DONGENSE SPORT

Paar van het Jaar 2021 JEU DE BOULES 


Na een jaartje afwezigheid kon afgelopen weekend het jeu de boules toernooi om de titel “Paar van het Jaar” weer doorgaan. Er hadden zich 28 equipes opgegeven voor dit gezelligheidstoernooi. Voor 10 uur had iedereen zich aangemeld en kon de WECO (= wedstrijdcommissie) aan de slag om het toernooi verder te gaan regelen. Voor dit toernooi had de WECO (deze keer Jacqueline en Henk) gekozen voor een wedstrijdsysteem, waarbij er drie voorgelote wedstrijden gespeeld moesten. Elke wedstrijd tegen een andere tegenstander. Er werd geen rekening gehouden met de sterkte van de equipes, dus de geluksfactor om hoog te eindigen was in dit geval best hoog. Het programma “WELP” is hiervoor prima geschikt en de loting ging willekeurig. HIER VERDER LEZEN


free premium one.come

René Roovers op podium in Tiel

DSC_8184
DSC_8189


René Roovers is derde geworden in de door de JvR de Batauwers georganiseerde wedstrijd in Tiel. Roovers won de sprint van achtervolgende groep. Eerste werd veelwinnaar Ron Smit uit Zandvoort en tweede Nederlands kampioen Hans van Bavel uit St. Anthonis. René Roovers is blij met deze podiumplaats:’Ik doe dit jaar jaar voor het eerst mee aan een landelijke competitie van de ‘vereniging Veteranen50plus’. Ik werd dit jaar 70 en kon zodoende starten als ‘jonkie’ in de klasse 70 plus’. Het was wel even wennen. Wielrennen is echt wat anders dan toeren. Er komt veel strategie en tactiek bij kijken. En ook in deze klasse wordt er hard gereden. Er rijden een paar Nederlandse kampioenen en masters-wereldkampioenen tussen. Ze hebben allemaal jarenlange ervaring in het wielrennen. Leuk om daar tussen te mogen rijden. We rijden bij wielerclubs in het hele land. In het klassement staat Roovers intussen in de toptien. Komende zaterdag is de afsluitende wedstrijd ook weer in Tiel.

Jeu de Boules Club Dongen neemt met 4 teams deel aan de NPC (Nederlandse Petanque Competitie). Team 1 in de 3e  divisie, Team 3 en 4 in de 4e  divisie en Team 4 in de 6e divisie.Hieronder volgt het verslag van zaterdag 16 oktober 2021.Jdb Dongen 1 speelde deze week thuis tegen Mooie Boule 1 uit Berlicum en wonnen met een mooie overwinning van 6-2.De volgende wedstrijd is thuis, 30 oktober, tegen Littie of Littienie1 uit Helmond.JDB Dongen 2 speelde uit tegen CdP Les Cailloux 4 in Zeist.

jdb Dongen

Ondanks het goede weer werd er toch binnengespeeld. Het waren daar lastige banen maar Dongen 2 waren ze met z’n allen vrij snel de baas zodat ze de winst toch konden pakken.De eerste ronde doubletten: Kees en Jopie Jacobs kwamen op tijd in hun spel om terecht de winst te kunnen pakken met 13-8.Bij Pierre de Jong en Hans v Troost  liep het allemaal niet lekker en ze bleven te lang achter de feiten aanlopen en verloren dan ook met 11-13. Maar Karel Seebregts en Joop Weterings speelde de sterren van de hemel en wonnen vlot met 13-7. Waarmee de tussenstand kwam op 2-1.

HIER VERDER LEZEN6 november 2e editie Trailrun Seters Mooiste


Op zaterdag 6 november vindt vanaf Camping ’t Haasje de 2e editie van Trailrun Seters Mooiste plaats. Deze trail is een prestatieloop zonder wedstrijdelement en gaat o.a. door de Duiventoren en de Hannebroeck. Je kunt kiezen uit twee afstanden: 10 en 21 km. Met deelname aan deze trail steun je CliniClowns.

