DONGENSE SPORT

Contract DVVC en Hummel verlengd


IMG-20210722-WA0001
IMG_7483-001
IMG_7478-001
IMG_7476-001

Dongen, 24 juli 2021. Kwaliteit, duurzaamheid en continuïteit staan bij zowel DVVC als Hummel hoog in het vaandel. De keuze voor een sportkledinglijn was dan eigenlijk ook niet al te moeilijk. DVVC en Hummel hebben al jaren een samenwerking en weten wat ze aan elkaar hebben. Beide delen een passie voor teamsport, zijn zich bewust van hun maatschappelijke impact en dragen op hun manier bij aan het milieu. Zo heeft DVVC reeds vele zonnepanelen, is van het gas af en op de velden is LED-verlichting.De kleding van Hummel is kwalitatief zeer goed, gaat lang mee, is zeer lang -uit voorraad- leverbaar en is daarnaast ook nog geschikt voor hergebruik of vervezeling. Kortom: de kleding van Hummel is veel meer dan een shirt om de schouders van een (voetbal)speler.Niet verwonderlijk dus dat DVVC en Hummel elkaar ook dit jaar weer vonden in hun zoektocht naar herkenbaarheid, hoogwaardige kwaliteit en langdurige continuering.Vorige week toog het DVVC bestuur daarom naar Deventer om ten kantore van Hummel het hernieuwde samenwerkingscontract te ondertekenen.De ondertekening van het contract, door de voorzitter, met de dealer voor de kleding van DVVC; Van Delft Sport, vond deze week plaats. Van Delft Sport is al zo’n 70jaar dealer van de voetballen en vele tientallen jaren van de DVVC-kleding(lijn). De 3 ‘partners’ zorgen met de hernieuwde verbintenis voor kwaliteit, continuïteit en herkenbaarheid van alle DVVC-spelers, trainers en coaches.

Foto : Piet Scheepers

Presentie Wielerclub ‘Zondagsrijders’


Door Piet Scheepers.

Alsof het zo wezen moest. De Wielerclub Zondagsrijders presenteerde zich in hun spiksplinternieuwe wielertenue in de spiksplinternieuwe aula van het Cambreur College. Menig professionele wielerploeg zou voor zo’n presentatie tekenen. Onder opzwepende muziek snelden de zes leden één voor één de trappen van de tribune af richting het podium. Daar werden zij voorgesteld door presentator van de middag Roelant Schoots, in het dagelijks leven docent economie aan het Cambreur College en in zijn vrije tijd, rond carnaval, sauwelaar. Helaas voor de renners was er voor deze officiële gelegenheid, vanwege corona, nog geen publiek uitgenodigd. Wel waren aanwezig Stefan Rosenbrand namens Zeloo Financiële Dienstverlening en René Hermans directeur Cambreur College.

HIER VERDER LEZEN

Jeu de Boules De Vaart Erin:

25-7: Laatste wedstrijd De Vaart Erin

Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt door gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) op zondagmiddag 25 juli de laatste wedstrijd van het seizoen gegooid. Daarna kan de vakantie beginnen. De ontmoeting wordt gehouden op de banen van De Vaart Erin. De vereniging kent geen contributie. Wel wordt er per wedstrijd een inschrijfgeld gevraagd van € 2,50 per persoon. Aanmelden voor het toernooi bij Hanny en Ton Kemmeren (tel:0162-312275 of email: vaartje@home.nl). Ook kun je daar terecht voor informatie. Aanmelden tot 13.15 uur, waarna de loting wordt gehouden, zodat de wedstrijden om 13.30 uur kunnen beginnen.


MILA TROOPERS LOPEN WEDSTRIJD IN TILBURG


Foto : Ankie Flipsen

Lizette Bressers


Zomaar na een natte week tikt het kwik de 30 graden aan. Gelukkig was er een briesje om het een klein beetje aangenaam te  houden.

Nieke Westerveen besloot om de 1000 meter te doen. Dat was al aan het begin van de middag, terwijl de andere Mila Troopers de 2000 of 800 meter gingen lopen, op het heetst van de dag… tsja. Ook Atilla heeft geen overkapping met airco.  Van Nieke krijgen we een blij bericht, omdat ze een PR heeft gelopen op de 1000 mtr in 3.32.96. Goed gedaan!

