DONGENSE SPORT
vvDongen

Messcherp VV Dongen neemt revanche op zichzelf

Unitas aan de zegekar gehangen: 2-0
Met een enorme knal vanuit een vrije trap maakte Mart van Bree in de 94e minuut aan alle onzekerheid een einde. VV Dongen won met 2-0 van het technisch begaafde Unitas, de nummer twee van de competitie, en weet zich al zes wedstrijden onverslaanbaar. De ploeg van Osman Erbas nam met deze zege revanche op zichzelf na de matige vertoning tegen OSS 20 (1-1) een week daarvoor. Uiteraard waren de meningen na de wedstrijd verdeeld, want met name trainer van Michel Oostrum van Unitas en ook een aantal van zijn spelers vonden dat het veld van VV Dongen niet 3e Divisie waardig was, waardoor ze nooit in hun spel konden komen.


Door Frank van Heteren


Osman Erbas had zijn team een duidelijke opdracht meegegeven: “Druk zetten en in de duels komen!!” Het was niet tegen dovemans oren gezegd, want VV Dongen wist dat Unitas individueel en technisch over de betere spelers beschikte. “Als je ze laat voetballen wordt je weggetikt en wij weten als team dat je dan meer dan honderd procent moet geven om het spel naar je toe te trekken. Maar dat kost kracht en juiste afstemming tussen de linies.” Erbas was de wedstrijd van een week geleden nog niet vergeten waar zijn team als los zand aan elkaar hing en terugviel naar een bedenkelijk niveau.  “We moeten het echt hebben van het collectief!”HIER VERDER LEZEN

IMG_0270
IMG_0216

DVVC JO14-1 drinkt (weer)

uit de gouden bidon

Zaterdag 27 november 2021. De avond van tevoren weer de zoveelste persconferentie van onze overheid met de aankondiging van strakkere maatregelen om het gevecht met het Covid-19 virus beter aan te kunnen gaan. De eerstkomende weken zullen doordeweekse voetbaltrainingen weer niet mogelijk zijn. Maar de hoop is aanwezig dat de KNVB, door gesprekken met de overheid, daar toch nog verandering in kan brengen. Niet geschoten, altijd mis. Sport is belangrijk, zowel voor de fysieke als de mentale gezondheid van kinderen en volwassenen.

Dorpsderby
Deze zaterdag stond voor het sterke JO14-1 van DVVC de dorpsderby tegen het JO14-1 team van VV Dongen op het eerste klasse programma. DVVC had 19 punten uit 7 wedstrijden, 6 overwinningen en 1 gelijkspel prijkten op de standenlijst. Dongen behaalde 5 overwinningen uit 7 wedstrijden, 2 werden verloren. Zij wonnen de laatste 3 wedstrijden, dus kwamen zij met het nodige zelfvertrouwen naar het sportcomplex van DVVC. De eerste krachtmeting in oktober tussen beide teams was overtuigend doorgeslagen in het voordeel van DVVC door Dongen te verslaan met maar liefst 0-5. Maar het was natuurlijk zaak dat DVVC deze wedstrijd weer scherp en gedreven zou beginnen.

Van de eerste tot de laatste minuut
Het team van DVVC kon sinds lange tijd weer compleet op het veld verschijnen. Bij de vorige wedstrijden moesten enkele jongere spelers uit het JO13-1 DVVC team voor aanvulling zorgen, terwijl de tegenstanders aanvulden met spelers uit oudere teams. Ondanks dat theoretische en fysieke nadeel werd goed gepresteerd en dat is ook zeker een compliment waard. Maar het JO14-1 was nu dus in volle sterkte aanwezig en erg gemotiveerd om er vandaag weer tegenaan te klappen in deze dorpsderby.