Trailrun Seters Mooiste is erg afwisselend en grotendeels onverhard. Je komt langs mooie bospaden, beklimt heuvels en loopt door los zand. Een echte uitdaging dus. De herfst zal het bos mooi kleuren dus genoeg fotomomentjes.Een trailrun is zelfvoorzienend en je moet dus onderweg zelf voor eten/ drinken zorgen. Bij de finish (en doorkomst 21 km) is een waterpost.De start/ finishlocatie is bij Camping ’t Haasje aan de Vijf Eikenweg in Dorst. Hier is voldoende parkeergelegenheid en een fietsenstalling. Je bagage kan je afgeven bij de organisatie. Er is horeca aanwezig. De kinderen kunnen (tegen betaling) gebruik maken van de overdekte speeltuin Haasje Over.


Starttijden:

21 km om 11.15u

10 km om 11.20u


Aanmelden voor Trailrun Seters Mooiste kan via de website www.setersmooiste.nl of via www.inschrijven.nl . De deelnamekosten zijn € 17,50 per persoon. Met deelname steun je CliniClowns.

Monsterscore JO11-2 vs SCO JO11-3

In het begin, zo bekende enkele spelers na afloop van de wedstrijd, stonden er allemaal individuen op het veld. Op jacht naar eigen eer en roem werd even vergeten dat voetbal een teamsport is. Toen vanuit een clutch toch onverwacht nog een goal viel in het net van de tegenstander, viel ook het kwartje bij de spelers dat het spel meer als team gespeeld diende te worden.De jongens gingen nu meer vanuit positie spelen zodat er passes gegeven konden worden. Of vanaf afstand een bekeken schot gewaagd kon worden. Het had snel effect en goal nr. 2 was een feit. Goal nr.3 liet daarna ook niet lang op zich wachten en een mooie zuivere hattrick was gemaakt.
Meer en meer gingen de mannen als een team spelen en in het eerste kwart vielen nog 3 ballen, voor de thuisploeg, aan de goede kant in het netje.

De coach van de tegenpartij had zich bedacht dat er iets in het spel van zijn team moest veranderen. Hij koos voor een andere keeper en hoopte zo andere tactieken te kunnen toepassen.Het tweede kwart ging het scoren door de GroenWitte echter gewoon door. Hier en daar ontstond wel wat irritatie en frustratie met wat geduw, getrek en toegebeten woorden. Om de op hande zijnde onrust de kop in te drukken koos de scheidsrechter ervoor om een thuisspeler een 5tal minuten uit het spel te halen. Het had even zo goed anders kunnen zijn.Met 1 man minder op het veld vraagt het van de rest nog meer inventiviteit en vooral nauwkeurigheid in het spel. Er werd dus stante pede besloten nog maar eens extra te gaan voor de voetbalskills en mooie opbouwende aanvallen. Dat leverde meteen resultaat en de rust werd met een 11-0 ingegaan.

HIER VERDER LEZEN

DVVC 14-1 verpletterend

goed tegen Dongen 14-1

Foto DVVC
Extra dimensie
Al sinds de presentatie van het eerste klasse programma 14-1 op Voetbal.nl werd door het team van DVVC 14-1 naar deze dorpsderby uitgekeken, de uitwedstrijd tegen het 14-1 team van VV Dongen. Een wedstrijd met een extra dimensie, want veel spelers uit beide teams zijn klasgenoten, oud-klasgenoten of oud-ploeggenoten. Wekenlang zetten de spelers elkaar over en weer al op scherp door onderlinge weddenschapjes af te spreken. Denk hierbij aan weddenschapjes ter waarde van een frikandelbroodje. Maar de wedstrijd leefde al geruime tijd, dat moge duidelijk zijn.Tijdens de warming-up bleek dat ook de ouders en grootouders van de spelers van beide ploegen deze voetbalstrijd niet wilden missen. Sommige ouders gaven zelfs toe dat ze deze ochtend best een beetje gespannen waren. Het stond nog net niet rijen dik langs de kant, maar het aantal ogen dat de wedstrijd volgde was niet te tellen. De supporters bleken na afloop zeker niet voor niets te zijn gekomen. Een strijd vol passie, emotie en schitterende doelpunten wil je gewoonweg niet missen.

HIER VERDER LEZEN :

Misschien wel de wedstrijd van het jaar

Jeu de Boules De Vaart Erin:

Inge Feleus en Wilma Kemmeren winnen

jdb Dongen

In de tweede wedstrijd van het seizoen ging de winst naar Inge Feleus en Wilma Kemmeren. De weersomstandigheden waren prima op de banen van gezelligheids Jeu de Boulevereniging De Vaart Erin. Er werden kortere partijen gegooid om er voor te zorgen dat de competitie rond 17.30 is afgelopen. Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje plaatsten Wilma en Inge zich voor de finale door in de kruisfinale te winnen van Judith Schellekens en Jan Kennekens. De uitslag was 10-3. Ook Dennis Vermonde en Frans Kemmeren plaatsten zich voor de finale door winst op Monette Couleau en Jack Heerkens. Het werd hier 10-5. In de finale wonnen Inge en Wilma met duidelijke cijfers. Het werd liefst 10-2. De volgende wedstrijd is op zondag 14 november.

