SPORTDongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

is er voor alle Dongenaren.Verslag Gerard van de Corput toernooi 2020


Zondag 16 februari werd door de Dongense Jeu de Boulesclub haar jaarlijks terugkerend toernooi om de Gerard van de Corputbokaal gehouden. Deze wisselbeker is ooit door Gerard ter beschikking gesteld en wordt er jaarlijks om gestreden door leden van onze eigen vereniging. Er hadden zich 30 equipes ingeschreven en het beloofde een gezellige dag te worden. Vanaf 10 uur moest iedereen zich melden bij de wedstrijdtafel, dit keer in handen van Henk van Roode.Gelukkig waren er op die dag geen afmeldingen meer en hadden we een even aantal teams. Dat is gunstig, want anders hebben de deelnemers een “stilzit”: je kunt dan geen wedstrijd spelen, terwijl je toch een overwinning behaalt!Op deze dag was het weer niet al te best, want storm Dennis raasde over ons land. Dan is het een uitkomst dat je een grote hal ter beschikking hebt, want buiten spelen was deze keer geen optie. Aangezien er 14 binnenbanen zijn moesten twee equipes even wachten. Zijn werden door de WECO verrast met een heerlijk kopje koffie, thee, chocomelk of cappuccino. Op deze manier werd het wachten enigszins veraan-genaamd.De mensen achter de bar en de catering (Greet, Willy, Adrienne en Adriaan) hadden de taak om iedereen van een drankje en hapje te voorzien. Achter de schermen had onze thuiskokkin Annie al voor enkele smaakvolle salades gezorgd. Dat kun je best aan haar overlaten! Rond het middaguur liep het dan ook storm aan de bar vanwege de “hongerklop” bij een aantal boulers. De “broodjes BOULE” en de broodjes saté gingen dan ook vlot van de hand, zeker als ze met liefde klaar gemaakt zijn.Na elke wedstrijd was het de bedoeling dat beide equipes zich bij de wedstrijdtafel zouden melden, maar vaak lieten de verliezers zich niet al te snel zien. Het winnende equipe daarentegen was er als de kippen bij om de uitslag door te geven.In de loop van de middag kwam Gerard van de Korput een kijkje nemen in het clubhuis, hetgeen enorm gewaardeerd werd. Hij was in ieder geval ruim op tijd om later de wisselbeker aan het winnende equipe uit te reiken. Na 3 wedstrijden zat het toernooi erop. Er was deze keer geen finale, maar wellicht doen we dat het volgende jaar weer een keer.We geven hieronder de uitslag van de equipes met 3 gewonnen wedstrijden:


1 John van Rooden & Cor Timmermans 3 28

2 Liena Ligtenberg & Piet Ligtenberg 3 23

3 Riet Jansen & Jeanne van Riel 3 22

4 Evert Pol & Ria Verdaasdonk 3 21

5 Pierre de Jong & Wil Brekelmans 3 16


Het toernooi was dus gewonnen door John van Rooden en Cor Timmermans, twee zeer ervaren boulers uit onze vereniging. Wij feliciteren beide spelers met het behalen van deze overwinning. Gerard van de Korput overhandigde dan ook vol trots de wisselbeker aan John en Cor. Beiden kregen nog een klein aandenken om thuis in de ongetwijfeld grote prijzenkast op te bergen.De WECO bedankte alle vrijwilligers die zich deze dag hebben ingezet en uiteraard ook de spelers voor hun deelname aan dit toernooi.Verslagen:

WBDF-competitie:

Kleine winst ‘t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje won dartsteam ’t Vaartje nipt van team DC No Sweat. Dit team staat op een mooie vijfde plaats. Singelwinst was er voor Hans de Jong en Goof Verbunt, Davey Danyluk en Patty v.d. Wiel moesten verlies incasseren. Daarna werden drie van de vier koppelpartijen in winst omgezet. De teamronde werd echter gewonnen door de gasten uit Etten-Leur. Door dit resultaat staat team ’t Vaartje nu derde. Het heeft slechts één punt achterstand op de nummer twee. De koploper staat een straatlengte voor en lijkt niet meer in te halen.

