Dongense agenda


Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

 s Gravenmoer ,

Klein-Dongen en Dongen-Vaart

De internetkrant  van Dongen  is er voor alle Dongenaren
DONGENSE ACTUELE AGENDA


Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen  van verenigingen  en instellingen uit Dongen en de regio.Ook uw activiteiten worden op deze  pagina geplaatst.Neem vandaag nog contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

VOLCKAERT TV 

Elke week vindt de bewoner van de Volckaert en van de woningen aan het  Dongepark op deze plaats het programma van de Volckaert Televisie

De TV uitzendingen op de Volckaert zijn gevuld  met nieuws over de Volckaert, Dongen en regio met entertainment.  De  programma's worden nu op het Volckaert kanaal 24 uur uitgezonden.


OP TERMIJN

TOELICHTINGEN

MEER INFO

2 oktober in de Cammeleur

Informatieavond Zorg en Mantelzorg door Wijkraad Centrum

De Wijkraad Centrum organiseert op dinsdag 2 oktober een informatieavond in De Cammeleur. Het onderwerp is de Zorg in het algemeen en in het bijzonder Mantelzorg. Het bestuur van de Wijkraad heeft de ervaring dat er veel problemen zijn op dit gebied en hoopt op deze avond antwoord te kunnen geven op prangende vragen. Een van de meest gehoorde problemen is dat het niet duidelijk is waar je terecht kunt als je vragen hebt. Zorg nodig hebben is geen vrije keuze van mensen. Het overkomt je en het is niet gemakkelijk om er goed mee om te gaan. Het is extra lastig als je niet weet waar en vooral bij wie je terecht kunt met je vragen. Want je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn legio mogelijkheden om hulp te vragen.

HIER MEER LEZEN

AUGUSTUS 2018 

21 augustus

Seniorenharmonie “Dongen” bestaat vijfenveertig jaar.

Bij  gelegenheid daarvan  organiseert zij een groots muziekfestival. Aan dit festival zullen totaal zes muziekgezelschappen deelnemen: Harmonie Amor Musae uit Prinsenbeek, Orkest Pro Musica uit Etten-Leur, Muziekvereniging Da Capo uit Gilze Rijen, Seniorenorkest Nieuw-Ginneken uit Breda, Het Eindhovens Seniorenorkest uit Eindhoven en Seniorenharmonie “Dongen”.  Het programma begint op 21 augustus  om 10.00 uur en zal worden afgesloten om 16.00 uur.  De toegang is, zoals gewoonlijk, geheel gratis. Dit toch wel bijzondere festival vindt plaats op een zeer bijzondere locatie: de ruïne van de Oude Kerk aan de Kerkstraat te Dongen. Een festival als deze zou niet mogelijk zijn zonder de medewerking en bijdrage van onze sponsors, met name café zaal “de Viersprong”.  Bij  slechte weersomstandigheden zal het festival plaatsvinden in de kerk. Meer informatie op de website  http://www.seniorenharmoniedongen.nl

Zomerse gidswandelingen in Dongen en

's Gravenmoer

Ook in de zomermaanden kun je met een gids op pad in Dongen en 's Gravenmoer. De volgende inloopwandelingen staan op de agenda:
Zondag 19 augustus: Dorpswandeling ’s Gravenmoer door de pittoreske dorpskern en het buitengebied. Vertrek om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats van restaurant SED, Hoofdstraat 75 in ’s Gravenmoer.


Zondag 26 augustus: Broederpad, langs plekken waar de Broeders van Dongen hebben gewoond, gewerkt en gezorgd. Vertrek om 13.00 uur vanaf het Europaplein in Dongen.


Bij deze inloopwandelingen hoef je je van tevoren niet aan te melden. De wandelingen duren tussen de anderhalf en twee uur. Deelname kost 2 euro per volwassene.


