Dongense agenda


Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

 s Gravenmoer ,

Klein-Dongen en Dongen-Vaart

De internetkrant  van Dongen  is er voor alle Dongenaren
DONGENSE ACTUELE AGENDA


Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen  van verenigingen  en instellingen uit Dongen en de regio.Ook uw activiteiten worden op deze  pagina geplaatst.Neem vandaag nog contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

VOLCKAERT TV 

Elke week vindt de bewoner van de Volckaert en van de woningen aan het  Dongepark op deze plaats het programma van de Volckaert Televisie

De TV uitzendingen op de Volckaert zijn gevuld  met nieuws over de Volckaert, Dongen en regio met entertainment.  De  programma's worden nu op het Volckaert kanaal 24 uur uitgezonden.


OP TERMIJN

TOELICHTINGEN

MEER INFO

In december zijn weer de traditionele Kerstconcerten van het Dongens Mannenkoor. Het eerste concert is op woensdag 19 december 2018, in de Kapel van de Zusters Franciscanessen (ingang Schoolstraat. Het tweede concert is op vrijdag 21 december 2018, in de Oude Kerk aan de Kerkstraat. Beide concerten beginnen om 20.00 uur.

Meer informatie volgt in deze agenda

Volop cabaret in De Cammeleur in

november en december

 

De komende weken zijn er leuke cabaret voorstellingen in De Cammeleur. Op 24 november staan cabaretiers Rob en Emiel er op de planken en op zondagmiddag 9 december is er een nieuwe activiteit: Het Cammeleur Cabaret Café!

'Onderweg' Ze waren al eerder in Dongen: de cabaretiers Rob en Emiel. Hun shows gooien altijd hoge ogen en we zijn er trots op dat ze in november weer live in De Cammeleur staan met de try-out van de nieuwe show 'Onderweg'. Als de twee cabaretiers het podium oprijden, begint de reis waarvan niemand weet waar die eindigt. 'Onderweg' is theater-cabaret met een twist.Verwacht magie-strale acts, een bijzonder originele voorstelling en een absoluut onvergetelijke avond. De tijd vliegt voorbij doordat je van de ene humoristische verbazing in de andere valt! De entreeprijs is €15,50 incl. consumptie. Op zondagmiddag 9 december wordt zaal 7 in De Cammeleur omgetoverd tot het Cammeleur Cabaret Café; een ware comedy club. Je ziet een sneak preview of try-out van een voorstelling die wellicht volgend seizoen in zijn geheel in de theaters te zien zal zijn, of een nieuw cabarettalent dat zich voor komt stellen aan het Dongens publiek. De line-up voor 7 december is als volgt (wijzigingen onder voorbehoud): Sidney Schmeltz Thjum Arts Jim Speelmans en de host is Esther van der Voort.

Tickets kosten € 7,50 excl. consumptie.


Meer info is te vinden op www.decammeleur.nl

Gemengd Zangkoor Oosterheide Jubileumconcert


In verband met het 45 jarig jubileum van Gemengd Zangkoor Oosterheide zal op 3 februari 2019 , in de Sint- Jansbasiliek in Oosterhout, het prachtige Requiem van Mozart worden uitgevoerd; het programma wordt aangevuld met een symfonie van Felix Mendelssohn Bartoldy, uitgevoerd door het Möbius Ensemble Tilburg (MET). Het geheel staat onder de bezielende leiding van Herman Kofflard.

Het Gemengd Zangkoor Oosterheide (GZO) , bestaat 45 jaar en ter gelegenheid hiervan zal het koor

op 3 februari 2019 het requiem van Mozart uitvoeren, het koor wordt hierbij begeleid door het Möbius ensemble Tilburg (MET) .


De solisten zijn:

Tessa Maalcke (sopraan)

Veronica Burger ( alt)

Adrian Fernandes (tenor)

Philip Barkhudarov ( bas)

Het programma wordt aangevuld met de Symfonie nr. 4 opus 90 in A groot van Felix Mendelssohn Bartholdy.

Het geheel staat onder leiding van: Herman Kofflard


Aanvang concert: 3 uur

Locatie: Sint-Jansbasiliek, Markt 17, 4901 EP Oosterhout.