Aankondiging

Darts:

Wedstrijd in Van Leijsen-ranking

Op zaterdagavond 10 maart wordt er weer een wedstrijd gegooid in het kader van het bouwbedrijf Van Leijsen Dongen-ranking-toernooi. Er staan dit seizoen nog 9 wedstrijden op het programma. Alle mogelijkheden dus om je nog te plaatsen voor de eindranking. Het toernooi kenmerkt zich door de sfeer van gezelligheid en sportiviteit, waarbij er kansen zijn voor iedere darter. Ook voor de minder bedreven darter. Dit vanwege het feit dat de koppels in de regel steeds geloot worden. Er wordt gestart met dit koppeltoernooi. Daarna volgt het singletoernooi. Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro per spelsoort. Er zijn naast punten voor de ranking ook mooie dagprijzen te verdienen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint, zoals altijd om 20.00 uur.

Thuiswedstrijd ‘t Vaartje

Op dinsdagavond 13 maart gooit team ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het betreft een wedstrijd in de competitie van de West Brabantse Darts Federatie. Het moet het in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen team Het Kan Net uit Etten-Leur. Team ’t Vaartje heeft de punten nodig om een podiumplaats af te dwingen. Team ‘t Vaartje bestaat uit Ruud Kollenburg, Davey Danyluk, Goof Verbunt, Hans de Jong, Patty v.d. Wiel en Ton Kemmeren. De wedstrijd in sportcafé 't Vaartje begint om 21.00 uur. 

Darts:

Boerke Mutsaers: Groeneveld en Meulemans

In sportcafé ’t Vaartje werd voor de vijftiende keer het Restaurant Boerke Mutsaers Tilburg dartstoernooi gehouden. Er was ook dit jaar weer sprake van van een mooie bezetting. Het werd ook dit jaar weer vooral een gezellige strijd. In de winnaarronde ging de winst naar de debuterende Yvonne Meulemans en routinier Peter Groeneveld. In de finale versloegen zij Erik van Dongen en Kevin van Gorp. Het was een zinderende finale, die eindigde in een nipte 4/3. In de halve finale waren Peter en Yvonne met 3-1 te sterk voor Erwin van Riel en Tom van den Nieuwenhuizen. Erik en Kevin versloegen hier Natalie van den Nieuwehuizen en Goof Verbunt. Hier werd het 3-0.

Verliezerronde voor V.d. Nieuwenhuizen en Embregts

In de verliezerronde ging de titel naar Jim van den Nieuwenhuizen en Jan Embregts. Zij waren in de finale te sterk voor Niek de Baar en de winnaar van vorig jaar Wim Cleijn. In de halve finale waren Jim en Jan te sterk voor Frans Kemmeren en Corné v.d. Nieuwenhuizen. Het werd 2-0. Niek en Wim wonnen hier van Ton Kemmeren en voormalig winnaar Nico Severijns. Ook hier werd het 2-0. De hoogste uitworp ging met 140 naar Peter Groeneveld. Bonnen Boerke Mutsaers Traditiegetrouw werden er onder de nog aanwezig deelnemers twee dinerbonnen van Boerke Mutsaers verloot. Deze werden gewonnen door Erik van Dongen en Jan EmbregtsHet bleef gezellig tot in de late uurtjes. Al met al werd het een mooie opwarmer voor de carnaval.

Erelijst Boerke Mutsaers dartstoernooi:

2006: Corné Faro en Wil Luiken

2007: Benito v.d. Pas en Rob Emmen

2008: Rob Emmen en Frans Kemmeren

2009: Jac v.d. Ven en Nicole Verstijlen

2010: Wiek Claassen en Ad van Dongen

2011: Wim Cleijn en Ernest v.d. Kaay.

2012: Patty v.d. Wiel en Wim Cleijn

2013: Patty v.d. Wiel en Nick Dirven

2014: Goof Verbunt en Frans Kemmeren

2015: Janus Jansen en Willy v.d. Wiel

2016: Evert de Leeuw en Goof Verbunt

2017: Willy v.d. Wiel en Nico Severijns

2018: Nico Severijns en Jim v.d. Nieuwenhuizen

2019: Willy v.d. Wiel en Wim Cleijn

2020: Yvonne Meulemans en Peter GroeneveldMILA TROOPERS NAAR DE NK INDOOR IN APELDOORN


 Dongen, 17 februari 2020 In Apeldoorn werd afgelopen weekend de Nederlandse Kampioenschappen Indoor gehouden. Diverse Mila Troopers van o.a. Atledo stonden aan de startlijn en hoopten op een podiumplek.


