DONGENSE SPORT

 Dongens Nieuws.

Elke dag. Actualiteiten

voor en over Dongen,

s Gravenmoer ,

Klein-Dongen en Dongen-Vaart .

De internetkrant  van Dongen 

is er voor alle Dongenaren

 

Ideëel|snel|objectief

DONGENHOMESPOT.NL

Grootste pijn: geen voetbal en geen sociale contacten in kantine.


VV Dongen: Corona noopt zaken te heroverwegen.

Bestuur VV Dongen: vlnr: Aad Stanco, John Paul Verkooijen, Leon Driessen, Joan Timmermans en Wim Ijpelaar.


Door Piet Scheepers


Traditiegetrouw houdt VV Dongen op nieuwjaarsdag een receptie waar leden, vrijwilligers, aanhang en sponsors, elkaar het allerbeste wensen. Tijdens deze bijeenkomst is het aan de voorzitter om, ook namens het bestuur, terug te blikken op het afgelopen jaar en verwachtingen richting de toekomst uit te spreken. Het is duidelijk dat deze traditie dit jaar geen doorgang kon vinden.Corona gooide roet in eten. ,,We kunnen niet of nauwelijks communiceren met onze achterban. Er zijn beslissingen die door de leden gefiatteerd moeten worden via de ALV. Ons draagvlak is: “onze leden.” Opmerkingen van voorzitter John Paul Verkooijen die als geen ander baalt dat het allemaal zo verloopt. ,,Maar, ik ben trots op deze club waar loyaliteit, clubliefde en saamhorigheid de boventoon viert. Ik zie nu als voorzitter wat er zich allemaal achter de schermen afspeelt.”

HIER VERDER LEZEN 

SPORTEN IS ZO BELANGRIJK! JUIST IN DEZE TIJD VAN COVID19

Het is een uitdaging om het sporten, zeker onder de huidige omstandigheden, op een verantwoorde manier te doen. Voor de jeugd onder 18 zijn er mogelijkheden. Zo is er een samenwerking tussen DVVC en Atledo, waarbij de jeugdselecties van DVVC Talent Academie U10, U11, U12 en U13 hun winterstop invullen door vooral te trainen op de looptechniek bij Atledo. Zo kunnen ze de vorm tijdens de winterstop heel goed vast houden naar het voorjaar toe. Een 38-tal voetballers uit de jeugdselecties heeft, in korte tijd, vijf keer getraind onder deskundige begeleiding van de jeugd(loop)trainers van Atledo. Vijf keer geeft ruimte tot ontwikkeling en na deze vijfde keer zie je dat ze echt veel geleerd hebben, waarbij we natuurlijk hopen dat het voordeel terug komt in hun verdere voetbalcapriolen. Om dat gezamenlijk te blijven ondersteunen, zullen we eenmaal per maand deze fanatieke voetballers bij Atledo aan hun techniek laten werken. Het wordt van beide kanten als heel leuk, superinteressant en heel nuttig ervaren. Samen sta je immers sterk!!Elke training werd het maximale van de jonge DVVC-ers gevraagd door de Atledo-trainers. Ook al gingen de meeste van de Groen-Witte aan het eind van de training met de tong op de schoenen naar huis, de vrijblijvende trainingen werden elke dag massaal gevolgd.Er werd gelachen en soms ook gemopperd; al was het soms heel zwaar, ze gingen er allemaal 100% voor!Al met al er was een eenheid bezig en werd gebouwd aan groupsbuilding.Of ze nou uit de U10 kwamen of U13 het maakte allemaal niet uit, iedereen ging er met veel plezier voor!Namens DVVC Talent Academie de complimenten aan de organisatie en we bedanken de trainers.Niet alleen voor hun deskundigheid maar vooral ook voor hun inzet en enthousiasme. Vanaf Dinsdag (12jan.) de loopschoenen weer ingeruild en de voetbalschoenen aan!

Biljartvereniging ‘t Vaartje:

Wie worden er kampioen?