De kaartverkoop start in november.

Prijzen:

20 euro, incl. koffie/thee na afloop

Jongeren van 12 tot 18 jaar 12.50

Kinderen tot 12 jaar gratis ( mits begeleid door betalende volwassene)

DECEMBER 2018

Op 8 december geeft Cantate Corde haar jaarlijkse winterconcert


Dit jaar is het een concert tussen Sint Nicolaas en Kerstmis, vandaar een kerstoratorium en een Sint Nicolaas Cantate.Het Kerstoratorium is “Der Stern von Bethlehem” van Joseph Rheinberger, een componist uit de Romantiek.De Sint Nicolaas Cantate is “Saint Nicolas Cantata” van Benjamin Britten uit de 20ste  eeuw. Dit voeren we uit m.m.v. het jeugdkoor Senta.De Nicolas Cantata vertelt het levensverhaal van Sint Nicolaas waarin de legenden en verhalen over de Goede Sint zijn verwerkt. Het concert vindt plaats in de Lambertuskerk, Kerklaan 4 te Raamsdonk en begint om 20.00 uur Kaarten zijn via mij of via de website te bestellen: in de voorverkoop €22,50 en op 8 december aan de kerk €25,00.Kinderen tot 18 jaar betalen €10,00.

NOVEMBER 2018 

Heemkundekring “Des Graven Moer presenteert"

de ’s Gravenmoerse

Avond

 

Op vrijdagavond 16 november gaan we een kwart eeuw terug in de tijd; het jaar 1993 waarin ’s

Gravenmoer het 700 jarig bestaan vierde. Het werd een gedenkwaardig jaar met veel hoogtepunten. Alle ’s Gravenmoerenaren hebben dat jaar op één of andere manier hun steentje bijgedragen aan dit grandioze feest. Tijdens de ’s Gravenmoerse Avond 2018

wordt dat mooie jaar nog eens beleefd. Onder leiding van Tim Millenaar is een prachtige presentatie gemaakt waarbij alle feestelijke gebeurtenissen de revue passeren. Optocht, boerenbruiloft, historisch toneelstuk, concerten, noem maar op. Na maanden- lange voorbereiding is het gelukt om het jaar 1993 weer opnieuw tot leven te brengen in een presentatie, die een mooi beeld geeft van hoe het zeven eeuwenfeest is gevierd. Een jaar als toen zal

’s Gravenmoer niet snel meer meemaken. Tim Millenaar zal de avond samen met Ad Kerst en Ad Mutsaers presenteren. Interactie wordt op

prijs gesteld. Dus wilt u spontaan reageren vanuit de zaal: u hoeft zich niet in te houden!! De ’s Graven-moerse Avond vindt plaats op vrijdag 16 november in Dorpshuis De Geubel, Hoofdstraat 4 te ‘s

Gravenmoer. Let op: de avond begint al om 19.30 uur!!

Voor leden van heemkundekring ”Des Graven Moer” is de toegang gratis. Niet-leden betalen € 3,50 entree.

GROEPSEXPOSITIE

6 Nederlandse vrouwen vormen samen een schilderclubje in België.Graag willen zij je  uitnodigen om hun  werken te komen bezichtigen onder het genot van ‘n hapje ‘n drankje. Er zijn verschillende stijlen van realistisch tot abstract en ook grote beelden in felle kleuren. Het adres is

 

Grote Baan 29

2380 Ravels

Belgie.

Naast Pelkmans mode.

 

Openingstijden 17 November van 14.00-18.00 uur

18 november van 14.00-1800 uur

een voorproeje van het koor

Musique Mystique

door ‘Les Chanterelles’

op 18 november.

 

Het jaar 2018 staat in het teken van het jubileum. Het klassiek vrouwenkoor viert namelijk haar 25-jarig bestaan. Sinds 2004 is Esther Barten, zangeres en zangpedagoge, dirigent en heeft door haar technische en muzikale aanwijzingen de koorklank naar een hoger niveau weten te brengen. Tijd om hen te beluisteren in een jubileumconcert op zondag 18 november aanstaande.