Als eerstegingen Bieke Schipperen en Marit Griep van start op de 3000 meter B-junioren. Bieke zoekt de koppositie op om daar haar tempo te gaan lopen. De rest van de lopers laat dat toe en ze mag haar tempo draaien. Halverwege de wedstrijd komt Marit naar voren legt het “peloton” haar tempo op en Bieke volgt. Het tempo blijft strak en de laatste paar ronden mogen ze met zijn tweeën doen. De eindspurt is in het voordeel van Marit, zij pakt het goud en Bieke de zilveren medaille!

Anne de Jong staat aan de start voor de 800 meter B-junioren. Ze gaat goed van start, derde positie. Aan het einde van de tweede ronde gaat het zwaar, maar in de derde ronde loopt ze het gat dicht naar nummer twee. Ze gaat er langs, maar de eerste in het veld is ver weg. Anne zet de laatste ronde hard in en wordt tweede in de serie. Is dat genoeg voor de finale? Na de laatste serie blijkt dat ze niet bij de zes tijdsnelsten hoort, en moet ze genoegen nemen met de zevende plaats.

Brik van Dusseldorp loopt de 800 meter op zaterdagmiddag. Ook hij moet zich via deze race zien te plaatsen voor de finale, die op zondag wordt gehouden. Hij gaat hard weg en neemt de groep op sleeptouw. Halfweg worden twee lopers nerveus en halen hem in. Brik kan aansluiten en ze stuiven in deze volgorde over de finish. Hij heeft zich hiermee verzekerd van een finaleplaats morgen!

Bij de 1500 meter series zien we Lotte Griep, Marit Griep en Bieke Schipperen. Marit en Bieke lopen meteen naar de plaatsen twee en drie en houden zo de race in de gaten. Sanne Schouten bepaalt het tempo. In de zese ronde zet Marit aan en Bieke volgt…. In  een strak tempo leidt Marit de dans tot aan de finish.. en naar de finale op zondag! Lotte eindigt op een nette tiende plaats.

Zondag de finales.
Marit en Bieke starten op de 1500 meter. Ze geven een duidelijk signaal af. Vanaf de start op kop en staan die niet af. Naast elkaar, oppermachtig. In de voorlaatste ronde komt Charlene Robertson voorbij. Marit eindigt met zilver en Bieke mag het brons mee naar huis nemen.Laat op de middag mag Brik zijn kunsten gaan vertonen in de finale 800 meter voor A-junioren. De eerste ronde in 27, toch wel hard, ronde 2 en 3 goed, maar ronde 4 is teveel. Hij is leeg. Maar wel zesde van Nederland, zoals Brik dat prima kan relativeren.Grootouder-kleinkind Boules toernooi


Zondag 2 februari organiseerde Jeu de Boules Club Dongen voor het eerst een boulestoernooi voor opa’s/oma’s en hun kleinkinderen. Er hadden zich voor dit toernooi 18 equipes ingeschreven, welke verdeel werden in twee poules, rekening houdend met de leeftijd van de kleinkinderen. Dit varieerde namelijk van 6 jaar t/m 25 jaar!De weersomstandigheden waren deze dag niet al te best, zodat de deelnemers moesten uitwijken naar de hal, hetgeen zeker niet vervelend was. De eerste 9 banen waren gereserveerd voor het toernooi, maar er bleven nog enkele banen over voor leden die niet met een kleinkind konden spelen.Corry Koreman had al het nodige voorwerk gedaan, waardoor we na de inschrijving precies om half 11 konden gaan beginnen. Alle spelers moesten die dag 3 wed-strijden spelen, waarbij vanaf de wedstrijdtafel aangegeven werd hoe laat de volgende ronde begon. Op deze manier bleven de deelnemers ook wat langer hangen in het clubhuis en konden ze onder het genot van een drankje gezellig met de tegenstanders praten. Deze keer waren Annie en Toon Klep de mensen die achter de bar stonden. Rond het middaguur werd de keukenploeg ingezet, want er was ook aan de inwendige mens gedacht. De keuze was ook deze keer voldoende: kippen- en tomatensoep, tosti’s, broodje saté, broodjes knakworst en broodjes “Boule”. Kortom, een geweldig assortiment. De keukenploeg, bestaande uit Adriënne Smits en Annie Smulders, had de handen vol aan de talloze bestellingen.