ZondagDames1 DVVC sterk van start.

Met teruggekeerde vakantiegangers, herstelde geblesseerde en twee nieuwe leden (die meteen voor de leeuwen geworpen werden) startte ZondagDames1 team, met de wetenschap van de luxe van 1 wissel 😊 fel & furieus aan de wedstrijd. De GroenWitte vloedgolf van aanvallen richting doel van de gasten was moeilijk te stuiten. Goed samenspel, snelle doorbraken en lange afstandsschoten zorgde voor een mooie 1e helft om naar te kijken. 4x wist de thuisploeg de bal in het net te krijgen. Een mooi resultaat om de rust mee in te gaan. 


Na de rust werd door de tegenstander begonnen met een andere keepster in de goal. Met katachtige bewegingen verdedigde ze haar doel. De aanvallen uitgevoerd door de thuisploeg bleven komen maar waren door een combinatie van goede verdediging & onderschepping van de bal door de gasten, en kleine onnauwkeurigheden (veroorzaakt door afnemende fitheid van de thuisploeg?) een stuk minder effectief. De gasten speelden daar snel op in, en zetten de jacht op het thuisdoel extra kracht bij. Snelle rushes en snel schakelen brachten snel resultaat. En meerdan eens. In amper 20minuten van de 2e helft moest de thuisggoalie 3x de bal uit het net vissen. Even zag het er naar uit dat ook de gelijkmaker gevallen was. Hoewel de mensen die ver van het doel verwijderd waren ervan overtuigd waren dat dat ook zo was, was de vv Oosterhoutspeelster die dichtbij het doel stond fair genoeg duidelijk te zijn dat dat níet het geval was. De bal lag nog net buiten de goallijn.

HIER VERDER LEZEN 

Zaterdagteam  DVVC krijgt loon naar werken.

IMG_0733 m
IMG_0806 m
IMG_0741 m

Afgelopen zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd tegen The Gunners op het programma bij DVVC. Na het fluitsignaal begonnen de twee ploegen met veel energie aan de wedstrijd. Na mooie combinaties op het middenveld brak DVVC door en scoorde 1-0.The Gunners lieten de hoofden niet zakken en door een diepe steekbal kwam de spits een op een met de keeper en maakte het af. Het ging hard tegen hard en beide teams hadden sterk de drang om te winnen. The Gunners stonden met een sterk middenveld, maar een lange bal van de keeper bereikte de spits van DVVC. Deze combineerde mooi met de buitenspeler en schoot strak in de hoek van het doel van The Gunners. Weer lieten The Gunners het er niet bij zitten, kwamen door de verdediging van DVVC en maakte dit zakelij kaf. Met een 2-2 stand werd de thee opgezocht. Beide ploegen leverde de tweede helft veel arbeid en spanningen en emoties liepen op en de wedstrijd kon beide kanten op vallen. Vanuit buiten de 16 kwam een welgemikt onverwachts schot op goal die hard de kruising in krulde. Alle emotie vertaalde zich naar hard gejuich van de DVVC spelers. Beide 3-2 was de wedstrijd gespeeld, maar na een foutje achterin bij de gasten kon de DVVC spits nog een extra goaltje meepikken en liet een veilige 4-2 op het scorebord aantekenen voor het laatste fluitsignaal.

Wow hoe gaaf is dat!

vvDongen ( foto)

Vrouwenvoetbal bij VV Dongen

Door Piet Scheepers

Door de resultaten van onze Oranje Leeuwinnen heeft het vrouwenvoetbal in Nederland een flinke boost ondergaan. In het verleden had VV Dongen een dameselftal dat in de regio een redelijk naam had opgebouwd. De dames werden ouder, er kwam geen aanwas, dus was het over en uit. Totdat er al enige jaren binnen de VV Dongen zich meisjes kwamen aanmelden. Zo speelt intussen een meisjesteam O13 met veel plezier met elkaar competitievoetbal.

