DONGENSE SPORT

 Dongens Nieuws.

Elke dag. Actualiteiten

voor en over Dongen,

s Gravenmoer ,

Klein-Dongen en Dongen-Vaart .

De internetkrant  van Dongen 

is er voor alle Dongenaren

 

Ideëel|snel|objectief

DONGENHOMESPOT.NL


Dongen 023 nog steeds ongeslagen

archieffoto vvDongen

‘Herbstmeister’ in prille seizoen na 3-0 winst

,,Dit wordt een taaie pot,” waarschuwde trainer/coach Lars Jansens vorige week voor aanvang van de uitwedstrijd tegen het Nijmeegse Orion van afgelopen zaterdag. ,,Dit is de enige ploeg die meer doelpunten heeft gemaakt dan Dongen. Ik verwacht dat zij thuis sterk aan de bal zijn. De komende twee weken zullen cruciaal zijn!” Zijn voorspelling kwam uit. Na een gelijk opgaande eerste helft, waarbij een aantal kansjes voor beide elftallen vielen, hield Dongendoelman Swen Heijstee Orion enkele malen prima van het scoren af. De tweede helft, na enkele tactische wissels aan Dongenzijde, was Dongen heer en meester en speelde de wedstrijd zich voornamelijk op Nijmeegse helft af. Orion kwam furieus uit de startblokken. Gevaarlijke aanvallen via de snelle buitenspelers en een vaardige spits gaven aan dat Dongen alle zeilen moest gaan bijzetten en serieus aan deze klus moest beginnen. Naast de prima reddingen van doelman Heijstee, was het deze middag de achterhoede die hun zaakjes goed op orde hadden. Centraal had Gijs Timmermans de Orion spits compleet in zijn macht, evenals de vleugelverdedigers Niels Dingemans en Gijs van Tilburg die ook hun snelle tegenstanders onder controle hadden.

HIER VERDER LEZENJO12-1 pakt weer de 3 punten


Dongen, 11 oktober 2020.Na de winst van vorige week is de wil om nogmaals de 3 punten te pakken groot bij de spelers. Door het feit dat de wedstrijd thuis gespeeld wordt en de geldende Corona maatregelen deze week geen support leverende ouders langs de lijn.Reden te meer om lekker snel te gaan voetballen. En als de scheidsrechter heeft gefloten wordt de bal dan ook aan het rollen gebracht. Het zal langzaam bekend zijn dat DVVC direct druk zet op de tegenstander. En met succes want als snel weet DVVC de bal te onderscheppen en wordt deze voorgetrokken. Om vervolgens te worden ingetikt. 1 – 0 voor DVVC.


Fysieker spelbeeld:
Het spel is deze week veel fysieker dan vorige wedstrijden, de schouderduwtjes komen er geregeld aan te pas. De meeste worden uitgedeeld door de spelers van DVVC, waarbij DVVC ook wel de meeste duels wint. Maar dit alles kan niet voorkomen dat Gudok ook zijn kansen krijgt om het de doelman van DVVC moeilijk te maken. En daarbij zelfs ook 2 keer tot scoren weet te komen. DVVC komt daarmee op een achterstand te staan.Maar er is nog geen enkele reden tot paniek want er is nog genoeg tijd. DVVC weet Gudok bijna de gehele tijd terug te dringen tot op de eigen helft en mogen we dus hopen dat de 2 treffers van Gudok te wijten zijn aan onoplettendheid aan de zijde van DVVC gecombineerd met wat geluk aan de zijde van Gudok. Gezien DVVC er voor zorgt dat de meeste tijd op de helft van Gudok wordt gespeeld zou het niet kunnen uitblijven dat DVVC nog een doelpuntje kan meepikken.En dat gebeurt dan ook, waarmee DVVC de stand gelijktrekt. Deze treffer tekent ook direct de ruststand van 2-2. Het 3e kwart zorgt voor weinig verandering in het spel, tot DVVC een vrije trap krijgt. De vrije trap wordt goed ingeschoten en zorgt er voor dat DVVC de voorsprong weer heeft.De voorsprong wordt een paar minuten later nog wat verder vergroot als DVVC andermaal de bal in de touwen werkt. En de wedstrijd is beslist als DVVC nog een keertje scoort. DVVC wint deze wedstrijd met 5 – 2.