Arrangementen

Naast de inloopwandelingen kun je ook groepswandelingen en wandelarrangementen boeken. De medewerkers van museum De Looierij kunnen je uitgebreid informeren over de mogelijkheden en wandelingen-op-maat boeken. Bel naar 0162 - 387 194, stuur een e-mail naar info@delooierij.nl of vul het boekingsformulier in op www.delooierij.nl.

Donderdag 23 augustus 2018 Aanvang

20.00 uur in Vlaamse schuur De Blikvanger

Erfgoedcafé

Lezing ‘t Blik

Oude Oosterhoutsebaan tegenover de IJzertijdboerderij .Na een korte introductie over het historisch landschap rond onze Vlaamse schuur neemt Ranko Hamelinck iedereen mee op wandeling. Onderweg‘lezen’ we het landschap met zijn zandverstuivingen, zandwegen,bossen en oude landbouwgronden. We ontdekken het verhaal achter het natuurschoon en welke invloed de mens hierop eeuwenlang heeft gehad. Na deze tocht door ’t Blik is er gelegenheid om onder het genot van een drankje in de Blikvanger nog wat na te praten.

 

 

Advies:

trek makkelijke schoenen aan in verband met de wandeling

VERVOLG

AUGUSTUS 2018

The Blue Riot Combo

in Dongen.


Blues Promotion Dongen gaan hun 32ste seizoen openen met de Belgische formatie The Blue Riot Combo.


persfoto

Enkele jaren terug besloot de Belgische formatie The Zoomatics hun instrumenten in de wilgen te hangen, daar waren veel aanhangers van deze band niet verheugd over. Maar het heugelijke nieuws was dat er nog leven was na deze Antwerpse formatie. De helft van The Zoomatics zouden terug komen in een andere gedaante. Serge Roegiest aka Hoboken Slim en Alain aka Al C. hadden danig aan hun omscholing tot ritme-sectie zitten werken. Al C had voor deze nieuwe band zijn ‘six strings” aan de haak gehangen en deze omgeruild voor een veel groter formaat met dikke kabels. Hoboken Slim was het blazen even beu en ging zich verdiepen in het slagwerk met bijbehorende attributen. Omdat vaak gesteld wordt dat een drummer geen muzikant is, besloot hij om het vocale gedeelte er maar bij te nemen

en net als bij de historische Zoomatics zou ook Al C Serge afwisselen als ‘bluesshouter’. Daar beide al zeer vertrouwd waren met de ‘Mississippi saxofoon’ gingen ze op zoek naar een andere  smoelschuiver. Die vonden ze onder de naam Werner aka W.C. hier. Ook niet de eerste maar wel de beste want hij doet dit al dertig jaar bij de betere bluesacts in zijn land. Restte nog een gitarist, en die ’string bender’  vonden ze onder de’ Brug van Willebroek. Zijn naam Bart aka B.J. hij kan nog als een ‘youngster’  worden beschouwd in dit gezelschap van oude rotten en krijgt in allerijl een omscholing van rock tot een 12-bar gitarist. Deze fine tuning werd een feit en succes en voilá-se ….The Blue Riot Combo was geboren. Ze zijn een echte no-nonsense bluesband die zonder poespas de ‘old style blues’ in ere herstelt. Maar wel zo straf als een Belgisch speciaal biertje.

Wat kun je verwachten, een Chicago-blues jukebox? Neen maar wel zorgvuldig gekozen bekende en onbekende nummers van legendarische Chess Heroes aangevuld met hun eigen repertoire met de juiste intensiteit en dynamiek en vooral in de authentieke stijl zoals zij vinden hoe het moet klinken. Hun motto is dan ook ‘If it ain’t broke don’t fix it”.


Zondag 26 augustus a.s. Zaal open 16.00 Aanvang 16.30Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen. Entree 10 euro.


www.blueriotcombo.be               ||||  www.bluesdongen.nl

SEPTEMBER 2018

Zondag 2 september 2018 van 13.00-16.00 uur

Open Dag van After All Vakopleidingen

Bloemschikken in De Schakel in Budel-Dorplein.