De toeschouwers, buiten de hekken -zijnde ouders van- en binnen in de gedaantes van trainers en begeleiders, werden vermaakt van de eerste tot de laatste minuut van de wedstrijd. In het begin ging het nog redelijk gelijk op, maar DVVC groeide in de wedstrijd en blonk met name uit in de gestructureerde opbouw, de rust in het team en het op fraaie wijze afmaken van de kansen. Een in het oog springend moment vond plaats in de tweede helft. Een DVVC speler had dorst en vroeg de staf tijdens een stil moment om zijn bidon. Dit bleek een ‘gouden slok’ te zijn, want binnen 20 seconden scoorde hij een fraai doelpunt. Onvergetelijk.De einduitslag sprak voor zich: DVVC stuurde VV Dongen naar huis met een 5-1 nederlaag. Gefeliciteerd team DVVC JO14-1.

IMG_9967
IMG_9965
IMG_0055
IMG_0035
IMG_0008

JO11-2 treft geduchte tegenstander

Zaterdag 27 november komt Hilvaria bij JO11-2 op bezoek. Omdat Hilvaria ook in Groen Wit speelt dragen zij gele trainingshesjes over hun groene shirt, zo kan er in het veld zeker geen aanspeel ‘vergissing’ begaan worden.Na de domper van vorige week willen de GroenWitte wel weer eens punten pakken. Ze gaan furieus van start en komen geregeld tot bij het doel. De pogingen stranden daar echter keer op keer. Het geluksmomentje zit er steeds net niet in. De bal gaat langs, over, wordt gestopt door verdediging, keeper, raakt lat of paal en al wat er nog maar mis kan gaan om een poging een geslaagd schot te noemen.Aan inzet ligt het niet, de kids lopen het vuur uit hun sloffen. De Hilvarianen slaken opluchtingszucht na opluchtingszucht, bij de thuisploeg klinkt het “aagghhrr”, “nee, oe”, “jeetje hoe …”, “ah jammer” en alle andere varianten.Het eerste kwart blijft doelpuntloos, en bij het tweede kwart lijkt dat ook zo te gaan. Of toch niet?Nee! Vol spanning wordt weer gekeken naar een lange rush langs de lijn, een goed opgezette aanval, een perfect aangenomen bal en een knal en de bal die achter de keeper glipt. “Eindelijk”, klinkt het door de doelpuntmaker, hij had hem al een aantal maal op de slof en nu schiet hij hem er dan toch (eindelijk) in. Op alle gezichten verschijnt een Big Smile, en terecht, hard voor gewerkt en dan mooi afgemaakt.Zorgt dit doelpunt voor het kantelpunt? Dat zal na de pauze moeten blijken.In zekere zin is het inderdaad het kantelpunt geworden. Een eerste helft van veel pogingen (voornamelijk op het gastendoel) en slechts 1 verzilvering zetten zich na de pauze om in …. Nog meer doelpogingen, óók op die van de thuisploeg! En … heel wat meer ‘rake schoten’, in beide goals.Beide teams scoren nml nog 4x voordat het eindsignaal klinkt. De eindstand komt daarmee, met een doelpuntje meer, uit op een winst voor de DVVC-ers: 5-4.Hard gewerkt, winst niet cadeau gekregen, drie punten erbij, de opsteker die nodig was na vorige week. Het laat zien dat er samen gewerkt kan worden en de kids er in blijven geloven. Goed gedaan en op naar de volgende wedstrijd.

DVVC3 zet OVV’67 opzij.

Beide teams gaan deze zondagmorgen 28 november fast&furious van start, al is het maar om de koude van de morgen te verdrijven.
De GroenWitte weten elkaar steeds goed te vinden. Het spel hangt meestal in het midden van het veld of op de speelhelft van OVV.
Bij een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg zet OVV zijn geheime wapen in. 5 wissels in 1x, daarmee hopen ze een echte doorbraak te forceren, zoveel verse benen, want al zeggen ze zelf :”De eerste 10 minuten speelde we best goed”, een treffer bleef uit. (of speelt op de achtergrond nog die andere wedstrijd waarbij ze, zoals een speler aangeeft: ‘dik’ verloren?) Wat het ook zij, het wisseleffect blijft uit. In tegendeel, DVVC knalt er voor rust nog een in de touwen.
Een overtreding tegen een thuisspeler, in de 16 had zomaar nog een 4e kunnen opleveren, maar die raakte helaas zijn doel niet.