Nikki van Gool gaat voor de 2000 meter. En is er duidelijk helemaal klaar voor!

De eerste ronde gaat best wel hard in 78. Dat mag wel een beetje minder…. dan gaat het inderdaad naar 84 in de tweede ronde en  heeft ze een maatje gevonden in de race.
Die valt wel wat terug, want dan komt er een 89 op de klokken. Dan gaat ze meer druk zetten op het tempo en een loper voor hen wordt daardoor achterhaald.
Dat levert een 87 op. Dan de laatste ronde waar Nikki alles wil geven. De twee jongens hebben wat meer power in de benen, daar kan ze niet mee, maar wel ergens een 85, wat een hele mooie eindtijd oplevert van net boven de 7 minuten.

HIER VERDER LEZEN 

Foto ATLEDO Dongen

 2e regio Athletic Champswedstrijd Atledo bij DAK 


Lizette Bressers


Het is een zonnige dag als 12 mini, c en b pupillen zich melden voor hun 2e competitiewedstrijd in Drunen.Verdeeld over een blauw en groen team werken ze in de ochtend de teamestafette, het medicienbalstoten, hoogspringen, hordenestafette, verspringen, vortexwerpen en 4 minutenloop af.En daarbij halen ze maar liefst 41 persoonlijke records en er sneuvelt zelfs een clubrecord uit 2012!  Lena Vijlbrief weet een hoogte van 1 meter 5 bij het hoogspringen te halen. Echt super!Tijdens de wedstrijd zien we alleen maar blije gezichten en er word flink aangemoedigd. We bedanken atletiekvereniging DAK voor het organiseren van deze zeer geslaagde wedstrijd.


Biljartsport:

Mark Pijnenburg wint zinderende finale

Persfoto

In sportcafé 't Vaartje in Dongen-Vaart werd de finale van het clubkampioenschap driebanden-klein van 2020 gespeeld. Deze finale werd vanwege de coronacrisis uitgesteld. Nu mag er onder voorwaarden weer gespeeld worden. Voor de finale plaatsten zich Piet Kamp (Raamsdonk), Arthur Snoeren (Dongen) en Mark Pijnenburg (Berkel-Enschot) In de eerste partij speelden Arthur en Piet tegen elkaar. Arthur werd op ruime achterstand gezet, maar knokte zich terug in de partij. Daarna maakte Piet de partij uit. In de tweede partij nam Arthur het op tegen Mark. Arthur moes nog één carambole maken. Hij miste echter vier beurten op een rij, waarna Mark het met een serie van vier uitspeelde. Daarna namen Mark en Piet het tegen elkaar op. De winnaar zou de titel pakken. In slechts 28 beurten maakte Mark het in de na-beurt met een serie van drie gelijk. Er volgde een barrage. Mark koos deze keer om zelf te beginnen. Opnieuw een hoogstaande partij. Mark speelde in de 31ste beurt de partij uit. Deze keer maakte Piet het in de na-beurt gelijk. Het nemen van penalty’s moest de beslissing brengen. Piet maakte de eerste maar miste de tweede. Ook Mark maakte de bal vanaf acquitte. Hij wist echter ook de tweede bal te maken en pakte daarmee de titel. Hij mag zich de kampioen van 2020 noemen. Bovendien kreeg Mark, evenals de andere finalisten, mooie geldprijs overhandigd van voorzitter Embert Broekhoven. Voorts werden de finalisten in de bloemetjes gezet. Namens de vereniging dankte voorzitter Embert Broekhoven het kasteleins echtpaar Ton en Hanny Kemmeren voor de hapjes en het ter beschikking stellen van het materiaal. Het was een ongelooflijk spannende finale.

