DONGENSE SPORTWil jij deze wedstrijdspanning ook eens meemaken? En wil je eens proberen hoe het er aan toe gaat bij DVVC? Kom dan eens vrijblijvend meetrainen op dinsdag of woensdag (om 18.15u)Ben je 4,5,6 of 7? De Benjamins (JO7) van DVVC trainen op maandag en woensdag om 18.00uur. Zij vinden het hartstikke gezellig om nog meer vriendjes- en vriendinnetjes in het team te krijgen. Je bent van harte welkom om mee te doen.Kun je niet wachten om te proberen? Donderdag 10 juni en Maandag 14 juni is er al een open inlooptraining / vriendjes- / vriendinnetjes-avond (geboorte jaar 2008 – 2013), om 18.30uur.

IMG-20210605-WA0003
IMG_6835
IMG_5675
IMG_6847
IMG_5647
IMG_5601
IMG_6836

DVVC speelt spannende wedstrijden

tijdens eerste ronde KNVB RegioCup

Afgelopen zaterdag, 5 juni, startte de eerste ronde van de KNVB RegioCupWedstrijden. Voor 4 teams van DVVC werd het hun eerste wedstrijd ‘voor het echie’ sinds maanden.De tegenstander van JO7 had zich teruggetrokken uit de RegioCup, die hopen dat de wedstrijd van komende zaterdag wel doorgaat. Duimen maar! JO10-1 reisde af naar Breda voor een partij tegen Baronie .JO11-1 speelde thuis tegen Bavel, die aanmerkelijk sterker begon. JO12-1G was al vroeg aanwezig in Tilburg voor de uitwedstrijd tegen SV Reeshof. JO13-1 trad thuis aan tegen TSV Gudok.

HIER MEER LEZEN !

JO7 Voetbal Party bij VV Dongen met vriendjes

vvDongen
Terwijl de meeste elftallen met vakantie zijn omdat de voetbalvelden voor het nieuwe komende seizoen het zomeronderhoud ondergaan, wordt voor de JO7 van VV Dongen nog een keer een speciale voetbalmiddag georganiseerd. Ruim dertig jongens en meisjes staan te popelen om op het hoofdveld hun kunsten te vertonen. De organisatie is in handen van coördinatoren Yvonne van der Sande en Suzanne Verharen. Beiden hebben een zoon voetballen in de JO15.Toch gaat hun hart uit naar deze jongste categorie. “Er zitten kinderen bij van uiteenlopende leeftijden. Eentje van 4, twee van 5, een paar van 6 jaar en de overige 7 jaar,” vertellen de twee enthousiaste dames. HIER MEER LEZEN


Toekomstvisie VV Dongen krijgt vormen


vvDongen

Door Piet Scheepers


VV Dongen kreeg medio 2019 een nieuw bestuur. Toenmalig voorzitter Angela Jansens trad af en bij gebrek aan een voorzitter werd de voorzittershamer overgenomen door John Paul Verkooijen. Op penningmeester Leon Driessen na, werden de honneurs van VV Dongen overgenomen door een compleet nieuw bestuur. Zoals zo vaak zie je dan dat er dan een andere wind gaat waaien. De macht der gewoonte vraagt waarom we dingen doen die we doen en wat zouden we kunnen veranderen. Niet dat het vorige beleid niet goed was. Nee, een aantal vernieuwingen waren in de ogen van dit bestuur nodig. Zeker door de grote terugloop van leden. Vooral in de categorie ‘aanstormende jeugd’, bij de 16 en 17-jarigen, liepen leden weg. En daar moet toch op termijn de aanvulling voor de hoofdmacht uit voortkomen. Dus ging het nieuwe bestuur aan het brainstormen en toverde “Groeien van Onderuit” uit de hoge hoed. Een visie gesteund door Jeugdbestuur en Technische Commissie (TC). HIER VERDER LEZEN Dankzij spaarplan Jumbo Dongen heeft VV Dongen nieuwe trainingsmaterialen.