't Vaartje

Ieder jaar organiseert het bestuur van biljartvereniging ’t Vaartje clubkampioenschappen. De vereniging speelt competities in drie spelsoorten. Dit zijn libre, driebanden -groot en driebanden-klein. In deze spelsoorten wordt ook een clubkampioenschap georganiseerd. Deze wedstrijd staat alleen open voor leden van biljartvereniging ’t Vaartje. Ook in 2020 stonden de kampioenschappen weer op de rol. Inmiddels zijn de voorwedstrijden gespeeld. De finalisten zijn bekend. De wedstrijdleider maakte zich vervolgens op om de finales in te plannen in de tweede helft van 2020. Helaas ging de horeca in oktober door de coronacrisis opnieuw op slot. Ook de uitbaters van sportcafé ’t Vaartje moesten de deuren sluiten. De finales moesten worden uitgesteld. Voor de librefinale plaatsten zich Hans Boutier (Kaatsheuvel), Evert de Leeuw (Dongen) en Wilma Kemmeren (Dongen-Vaart). Voor de eindronde in de spelsoort driebanden-klein moeten Mark Pijnenburg (Berkel-Enschot) Piet Kamp (Raamsdonk) en Arthur Snoeren (Dongen) het tegen elkaar opnemen. Ook de finalisten in de spelsoort driebanden-groot zijn inmiddels bekend. Het zijn Ad Faro (’s Gravenmoer), Riekie Hamers (Kaatsheuvel) en Leo Loonen (Oosteind). Ook dit eindtoernooi heeft nog geen doorgang kunnen vinden. Aan de kampioenschappen is te zien dat biljartvereniging ’t Vaartje een duidelijk regionaal karakter heeft. De hoop is er nu op gevestigd om deze toernooien aan het begin van 2021 af te ronden. Het voelt immers raar om de clubkampioen van 2020 pas in 2021 te kunnen aanwijzen. Het ziet er echter niet naar uit dat deze kampioenschappen binnen afzienbare tijd afgewerkt kunnen worden. Hopelijk kan de vaccinatie-campagne ervoor zorgen dat we weer snel terug kunnen naar het oude normaal. Dan kan de keu weer uit de kast worden gehaald.

Grootste winst: met plezier beter leren voetballen

Geslaagde Willem II Talentendag bij VV Dongen


Door Piet Scheepers/clubredacteur VV Dongen


VV Dongen organiseerde woensdag 16 december, in het kader van de samenwerking met Willem II, een Talentendag op sportpark De Biezen. Maar liefst 60 ambitieuze jeugdspelers van VV Dongen, en ook een aantal niet-leden, geboren tussen 2006 tot en met 2010 stonden te popelen hun voetbaltalenten te kunnen laten zien. Daan van Oudheusden, hoofd Trainingsplan en Scouting van Willem II: ,,Dit wordt een leuke training. Je moet ambitie, maar vooral plezier hebben!” De Willem II jeugdtrainers werden geassisteerd door VV Dongen jeugdtrainers.Alle deelnemers meldden zich vooraf. Zij werden voorzien van een hesje met nummer, gekoppeld aan hun naam. ,,Dit maakt het eenvoudiger om de spelers te herkennen,” legt een van de trainers uit. Toch hoor je de trainers ook de namen van de spelers roepen tijdens het coachen. Na een stevige warming-up verwelkomde Daan van Oudheusden de jongelingen. ,,Wil je prof worden, dan moet je iedere dag trainen. Hoe gemotiveerd zijn jullie? Dat gaan we vandaag zien. Het moet leuk zijn en blijven. Je moet vooral plezier hebben,” was zijn boodschap.

