REGIODongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

is er voor alle Dongenaren.DONGENHOMESPOT.NL

Heb jij ook nieuws  uit de regio dat iedere Dongenaar moet en mag weten en wil je dat iedereen het leest vraag dan gratis een linkplaatje aan  via 

redactie@dongenhomespot.nl   

De live-uitzendingen van Langstraat Media  televisie worden in deze krant uitgezonden zonder winstoogmerk!

Helikopters vliegbasis Gilze-Rijen na 23.00 uur stil

Luchtmacht blijft waakzaam  boven Nederland

Van de Koninklijke Luchtmacht wordt verwacht dat zij 24/7/365 inzetbaar is en blijft waarbij veiligheid voorop staat. Hoewel Nederland veelal binnen zit, vanwege COVID-19, blijft de luchtmacht vliegen. Momenteel wordt er meer dan normaal boven Nederland gevlogen omdat de mogelijkheden in het buitenland nu vanwege COVID-19 beperkt zijn. Dit zal te zien en te horen zijn. De oefeningen en trainingen worden zoveel als mogelijk verspreid over Nederland. Vanaf volgende week start het vliegprogramma voor 2021. De vliegtuigen en helikopters zullen dan weer dagelijks gaan vliegen. Daarnaast gaan vanaf maandag 11 januari 2021 jachtvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht weer in de avonduren vliegen. In de weken 2, 3, 6, 7, 10 en 11 wordt er van maandag tot en met donderdag gevlogen tot uiterlijk 23.00 uur. Op vrijdag vinden de vluchten alleen overdag plaats en de laatste vliegavond is op 18 maart 2021.De helikopters en transportvliegtuigen oefenen het gehele jaar, ook in de avonduren. Tijdens avondvliegen keren de helikopters uiterlijk om 23.00 uur terug op vliegbasis Gilze-Rijen. 

De Luchtmachtdagen van 2021 op vliegbasis Gilze-Rijen, gaan definitief niet door


Defensie

De commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Dennis Luyt heeft  besloten in overleg met de Luchtmachtraad en Defensiestaf dat de luchtmachtdagen in Rijen in 2021 niet door gaan. " Het niet door laten gaan is geen makkelijke keuze, maar in de huidige tijd waarin we leven, de enige juiste keuze " aldus de commandant.  De Luchtmachtdagen is een grootschalig publieksevenement dat in totaal over twee dagen ongeveer 250.000 bezoekers trekt. De keuze is gemaakt om twee redenen.COVID-19 heeft een grote impact op de mogelijkheid om een grootschalig evenement zoals de Luchtmachtdagen te organiseren. Momenteel zijn evenementen überhaupt niet toegestaan en het is onduidelijk of dit in de zomer wel weer mogelijk is, zonder beperkingen. Door het toepassen van  beperkingen op de Luchtmachtdagen, het personeel van de luchtmacht en alle bezoekers, verliest het evenement haar originele vorm en doel.Iedere organisatie heeft te maken met Covid-19 en de gevolgen van deze pandemie, zo ook de Koninklijke Luchtmacht. Hoewel de Luchtmacht blijft trainen en vliegen in Nederland, zijn veel grote oefeningen in binnen- en buitenland met internationale deelnemers afgelast. Belangrijke trainingswaarde die de luchtmacht de afgelopen periode niet heeft kunnen opdoen. Zodra dit weer mogelijk is, heeft deelname aan grote oefeningen prioriteit. Vanwege bovenstaande redenen is er besloten om geen alternatieve invulling te geven aan de Luchtmachtdagen.

Glasvezelcampagne voor supersnel en stabiel internet

Glasvezel in Den Hout, Oosteind, Raamsdonk, ’s Gravenmoer en Waspik is dichterbij dan ooit!

Glasvezel in s Gravenmoer


DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Den Hout, Oosteind, Raamsdonk, ’s Gravenmoer en Waspik. Als 35% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk door vóór 20 januari 2021 een abonnement af te sluiten bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in deze dorpen.
Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, scholieren en studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar. De gemeenten Dongen en Waalwijk zijn blij met het initiatief voor hun dorpen ’s Gravenmoer en Waspik. “Glasvezel heeft veel voordelen. Het is een stabiele techniek, waarmee je snel en goed internet hebt. Dat is nu belangrijker dan ooit. Heel veel mensen werken op dit moment thuis of volgen onderwijs vanuit huis. Digitale verbondenheid speelt een steeds grotere rol. Dan is een goede internetverbinding essentieel. We zijn dan ook blij dat er partijen zijn die daarin willen investeren.” Aldus wethouder Petra Lepolder van Dongen.Wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk sluit zich daarbij aan: “Een goede en snelle internetverbinding is voor veel mensen in deze tijd een basisbehoefte. We zijn continu online. We werken massaal thuis, we volgen digitaal onderwijs, en onze sociale contacten spelen zich meer dan ooit af via de digitale weg. Dan is het belangrijk dat er geen file ontstaat. Met de aanleg van glasvezel komt er een stabiele, snelle en veilige digitale snelweg. Super om te leren, te werken, te netwerken en te ontspannen.” ZIE  OOK  HIER

dongenhomespot.nl

JOUW REGIONIEUWS IN DE KRANT ?

info@dongenhomespot.nl