Daarnaast spelen nu in diverse elftallen meisjes hun partijtje mee met de jongens van hun leeftijd. Dit kan tot en met de leeftijd van 18 jaar, daarna worden de meisjes overgeheveld naar de afdeling senioren vrouwenvoetbal. Gezien deze ontwikkelingen heeft VV Dongen 17 mei jl. een oproep gedaan om een senioren vrouwenvoetbalelftal op te starten. Er zijn inmiddels meer dan 25 aanmeldingen!!

HIER VERDER LEZEN 

DRUKBEZOCHTE  TRACKMEETING BIJ ATLEDO

Foto; Lucas Kam in actie bij verspringen  Fotograaf; Monica Snepvangers

 

Op zondag 10 oktober organiseerde Atledo een trackmeeting, waar atleten uit het hele land (en een aantal uit België) naar toe kwamen. In de ochtend startten er maar liefst  120 pupillen, die in een nog vrij dichte mist hun eerste onderdelen uitvoerden. In de loop van de ochtend brak het zonnetje door en arriveerden ook de junioren, senioren en masters voor hun gekozen onderdelen. Met maar liefst 350 atleten op de baan was het een gezellige drukte!

 

Atledo heeft een aantal topprestaties kunnen noteren tijdens deze trackmeeting. Een kleine selectie:

Thomas Knoop van Typhoon werpt de speer maar liefst 62,15 meter. De discus landde tweemaal op bijna 50 meter, waar Koen Zandvliet van Scorpio en Tyrone Lak van Lycurgus verantwoordelijk voor waren. De beste prestatie van de dag voor hoogspringen komt op naam van Justin Sluijter, die de 1,97 nèt niet haalde, maar wel een prachtige 1,92 liet noteren. Ook op de 400m was Justin de winnaar, met een mooie tijd van 51,22 sec.

 

Bij het verspringen zien we de jonge Julia Crins een sprong maken van 5,27m, een erg knappe prestatie. Dave Damen springt het verst op deze dag: 6.14 meter. Klasse! De best kogelstoot van de dag staat op naam van Mathieu van Opstal met een afstand van 15,18 meter. Aan de 100 meter sprint nemen 54 atleten deel, waarbij diverse keren een tijd van 11.4 werd geklokt.

 

De vele vrijwilligers zorgden voor een soepel verloop van de wedstrijd, een dikke dankbetuiging voor hun die het weer mogelijk maakte om een geweldig sportevenement neer te zetten. Het was wederom een kenmerkende Atledo-wedstrijd: een ontspannen sfeer en een aantal puike prestaties.

 

Foto; Lucas Kam in actie bij verspringen

Fotograaf; Monica Snepvangers

Winteruitwisseling VOP 2021

Jeu de boules


Nu de coronamaatregelingen steeds verder versoepeld worden, komen er ook meer mogelijkheden om wedstrijden en uitwisselingen bij het boulen te organiseren.  

Een ervan zijn de WINTERUITWISSELINGEN tussen de verschillende jeu de boulesverenigingen uit de regio, te weten La Donnee en PVT uit Tilburg, Cochonnet uit Loon op Zand, VOP uit Udenhout, PCO uit Oisterwijk, Sprang-Capelle en JdbC Dongen.De eerste samenkomst was op zaterdag 9 oktober bij VOP in Udenhout. Het heet Winteruitwisseling, maar daar was gezien het weer absoluut geen sprake van! Het zonnetje was ruim aanwezig die dag.Onze vereniging was op deze gezelligheidstoernooi met maar liefst 11 equipes aanwezig, een behoorlijk aantal mogen we toch wel zeggen.Er moesten 4 wedstrijden gespeeld worden, waarbij geprobeerd werd om in de 1e ronde niet tegen eigen clubteams te hoeven spelen.

Met behulp van een computer werden de lotingen gedaan. Na afloop was de prijsuitreiking en ging Dongen er met drie prijzen naar huis. De 1e prijs voor Wil van Belkom en Stan Dankers, de 3e prijs  voor Wil en Annemie van Dungen en de 4e plaats voor Wim en Willy Boersen. Zij kregen een mooi pakket mee naar huis!Elke maand wordt er zo’n winteruitwisseling georganiseerd en op zaterdag 4 december is het in Dongen.Wij feliciteren alle deelnemende equipes en bovenal de prijswinnaars.Proficiat allemaal.