Mooie overwinning jongens en meisje. De komende 2 zaterdagen zijn er geen competitiewedstrijden, wat betekent dat DVVC “pas” op 31 oktober weer aan de bak mag. Dan is Were Di de tegenstander.

okt2020 1
okt 2020 4
okt 2020 3
okt 2020 2

WINNAARS SINGLE -
1. Kim Huybrechts
2. Sven van Dun 3. Mark Bakx
Corné van Mastrigt
5. Carlo van Peer
Berry van ‘t Land
Ronny Huybrechts
Pim van Bijnen

WINNAARS KOPPELS -
1. Kim Huybrechts – Ronny Huybrechts
2. Pim van Bijnen – Tinus van Tiel
3. Bjorn Vervloet – Viani van den Bergh
Carlo van Peer – Berry van Peer
5. Julie Tierens – Xanti van den Bergh
Carlo van Cleef – Sven van Dun
Dennis van Stien – Rens Heijmans
Roy Netten – Corné van Mastrigt
 
VERLIEZERS SINGLE -
1. Bjorn Vervloet
2. Jeremy Brandenburg
3. Carlo van Cleef 
Marjolein Noijens

VERLIEZERS KOPPELS -
1. Mark Bakx  - Patrick van Gelder
2. Johan Smulders – Pim van Boxel
3. Berry van ’t Land – Kenny Koelewijn
Jeroen van Bijnen – Dennis Hendrickx

DUBBELE WINST VOOR KIM HUYBRECHTS BIJ OPEN DE VALK DARTS.
SINGLE EN MET RONNY HUYBRECHTS OOK WINST BIJ DE KOPPELS.
 
Zondag 11 oktober j.l. vond voor de 33e  keer Open De Valk darts plaats in Café De Valk.
Dankzij de medewerking van CAFÉ DE VALK hing er aan het toernooi een prijzenpot van ruim € 600.Er werd gespeeld om het single en koppelkampioenschap.
Vorig seizoen won Kim Huybrechts het single toernooi en Berry en Carlo van Peer wonnen de titel bij de koppels.De titelhouders waren aanwezig om hun de titels te verdedigen.Door de verscherpte corona maatregelen werd het toernooi verspeeld met 15 koppels en 30 single spelers.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Door winst op Carlo en Berry van Peer werden de jonge talenten Pim van Bijnen en Tinus van Tiel finalisten.Ronny Huybrechts en Kim Huybrechts wonnen in de andere halve finale van Bjorn Vervloet en Viani van den Bergh. In de finale ging de winst met 5-2 naar Kim en Ronny.De verliezersronde werd met 3-2 gewonnen door Mark Bakx en Patrick van Gelder tegen Johan Smulders en Pim van Bijnen. De hoogste uitworp ging naar Pim van Bijnen met 152, Pim had ook nog een 150 uitworp.Verder de volgende 100+ uitworpen:Kim Huybrechts 144,126 en 111, Martin Evertse 139, Patrick van Gelder 133 en Jeroen van Bijnen 122.
Hierna gingen de singles van start.Kim Huybrechts ging naar zijn 2e  finale door halve finale winst op Mark Bakx.Sven van Dun klopte als laatste Corné van Mastrigt.In de finale was Kim niet af te stoppen en won in een sneltreinvaart met 5-0 en prolongeerde zijn titel open de valk, proficiat.Bjorn Vervloet won met 4-1  van Jeremy Brandenburg in de finale van de verliezersronde.De hoogste uitworp was voor Berry van Peer met 142.Kim van Bijnen had een 112 uitworp.In totaal werd er 41 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een gratis consumptie. (maximaal 2 p.p.)Pim van Boxel scoorde er 6 stuks, waaronder de 29. 300e  180 goed voor een extra prijs van 25 euro.5x 180 voor Pim van Bijnen.3x 180 voor Kim Huybrechts, Patrick van Gelder, Sven van Dun en Berry van Peer.2x 180 voor Ronny Huybrechts, Marjolein Noijens, Bjorn Vervloet, Jeremy Brandenburg, Corné van Mastrigt en Jeroen van Bijnen.1x 180 voor Xanti van den Bergh, Mark Bakx, Carlo van Peer, Jurgen Evers en Johan Smulders en Viani van den Bergh.