Na de thee zijn de wissels op de thuisbank al geslonken met 2, omdat 2 spelers van de eerste helft hun kicksen al in de tas hebben gestopt. 3 voormalige bankzitters staan inmiddels fit in het veld en dat resulteert binnen 5minuten toch nog in die 4e goal.Maar ook de OVV-ers heeft de rust goed gedaan en in amper 5 minuten daarna zetten ze DVVC weer op scherp door te profiteren van een opening en de nul van het bord te halen: 4-1Hetgeen de OVV wisselspelers (‘lekker veilig’ op de bank) doet besluiten hun teamgenoten op te roepen nu op en door te stomen. Eruit te halen wat er in zit. Het kan nog! En er is inderdaad nog tijd genoeg, het spel is pas klaar als het laatste fluitsignaal geklonken heeft.
Reden voor DVVC om er weer een tandje bij te zetten, die voorsprong moet behouden blijven. En zowaar lijkt de 5 minuten een magische tijd geworden, een magisch getal, want daar is de nummer 5 voor thuisploeg.Nummer 6 knalt ook nog achter de OVV keeper en dat geeft een mooie marge. OVV geeft echter niet op en zet nog eens in op een aanval naar de DVVC goal. Deze wordt gestopt, maar de bal kwam hard aan en een misstap en de harde uithaal zorgde ervoor dat de verdediger geblesseerd het veld verlaten moet. Inmiddels is er nog maar 1 overgebleven wisselspeler op de bank en wanneer die als verzorger het veld betreedt kan hij meteen in het veld blijven staan om de resterende tijd mee te ballen. Daarmee is de wisselbank van de thuisploeg helemaal leeg. Nog meer zaak dus om het koppie erbij te houden, niet van het veld gestuurd te worden, het veld niet geblesseerd te hoeven verlaten.Wanneer het spel ten einde loopt laat de thuisploeg zich nog 1x verrassen en incasseren ze de 2e tegengoal. Vrijwel direct daarna fluit de scheidsrechter de wedstrijd af.Eindstand: 6-2Hard en goed gewerkt, mooi spel op de mat gelegd, verdiende overwinning.Gefeliciteerd mannen en op naar de volgende wedstrijd.

Individuele kwaliteiten verliezen van hardwerkend Dongen O23.

Nipte overwinning tegen Kozakken Boys.

Raphael Nartey zijn assist zorgt voor de gelijkmaker nov 2021
Matchwinner Rijk Siemerink belaagd door drie Kozakken Boys


Door Piet Scheepers 

Kozakken Boys had wat goed te maken tegen de O23 van VV Dongen.

In Werkendam was het een doelpuntrijke ontmoeting, die eindigde in een 3-5 overwinning voor de geel blauwen. Geel blauwen uit Dongen? Jazeker Dongen speelt al jaren in de knalgele shirts, waardoor het eerste elftal de bijnaam “de Kanaries” kreeg in de media. De bezoekers hadden met de Dongen-kleuren geen rekening gehouden en moesten daarom in de oranje Dongen reserve-shirts aantreden. De opzet van coach Lars Jansens was om de bezoekers vroeg vast te zetten zodat zij niet in hun spel konden komen. Kozakken Boys is echter een tegenstander die barst van de individuele kwaliteiten. Als dit omgezet kan worden in teamspirit, dan is de ploeg uit Werkendam een grote titelkandidaat.