vvDongen


Onlangs kon Aad Stanco, voorzitter jeugdbestuur VV Dongen, een groot arsenaal trainingsattributen uitstallen. “Dankzij het spaarplan van de plaatselijke Jumbo hebben wij volgende seizoen weer een ruime keuze uit verschillende trainingsmaterialen voor de jeugd,” vertelt de trotse jeugdvoorzitter. Van loopladders, pionnen tot digitale stopwatches is maar een opsomming van het geschonken materiaal. Opa ’s en oma ‘s, ooms en tantes en ouders hebben ervoor gezorgd dat de spaarpunten voor deze actie in de bus van VV Dongen werden gedeponeerd. “Bij dezen willen wij alle spaarders danken voor hun steun. Uiteraard ook Jumbo Dongen die dit heeft mogelijk gemaakt middels deze actie,” besluit voorzitter Aad Stanco. Op de foto maakt de JO8 als eerste kennis met de materialen.


VV Dongen neemt in stijl afscheid van selectiespelers.

vvDongen

 

De laatste training is traditioneel eentje die door de spelers zelf wordt ingevuld. Het is dan ook meer een ‘Fun’ training. Keepers gaan voetballen en spelers tonen hun kunsten tussen de doelpalen. Dit allemaal tot grote hilariteit van iedereen. Zeker als de laatste oefening schieten op doel is vanaf de 16 meter.Daarbij staat een aantal spelers in het doel, gebukt, hun achterwerk is het doelwit. Kanonskogel worden afgevuurd en slechts een enkeling treft het doel.

Het is klaar. De spelers gaan met vakantie maar worden binnenkort weer verwacht voor uiteenzetting wat de trainer het volgende seizoen in petto heeft.Maar voordat het gezelschap uit gaat vliegen is er eerst nog even tijd voor een serieuze traditie .....

HIER VERDER LEZEN

Handboogsport: Tevredenheid 1865 oefent  


Atledo Dongen


Al enige tijd is de oudste vereniging van Dongen aan het oefenen. Handboogsport kan uitstekend worden gehouden volgens de regels van  de overheid. Handboogsport kan zowel individueel als in teamverband worden beoefend. Om de veiligheid van iedereen te garanderen houdt de vereniging zich aan de geldende richtlijnen. Dit betekent dat er geoefend wordt op anderhalve meter. Bovendien wordt er zo veel mogelijk buiten geschoten. Gelukkig zijn de weersomstandigheden de laatste weken ook goed. Het is dan fijn om buiten te sporten. Handboogsportvereniging Tevredenheid 1865 beschikt over binnen- en buitenbanen. Deze zijn gelegen bij sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart. Er wordt geschoten op blazoenen (schietschijven), maar ook op nepdieren. Er hebben zich inmiddels enkele nieuwe leden aangemeld. Deze krijgen les van ervaren schutters. Hierdoor kan het niveau aanzienlijk worden opgekrikt. Op dinsdagavond en zondagmorgen wordt de handboog ter hand genomen.


Jeugdtrainer Jeffrey Weterings

verlaat VV Dongen


Door Piet Scheepers


Met pijn in het hart verlaat Jeffrey Weterings aan het einde van dit seizoen als hoofdtrainer van de JO15 VV Dongen. “Helaas was er geen andere vacature voor mij dan trainer te blijven van O15. Alle andere posities waren ingevuld. Dus heb ik een stap naar elders moeten maken,” vertelt de 32-jarige. Vanaf volgende seizoen staat hij als hoofdtrainer van de JO17 bij het Tilburgse Sarto.Toch vindt hij het belangrijk dat hij deze stap heeft gezet. “Mijn ambities lagen hoger dan de JO15 en daar waren bij VV Dongen geen vacatures. En toen kwam Sarto op mijn weg. Een kijkje nemen in een andere keuken is nooit verkeerd,” merkt de ambitieuze trainer op. Hij heeft geen rancunes richting VV Dongen.