Biljartsport:

Hans Boutier clubkampioen libre ‘t Vaartje

Hans Boetier

In sportcafé 't Vaartje in Dongen-Vaart werd afgelopen week de finale gespeeld van het clubkampioenschap libre 2020. Toen de finalisten bekend waren, ging de horeca dicht. Pas nu kon de finale worden gespeeld. Voor deze finale plaatsten zich Evert de Leeuw (Dongen), Hans Boutier (Kaatsheuvel) en Wilma Kemmeren (Dongen-Vaart). In de eerste partij won Wilma van Evert. Evert nam in de tweede partij revanche door Hans te verslaan. Daarmee behield hij kans op de titel. Hans kwam in deze partij overigens slechts één luttele carambole te kort. Wanneer Wilma van Hans zou winnen, zou zij de titel pakken. Wilma ging voortvarend van start en nam een behoorlijke voorsprong. Hans knokte zich met een serie van negen helemaal terug in de partij. Hans bleef goed score en trok zo de partij naar zich toe. Drie deelnemers alle drie een partij gewonnen. Het procentueel moyenne beslist dan over wie de barrage gaat spelen. Hans won de titel in 2018 en Wilma was in 2019 de sterkste. Het beloofde dus opnieuw een zeer spannend duel te worden. Opnieuw stonden Hans en Wilma tegenover elkaar. Het was ook deze keer een zeer gelijk opgaande strijd. Na 33 beurten stond het 21-23. Daarna maakte Hans onder meer een serie van vijf en pakte de voorsprong. Deze stond hij niet meer af. Hierdoor werd Hans de clubkampioen libre van 2020. Wel raar om in 2021 kampioen te worden van 2020. Naast de eer kon Hans ook een mooie geldprijs mee naar huis nemen. Ook voor de andere finalisten waren er mooie geldprijzen. Bovendien kregen ze allen een fraaie bos bloemen. Namens het bestuur dankte voorzitter Embert Broekhoven het kasteleins echtpaar Ton en Hanny Kemmeren voor de hapjes en het ter beschikking stellen van het materiaal. Het was een zinderende finale.

MARCEL EMMEN EN CEES VAN GILS VERRASSENDE KAMPIOENEN VAN DONGEN KOPPELS 501 DARTS 2021.

 

  FOTO ONE.COM Abonnement  gratis

Vrijdag 9 juli j.l. vond in Café De Valk weer een toernooi plaats, dit keer werd alweer voor de 36e keer het kampioenschap van Dongen verspeeld koppels 501.

Met een prima opkomst van 18 koppels ging het toernooi van start.

Vorig jaar ging de titel naar Mark Bakx en Kevin Lens die niet aanwezig waren om hun titel te verdedigen.De koppels werden onderverdeeld in 5 poules.

Uit iedere poule gingen de beste 2 koppels door in de winnaarsronde, de rest deed dat in verliezersronde.Door winst op Jeremy Brandenburg en Dennis Hendrickx werden Cees van Gils en Marcel Emmen finalisten.Johan Smulders en Dimitri van Keulen wonnen in de andere halve finale van Roy IJpelaar en Pim van Boxel.

De finale werd hierna verspeeld, best of 7.Marcel en Cees, kampioenen in 1992 en 1993 gingen als underdog de finale in.Maar op overtuigende wijze wisten ze Dimitri en Johan met 4-2 te verslaan en werden op verdiende wijze kampioen van Dongen, proficiat.In de verliezersronde ging de winst met 3-1 naar Antos Jankowski en Corné van de Ouweland tegen Nina Ipskamp en Michiel van Gils.


HIER MEER LEZEN


Staf DVVC Talent Academie

is vastgelegd


Met de laatste trainingen net achter de rug is een eind gekomen aan een raar seizoen 2020-2021. Reden te meer om alvast vooruit te kijken naar het komende seizoen. In voorbereiding op het seizoen 2021-2022 zijn achter de schermen de onderhandelingen afgerond met de trainers, assistent-trainers en sportpartners van de DVVC Talent Academie.Ook voor komend seizoen zijn gemotiveerde en gecertificeerde trainers aangesteld. Zij zullen de spelers de trainingen geven waarbij iedere speler wordt uitgedaagd telkens zich weer te verbeteren om zo het beste uit de spelers te halen. Komend seizoen zijn 12 trainers beschikbaar voor de teams. Alle trainers en sportpartners zijn klaar om de teams te gaan begeleiden. Op moment van schrijven zijn er 4 teams die onder de vlag van de DVVC Talent Academie uit zullen komen. Maar omdat in de voetballerij alles snel kan veranderen is dat bij de academie niets anders. Bij de laatste trainingen hebben een aantal spelers meegedaan die indruk hebben gemaakt. Waardoor de mogelijkheid bestaat dat er komend seizoen niet 4 maar 5 teams zullen zijn. Met de complete trainersstaf en sportpartners die onze spelers wekelijks gaan begeleiden kijken wij sowieso uit naar het komende seizoen. En seizoen waarvan we hopen dat die weer een normaal voetbalseizoen mag worden en waarbij we hopelijk weer mooi voetbal gaan mogen zien.