Allan Gouvernante, voormalig profvoetballer en nu assistent-trainer/coach beaamde dit na afloop. “Het zijn allemaal eilandjes. Gaan allemaal voor eigen belang!” Dit was dan ook de inleiding tot de voorsprong van de bezoekers. Burak Arda Erbek had in de beginfase moeite met zijn directe tegenstander Luca den Heijer. Deze back is afkomstig van NAC en Willem II en heeft eerder dit seizoen vier wedstrijden in Kozakken Boys 1 gespeeld.  Foto's :Ed van Tilburg


Dongen zaterdag morst punten tegen Berkdijk


Een troosteloze wedstrijd noemde trainer Luke van Overbeek de ontmoeting van afgelopen zaterdag tegen Berkdijk op sportpark De Biezen. “We beginnen de wedstrijd in de schemering, zonder publiek. Een sobere omgeving voor een voetbalwedstrijd.” Van Overbeek had voor deze middag een krappe selectie. Good Old Ron Heijmans, spelend in een van de lagere elftallen, was een van de drie wisselspelers. Dongen begon scherp aan de wedstrijd hetgeen diverse gevaarlijke situaties voor het doel van de bezoekers opleverde. Na acht minuten was het dan ook raak. Een corner, genomen door Bas Jansens, werd verkeerd ingeschat door de doelman van Berkdijk. Freek Dingemans strafte deze fout dan ook genadeloos af. Dongen bleef voetballen en Marten Waltman schoot de 2-0 binnen. Scheidsrechter Cakir floot deze treffer terug. Er was vooraf een overtreding begaan op de doelman van Berkdijk. De tweede helft werd een gezapig en slap partijtje voetbal van Dongen -zijde.

HIER VERDER LEZEN


Mart van Bree grote man bij VV Dongen

Achterstand tegen Hercules twee keer weggewerkt: 2-2

supporters Hercules
Mart Hercules
Jari Hercules

Briljant voetbal was het niet dat VV Dongen en Hercules afgelopen zondag op de mat van de Biezen neerlegden, maar de strijd en instelling vergoedden veel en het was jammer dat het publiek hier niet bij aanwezig kon zijn. Vanuit de open hoekjes van het sportpark hadden een aantal ‘die-hards’ zich verzameld en samen met het plukje bestuurders en andere vrijwilligers zagen ze een vermakelijke wedstrijd die uiteindelijk een terechte en mooie puntendeling opleverde. Door de 2-2 blijft VV Dongen hangen in de middenmoot, maar moet nog een wedstrijd inhalen tegen Groene Ster.

Door Frank van Heteren

De Coronamaatregelen drukten een grote stempel op het duel van afgelopen zondag. De Horeca mag open zijn tot 20.00 uur, maar sportwedstrijden mogen niet worden bezocht en dus werd de terechte vraag gesteld: “Kunnen we de wedstrijd dan niet vanuit de kantine bekijken?” Voorzitter John-Paul Verkooijen van VV Dongen liet er geen twijfel over bestaan en meldde dat de kantine geen reguliere horeca is en dat er tijdens wedstrijden geen publiek welkom zou zijn op het sportpark. “In de kantine ontvangen we het bestuur van de tegenstander en schenken een kop koffie. Na de wedstrijd hetzelfde en dan gaan we weer dicht.”

Een wedstrijd zonder de publiek is toch anders. Voetballers laden zich normaliter extra op in de wetenschap dat ze gesteund worden door hun eigen publiek en dus was er de veronderstelling dat het wel eens een matte vertoning zou kunnen worden. De enige die voordeel zou kunnen halen bij het ontbreken van een fanatieke aanhang is de tegenstander. Foto's aangeleverd door vvDongen

HIER VERDER LEZEN


De finalisten

Jeu de Boules De Vaart Erin:

Wilma Kemmeren

en Jack Heerkens winnen

22 november.In de derde wedstrijd van het seizoen ging de winst naar Wilma Kemmeren en Jack Heerkens. De weersomstandigheden op de banen van gezelligheids Jeu de Boulesvereniging ‘De Vaart Erin’ waren opnieuw voor de tijd van het jaar uitstekend. Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje plaatsten Wilma en Jack zich voor de finale door in de kruisfinale te winnen van Anton Huijbregts en Lucien Snoeren. Het werd 13-6. Met dezelfde cijfers versloegen Inge Felius en Rini Netten het koppel Karin Dirven en Jan Kennekens. In de finale waren Jack en Wilma met 13-9 te sterk voor Inge en Rini.