“Sterker nog, ik ben er altijd heel warm ontvangen.


HIER MEER LEZEN

De VOETBALVROUWEN van DVVC.

IMG-20210526-WA0004
IMG-20210525-WA0008
IMG-20210525-WA0011
IMG-20210525-WA0010

Kijk ze shinen! Eindelijk weer met het team het veld op. Wat hebben ze dat gemist. Tuurlijk hebben ze elkaar wel gezien, zochten deze en gene elkaar op om “te trainen”, maar als team, als eenheid, gezamenlijk, dat voelt toch anders.
Al jaren is het dames zondagteam een vaste waarde binnen DVVC. Een team waar plezier en sociaal actief samen zijn hoog in het vaandel staat.
Een team waarbij in het seizoen voordat Corona de boel verstoorde alles zo mooi samen kwam. Dat door training, plezier, inzet, teamcohesie en de wil om te winnen zich in de eerste helft van het voetbaljaarseizoen, naar de 2e plek van het podium knokte. Dat ook de 2e helft gedreven, haast furieus, van start ging met mooie resultaten. En toen kwam het voetballeven van de dames stil te liggen. Balen! En dat is een understatement. Nu de seinen weer groen(er) kleuren konden deze Groen-Witte dames dan ook niet langer wachten en verschenen ze, sommige met wat extra coronakilootjes andere wat strammer en stijver, maar allen met een flinke dosis trainingswil, plezier en opluchting dat ze weer “mochten” dinsdagavond op de velden van ons Sportpark.

HIER VERDER LEZENTrainer Giovanni Henskens en DVVC gaan samen verder.

Het was een voetbaljaar zoals door niemand vooraf voorzien.
Na een enthousiaste start met leuke oefenwedstrijden waren Giovanni Henskens en de selectie van DVVC klaar om samen de competitie in te gaan. Die competitie was uiteindelijk helaas niet van lange duur. Zelfs de trainingen moesten drastisch worden aangepast.Nu pakken beide, samen, de draad weer op, alsof er niets heeft stilgelegen.Want hoewel bijna een jaar geen officiële wedstrijden gespeeld te hebben heeft Giovanni toch kans gezien de jongens van de selectie gemotiveerd te houden met vele trainingsvarianten op 1,5mtr.
Het bestuur van DVVC en de selectie zijn dan ook blij dat tot ieders volle tevredenheid het huidige trainerscontract van Giovanni Henskens met een seizoen is verlengt.Gezamenlijk kijken we uit naar het komende voetbalseizoen. Dit maal hopelijk een mooi volledig seizoen, om samen iets moois neer te zetten.#SamenDVVC

“Toernooi moet uitgroeien naar tweedaagse.”


Deelnemers U-15 toernooi VV Dongen.

Uit Nederland: FC Dordrecht, Go Ahead Eagles, FC Volendam, Helmond Sport en VV Dongen. KV Mechelen en Germinal Beerschot uit België, KFC Uerdingen 05 uit Duitsland en uit Denemarken: FB Esbjerg en VK Vejle.

Internationaal jeugdtoernooi U-15 bij VV Dongen.


Door Piet Scheepers


Twee jonge VV Dongen trainers, Luke van Overbeek (Zaterdag 1) en Jeffrey Weterings (JO15), staken de koppen bij elkaar met de gedachten: “Wat kunnen we samendoen, wat in de loop der jaren iets groots kan worden?” Natuurlijk was de achtergrond liggende gedachten iets met voetbal. Deze wens is uitgekomen. Zaterdag 21 augustus, als voorbereiding op de komende competitie, gaan tien verenigingen, inclusief VV Dongen, strijden om de WO Sport Events Dongen Cup. “Het zijn allemaal jeugdelftallen van Betaalde Voetbal Organisaties die deze dag op Sportpark De Biezen acteren,” vertelt het tweetal trots.  