HIER VERDER LEZEN 


Handboogsport:

Tevredenheid 1865 op Langstraat TVHandboogsportvereniging Tevredenheid 1865 uit Dongen is, zoals eerder gemeld weer gestart met de trainingen. Dit bericht is ook bij de redactie van Langstraat TV niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen week reisde de cameraploeg van Langstraat TV af naar Dongen-Vaart. Op de banen van handboogsportvereniging Tevredenheid 1865 achter sportcafé ’t Vaartje werd een mooie rapportage gemaakt. Voorzitter  ( en oud -wethouder van Dongen )Ad van Beek en penningmeester Wil Jacobs legden uit dat er in overleg met de gemeente er voor gekozen werd om de sport weer te kunnen beoefenen. Immers iedere sport heeft training nodig. De sporters zijn dan ook blij dat ze toestemming hebben gekregen om weer te oefenen. Ze gingen ook in op de veiligheidsmaatregelen die de vereniging in het kader van de coronacrisis heeft getroffen. Ook de medewerkers van Langstraat TV namen de boog ter hand. Zij maakten kennis met deze prachtige sport. Ze merkten ook dat beheersing hiervoor noodzakelijk is. Door goed te oefenen kun je goede vorderingen maken. Ook de medewerkers waren enthousiast over deze sportdiscipline. Inmiddels is de reportage uitgezonden en is nog terug te kijken op Langstraatmedia bij uitzending gemist en hiernaast. Handboogsport is een sport voor jong en oud. Zowel voor valide, als mindervalide sporters. Zo is handboogsport bijvoorbeeld ook uitstekend mogelijk vanuit een rolstoel. Laat je ook inspireren en kom een kijkje nemen. Neem eventueel iemand anders mee. Het is mogelijk om op zo’n oefenavond ook zelf de handboogsport te beoefenen. Dan merk je hoe mooi deze sport is. ( bron : Langstraatnieuws)

Voorzitter evenenmentencommissie vvDongen

Even voorstellen: Shanna Stuit.

De nieuwe voorzitter evenementencommissie VV Dongen.


Veel oudere leden herinneren zich wellicht nog wel het Pinksterweekeinde of het beachvolleybalweekeinde bij VV Dongen. Dat waren top ontspanningsdagen buiten het voetbal op sportpark De Biezen. Dat zijn herinneringen die vragen om weer opgepakt te worden. Toch? Na een nieuw hoofdbestuur is er ook een nieuwe evenementencommissie in het leven geroepen. ,,Er bestond dus al een evenementencommissie. De voormalige leden hebben afscheid genomen en zijn er dus nieuwe leden aangetreden,” vertelt kersverse voorzitter Shanna Stuit. Deze commissie bestaat nu nog uit een vijftal leden en is op zoek naar uitbreiding. ,,Wij zouden het toejuichen dat er wat jongere leden de commissie komen versterken. Dan kunnen we een breed scala aanbieden.” Nu bestaat de commissie uit alleen nog maar dames. ,,We hebben pas van de laatste man afscheid genomen. Dus heren of jongemannen, wat houd je tegen?”, merkt Shanna Stuit op.Geboren en getogen in Rotterdam verhuisde Shanna met haar ouders op 12-jarige leeftijd naar Dongen. De familie heeft een echt geel/blauw hart. Vader is grensrechter bij VV Dongen zaterdag 1. Haar broer is rustend lid bij VV Dongen en haar jongere zus is ook lid van de VV Dongen evenementencommissie. En zoals het de echte Rotterdamse betaamt, is de familie Feijenoord supporter. Ik denk dan gelijk aan onze markante Tinus de Man, de man die de velden, materialen en wat ook VV Dongen was, beheerde als was het van hemzelf! Waarom? Ook een fanatiek Feijenoordsupporter en genieter van evenementen. Zeker als het om het Pinksterweekeinde ging.,,We willen de vaste evenementen weer een nieuw leven inblazen. Maar we weten dat we op dit moment (Corona-tijd) ook afhankelijk zijn wat kan en mag, en wat niet kan,” realiseert Shanna zich maar al te goed. In ieder geval staat op de kalender de komende sinterklaasviering in gepaste vorm op 2 december. Maar ook het Paas-ontbijt en de Pub-quiz. ,,Ook het altijd geslaagde beachvolleybaltoernooi willen we weer gaan oppakken. Vroeger was dat op het oude parkeerterrein voor de hoofdingang. Dat zal nu mogelijk weer tussen het hoofdveld en kunstgrasveld gaan plaatsvinden.” Voor Shanna is dat de voorlopige de kalender voor dit jaar. Volgende jaar mag die aangevuld worden.