GRATIS toegang, GRATIS parkeren en GRATIS demonstraties bloemschikken. Natuurlijk ook veel persoonlijke informatie over cursussen en opleidingen bloemschikken. Extra: demonstratie online Bloemschikken!


8 en 9 september 2018:

4e Internationale BBQ wedstrijd+ in Dongen

Op 8 en 9 september 2018 wordt voor de vierde keer een internationale BBQ wedstrijd  georganiseerd in Dongen-Vaart. De organisatie is in handen van Boerderijvlees “de Vaartse Hoeve” en sportcafé ’t Vaartje. De wedstrijd is goedgekeurd door de Kansas City Barbecue Society (KCBS). De teams bereiden 4 vlees categorieën om zich te kwalificeren voor het kampioenschap: Kip, Ribben, Pork en Brisket. Daarnaast is er op zaterdag het Europees Kampioenschap whole hog (heel varken).

Allerlei activiteiten voor jong en oud

Er worden naast de barbecue wedstrijden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Een greep uit het grote aanbod. Er is een springkussen en een tractorbaan. Je kunt er biggen knuffelen en pony rijden. Ook is er de mogelijkheid om de handboog ter hand te nemen. Daarnaast zijn er diverse stands, zoals portret tekenen en klompen schilderen. In kramen worden er ook allerlei spullen te koop aangeboden.

Gratis kramen!!!

Wil je ook een kraam om spullen te verkopen of een activiteit/hobby te demonstreren dan kost dit helemaal niets. Het enige wat je hiervoor behoeft te doen is contact opnemen met de organisatie. Het evenement mag zich verheugen op een toenemend aantal toeschouwers, waardoor het ook steeds aantrekkelijker is geworden om dingen aan de man of vrouw te brengen.

Waar?

Het evenement vindt plaats aan de Ruiterbaan in Dongen-Vaart. Zorg dat je er op tijd bij bent om te proeven. Voor verdere informatie kan contact opgenomen worden met Astrid en Christiaan Lodewijks (telefoonnummer:   op verzoek bij 't Vaartje)

SEPTEMBER 2018  VERVOLG

met onder meer speciale kindervoorstelling

Kaartverkoop voorstellingen zandtovenaar

in volle gang

Stichting DonckHuys heeft voor komend theaterseizoen weer een prachtig en afwisselend programma samengesteld. Met de opening van De Cammeleur die op de planning staat, is het theateraanbod voor het seizoen 18/19 nog uitgebreider dan voorheen. Want DonckHuys wil de Dongenaren nog meer bijzondere theatervoorstellingen bieden in de nieuwe Cammeleur.De grote zaal van De Cammeleur wordt een professionele theaterzaal die beschikt over een (uitschuifbare) tribune met 252 pluche stoelen. Deze zaal is daarmee geschikt voor diverse voorstellingen. Bekijk het volledige programma op https://www.donckhuys.nl  U kunt hierbij denken aan kindertheater, cabaret, muziek en storytelling. Een van de pareltjes uit het programma is de serie van drie voorstellingen die de Blazers Compagnie Dongen samen met de Zandtovenaar gaat verzorgen.

 H I E R MEER INFORMATIE

Harmonieorkest Koninklijke Muziekvereniging Dongen

Eerste concert genaamd: “Een Nieuwe Start”

Onder leiding van dirigent Sebastiaan Hettema verzorgt het harmonieorkest van Koninklijke Muziekvereniging Dongen op zaterdagavond 15 september om 20.00 uur haar eerste concert in de Cammeleur. Het harmonieorkest is een van de drie orkesten van de nieuwe muziekvereniging, welke voortkomt uit Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum en Harmonie Aurora, en sinds januari 2018 onder de nieuwe naam verder is gegaan. Het harmonieorkest bestaat uit 77 muzikanten.