HIER VERDER LEZEN

DVVC MO19 onderweg naar Dames Zaterdagteam.
Alle plannen en goede voornemens voor alle teams zijn in het afgelopen Corona-seizoen behoorlijk op het schop gegaan. De machtsverhoudingen zijn na een 3 a 4 trainingswedstrijden met clubteams ook wel aardig afgetekend. Het almaar trainen zonder (daadwerkelijke) competatieve spanningen zou zomaar zijn tol op conditie en techniek-scherpte kunnen eisen. Enige flexibiliteit, maar vooral een sterk teamgevoel en motiverende trainers zijn basisvoorwaarden om als team te overleven en toekomstgericht te kunnen denken.MO19 heeft op dat punt zeker alles in huis, maar ze willen meer!Meer speelsters, iemand die zich opwerpt als vaste keepster, meer wedstrijden.Voor het laatste zijn ze afhankelijk van de Corona-maatregelen. Voor de eerste twee doen ze, bij deze, een oproep aan alle meiden en dames, uit Dongen en omgeving, die van gezelligheid houden, sportief (willen) zijn, in teamverband hun beste beentje voor willen zetten, graag buiten zijn en “het voetballen” best eens willen proberen. Je bent van Harte Welkom. Bij DVVC, met meerdere meisjes/vrouwenteams, ben je dan beslist op het goede adres. Ook volgend seizoen speelt het huidige MO19 team op zaterdag. Dan als Dames Zaterdagteam. Kom eens meetrainen; op maandag of woensdag van 19.00 tot 20.30uur. Wil je eerst meer weten kun je contact opnemen met trainer John Timmermans; 06-11268534

HIER VERDER LEZEN

Plezier van voetgolf tot specifieke trainingen.

J008 en J009 VV Dongen sluiten voorjaarsperiode feestelijke af.

Door Piet Scheepers

En op het moment dat het competitievoetballen door het Corona-virus wordt afgelast, worden trainers, begeleiders en ouders actief bij de VV Dongen. Zij steken de koppen bij elkaar en er volgen vele ideeën, die uitgewerkt worden. Uiteindelijk ligt er dan een compleet voorjaarsprogramma op tafel. Alle jeugdelftallen van VV Dongen hebben zo hun eigen opzet. Zo ook de J08 en J09.Linda van Alphen en Gijs Eskens, gesteund door trainers en begeleiders, waren vanaf begin februari tot en met afgelopen zaterdag iedere morgen op het sportpark De Biezen te vinden. “Tot en met afgelopen zaterdag waren iedere week ruim 70 kinderen druk bezig met de bal in welke vorm dan ook. Maar we hebben ook spellen gedaan zonder de bal.  HIER VERDER LEZEN 


Jeu de Boules De Vaart Erin:

Oefenen De Vaart Erin herpakt


Jeu de Boules in Vaart

Inmiddels zijn de Jeu de Boulers van De Vaart Erin weer begonnen met het oefenen op de banen van sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart. Daarbij worden de richtlijnen van de regering in acht genomen. Dit betekent dat de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen en er gehoor wordt gegeven aan het aantal sporters wat samen sport. Het was wennen voor de boulers, maar er wordt nu keurig op elkaar gewacht, zodat iedereen de ruimte heeft om te gooien en daarna om de ballen op te rapen. De horecavoorziening is nog dicht. Iedereen zorgt daarom zolang deze voorziening nog dicht is, zelf voor zijn of haar drankje. Daarna laten we het kasteleinsechtpaar weer graag wat verdienen. De boulers zijn blij dat er na een lange periode weer gesport kan worden. Omdat er afstand gehouden dient te worden is het aantal deelnemers beperkt. Er kunnen echter nog enkele boulers meedoen om de groep compleet te maken. Wanneer je nog niet bij de groep hoort is het verstandig om vooraf contact op te nemen om te vragen of er nog plaats is. Dat kan met Frans of Wilma Kemmeren emailadres: fransenwilmak@gmail.com of via telefoonnummer: 06-20798524.

ALLE SPORT IN DONGEN

ONS SPORT ARCHIEF  klik/tik