,,Wij staan open voor ideeën en vragen onze leden niet te schromen om deze naar ons te mailen,” besluit Shanna Stuit. ,,En jongelui, interesse in een feestje? Sluit je aan bij onze evenementencommissie!”Voor ideeën of aanmelden als lid, mail naar: info@vvdongen.nl

Tevredenheid 1865:

Handboogsport oefent weer

Schutter uit Dongen

Handboogsportvereniging Tevredenheid 1865 is één van de oudste verenigingen van Dongen. Vroeger waren er veel handboogsportverenigingen in Dongen. Tevredenheid is de enige vereniging die nog over is. Ook zij hebben te maken met de coronacrisis. Dit betekende dat de banen een tijdje gesloten waren. Inmiddels is er overleg geweest met de Koninklijke Nederlandse Handboog Bond (KNHB), de gemeente en de kastelein van sportcafé ’t Vaartje. De KNHB gaf na overleg met de regering, groen licht voor het oefenen en wedstrijden op de eigen accommodatie, mits de coronaregels gehandhaafd konden worden. Omdat Tevredenheid 1865 de banen heeft bij sportcafé ’t Vaartje (horeca) in Dongen-Vaart, werd er ook overlegd met de gemeente. De gemeente heeft inmiddels toestemming gegeven om de mooie overdekte banen en de buiten banen (bij goed weer) te gebruiken. Natuurlijk moesten de richtlijnen van de regering wel in acht worden genomen. Dit betekent dat er geen gebruik gemaakt kan worden van de horecavoorziening. Het kasteleinsechtpaar gaf toestemming om de voorziening te gebruiken, zonder horeca-activiteiten. Daarom wordt de zijdeur (nooduitgang) als toegang gebruikt. Iedere dinsdagavond begint het oefenen rond 19.30 uur. Op zondagmorgen is dit rond 10.30 uur. Tijdens het oefenen worden de richtlijnen van de regering gevolgd. Dat betekent onder meer dat er bij het oefenen steeds een baan wordt overgeslagen, zodat de 1,5 meter kan worden gegarandeerd. Ook achter de schutter wordt voldoende ruimte gecreëerd. Het regelmatig ontsmetten van de handen hoort hier eveneens bij. Wanneer je interesse hebt in de handboogsport is dit een uitgelezen mogelijkheid om eens een kijkje te komen nemen. Het is mooi om te zien dat de belangstelling voor de handboogsport in Dongen weer groeit. Dit is mooi want het zorgt er immers voor dat deze traditionele sport voor Dongen behouden blijft.

Tweede Corona aanval: competitie ligt stil.

vvDongen , Dongen

Hoe pakken de trainers van de VV Dongen standaard elftallen dit aan?

Vandaag afsluiten met Mart van Bree, trainer VV Dongen J019 ( door Piet Scheepers)


Mart van Bree (58), voetbaltrainer uit Wagenberg, is al vele jaren verbonden aan VV Dongen. Je zou haast kunnen zeggen dat hij aan de wieg heeft gestaan van de successen die VV Dongen de afgelopen jaren heeft meegemaakt.In 2004 doet Mart van Bree zijn entree als hoofdtrainer van de geel/blauwen.Dongen handhaaft zich dat jaar in de 2e klasse, maar de trainer klopt aan de deur van een hogere klasse. In 2008 promoveert hij met VV Dongen 1 naar de 1e klasse. Velen onder ons herinneren zich misschien nog wel de zegetocht op de open vrachtwagen door Dongen. Mart van Bree doet een stapje terug, maar keert in 2012 weer terug als trainer van A1 jeugd, nu de J019.Ook hier is hij succesvol. In 2013 promoveert hij naar de landelijke 4e Divisie.Vanaf het seizoen 2014 heeft hij, naast JO19, ook de rol van assistent-trainer van VV Dongen 1 op zich genomen naast Ron Timmers, de toenmalige hoofdtrainer van VV Dongen1. Ook bij het kampioenseizoen 2015-2016 was Mart van Bree nog als assistent-trainer betrokken. In 2015 is het helemaal feest: in twee jaar tijd van Hoofdklasse, via de 4e Divisie naar de 3e Divisie met J019. Daarnaast wordt de J019 dat jaar uitgeroepen tot sportploeg van het jaar van de gemeente Dongen.