Een boule groeten

WECO JdbC Dongen

One.come premium free
finalisten A

Biljartsport Districts-competitie Midden-Brabant driebanden-klein:

B1: Verlies ’t Vaartje

In de districtscompetitie in de spelsoort driebanden-klein verloor team ’t Vaartje in Made met 27-22 van team ’t Steegje. Kopman Willy v.d. Wiel pakte bekwaam een winstpartij. Embert Broekhoven kreeg maar 32 beurten en verloor kansloos. Ook voor Toon Verbunt was er verlies. Toon maakte nog weel een geweldige serie van zes caramboles.

Team ’t Vaartje handhaaft zich nog wel in de middenmoot.

B2: Gevoelig verlies Royal Hedge

In sportcafé ’t Vaartje verloor team kwekerij Royal Hedge kansloos van team Werkendam. Anton Smulders kwam nog het dichtst bij de finish. Toch kwam hij nog twee caramboles te kort. Zowel Piet Kamp als Bert van den Hooff kregen weinig kans. De opponent van Bert had slechts 42 beurten en Bert maar 44. Beide biljartspelers moesten diep buigen voor hun respectievelijke tegenstrevers. Op dit moement staat team Royal Hedge op een mooie zesde plaats.

Thuis wedstrijd Royal Hedge

Op dinsdagavond 26 oktober speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen team De Oude Ploeg uit Herpt. Team Royal Hedge bestaat uit Mark Pijnenburg, Anton Smulders, Theo Laros, Frans Kemmeren, Piet Kamp en Bert v.d. Hooff. De wedstrijd begint om 19.30 uur.


Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:

Winst P.C. Kamp Scheeps- en Constructiewerken

In sportcafé ’t Vaartje won team P.C. Kamp Scheeps- en Constructiewerken BV met 34-31 van team de Eekhoorn uit Oosterhout. De enige verliespartij kwam op naam van Jan Smeekens. Jan kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 43 beurten. Bert v.d. Hooff hield de verdediging prima gesloten en loodste zo zijn partij bekwaam naar de winst. Ook voor Piet Kamp was er een degelijke winstpartij. Piet gaf zijn opponent geen schijn van kans. Kopman Mark Pijnenburg had een flitsende start. Hij sloeg daarmee een groot gat. Daarna stokte de productie enigszins. In de slotfase herpakte Mark zich en won bekwaam. Inmiddels heeft team Kamp de laatste plaats verlaten. De weg naar boven is ingezet.

Opnieuw winst Corné v.d. Nieuwenhuizen

In Oosterhout won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 31=34 van team ’t Hartje. Het was een belangrijke wedstrijd, want het was de confrontatie met de naaste concurrent voor de toppositie. Kopman Willy v.d. Wiel kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij maakte nog wel een mooie serie van vier. Ook voor Ad Faro was er gering verlies. Aan de meet kwam Ad slechts twee luttele caramboles te kort. Ton Kemmeren speelde een degelijke partij en pakte bekwaam de winst. Hij kwam uit op het gemiddelde van 0.460. Ook Embert Broekhoven wist zijn partij in winst om te zetten. Hij had slechts 34 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij zette het formidabele gemiddelde van 0.0.558 neer. Hij zette daarmee het hoogste gemiddelde van de avond neer. Door dit resultaat blijft team Corné v.d. Nieuwenhuizen aan de leiding.

Thuiswedstrijd team C. v.d. Nieuwenhuizen

Op vrijdagavond 22 oktober speelt team Corné van den Nieuwenhuizen Schilderwerken een thuis wedstrijd. Het moet het in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart opnemen tegen team DKM uit Oosterhout. Het teaqm bestaat uit Willy v.d. Wiel, Ad Faro, Ton Kemmeren, Embert Broekhoven, Leo Loonen en Toon Verbunt. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Team Van den Nieuwenhuizen heeft de winst nodig om zich te handhaven aan de kop van het klassement.


ALLE SPORT IN DONGEN

ONS SPORT ARCHIEF  klik/tik

BILJARTEN

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK. PIET EMMEN KAMPIOEN IN DE 6E KLASSE.

