LANGSTRAAT REGIONIEUWS
Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

 s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

 en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

 is er voor alle Dongenaren.PlayerBalkPlayerBalkNL

DORPSKWIS

LOON OP ZAND  - Ook dit jaar heeft Langstraat TV opnames gemaakt tijdens de Loonse Dorps Kwis.Tijdens de kwisavond zijn we bij verschillende teams gaan kijken en natuurlijk waren we ook aanwezig bij de feestavond in De Wetering.Bekijk de complete reportage op  www.langstraatmedia.nl. De vijfde editie van de Loonse Dorps Kwis zal in 2020 georganiseerd worden. ( Langstraat Media)

 

 

 

informatiemarkt

WAALWIJK  - Op 29 oktober wordt er een informatiemarkt georganiseerd waar u terecht kunt met digitale vragen en voor advies.Naast directe ondersteuning presenteren diverse organisaties hun aanbod op het gebied van digitale vaardigheden.De informatiemarkt 'Digitaal de deur uit' wordt gehouden in buurthuis Bloemenoord in Waalwijk van 13:00 tot 15:00 uur.

EFTELING BREIDT UIT

KAATSHEUVEL - Het sprookje ‘De zes Zwanen’ wordt het nieuwe sprookje in het Sprookjesbos van de Efteling. Dit verhaal van de gebroeders Grimm krijgt een plaatsje tussen de grot van Sneeuwwitje en het huis van Assepoester.

Bijzonder is dat het klassieke sprookjestafereel in het slot zal worden gecombineerd met een mini vaartochtje voor de kleinste bezoekers.De zes Zwanen zwemmen hun rondjes vanaf het najaar 2019. Eind oktober wordt gestart met de bouwwerkzaamheden.( langstraat Media)

WANDELEN IN DE NATUUR

 

LOON OP ZAND - De Loonse en Drunense Duinen is beroemd om haar stuifzandgebied. Waar komt al dat zand vandaan en wat is de rol van de mens hierin geweest?Ga zaterdag 6 oktober met de boswachter mee en ontdek het verleden van de Loonse en Drunense Duinen. De wandeling duurt van 10:00 tot 12:00 uur. Deelname kost 8 euro, aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda. ( Langstraat Media)

Werkzaamheden

KAATSHEUVEL  - Maandag 22 oktober starten de vervolgwerkzaamheden voor de aanleg van het wisselstrooksysteem op de Europalaan.De werkzaamheden duren zes weken. Als het nodig is, leiden verkeersregelaars het verkeer in de goede banen.In de nachten van 19 t/m 23 november is de Europalaan afgesloten voor verkeer. De omleidingsroutes worden dan via bebording aangegeven. ( Langstraat Media)

 

HULP GEVRAAGD 

 

SPRANG-CAPELLE -Nathan, een 3-jarige jongen uit Sprang-Capelle met een ernstige

meervoudige beperking, heeft hulp nodig.Voorde verzorging van Nathan is dringend behoefte aan een zorgwoning,maar het geld daarvoor ontbreekt. De ouders van Nathan hebben daaromstichting 'Een huis voor Nathan' opgericht. Kijk op www.eenhuisvoornathan.nl om meer te weten te komen over Nathan en hoe u kunt helpen.. ( Langstraat Media)

 


Villa Pardoes boft weer ...

WAALWIJK - Een sponsoractie door schoenenmerk Develab voor Villa Pardoes heeft 3000 euro opgeleverd. Develab is hét Nederlandse schoenenmerk voor ondernemende, fantasierijke en nieuwsgierige kids.Het Waalwijkse merk is dit voorjaar een samenwerking aangegaan met Villa Pardoes omdat zij van mening zijn dat ieder kind, groot of klein, ziek of gezond, een onbezorgde tijd moet kunnen beleven.Pardoes heeft samen met kinderen uit de Villa de cheque uitgereikt aan de stichting.(Bron : Langstraat Media)

Op zoek naar  manager en bestuursleden


Regionaal Bureau voor de Toerisme timmert aan de weg en wil

1 januari  2019 starten

Voor de oprichting en aansturing zoekt het Regionaal Bureau voor Toerisme ‘De Langstraat’   Bestuursleden ,Er wordt  momenteel volop gewerkt aan de oprichting van eenRegionaal Bureau voor Toerisme (RBT) de Langstraat.Tijd om te zoekennaar bemensing van het bestuur Inmiddels staat de vacature voor de  manager van het RBT online:Naast deze manager is het bureau ook op zoek naar bestuursleden.De opdracht voor het nieuwe bestuur richt zich in eerste instantie op het oprichten van het RBT.Inzet is om het RBT op 1 januari 2019 operationeel te laten zijn. Er is haast bij ; het bestuur moet nog gevormd worden, alle functies zijn vacant. Het werkgebied bestaat uit de gemeenten Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk. Deze gemeenten werken ook al samen op het gebied van media  met name radio en televisie

'ROUWKOST'

WAALWIJK - Wanneer je een dierbare verliest heeft dat een grote impact op je leven. Het kan fijn zijn om je ervaringen te delen met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt.Karin en Nikki Spapens gaan daarom vier keer per jaar een avond organiseren om met een kleine groep te koken en in een ontspannen sfeer ervaringen met elkaar uit wisselen.De eerste avond is op 7 november vanaf 18:00 uur, mail voor meer info en deelnamekosten naar: karin@verliesbegeleidingdezeester.nl ( Langstraat Media)