HIER VERDER LEZEN 

VV Dongen toont maatschappelijke verantwoording.

SamenTop ontvangt cheque van DongenSteunt.

vvDongen steunt ...


Door: Piet Scheepers, clubredacteur VV Dongen.


Een aantal mensen in Dongen zal het waarschijnlijk opgevallen zijn dat de bus van SamenTop het logo draagt van DongenSteunt. De bus die altijd op de parkeerplaats van de Jumbo te vinden is en wordt gebruikt voor het vervoer van de Toppers van stichting SamenTop. ,,Mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap zouden in de maatschappij mee moeten kunnen werken zoals ieder ander!”  Dat is de mening van Judit Bayens, geboren en getogen in Dongen. Zij vertelt graag hoe SamenTop werkt..

Even iets anders doen dan wasknijpers in elkaar zetten!”

Samen met Suzanne Verschure startte zij ruim vijf jaar geleden de stichting SamenTop in Waspik. ,,Wij zijn begonnen een zestal mensen bij bedrijven of instellingen te kunnen plaatsen voor het reguliere werk. Even iets anders doen dan wasknijpers in elkaar zetten! Denk dan aan horeca, tuinderijen, winkels, supermarkten of welk technisch bedrijf dan ook. Nu zijn er via ons inmiddels 70 personen elders aan het werk. Daardoor rijden er inmiddels vijf bussen rond, en ook verschillende particuliere auto ’s, om deze mensen ’s morgens op hun werkplek te krijgen en ’s avonds weer thuis af te zetten,” vertelt een trotse Judit Bayens. Deze werknemers werken in de regio Waspik – Dongen, met de grenzen tegen Tilburg en Breda.Een van de vrijwillige chauffeurs is VV Dongen voorzitter John Paul Verkooijen. ,,Ik ben supertrots dat ik dit kan doen en geniet van elke rit!”


DVVC : “Korte lijntjes”, en talent, resulteert in stageplek bij een BVO
Het was verre van een ideale start voor de DVVC Talent Academie in het seizoen 2019/2020. Ook al was het heel goed voorbereid, met een uitverkochte open dag waar 150 spelers voor aangemeld waren. De meeste om lekker te kunnen voetballen, en sommige die zich “in the picture” wilden spelen voor de aanwezige scouts.

DVVC Dongen


De start
Vanwege grote interesse om bij de Academie aan te mogen sluiten moest de planning qua opstarten in positieve zin drastisch omgegooid worden.De DVVC Talent Academie had verwacht om met 1 academie-team (en misschien 2) aan hun 1ste voetbalseizoen te starten, maar al snel kwam er een mogelijkheid, vanwege grote interesse, om niet met 2 maar zelfs met 3 teams te starten.Natuurlijk heel goed nieuws! Maar we waren wel overdonderd. Met een enorme tijdsdruk zijn er op laatste moment 2 professionele trainers aangenomen voor het eerste seizoen.Het is namelijk zo dat de DVVC Talent Academie bij al hun teams graag gediplomeerde trainers heeft. In anderhalf jaar zijn we nu gegroeid naar 8 gediplomeerde trainers, 7 stagiaires en 3 in opleiding, daarnaast hebben we voor elk team een leider en een coördinator. We vinden dat we het op dit moment dus goed voor elkaar hebben.