De 'stand'op een rijtje

 

Dit jaar vindt voor de 46e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi spelen in totaal 85 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 1  en zaterdag 2 april om een leuke prijzenpot in de superfinale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 6e klasse.Alle deelnemers dienden 10 caramboles te behalen.Na voorwedstrijden in 2 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.Onder deskundige arbitrage van Onno Roncken en Toon van Spaandonk speelden Adrie de Bruijn en Peter Dingemans, beiden van b.v. de herberg, de 1e partij tegen elkaar, Adrie won in 20 beurten.Clubgenoten Piet Emmen en Rutger van der Kaaij, van b.v. de valk, speelden de volgende wedstrijd, in 19 beurten was Theo aan de meet.Topfavoriet Cees Willemse, van b.v., euphonia, en Theo in ‘t Groen, van b.v. de bobo’s, kwamen voor de eerste keer aan tafel.

MEER LEZEN H I E R


Jan Kennekens

en Jack Heerkens winnen

free one.come premium

Inmiddels is de eerste wedstrijd in het rankingtoernooi van gezelligheids Jeu de Bouelsevereniging De Vaart Erin gegooid. Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje werden eerst de koppels geloot. Hierna ging de wedstrijd van start. Na de voorronde ging de kruisfinale tussen Jan Kennekens en Jack Heerkens die het moesten opnemen tegen Wil Brekelmans en Inge Feleus. Jan en Jack wonnen afgetekend met 13-3. In de andere kruisfinale stond het koppel Monette Couleau en Jos den Boer tegenover Wim Cleijn en Judith Schellekens. Monette en Jos wonnen met 13-2. Daarna volgde de finale. Jan en Jack lieten er geen misverstand over bestaan wie er deze middag de sterkste waren. Afgetekend werd met 13-2 gewonnen. De kleine finale werd gewonnen door Dennis Vermond en Anton Huibregts. De volgende wedstrijd is op zondagmiddag 10-oktober. De wedstrijd start vanaf 13.30 uur.


Tevredenheid 1865:

Leer handboogschieten!

Instructie Handboogschieten 1865

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, heeft handboogsportvereniging Tevredenheid 1865 de banen weer opengesteld. Dit betekent dat er de mogelijkheid is om een cursus handboogsport aan te bieden. Handboogsportvereniging Tevredenheid is opgericht in 1865 en is de oudste vereniging van Dongen. Deze traditie mag niet verloren gaan. Om de voortgang te garanderen, dienen er weer nieuwe sporters opgeleid te worden. Daarom is er een cursus van tien lessen opgezet. In tien lessen leer je dan om om te gaan met een handboog. Toch betaal je voor deze tien lessen slechts 25 euro. Bovendien worden de handboog en de pijlen door de vereniging ter beschikking gesteld. Het is een unieke mogelijkheid om nader kennis te maken met deze prachtige en traditionele sport. In deze sport gaat het vooral om spierbeheersing en concentratie. Sommige mensen denken dat kracht de belangrijkste factor is. Dit is echter slechts ondergeschikt. Je kunt immers een boog kiezen, die past bij jouw kracht. Tevredenheid 1865 heeft de beschikking over een binnen en een buiten accommodatie, zodat de training onder alle weersomstandigheden door kan gaan. De training staat open voor alle leeftijden en ook voor minder valide sporters. Het is mooi om te constateren dat al enkele sporters zich hebben gemeld. Ook interesse neem dan contact op met voorzitter Wil Jacobs Zijn telefoonnummer is 0162-316351. Je krijgt er vast geen spijt van.

De warmte van Walking Football,

foto DVVC

Iedere woensdagmorgen is er volop voetballeven bij DVVC. Al voor 09.30uur komen de oudste clubleden, veelal sportief op de fiets(!), naar het Sportpark. Onder het genot van een kopje koffie babbelen de mannen, 23 inmiddels al, gemoedelijk over van alles en nog wat. Om daarna, wellicht nog onverwacht fanatiek, te gaan doen waarvoor ze de woensdagochtenden allemaal hebben gereserveerd; Walking Football.

De ploeg is hecht, kameraadschappelijk en ‘warm’ en vanaf vandaag kunnen ze ook genieten van warme vesten, gesponsord door Van Delft Credit Consultancy uit Loosdrecht, met het DVVC-logo trots prijkend op de linkervoorzijde.
Tijdens ‘de rust’ zijn alle mannen dan ook meer dan bereid om trots ‘in het doel’ te poseren voor de team-groepsfoto. Helaas ontbreken er door omstandigheden enkele leden deze morgen, zij ontvangen het vest de volgende keer dat ze komen trainen.

