REGIODongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

is er voor alle Dongenaren.DONGENHOMESPOT.NL

Heb jij ook nieuws  uit de regio dat iedere Dongenaar moet en mag weten en wil je dat iedereen het leest vraag dan gratis een linkplaatje aan  via 

redactie@dongenhomespot.nl   

De live-uitzendingen van Langstraat Media  televisie worden in deze krant uitgezonden zonder winstoogmerk!

De Luchtmachtdagen van 2021 op vliegbasis Gilze-Rijen, gaan definitief niet door


Defensie

De commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Dennis Luyt heeft  besloten in overleg met de Luchtmachtraad en Defensiestaf dat de luchtmachtdagen in Rijen in 2021 niet door gaan. " Het niet door laten gaan is geen makkelijke keuze, maar in de huidige tijd waarin we leven, de enige juiste keuze " aldus de commandant.  De Luchtmachtdagen is een grootschalig publieksevenement dat in totaal over twee dagen ongeveer 250.000 bezoekers trekt. De keuze is gemaakt om twee redenen.COVID-19 heeft een grote impact op de mogelijkheid om een grootschalig evenement zoals de Luchtmachtdagen te organiseren. Momenteel zijn evenementen überhaupt niet toegestaan en het is onduidelijk of dit in de zomer wel weer mogelijk is, zonder beperkingen. Door het toepassen van beperkingen op de Luchtmachtdagen, het personeel van de luchtmacht en alle bezoekers, verliest het evenement haar originele vorm en doel.Iedere organisatie heeft te maken met Covid-19 en de gevolgen van deze pandemie, zo ook de Koninklijke Luchtmacht. Hoewel de Luchtmacht blijft trainen en vliegen in Nederland, zijn veel grote oefeningen in binnen- en buitenland met internationale deelnemers afgelast. Belangrijke trainingswaarde die de luchtmacht de afgelopen periode niet heeft kunnen opdoen. Zodra dit weer mogelijk is, heeft deelname aan grote oefeningen prioriteit. Vanwege bovenstaande redenen is er besloten om geen alternatieve invulling te geven aan de Luchtmachtdagen.

Glasvezelcampagne voor supersnel en stabiel internet

Glasvezel in Den Hout, Oosteind, Raamsdonk, ’s Gravenmoer en Waspik is dichterbij dan ooit!

Glasvezel in s Gravenmoer


DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Den Hout, Oosteind, Raamsdonk, ’s Gravenmoer en Waspik. Als 35% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk door vóór 20 januari 2021 een abonnement af te sluiten bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in deze dorpen.
Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, scholieren en studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar. De gemeenten Dongen en Waalwijk zijn blij met het initiatief voor hun dorpen ’s Gravenmoer en Waspik. “Glasvezel heeft veel voordelen. Het is een stabiele techniek, waarmee je snel en goed internet hebt. Dat is nu belangrijker dan ooit. Heel veel mensen werken op dit moment thuis of volgen onderwijs vanuit huis. Digitale verbondenheid speelt een steeds grotere rol. Dan is een goede internetverbinding essentieel. We zijn dan ook blij dat er partijen zijn die daarin willen investeren.” Aldus wethouder Petra Lepolder van Dongen.Wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk sluit zich daarbij aan: “Een goede en snelle internetverbinding is voor veel mensen in deze tijd een basisbehoefte. We zijn continu online. We werken massaal thuis, we volgen digitaal onderwijs, en onze sociale contacten spelen zich meer dan ooit af via de digitale weg. Dan is het belangrijk dat er geen file ontstaat. Met de aanleg van glasvezel komt er een stabiele, snelle en veilige digitale snelweg. Super om te leren, te werken, te netwerken en te ontspannen.” ZIE  OOK  HIER