Rond 12 uur werd begonnen aan de tweede wedstrijd. Niet alleen de kleinkinderen hadden volop plezier aan het boulen, maar ook de senioren genoten zichtbaar. Het was mooi om te zien hoe strijdvaardig iedereen was. Ook het meten werd serieus genomen, want regelmatig moest een arbiter erbij komen om een precieze meting te doen. Het ging vaak om een millimeter!

Rond half 3 waren alle wedstrijden gespeeld en konden de mensen achter de wedstrijdtafel, Corry en Henk, de balans opmaken en de uitslag bekend maken. Alle jeugdige deelnemers kregen een medaille en de winnende equipes van beide poules nog wat extra’s: een bekertje voor het kleinkind en de opa/oma een heerlijk flesje wijn.

Hieronder volgt de uitslag:   

Klik of click voor vergroting


Wij willen iedereen die zich voor dit toernooi heeft ingezet hartstikke bedanken. Volgend jaar staat het weer op de agenda en hopelijk zien we dan nog meer opa’s/oma’s met hun kleinkind boulen.

Een BOULE groeten WECO JdbC Dongen

vvDongen legt huidige selectiespelers vast

voor volgend seizoen.


Nadat de Technische Commissie van vv Dongen eerder dit seizoen had besloten twee jaar door te gaan met trainer Osman Erbas en zijn assistent Ozcan Ozkaya, zijn er de afgelopen weken gesprekken gevoerd met de huidige selectiespelers.De Technische Commissie en de staf steken niet onder stoelen of banken tevreden te zijn met de huidige selectie. Daardoor was het streven om door te gaan met het merendeel naar het volgende seizoen. Het past bij vv Dongen om met eigen spelers verder te willen.

Daarnaast is het goed om verder te bouwen aan de fundering die door Osman Erbas is gelegd bij aanvang van zijn trainerschap bij vv Dongen.

Salaint detail: spelers die vorig jaar nieuw aan de selectie zijn toegevoegd, voelen zich zeer thuis bij vv Dongen. Mede door de sfeer, en vooral ook door de spelers die al langer onderdeel zijn van de selectie, is er een belangrijke basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van het team.,,Voetballen doe je met je hart en doe je samen en dat past binnen de identiteit die vv Dongen wil uitstralen vanuit de club. Dat is de reden dat we zeer verheugd zijn te melden dat we zeker zijn dat we ook volgende jaar de volgende jongens weer op het hoogste niveau terugzien tussen de lijnen op sportpark De Biezen," meldt een trotse voorzitter John Paul Verkooijen.Jan Gerrits jr. Mohammed Mansaray, Luuk Hultermans, Wessel Sprangers, Mart van Bree, Nassim Asrih, Thom Avontuur, Anouar Moukouh, Tom Wijkmans, Oguzhan Kacanci, Jur Heijstee, Gijs Timmermans, Dilaver Solak, Ridouan Kasroui, en Robert Roosen.

Jeu de Boules De Vaart Erin (DVE):

Judith Schellekens en

Jan Kennekens winnen


Op de banen van gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) bij sportcafé ’t Vaartje werd het tweede toernooi van dit kalenderjaar gegooid. Na de poules werden de kruisfinales afgewerkt. Hierin versloegen Wim Cleijn en Monette Couleau het koppel Wilma Kemmeren en Rini Netten. Het werd 13-5. Judith Schellekens en Jan Kennekens waren hier te sterk voor Anton Huijbregts en Frans Kemmeren/ In de finale waren Judith en Jan te sterk voor Monette en Wim. De kleine finale kwam op naam van Jack Heerkens en Lucien Snoeren. De volgende wedstrijd is op zondagmiddag 15 maart. Dan staat het tête a tête-toernooi op de rol.

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK.
PIET ACKERMANS KAMPIOEN IN DE 3E  KLASSE.
 