Op zondag 18 oktober verspelen we weer een single en een koppel toernooi voor de rankingHet toernooi is al volgeboekt, wederom maar maximaal 30 deelnemers, als de maatregelen van het kabinet niet worden aangescherpt.

Jeu de Boules De Vaart Erin:


Winst Helga Snoeren en Jan Kennekens

Dongen -Vaart , 18 oktober 2020.Op de banen van gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) bij sportcafé ’t Vaartje werd al weer de derde wedstrijd van dit seizoen gegooid. Deze wedstrijd werd nog net voor de gedeeltelijke lock down gegooid. Na de poules werden de kruisfinales afgewerkt. Hierin versloegen Helga Snoeren en Jan Kennekens versloegen hier Wilma Kemmeren en Jos den Boer. Het werd 13-9. Jeanine Roest en Goof Verbunt versloegen in een zinderende strijd met het kleinst mogelijke verschil van 13-12 het koppel Lucien Snoeren en Wil Brekelmans.

Jeudeboules Dongen

Huijbregts/

Netten pakken kleine finale

In de kleine finale ging de winst naar het duo Anton Huijbregts en Rini Netten. Met het grootst mogelijke verschil, namelijk 13-0 werd het koppel Jack Heerkens en Monette Couleau terug gewezen. Door de gedeeltelijke lock down zijn de wedstrijden voorlopig uitgesteld. Wanneer de wedstrijden hervat worden zal te zijner tijd worden aangegeven. Ook de training op donderdagmiddag gaat voorlopig niet door.

Darts in Dongen

Darts:


Verbunt/Dirven winnen

4e Van Leijsen

Dongen- Vaart ,

11 oktober 2020.

Inmiddels is in sportcafé 't Vaartje in Dongen-Vaart al weer de vierde wedstrijd gegooid voor het bouwbedrijf Van Leijsen-rankingtoernooi. Deze keer werd er vanwege de vroege sluitingstijd gekozen voor alleen een koppeltoernooi. In de finalepartij versloegen Goof Verbunt en Wichard Dirven het koppel Erwin van Riel en Gert-Jan van Peer. Hiermee eisten zij de titel op. Hierna volgden Wilma Kemmeren en Karin Dirven en Sander v.d. Wiel en Frans Kemmeren. De hoogste uitworp kwam met 64 op naam van Wichard. Er waren ook deze keer geen 180-ers. De volgende wedstrijd zal waarschijnlijk ook in aangepaste vorm gegooid worden. Deze wordt gehouden op zaterdagavond 24 oktober. Waarschijnlijk zal ook deze eerder beginnen. Hierover later meer.

Vv Dongen en ING verlengen opnieuw het sponsorcontract

tot en met 2023


zvoetbalkleding
zlogo vvdongen
zteamfoto 2020-2021

Voetbalvereniging Dongenen ING blijven na zes succesvolle jaren ook de komende drie jaar samenwerken. Het sponsorcontract met de bank isper 1 september verlengd. ING verlengt de komende tijd de contracten met meer dan 500 amateurvoetbalverenigingen. Vv Dongenis blij met het vertrouwen van ING om ook de komende drie jaar te werken aan de groei en de ontwikkeling van het amateurvoetbal. Voorzitter John-Paul Verkooijen“We zijn ontzettend trots op de verlenging van het sponsorcontract, juist in deze tijd. Met behulp van de sponsoring kunnen wij verder bouwen aan de plannen die we hebben voor de lange termijn. Naast de prestatieve doelstellingen vinden wij het zeer belangrijk om met name de recreatieve doelstellingen duidelijk te maken. Ieder lid moet het verenigingsgevoel omarmen om de visie “groeien van onderuit” te kunnen gaan realiseren. We kijken uit naar weer een mooie samenwerking met ING de komende jaren.Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “We zijn er trots op dat we juist in deze tijd de amateurverenigingen kunnen blijven steunen. Zij zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Het is belangrijk voor het succes van het Nederlandse voetbal dat de amateurclubs hier hun rol in pakken. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om het jeugdvoetbal aan te bieden en verder te ontwikkelen. ING wil daarbij als hoofdsponsor van de KNVB en het Nederlandse voetbal alle voetballiefhebbers (jong en oud, man en vrouw, speler of fan) zo goed mogelijk faciliteren zodat zij dat kunnen doen wat zij het liefste doen: met voetbal bezig zijn.