Ben niet verbaasd wanneer er in de komende dagen menig 60plusser in een lekker warm zwart vest met een mooi groen DVVC-logo door Dongen wandelt. Het is een Walking Football-(DreamTeam)lid; een gezellige sportieve groep waar altijd ruimte is voor nog meer 60plussers. Kom gerust eens kijken op woensdagmorgen op het Sportpark. Gezellig informeren en kletsen kan altijd. En meedoen kan natuurlijk óók. (bij DVVC is een voetbalschoenenbank aanwezig).

De Walking Football-leden heten je van Harte Welkom. Tot woensdagmorgen!

SINGLE WINST VOOR WESLEY PLAISIER BIJ DARTTOERNOOI IN DE VALK.

UITSTEKENDE 3E PLAATS VOOR DENNIS VAN STRIEN.

 

Gratis afbeelding voor primium One.come.

CORNÉ VAN MASTRIGT EN DAMIAN VETJENS WINNEN BIJ DE KOPPELS.

 

Zondag 3 oktober werd er een weer een toernooi verspeeld voor de ranking in café de valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppeltoernooi werd verspeeld in poules, het single k.o.

Beide toernooien werden verspeeld met een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Corné van Mastrigt en Damian Vetjens werden finalisten door Rens Heijmans en Ramon Bressers te verslaan.Berry van Peer en Maikel Verberk wonnen in de andere halve finale van Carlo van Peer en Anoop Ramdajal. In de finale ging de winst met 4-1 naar Corné en Damian.De verliezersronde werd met 3-1 gewonnen door Jaimy van Bavel en Wesley van Trijp tegen Dennis van Strien en Jeroen Kimenai.De hoogste uitworp ging naar Maikel Verberk met 128, Maikel had ook nog een 104 finish.

Wesley Plaisier had uitworpen van 116 en 114.

HIER VERDER LEZEN

Mannentoernooi

JdbC Dongen


Op zaterdag 25 september werd voor de 4e keer het Mannentoernooi gehouden bij JdbCDongen. Er hadden zich 32 leden aangemeld, die gingen strijden om de titel.Na de verplichte controle van het coronatoegangsbewijs en de aanmelding bij de wedstrijdtafel olv Piet Moelands kreeg elke deelnemer een kopje koffie met een heerlijk stuk cake. Rond half 11 was iedereen binnen en kon de grote organisator van dit boulesfestijn, clublid Cees Leemans, zijn openingswoordje doen. Hierna kon begonnen worden aan de 1e wedstrijd van de dag. In totaal moesten er 4 wedstrijden gespeeld worden, waarbij je steeds een ander maatje kreeg en ook andere tegenstanders. De partijen bleven daardoor steeds spannend en er kwamen uiteraard “verrassende” uitslagen binnen. Het was prachtig weer die dag, dus alle wedstrijden werden dan ook op de buitenbanen gespeeld onder het genot van gezellige Nederlandstalige muziek, verzorgd door DJ Wil Brekelmans.

Tussendoor was er voldoende ruimte om samen gezellig op het terras te gaan zitten en na te praten over de al dan niet gewonnen wedstrijd. Iedereen had uiteraard wel een excuus waarom hij die partij verloren had!

HIER VERDER LEZEN

free one.come premium
One.come premium free foto

Bridgen op dinsdagmiddag!


Sinds kort is Bridge Club Dongen gestart met het bridgen op dinsdagmiddag.

Dit bridgen is voor eigen leden en wordt gehouden in de Cammeleur en wel van 13.30-17.00 uur. Het is dus GEEN vrije inloop, maar U moet zich hiervoor per keer aan- of afmelden.Wilt U als buitenstaander meedoen, moet U wel eerst lid worden van onze vereniging. U kunt dan zowel op dinsdagmiddag als donderdagavond komen bridgen. Het zou fijn zijn wanneer U zich dan als paar aanmeldt.De contributie van onze vereniging is voor 2021-2022 vastgesteld op €50,- per jaar.U kunt dus al voor iets meer dan €1,00 per week liefst twee keer komen bridgen!!We beginnen na de zomervakantie en spelen tot aan de nieuwe zomervakantie. Dus van september t/m juli.Heeft U interesse om op dinsdagmiddag (en/of donderdagavond) samen met uw partner te komen bridgen, laat het mij dan even weten.U kunt mij bellen op 06-22153031 of een mailtje sturen naar: henkvanroode@ziggo.nl