<<< v.l.n.r. Arthur, kampioen Piet, Bert, Rob en Paul


Dit jaar vindt voor de 45e  keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi spelen in totaal 86 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 17  en zaterdag 18 april om een leuke prijzenpot in de superfinale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 3e  klasse.Alle deelnemers dienden 25 caramboles te behalen.Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale.
Onder kundige arbitrage van Rutger van der Kaaij en Piet Emmen speelden clubgenoten Piet Ackermans en Rob Kuipers, van b.v. excelsior, de 1e partij tegen elkaar, in 22 beurten wist Piet te winnen.Paul de Jong en Arthur Emmen van b.v.de valk, speelden de volgende wedstrijd, in 23 beurten was Paul aan de meet.Bert Huijgens van b.v. de herberg kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Rob, in 19 beurten had Rob zijn caramboles verzameld. Arthur bezorgde hierna Piet zijn eerste nederlaag in 19 beurten.De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Bert en Paul in 17 beurten pakte Paul ook hier de winst.Na dag 1 Paul alleen aan de leiding met 2 keer winst.Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Toon van Spaandonk en Jan Embrechts.In de1e wedstrijd pakte Bert voor de eerste keer winst in 19 beurten tegen Arthur.Paul en Rob speelde een spannende wedstrijd tegen elkaar die eindigde in remise in 31 beurten.Ook spannend was de partij tussen Bert en Piet met 1carambole verschil wist Piet te winnen.Arthur wist in een prima wedstrijd te winnen van Rob in 18 beurten.De laatste wedstrijd ging tussen Piet en Paul, bij winst of remise was Paul de nieuwe kampioen en bij winst voor Piet zou hij gekroond worden.Ook hier een spannende strijd, Piet maakte de partij uit in 24 beurten en Paul bleef steken op 23 caramboles..Hiermee Piet dus de kampioen in de deze klasse, proficiat.Door dit kampioenschap is Piet ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Jos Michielsen in de 4e klasse, Joke Clemens in de 5e klasse en Lars van Delft in de 6e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst. .


EINDSTAND in volgorde :  GESP. PNT CAR BRT SERIE ALG.GEM H.P.G.
1. Piet Ackermans 4 6 96 91 5 1,055 1,136
2. Paul de Jong 4 5 98 95 4 1,032 1,471
3. Arthur Emmen 4 4 80 79 7 1,013 1,389
4. Rob Kuipers 4 3 78 90 5 0,867 1,316
5. Bert Huijgens 4 2 74 81 7 0,914 1,316
                 
Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 2e  klasse.

ALLE SPORT IN DONGEN

ONS SPORT ARCHIEF  klik/tik

Darts:

Inschrijven Boerke Mutsaers van start

Inmiddels is de inschrijving voor het Boerke Mutsaers-dartsfestijn van start gegaan. Dit traditionele evenement vind plaats in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart. Het wordt gehouden op vrijdagavond 21 februari, de vrijdag voor carnaval en begint om 20.00 uur. Inmiddels hebben de eerste deelnemers zich al weer gemeld. Dit jaar wordt het voor de vijftiende keer gehouden. Ook dit jaar is er weer een dinerbon beschikbaar gesteld door het Tilburgse restaurant Boerke Mutsaers. Deze bon wordt onder de deelnemers verloot, zodat iedereen hier kans op heeft. Het totale inschrijfgeld wordt uitgekeerd als prijzengeld. Het toernooi wordt door de darters gezien als een prima manier om in de sfeer van carnaval te komen, maar ook voor de niet carnavalsliefhebber is het een bijzonder leuk evenement. De koppels worden gericht geloot. Inschrijven bij sportcafé 't Vaartje (tel: 0162-312275).


Wedstrijd bouwbedrijf Van Leijsen-ranking

Op zaterdagavond 15 februari staat er weer een wedstrijd op de rol in het kader van het bouwbedrijf Van Leijsen Dongen-ranking-toernooi. Het is een gezellig toernooi, waarbij de sportiviteit voorop staat. Mooi is dat ook de wat mindere darter kansen heeft, omdat de koppels steeds geloot worden. Er wordt gestart met het koppeltoernooi. Daarna volgt het singletoernooi. Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro per spelsoort. Er zijn naast punten voor de ranking ook mooie dagprijzen te verdienen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart begint om 20.00 uur.