Wichard Dirven/Monette Clouleau

winnen kleine finale

Voor de kleine finale plaatsten zich Judith Schellekens en Dennis Vermond. Zij moesten het opnemen tegen Monette Couleau en Wichard Dirven. Met 13-4 trokken Monette en Wichard de partij naar zich toe. De volgende wedstrijd is op zondag 12 december.

DUBBELE  WINST VOOR DANNY VAN TRIJP.SINGLE EN MET WESLEY PLAIIER OOK KOPPEL WINST.

nov4
nov3
nov2
nov1

 

Zondag 28 november werd er een weer een toernooi verspeeld voor de ranking in café de valk.Met een opkomst van 23 single en 24 koppelspelers werd het toernooi gestart.

Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o.Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersrondeEr werd gestart met de koppel-wedstrijden.Kenny Koelewijn en Brian Raman werden finalisten door winst op Johan Smulders en Pim van Boxel.Danny van Trijp en Wesley Plaisier wonnen in de andere halve finale van Carlo van Peer en Toon van Peer.In de finale ging de winst met 5-1 naar Wesley en Danny.De verliezersronde werd met 3-0 gewonnen door Damian Vetjens en Boris (Peter) Dekkers tegen Djowy Verhagen en Roy Netten.De hoogste uitworp ging naar Berry van Peer met 150.Verder de volgende 100+ uitworpen:Wesley Plaisier 140, Danny van Trijp 136, Damian Vetjens 123, 120 en 108, Corné van Mastrigt 115, Brian Raman 110 en Carlo van Peer 102.Hierna gingen de singles van start.Danny van Trijp ging naar zijn 2e finale door winst op Carlo van Peer.Ook Wesley Plaisier plaatste zich voor zijn 2e finale door winst op Johan Smulders.In de finale ging de winst met 5-4 naar Danny die daarmee het single toernooi won en de dubbel pakte, proficiat.Corné van Mastrigt won de finale van de verliezersronde door Damian Vetjens met 4-3 te verslaan.De hoogste uitworp was voor Wesley Plaisier met 156, Wesley had ook nog uitworpen van 134 en 109.Carlo van Peer gooide 120 uit.In totaal werd er 40 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een gratis consumptie. (maximaal 2 p.p.)6x 180 voor Danny van Trijp.

5x 180 voor Wesley Plaisier, Damian Vetjens en Carlo van Peer.3x 180 voor Wesley Schols

2x 180 voor Zyon Raman, Kenny Koelewijn, Mark Bakx en Djowy Verhagen, Djowy gooide ook de 30.100e 180 in de valk goed voor een extra prijs van 25 euro.1x 180 voor Pim van Boxel, Boris (Peter) Dekkers, Brian Raman, Berry van Peer, Johan Smulders, Dennis Hendrickx, Corné van Mastrigt en Toon van Peer.

 

De uitslag:

 

WINNAARS SINGLE -                                           

1. Danny van Trijp

2. Wesley Plaisier

3. Carlo van Peer

Johan Smulders

5. Kenny Koelewijn

Brian Raman

Zyon Raman

Dennis van Strien


WINNAARS KOPPELS -

1. Wesley Plaisier – Danny van Trijp

2. Brian Raman – Kenny Koelewijn

3. Johan Smulders – Pim van Boxel

Carlo van Peer – Toon van Peer

5. Wesley Schols – Rens Heijmans

Femke de Vuyst – Zyon Raman

Berry van Peer – Dennis Hendrickx

Corné van Mastrigt – Mark Bakx

 

VERLIEZERS SINGLE -       

1. Corné van Mastrigt                                                            

2. Damian Vetjens

3. Pim van Boxel

Berry Oosterbroek

 

VERLIEZERS KOPPELS -

1. Damian Vetjens – Boris (Peter) Dekkers

2. Djowy Verhagen – Roy Netten

3. Mario Wolde – Berry Oosterbroek

Tim Hoevenaars – Dennis van Strien                                       

 

Op zondag 5 december verspelen het voorlaatste toernooi voor deze ranking, weer een single en een koppel toernooi, aanvang wederom 12 uur.