Gevarieerd programma

De muziekcommissie heeft aan dit eerste concert de toepasselijke titel “Een Nieuwe Start” gegeven. Een nieuwe start, zowel voor de muziekvereniging, als voor De Cammeleur dat over een kleine week haar deuren opent. In het door deze commissie samengestelde avondvullende programma komen tal van muziekstromingen voor, van musical tot rock en van pop tot klassiek. Het harmonieorkest wordt tijdens dit concert uitgebreid met een popcombo en de zang wordt verzorgt door Ilse Willems en Rob Heijkant.

Entreebewijzen

U kunt via www.decammeleur.nl online kaarten bestellen voor dit allereerste concert van het harmonieorkest Koninklijke Muziekvereniging Dongen. De toegangsprijs bedraagt € 2,50 en dit is inclusief een gratis consumptie. U bent op zaterdagavond 15 september van harte welkom om dit concert bij te wonen, het concert vangt om 20.00 uur aan, de zaal gaat open om 19.30 uur.

21 en 22 september is het zo ver

 X-citement Festival opent voor de derde keer haar deuren.

Dit festival, wat de afgelopen 2 jaren in Dongen ook al op de kalender heeft gestaan, is uitgegroeid tot een heus begrip. De vrijdagavond is een alcoholvrije avond waarop alle leeftijden welkom zijn. Op de zaterdagavond is de leeftijd 18 jaar en ouder. Dit jaar zullen er weer aan aantal grote namen op het podium van X-citement Festival staan, zoals Buren van de Brandweer, Dansado & de Feestneger, De Lievelings DJ’s van je Zusje en Henk Dissel. Hiernaast treedt er ook Dongens talent op zoals Jim Craane, DJ Marius V en DJ Martropez. Naast deze artiesten biedt X-citement Festival nieuw talent een kans, er is namelijk een DJ Contest georganiseerd. De winnaar hiervan mag optreden op X-citement Festival.


Met als thema ‘buitenaards’ zal het ook dit jaar ook weer een groot feest worden! De voorbereidingen zijn in volle gang en de gehele organisatie kijkt uit naar het festivalweekend. ’’We zijn heel druk bezig met het uitwerken van alle leuke ideeën, maar veel is er ook al geregeld. Nu begint het aftellen dus al voor ons’’ vertelt Niels Schoenmakers (voorzitter van de organisatie). De organisatie bestaat uit een ondernemende vriendengroep uit Dongen en omgeving, die begonnen is met het organiseren van dit festival omdat zij vonden dat er weinig te doen was voor de jeugd in en rond Dongen. Met bijna 2000 bezoekers vorig jaar, werkt de organisatie dit jaar weer met veel passie en plezier naar het festivalweekend toe. Niels vertelt: ‘’Het geeft ons een hoop plezier X-citement Festival te organiseren. Als je op beide avonden de tent inkijkt mag je als organisatie trots zijn, vind ik. Je ziet het plezier van de mensen die binnen staan, een mooi aangeklede tent en je hoort goede muziek, dit geeft erg veel voldoening van je werk.”


Dit jaar zal het festivalterrein zich net als voorgaande jaren bevinden aan de Voldersweg in Dongen-Vaart. Het is een locatie dicht bij Dongen, maar ook niet ver van plaatsen als Kaatsheuvel, De Moer en ‘s Gravenmoer. Vrijdag 21 september zullen de deuren open zijn van 19:00 uur tot 00:00 uur en zaterdag 22 september van 19:00 uur tot 01:00 uur. De tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar op www.x-citement.nl, deurverkoop is mogelijk als X-citement Festival nog niet is uitverkocht. Heb jij dus vrijdag 21 of zaterdag 22 september nog niets te doen en zin in een feestje? Bestel dan snel je tickets, want dit wil je niet missen! Naast de website is X-citement Festival ook te volgen via Facebook en Instagram; X-citement Festival.


Foto: Stijn Rompa Photography