Nieuwe Fiets & FOOD-routes in De Langstraat


Langstraat Dongen


Langstraat en Dongen

Regio Langstraat ,8 oktober 2020. We hopen voor de herfstperiode op mooi weer, zodat we er lekker op uit kunnen voor een ommetje of tochtje. En hoe leuk is het dan als je tijdens het fietsen ook nog eens iets opsteekt en de smaakpapillen prikkelt? Samen met evenementenbureau Verrassend Langstraat & Meer ontwikkelde Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat twee verrassende Fiets & FOOD-routes in De Langstraat, die je nu kunt fietsen.Aan de hand van het kaartbeeld dat getoond wordt op je smartphone word je geleid langs food-gerelateerde locaties, waar duurzaamheid en het tegengaan van voedselverspilling centraal staat. Op de locaties vind je een QR-code voor een video, waardoor je een kijkje achter de deur krijgt. Er is ook een mogelijkheid om de fietstocht uit te breiden met een stempelkaart, waardoor je jouw Langstraat-box kunt vullen met de specialiteiten van de deelnemende duurzame ondernemers. Je vindt de routes op bezoekdelangstraat.nl/routes.*** Scan de QR-codes en je krijgt een kijkje achter de deur bij bijzondere locaties

*** De gratis routes kun je naar wens uitbreiden tot een fietsarrangement

RBT De Langstraat presenteert Online Routemodule

Regio Dongen Langstraat


Recreatief wandelen, fietsen en paardrijden neemt een hoge vlucht, zeker in tijden van corona. Reden voor Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat om een online module te ontwikkelen waarmee talrijke mooie routes in regio De Langstraat overzichtelijk aangeboden worden én een koppeling gemaakt wordt met de vele recreatiebedrijven, afstappunten en andere bezoekwaardige plekken aan die routes.


Gebruiksgemak

Vanaf nu vind je op www.bezoekdelangstraat.nl/wat-ga-ik-doen/routes-afleggen een routepagina, waar je zelf kunt selecteren wat voor soort route je wenst af te leggen, waar je wilt opstappen en wat de lengte van je route is. Zodra je de route van je keuze hebt gemaakt, kun je deze volgen via het scherm van je smartphone, uploaden naar je fietscomputer of downloaden als pdf-bestand. Terwijl je de route aflegt krijg je informatie over bezienswaardigheden of de nabijheid van horeca en andere afstappunten. Ook heb je de mogelijkheid om je eigen route op basis van knooppunten samen te stellen.

HIER VERDER LEZEN 

BLOEMSCHIKKEN NAJAAR 2020 bij Groei en Bloei de Langstraat


Bloemschikken in de Langstraat

Groei en Bloei de Langstraat verzorgt in het najaar 2020 voor drie verschillende groepen bloemschiklessen. De lessen worden gegeven door onze enthousiaste docente Yvonne Zwinkels en Leo van den Hoven. Om coronaproof te kunnen werken is onze locatie verlegd naar in de Elshof, Theodorus Rijkenstraat 10A te Elshout. Cursustijd is van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur


Groep Enthousiast o.l.v. Yvonne Zwinkels op donderdag:  3 en 17 decemberDeze cursus is geschikt voor een beginnende bloemschikker. De docent zorgt voor de materialen.Het cursusgeld per les bedraagt € 20,00 voor leden en € 22,50 voor niet leden. Groep Creatief o.l.v. Yvonne Zwinkels op ,  26 november, 17 december.

Deze cursus is geschikt voor een ietwat gevorderde bloemschikker. De cursist neemt zelf de materialen mee.Het cursusgeld voor het seizoen is € 37,50 voor leden en € 45,00 voor niet leden.

Groep Bijzonder: o.l.v. Leo van Hoven op donderdag  , 3 december, 17 december.Bij deze cursus komen moeilijkere technieken aan bod die echt een uitdaging vormen. Een leerzame cursus voor de vergevorderde bloemschikker.Het cursusgeld voor het seizoen bedraagt € 37,50 voor leden en € 45,00 voor niet-leden De bloemschikgroepen bestaan uit 10 tot 12 personen. De cursus kan doorgang vinden bij voldoende deelname. Het is de bedoeling dat u bloemen, groen en ondergrond voor de lessen zelf verzorgt met uitzondering van de beginners groep. Groei & Bloei zorgt voor het hulpmateriaal zoals steekschuim en binddraad. Aanmelden en/of informatie vragen is mogelijk bij Yvonne Zwinkels per email: ymzwinkels@gmail.com of telefonisch via nr : 0416-695140.Ongeveer 1 week voor aanvang van de cursus krijgt u bericht met alle gegevens over de cursus en de benodigdheden voor de eerste les. Wacht niet te lang en schrijf u op tijd in voor een van onze cursussen.


bericht zonder winstoogmerk

dongenhomespot.nl