Biljarten in Dongen

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:


Nederlaag P.C. Kamp

In de viertallencompetitie van het district Midden-Brabant gingen deze week door de lock down maar twee wedstrijden door. In één van deze twee wedstrijden verloor team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 40-22 van team BCG in Goirle. In de eerste sessie kwam Piet Kamp totaal niet in zijn spel. Hij had ook weinig geluk. Wanneer een bal achterom kon deed deze het ook. Hierdoor was verlies niet meer te vermijden. Op de andere tafel kreeg Frans Kemmeren te maken met een zeer sterk opererende opponent. In de beginfase kon hij nog enigszins aanklampen. Daarna liep zijn tegenspeler echter steeds verder van hem weg. Ondertussen verzuimde Frans om verder te scoren. In de tweede sessie kreeg Theo Laros geen schijn van kans. Hij kreeg slecht s 18 beurten. Toch kwam Theo nog uit op het voor hem goede gemiddelde van 0.500. Gelegenheidskopman Jan Smeekens kwam nog het dichtst bij de finish. Hij kwam aan de meet maar drie caramboles te kort. Met het gemiddelde van 0.400 mag Jan tevreden zijn. Met het resultaat mogelijk niet. Door de lock down kwam team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg niet meer in actie. De competitie is inmiddels stil gelegd.

Biljartsport Districtscompetitie

Midden-Brabant driebanden-klein:


B2: Royal Hedge pakt winst

Afgelopen dinsdagavond pakte team Boomkwekerij Royal Hedge net voor de gedeeltelijke lock down de winst. In sportcafé ’t Vaartje werd het 26-18 tegen team ’t Pleintje uit Dussen. De enige verliespartij kwam op naam van teamleider Ton Hamers. Ton kreeg weinig kans. Zijn tegenstrever was al na 20 beurten bij de finish. Aan de meet kwam Ton nog vijf caramboles te kort. Hij sleepte slechts zes punten uit het vuur. Winst was er wel voor Anton Smulders en Mark Pijnenburg. Anton speelde voortreffelijk en was al na 17 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.764. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Kopman Mark deed het nog iets beter. Hij had maar vijftien beurten nodig en liet het formidabele gemiddelde van 1.000 voor zich noteren. Door de coronacrisis met de gedeeltelijke lock down, kwamen de teams ’t Vaartje 1 en 2 niet meer in actie. Voorlopig is de competitie stil gelegd.

ALLE SPORT IN DONGEN

ONS SPORT ARCHIEF  klik/tik

Jeu de Boules De Vaart Erin (DVE):

Monette Couleau

en Wil Brekelmans winnen

Op de banen van gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) bij sportcafé ’t Vaartje werd de tweede wedstrijd van dit seizoen gegooid. Na de poules werden de kruisfinales afgewerkt. Hierin versloegen Monette Couleau en Wil Brekelmans het koppel Wim Cleijn en Jack Heerkens. Jan Kennekens en Wilma Kemeren verloren hier van Jeanine Roest en Anton Huijbregts. In de finale waren Wil en Monette met 13-3 te sterk voor Anton en Jeanine. De volgende wedstrijd is op zondag 11 oktober. Dan staat de derde wedstrijd op het programma die meetelt voor de ranking. Ook deze wedstrijd begint om 13.30 uur.