 

Kijk ook op www.falkie.nl


verslag van zaterdag

20 november 2021

JEU DE BOULESCLUB DONGEN

Jeu de Boules Club Dongen neemt met 4 teams deel aan de NPC (Nederlandse Petanque Competitie). Team 1 in de 3divisie, Team 2 en 3 in de 4divisie en Team 4 in de 6e divisie.

Jdb Dongen 1 speelde deze week uit tegen La Ferme Boule 1 uit Breugel en verloren er jammer genoeg met 7-1.

De volgende wedstrijd is uit op 11 december uit tegen de JBC Plop 1 uit Uden.JDB Dongen 2 speelde thuis tegen JB Altena uit Sleeuwijk die 2e stonden.Hieronder het verloop van de wedstrijden:

Ronde 1 doubletten: Kees en Jopie Jacobs kregen doordat de tegenstanders te laat op gang kwamen de nodige voorsprong en wonnen met 13-10. Bij Cor Timmermans en John v Rooden liep het van begin af al gesmeerd o.a. door prima schietwerk van Cor. Zij wonnen dan ook overtuigend met 13-3. Hans v Troost en Joop Weterings begonnen best goed aan de wedstrijd maar zij konden het niveau niet vasthouden en verloren met 5-13. Tussenstand: 2-1 voor Dongen2.

Ronde 2 tripletten: Bij Kees-Jopie-Joop verliep de wedstrijd op rolletjes en wonnen dan ook vrij snel met 13-7. Bij Cor-John-Hans spartelde de tegenstanders behoorlijk tegen maar door goed spel wonnen zij met 13-10.

Tussenstand: 4-1 voor Dongen2.

Ronde 3 doubletten: Deze ronde werd gespeeld met gewijzigde teams.

Kees en Joop liepen al snel een achterstand op door goed spel van de nu ontketende tegenstanders en verloren met 6-13. Cor en John gingen ook nu weer goed van start en konden door goed spel te winnen met 13-7. Hans en Jopie begonnen ook goed aan de wedstrijd en konden het niveau vasthouden en haalde ook verdiend de punten binnen met 13-8. Eindstand: 6-2 voor Dongen2 en zij blijven hiermee koploper in hun 4e divisie.

De volgende wedstrijd van Dongen2 is op zaterdag 11 december uit tegen DOSC 1 uit Den Dolder.

JDB Dongen 3 speelde uit tegen CDP Les Callouix 3 in Zeist.

Tijdens het doubletten gaat het bij Wim Boersen met Corrie Koreman in eerste instantie gelijk op maar op het laatst ging Callouix beter spelen en wonnen hun partij met 13-9. Bij Ad Meeren en Wim Koreman ging het in het begin nog goed maar daarna lukte het niet meer en verloren ze de partij met 4-13. Bij Karin Jansen en Annelies van Schendel ging het juist andersom in het begin niet zo goed maar daarna herstelde ze zich goed en wisten ze de partij met goed spel met 9-13 te winnen.

Voor de tripletten ronde hadden de tegenstanders gekozen voor hele andere banen als waar ze eerst speelden. De thuisclub kon hier beter mee om gaan en er werd verloren door de triplette Corrie-Annie-Wim Boersen met 7-13 en de triplette Karin-Ad-Annelies speelden goed maar het werd toch 10-13.

Voor een gelijkspel moesten ze dus alle komende 3 doublet partijen winnen. Wim Boersen en Corrie gingen weer spelen op de andere baan en wonnen hun partij met 5-13. Annelies en Karin besloten op dezelfde baan te blijven als in de triplette ronde. Annelies speelde de sterren van de hemel en ook bij Karin ging het goed. Ondanks het feit dat de tegenstander alles uit de kast haalde om ze uit hun spel te halen. Ze wisten de spannende partij met 12-13 te winnen. Dus komt het op de laatste partij aan met Ad en Annie, het gaat hier mooi gelijk op en het blijft spannend tot het einde. Jammer genoeg gaat het in de laatste mène net niet goed genoeg en verliezen ze de partij met 13-9.

