijkt zich zelf uit toevalligheden op te bouwen, maar uiteindelijk blijkt elk moment onderdeel van een groots plan.De show leverde tot nu toe louter enthousiaste reacties op. Zowel bij het publiek als van de recensenten. Het Brabants Dagblad noemt Leon "een zelfverzekerde rasverteller die diep durft in te gaan”

DECEMBER 2018

 Kerstconcert

Gezelligheidskoor Dongens Levenslied


Op zondagmiddag 16 december 2018 geeft Gezelligheidskoor Dongens Levenslied haar Kerstconcert.We willen u graag uitnodigen om alvast in de Kerstsfeer te komen. Samen met het Dongens koor Zing en Zang zullen we deze middag voor u verzorgen.Om de sfeer te verhogen kunt u deze middag tegen een kleine vergoeding lekker smullen van een door onze leden zelf gemaakt taartenbuffet.Ook zijn er een aantal kerstkraampjes met leuke kerstkoopjes. Plaats van optreden is: Café-Zalencentrum De Viersprong Kanaalstraat 10 te Dongen Vanaf 13.30 uur bent U van harte welkom; aanvang 14.00 uur.

De toegang is gratis.

Mocht U verhinderd zijn op zondagmiddag; wij zijn ook te zien en te horen op zaterdag 15 december 2018 op de Kerstmarkt in Dongen tegenover Oog&Blik.

JAZZWORKSHOP

 in De Gouden Leeuw

Adjan Emmen presenteert zondagmiddag 16 december het afsluitend optreden van zijn jazzworkshop. Plaats van uitvoering is café De Gouden Leeuw in Dongen. Om 15.00 uur gaat de jazzworkshop beginnen. Het is weer een omvangrijke groep musici die de afgelopen drie maanden vooral geëxperimenteerd heeft met jazzimprovisatie. Het seizoen is hiermee afgelopen en er begint weer een nieuwe cursus over drie maanden. Voor de volgende cursus is in deze jazzworkshop plaats voor zangers, blazers en een drummer, jong of oud. Ook gitaristen en bassisten kunnen zich nog aanmelden. Zij zijn uitgenodigd eens een keer mee te repeteren in Dongen. Ook als je niet in Dongen woont kun je je aanmelden. Doel van de cursus is leren improviseren op (on-)bekende jazznummers. De Gouden Leeuw, Sint Josephstraat 107, 5104 EB Dongen. Aanvang 15.00 u. De toegang is gratis.

DECEMBER 2018 

VERVOLG

Kerst-

concerten Dongens Mannenkoor

 

DONGEN – Het Dongens Mannenkoor geeft dit jaar twee Kerstconcerten. Het eerste concert is op woensdag 19 december 2018 in de Kapel van de Zusters Franciscanessen, ingang Schoolstraat, Dongen. Het tweede concert is op vrijdag 21 december 2018, in de Oude Kerk aan de Kerkstraat in Dongen. Beide concerten beginnen om 20.00 uur. De Kerstconcerten van het Dongens Mannenkoor zijn, traditioneel, gratis toegankelijk. Wel is er een collecte bij de deur na afloop.

 

Het Dongens Mannenkoor zingt, onder leiding van dirigent Jan Terpstra, een aantal bekende en minder bekende kerstliederen. Erik van Soelen begeleidt het koor op piano. Bovendien werkt soliste Sanne Vleugels mee aan beide Kerstconcerten.

 

Voor meer informatie over het Dongens Mannenkoor: www.dongensmannenkoor.nl.

De wijkraad west 1 bouwt samen met Eagle Shelter aan een herberg.....

 

van waaruit een winters hapje en drankje wordt verzorgd....een knapperig vuurtje, lekker stukje muziek, warm drankje en een hapje... zijn de ingrediënten voor het inluiden van de feestdagen in wijk West 1 Komt U ook op vrijdag 21 december tussen 17:00 - 19.00 uur de feestdagen inluiden op het Europaplein? U bent van harte welkom!

 

Vergeten verzetshelden in beeld gebracht

Vrijdag 28 december vertoont Cinemaclub Dongen de film

Bankier van het verzet

in het theater De Volckaert. Hoe werd het eten van de onderduikers, de stakers, de wapens en de illegale pers bekostigd tijdens de Tweede Wereldoorlog? Met hier en daar een donatie kom je er niet. Bankier van het verzet vertelt dat vergeten en indrukwekkende verhaal. Het is een onvervalst heldenepos over degelijke bankiers die uitgroeiden tot verzetshelden. Het vormt een eerbetoon aan de broers Walraven en Gijs van Hall, die een ondergrondse bank bestierden en de grootste bankroof van de Nederlandse geschiedenis regisseerden.In deze historische film wordt losjes omgegaan met de feiten. Dat neemt niet weg dat het een spannende film oplevert waarbij de kijker van begin tot het eind geboeid wordt. Dat is mede te danken aan het eerste klas acteerwerk van de Nederlandse topcast met acteurs: Barry Atsma, Pierre Bokma en Jacob Derwig. De architectuur en kleding zijn om de vingers bij af te likken.

Met deze film eindigt ons programma voor het jaar 2018. Wij danken al onze bezoekers voor de getoonde belangstelling en wensen u een gezond en  goed(film)jaar 2019.Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs

€ 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00.

Volg ons programma: http://www.cinemaclubdongen.nl/