 

Het jubileumconcert bevat muziek met verwijzingen naar mystiek. Om een voorbeeld te noemen, nemen we een muziekstuk van Gustav Holst. Hij schreef de muziek op millennia oude teksten uit Rig Veda (India). Rig Veda is de oudste van de vier godsdienstige hindoegeschriften en ontstaan 1100 voor Christus. De goden, een van hen was Indra, werden in die tijd bezongen. De nieuwsgierigheid naar het mysterieuze, het occulte of godsdienstige, vooral uit het verre oosten, is door de eeuwen heen gebleven. Niet alleen in de muziek maar ook in de schilderkunst te zien, Gustav Klimt is daar een voorbeeld van.

Acht danseressen van dansgroep ‘VUUR’ (choreografie Lara Pigmans) completeren het beeld met beweging en u zult zich in de jaren ’30 wanen. In die jaren vonden muziek en theater elkaar en werd de dans steeds expressiever.

 

De overige werken, het romantische werk van Grieg en Smetana, die het programma rijk is bekrachtigen de mystiek waarbij de natuur een grote rol speelt. De omlijsting van harpiste Valerie Rijckmans geeft extra glans aan deze bijzondere muzikale middag.

Les Chanterelles geven dit jubileumconcert in de Kapel Zusters Franciscanessen aan de Hoge Ham 25 te Dongen. De kloosterkapel is een neogotische kruiskerk, ontworpen door C.F. van Genk, gebouwd rond 1898 en heeft gebrandschilderde ramen van kunstenaar Joep Nicolas.

 

Voor dit concert hebben oud-leden en mensen die van betekenis zijn geweest voor Les Chanterelles inmiddels een uitnodiging ontvangen.

Bovenal bent u als luisteraar van harte welkom om het concert bij te wonen op 8 november in de prachtige kloosterkapel van Dongen. Laat u zich meeslepen in de mystieke klanken?

 

Datum: zondag 18 november

Plaats: Kapel Franciscanessen, Hoge Ham 25 te Dongen

Aanvang: 15.00 uur (het concert duurt ongeveer een uur)

Kosten: € 12,50

Kaarten verkrijgbaar: begin november bij de leden van het koor en op 18 november voor aanvang van het concert in de kapel.

 

NOVEMBER 2018 VERVOLG

 KING KING

in

De

Gouden Leeuw.

 

Blues Promotion Dongen presenteert uit Schotland, winnaars van drie Awards, Best British Bluesband, Best Songwriter, Best Blues Album 2018: KING KING o. l. v. Alan Nimmo.

 

KING KING is het gepassioneerde project van Alan Nimmo, de wederhelft van de The Nimmo Brothers. Samen met zijn broer Stevie Nimmo behoren zij tot de bluesexponenten van de huidige bluesrock-beweging in de U.K.Al sinds 2010 spreidt Alan Nimmo zijn vleugels vooral uit met KING KING. Boven genoemde Awards werden verdiend met het hun vijfde album Exile & Grace gemixt door Chris Sheldon o.a. (Foo Fighters), hierop laten zij weer zien dat ze nog steeds relevant zijn en zorgvuldig de problemen in de huidige wereld aan het licht kunnen brengen. Maar ook is dit album weer boordevol met aanstekelijke rockblues, classic rock, kloppende funky ritmes en reflecterende ballads.Alan Nimmo schaart zich- overigens met zijn broer Stevie Nimmo- in het rijtje van grootheden als Paul Rodgers, Frankie Miller, Phil Lynott en Rory Gallagher. Het vette grommende geluid van de Gibson Les Paul domineert als vanouds maar ook toetsen dragen en kleuren het bandgeluid. Muzikaal grijpt de band terug naar de klassieke hardrock uit de jaren zeventig en tachtig zoals Bad Company, Free, Gary Moore en Foreigner die brachten. Nieuw is de aanpak van de band allerminst. Het is eerder ambachtelijk in de goede zin van het woord. King King schrijft nummers in een traditie die al zo’n vier decennia bestaat en daar is een omvangrijk publiek voor gezien de opkomst bij hun concerten en de gewonnen Awards.Live is KING KING niet alleen energiek maar vooral potent en onweerstaanbaar funky, met de intentie om hun territorium in de bluesrock nog verder uit te breiden. Daarbij valt wel op dat de band meer evalueert van bluesrock naar rockblues.