HIER VERDER LEZEN

Sport in Dongen

ALLE SPORT IN DONGEN

ONS SPORT ARCHIEF  klik/tik

Biljartsport Districtscompetitie

Midden-Brabant driebanden-groot:

C. v.d. Nieuwenhuizen thuis sterk

Ook de viertallencompetitie van het district Midden-Brabant is stilgelegd. Team Corné van den Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg heeft laten zien dat het thuis moeilijk te verslaan is. Voordat de competitie van het district Midden-Brabant in de spelsoort driebanden groot werd stilgelegd werd thuis niet verloren. Twee wedstrijden werden in winst omgezet en één wedstrijd werd gelijkgespeeld. Bij de uitwedstrijden is er nog wat te winnen. Alle drie de gespeelde wedstrijden gingen verloren. Toon Verbunt is de enige die alle zes de wedstrijden meespeelde. Toch zakte hij met zijn gemiddelde van 0.363 naar 0.300. Hij liet een mooie hoogste serie van vier voor zich noteren. Ad Faro speelde vijf wedstijden en liet ook een mooie serie van vier voor zich noteren. Ook hij zakte van 0.520 naar 0.4478. Hij won drie wedstrijden en verloor er twee. Willy v.d. Wiel en Embert Broekhoven speelden elk vier wedstrijden. Willy ging met zijn moyenne van 0.533 naar 0.566. Embert ging van 0.371 naar 0.454. Ook Wily maakte een hoogste serie van vier. Hij won twee wedstrijden en verloor er twee. Ook Embert wo twee wedstrijden en verloor er twee. En ook hij kwam uit op een hoogste serie van vier. Ton Kemmeren speelde drie wedstrijden. Hij zakte van 0.491 naar 0.417. Zijn hoogste serie was een formidabele reeks van zes. Ton verloor twee wedstrijden en won er één. Reserve Mark Pijnenburg speelde twee wedstrijden mee. Zijn hoogste serie bleef steken op drie. Hij won één wedstrijd en speelde er één gelijk. Mark speelt echter bij team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V., maar springt bij wanneer dit nodig is. Van den Nieuwehuizen had derhalve een moeizame start. Het hoopt dat de competitie spoedig herstart wordt. Dat geeft de kans om revanche te nemen.


Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:

biljarten Dongen

’t Vaartje 1 doet opnieuw mee

Vorig jaar werd de competitie in de B!-klasse (spelsoort driebanden-klein) abrupt beëindigd door de coronacrisis. Toen stond team ’t Vaartje 1 in kansrijke positie voor de titel. Ook nu stond team ’t Vaartje 1 weer in een goede positie, voordat de competitie werd stilgelegd. Team ’t Vaartje 1 won liefst vijf van de zes gespeelde wedstrijden en verloor er dus slechts één. Dat betekent dat dit team opnieuw meedoet voor het kampioenschap. Kopman Willy v.d. Wiel speelde drie van de zes wedstrijden mee. Zijn gemiddelde steeg van 0.0.717 naar 0.877. Zijn hoogste serie eindigde staat op vijf. Hij won twee van de drie wedstrijden. In zijn beste wedstrijd zette hij het fabuleuze gemiddelde van 0.166 neer. Ton Kemmeren deed vijf van de zes wedstrijden mee. Hij steeg van 0.616 naar 0.663. Zijn hoogste serie staat vooralsnog op het prachtige aantal van acht. In zijn beste wedstrijd zette hij het overtuigende moyenne van 1.142 neer. Hij won drie wedstrijden en verloor er twee. Embert Broekhoven speelde alle zes de wedstrijden mee. Hij steeg eveneens met zijn gemiddelde van 0.550 naar 0.629. Hij produceerde een prachtige reeks van zes caramboles. Hij won drie wedstrijden en verloor er eveneens drie. Arthur Snoeren speelde drie wedstrijden mee. Hij zakte van 0.4474 naar 0.457. Zijn hoogste serie staat vooralsnog op vier. Hij won alle drie zijn wedstrijden. In zijn beste partij kwam hij uit op 1.000. Piet Kamp werd als reserve één keer ingezet. Piet wist deze partij niet in winst om te zetten. Hij maakte in deze partij nog wel een mooie serie van vier. Hij speelde in deze partij boven zijn gemiddelde, maar kwam aan de meet slechts één carambole te kort. De teamleden hebben begrip voor het feit dat de competitie wederom is stilgelegd. Het hoopt dat deze echter weer zo snel mogelijk hervat zal worden