Zo moeten we met een nederlaag van 5-3 terug naar Dongen en gaan ze op 11 december thuis onze volgende NPC wedstrijd spelen tegen Les Taxateur 3 uit Culemborg.

 

JDB Dongen 4 speelde thuis tegen JDB ’t Veer uit Raamsdonksveer en konden helaas niet verder komen dan een gelijkspel van 4-4.
De volgende wedstrijd is thuis op 11 december tegen L’Ammerzo uit Ammerzoden.

 

De actuele stand kunt u lezen op:

Team Dongen 1   :

 https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-2021-2022/ 

Team Dongen 2-3: 

https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-2021-2022-4004/

Team Dongen 4   : 

https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2021-2022-6006/

 

Natuurlijk bent u altijd welkom om te komen kijken. En misschien wilt u ook eens recreatief mee gaan spelen in de toekomst. Er is altijd wel iemand die u verdere informatie kan en wil geven. Wij zijn te vinden aan de Deken Batenburgstraat 2c, links naast het zwembad.

free one.come premium

Biljartsport:

Leo Loonen kampioen 3-banden-groot bv ‘t Vaartje

free one.come premium

Dongen-Vaart, 28 november 2021.In sportcafé 't Vaartje in Dongen-Vaart werd de finale van het clubkampioenschap driebanden-groot van 2021 gespeeld. Deze finale werd vanwege de coronamaatregelen gehouden op zaterdagmiddag. Voor de finale plaatsten zich Jan Smeekens (Gilze), Piet Kamp (Raamsdonk) en Leo Loonen (Oosteind). Leo was de eerste wedstrijd vrij. Jan en Piet namen het tegen elkaar op. Jan nam in de eerste fase een ruime voorsprong van 10-2. Daarna stopte bij Jan de productie, terwijl Piet steeds meer in zijn spel kwam. In 54 speelde Piet de partij uit. Daarna moest Jan het opnemen tegen Leo. De gehele wedstrijd gingen de partijen gelijk tegen elkaar op. Leo finishte in maar 32 beurten met het fraaie gemiddelde van 0.500 precies. In de na-beurt moest Jan nog drie caramboles maken. Hij scoorde vanaf acquit, maar hij miste de tweede bal. Piet en Leo hadden dus beiden één wedstrijd gewonnen en moesten het nu tegen elkaar opnemen. Leo nam al snel een grote voorsprong. Na 11 beurten had hij al negen caramboles, terwijl Piet toen nog op één stond. Deze keer was Leo al na 28 beurten bij de finish. Dit was voor Piet te veel van het goede, hoewel hij inmiddels meer dan de helft van zijn caramboles had gehaald. Leo kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.571. In totaal zette hij zelfs het prachtige gemiddelde van 0.533 neer. Piet werd al kampioen in de spelsoort driebanden-klein en pakte nu de tweede plaats. Jan zette net als Piet een fraaie serie van drie neer. Ondanks gedegen spel reikte hij tot de derde plaats. Leo neemt de titel over van Riekie Hamers. Hij mag zich de kampioen van 2021 noemen. Het was Leo’s eerste clubkampioenschap bij biljartvereniging ‘t Vaartje. Vorig jaar reikte hij nog tot de tweede plaats. Leo kreeg, evenals de andere finalisten, een mooie geldprijs overhandigd. Voorts werden de finalisten in de bloemetjes gezet. Ook dit jaar heeft het kasteleinsechtpaar Ton en Hanny Kemmeren voor de hapjes en het ter beschikking stellen van het materiaal zorg gedragen. Bovendien sponsorden zij ook dit jaar alle clubkampioenschappen. Wanneer begonnen kan worden met de clubkampioenschappen libre, driebanden-klein en driebanden-groot voor 2022 is afhankelijk van de maatregelen van de overheid.