Deze band heeft daar de samenstelling voor, naast het toetsenwerk van Jonny Dykes en de strakke drumpartijen van Wayne Proctor en met de baslijnen van Lindsay Coulson zorgen zij voor onvervalste juweeltjes. De drijvende kracht van KING KING is natuurlijk bovengenoemde Nimmo met zijn vingervlugge gitaartechniek en hartstochtelijke vocalen.

 

 

Zondag 25 november a.s. Zaal open 16.00. Aanvang 16.30. Entree 20 euro Café-Zaal De Gouden Leeuw 

Een spannende Sinterklaasfilm

voor jong en oud

 

Woensdagmiddag 21 november vertoont Cinemaclub Dongen de film “Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer” in het theater De Volckaert.

 

De tienjarige Bloem is helemaal gek van Amerigo, het paard van Sinterklaas. Na verschillende pogingen stemt Sinterklaas ermee in; Bloem mag een rondje op de rug van Amerigo rijden. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens het ritje buiten het kasteel verliest Amerigo zijn magische hoefijzer. Zonder dit magische hoefijzer kan Amerigo de daken niet op. Hoe moet dat nu met pakjesavond? Sinterklaas wil zijn Pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht naar het hoefijzer. Zouden ze het hoefijzer op tijd weten te vinden?

 

Aanvang voorstelling 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur. Toegangsprijs

€ 3,-. Volg ons programma: http://www.cinemaclubdongen.nl/

Repaircafé ’s Gravenmoer en inloopochtend archief heemkundekring


Op zaterdag 24 november kunt u voor de laatste keer dit jaar terecht bij het repaircafé in ‘s Gravenmoer. Van 10.00 tot 12.00 u. bent u welkom in Dorpshuis De Geubel. Hebt u iets te repareren, zoals huishoudelijke apparatuur, speelgoed, sieraden, een laptop, printer, fiets of kleding: onze specialisten gaan er mee aan de slag en doen hun uiterste best om uw spullen te repareren. Als het druk is moet u misschien even wachten. Maar de koffie staat klaar!Alle reparaties worden gratis uitgevoerd maar om de kosten te dekken vragen wij van u wel een vrijwillige bijdrage. Wij gunnen uw oude spullen een tweede leven. Ons motto is niet voor niets: “Weggooien? Mooi niet!!” Het Repaircafé ’s Gravenmoer is een initiatief van de Geubelcommissie en Stichting DonckHuys. Ook het archief van heemkundekring “Des Graven Moer”, dat eveneens in Dorpshuis de Geubel is ondergebracht, is deze ochtend geopend. Bent u op zoek naar informatie uit het verleden over bijvoorbeeld uw familie, een pand, een vereniging of wilt u zomaar eens een kijkje komen nemen: u bent van harte welkom. De aanwezige vrijwilligers helpen u graag verder. Tot ziens op 24 november in Dorpshuis De Geubel te ’s Gravenmoer!!

Swingend Sinterklaasconcert

voor jonge

Dongenaartjes

op 28 november

Dongen, 12 november 2018 - Zaterdag is de Sint weer in het land, maar De Cammeleur is nu al bezig met dit leukste kinderfeest van het jaar! Op woensdag 28 november is hier het pepernotenpopconcert.Tijdens het Pepernotenpopconcert mag alles: dansen, zingen, springen of zwaaien! De Pepernotenpopconcerten van Jelle Amersfoort en zijn live band zijn vet!!! Jelle ken je misschien wel van de Rode Neuzen shows in De Efteling.

Wat dacht je van swingen op “Zie ginds komt de stoomboot”, keihard meezingen met “Oh kom er eens kijken”. Misschien wil je wel twisten op “Sinterklaas Kapoentje” of juist lekker zwijmelen op “Daar wordt aan de deur geklopt”, het mag allemaal tijdens het Pepernotenpopconcert! Dit concert is speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd. En niet te vergeten: Ook ontzettend leuk voor ouders en opa’s en oma’s. Tickets voor het concert kosten € 11,= excl. consumptie. Speciale actie: bij afname van drie tickets is het vierde ticket gratis. Tickets zijn te bestellen via www.decammeleur.nl