HIER VERDER LEZEN 


Seizoenkaarten weer verkrijgbaar via website.

foto : vvDongen

VV Dongen volop bezig met voorbereidingen nieuw seizoen.


Nu de werkzaamheden aan de velden volop gaande zijn, zijn ook de laatste vergaderingen op het sportpark De Biezen afgerond. Op maandag 2 augustus gaat de kantine weer open, voor de spelers die beginnen met de trainingen. Voor de aanhang en de fans gaan we hopelijk weer naar het normale voetballeven. Vanaf maandag tot en met vrijdag trainen en dan zaterdag en zondag de wedstrijden. Een van de voornaamste en mooiste avond is toch de donderdagavond: de clubavond bij VV Dongen. In een hoekje van de kantine werden voor de coronaperiode de kaarten gelegd door een vijftal deskundigen van weleer. Je kunt ook zeggen dat deze heren graag willen weten hoe het vizier van het bestuur staat. Want zij discussiëren graag over de keuzes die worden gemaakt. Zonder aanziens des persoons keuren zij het beleid goed of geven hun mening die graag door het bestuur wordt gedeeld. Op diverse manieren worden daar dan ook de kaarten geschud. Gelukkig komt deze tijd weer terug. HIER VERDER LEZEN


VV Dongen internationaal jeugdtoernooi U-15: 21 augustus.

Even voorstellen: K. Beerschot V.A. en FC Dordrecht.

Door Piet Scheepers 

Zaterdag 21 augustus, als voorbereiding op de komende competitie, gaan tien verenigingen, inclusief VV Dongen, strijden om de WO Sport Events Dongen Cup. “Het zijn allemaal jeugdelftallen van Betaalde Voetbal Organisaties die deze dag op Sportpark De Biezen acteren,” vertellen organistoren Luke van Overbeek en Jeffrey Weterings namens WO Sports. Wat dit jaar nog een eendaags toernooi is, moet uitgroeien naar   een tweedaags internationaal voetbalevenement voor de jeugd U-15. In aanloop naar het toernooi stellen wij u de deelnemers voor.De opening is voor: FC Dordrecht (Nederland) en K. Beerschot V.A. (België).  HIER VERDER LEZEN Aangeleverd: vvDongen
Aangeleverd: vvDongen

VV Dongen internationaal jeugdtoernooi U-15: 21 augustus.

Even voorstellen: Esbjerg FB (Denemarken) en Go Ahead Eagles (Nederland).

Door Piet Scheepers 

Zaterdag 21 augustus, als voorbereiding op de komende competitie, gaan tien verenigingen, inclusief VV Dongen, strijden om de WO Sport Events Dongen Cup. “Het zijn allemaal jeugdelftallen van Betaalde Voetbal Organisaties die deze dag op Sportpark De Biezen acteren,” vertellen organistoren Luke van Overbeek en Jeffrey Weterings namens WO Sports. Wat dit jaar nog een eendaags toernooi is, moet uitgroeien naar een tweedaags internationaal voetbalevenement voor de jeugd U-15. In aanloop naar het toernooi stellen wij u de deelnemers voor.Deze keer: Esbjerg FB (Denemarken) en Go Ahead Eagles (Nederland)

HIER VERDER LEZEN


KFC ( vvDongen)
Helmond Sport ( vvDongen)

VV Dongen Internationaal jeugdtoernooi U-15: 21 augustus.

Even voorstellen: Helmond Sport (Nederland) en KFC Uerdingen 05 (Duitsland).

Door Piet Scheepers

Zaterdag 21 augustus, als voorbereiding op de komende competitie, gaan tien verenigingen, inclusief VV Dongen, strijden om de WO Sport Events Dongen Cup. “Het zijn allemaal jeugdelftallen van Betaalde Voetbal Organisaties die deze dag op Sportpark De Biezen acteren,” vertellen organistoren Luke van Overbeek en Jeffrey Weterings namens WO Sports. Wat dit jaar nog een eendaags toernooi is, moet uitgroeien naar een tweedaags internationaal voetbalevenement voor de jeugd U-15. In aanloop naar het toernooi stellen wij u de deelnemers voor.Deze keer: Helmond Sport (N) en KFC Uerdingen 05 (Duitsland).

Helmond Sport

De Stichting Helmond Sport werd 27 juli 1967 opgericht. Buurman Helmondia '55 fuseerde met MULO tot SV De Braak. Deze fusieclub gaat in 1967 terug naar de vierde klasse zondagamateurs. Helmond Sport neemt de betaald voetballicentie over. Al in het eerste seizoen dwingt Helmond Sport promotie af uit de Tweede Divisie (toen nog een competitie bestaande uit profclubs) naar de Eerste Divisie. In 1982 wordt zelfs de Eredivisie bereikt na het behalen van het kampioenschap in de Eerste Divisie. In 1984 volgt degradatie, maar een jaar later speelt Helmond Sport tegen FC Utrecht de KNVB-bekerfinale. Wat recenter, Helmond Sport heeft inmiddels tienmaal de play-off voor promotie naar de Eredivisie bereikt, maar pakte net mis als het om de prijzen ging.

HIER VERDER LEZEN 

ALLE SPORT IN DONGEN

ONS SPORT ARCHIEF  klik/tik

Dongense schooljeugd kan weer inschrijven voor Dikke Banden Race.

Wielerdag 19 september

in de steigers


archieffoto 2019

Als alles meezit en loopt zoals de verwachtingen zijn, wordt zondag 19 september weer een ouderwetse wielerdag in het centrum van Dongen. Vanaf 12.30 uur worden de renners, beloften en renners zonder contract, weggeschoten voor de 51e Ronde van Midden-Brabant. Deze was om bekende reden vorig jaar uitgesteld. Hierna is het aan de Dongense schooljeugd om te fietsen om de hoogste eer tijdens de Dikke Banden Race. Na deze jeugdhappening is het aan de toekomst. De nieuwelingen rijden tijdens een omnium diverse disciplines door het centrum. Tegen de klok van half vijf, als de renners van de Ronde van Midden-Brabant de finishlijn zijn gepasseerd, is het aan de organisatie om de winnaars te huldigen.

HIER VERDER LEZEN Ruim 140 kinderen en 45 vrijwilligers

VV Dongen sluit bizar seizoen af met spetterende ‘Oranjedag’.

Door Piet Scheepers 

Een zeer trotse voorzitter van VV Dongen John Paul Verkooijen opende afgelopen zaterdagmorgen de ‘Oranjedag’ op sportpark De Biezen. “Ik ben superblij dat wij als VV Dongen dit mogen en kunnen organiseren. Met deze landelijke voetbaldag, waar zo’n 500 verenigingen aan mee doen, geeft de KNVB aan dat deze bond open staat voor eenieder. Jongen of meisje, iedere geleding, wat de afkomst ook is, is welkom! Ook bij VV Dongen. Dat wij dit bizarre jaar zo kunnen afsluiten, hadden we nooit kunnen bedenken. Met ruim 140 kinderen, vijftig vrijwilligers en een grote dosis plezier en enthousiasme.” Om klokslag 10.00 uur werd dit evenement landelijk geopend met een gezamenlijk warming-up. Deze stond in Dongen onder leiding van speaker Eric Panis.Jeugdvoorzitter en bestuurslid Aad Stanco kijkt met zijn organisatiecomité trots terug op een zeer geslaagd evenement. Samen met Elles Daver (secretaris jeugdcommissie), Shanna Stout (voorzitter evenementen commissie), Gijs Eskes (jeugdtrainer JO8) en Frank Timmermans (lid jeugdcommissie) is na enkele weken overleg, een uiteenlopend programma in elkaar gezet.

HIER VERDER LEZEN