WBDF-competitie: ‘t Vaartje wint net

In Breda won team ’t Vaartje nipt van team Pôg mo Thoin. Na de singles waren beide partijen nog volledig in balans. Winst was er voor Hans de Jong en Patty v.d. Wiel. Davey Danyluk en Goof Verbunt moesten verlies incasseren. Het team bestond verder ook nog uit Ruud van Kollenburg. Vervolgens werden drie van de vier koppels in winst omgezet. De teamronde ging echter verloren. Hierdoor stond de 4-5 eindstand in de boeken. Hans de Jong liet liefst twee 180-ers voor zich noteren.


Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen mee met 3 teams. Hier volgt het verslag van de wedstrijden op zaterdag 15 februari 2020.Team Dongen 1 speelde uit tegen Va-Tous 2 uit Breda. De wedstrijden liepen niet zoals verwacht en Dongen verloor dan ook met 0–8.De volgende wedstrijd is thuis tegen JBC Plop 1 uit Uden.


 

Team Dongen 2 speelde thuis tegen team L’Ammerzo 2 van de Jeu de Boules club uit Ammerzoden.

De eerste ronde werd gespeeld met drie teams van ieder 2 spelers (Doublet). Voor Dongen speelde op baan 1 Cor Timmermans en John van Rooden.  Het spel verliep zoals we gewend zijn van dit team. Door goed te overleggen met elkaar hoe en waar de ballen gespeeld moesten worden wisten zij hun eerste match overtuigend met 13-5 te winnen. Tussenstand 1-0 voor Dongen. Op de baan 2 werd gespeeld door Pierre de Jong en Hans van Troost. Bij dit koppel liep het niet zo vlekkeloos zoals normaal bij hen. Maar vechters als ze zijn wisten ze met een beetje geluk toch te winnen met 13-9. Tussenstand 2-0 voor Dongen. Op baan 3 werd gespeeld door Andre de Wijs en Karel Seebregts. Ook dit team wisten op het juiste moment de tegenstanders te raken. Het uiteindelijke resultaat een mooie overwinning van 13-7. Tussenstand 3-0 voor Dongen.

De tweede ronde werd gespeeld met 2 teams van ieder drie personen (Triplet). Ook in deze ronde werd er door Dongen weer goed spel geleverd. Op baan 1 werd gespeeld door Andre de Wijs, Pierre de Jong en Hans van Troost. Zij wisten de tegenstanderd te verslaan met 13-11. De ster van deze ronde was toch wel Andre. Hij plaatste bijna alle ballen perfect bij het butje. Tussenstand 4-0 voor Dongen. Op baan 3 werd gespeeld door Karel Seebregts, John van Rooden en Cor Timmermans. In deze wedstrijd werd er echt gestreden om ieder punt. Dongen heeft lange tijd achtergestaan. Echter in de slotfase kon L’Ammerzo het toch niet afmaken. Dongen greep zijn kans en wonnen hierdoor met een nipte 13-12 overwinning. Tussenstand 5-0 voor Dongen.

De derde ronde wordt op gelijke wijze gespeeld als de eerste ronde. Met een tussenstand van 5-0 werd al een beetje gedroomd om er 8-0 van te maken. Dat zou uniek zijn voor Dongen 2. Het was nog nooit voorgekomen. Op baan 1 ging team John van Rooden en Cor Timmermans zeer voortvarend te werk. Met een ruime voorsprong leek het erop dat ze ook deze wedstrijd ruim zouden gaan winnen. De tegenstander gooide wat dat betreft toch een beetje roet in het eten. Doordat de tegenstander wat laat op gang kwam was Dongen toch net iets eerder bij de 13 als L’Ammerzo. Het werd 13-11. Tussenstand 6-0 voor Dongen. Op baan 2 waren aangetreden Pierre de Jong en Hans van Troost. Bij deze match spatte de droom van een 8-0 overwinning uiteen doordat Pierre en Hans in het geheel niet in hun spel kwamen. Verloren dus dan ook ruimschoots met 4-13. Tussenstand 6-1 voor Dongen. Op baan 3 speelde team Andre de Wijs en Karel Seebregts. Tot de 9 punten ging het redelijk gelijk op. Daarna lieten ze het echter een beetje liggen, wat de eindstand bracht op 9-13.

Einstand 6-2 voor Dongen. Een mooie overwinning.

In het algemene klassement waar Dongen 2 op de derde plaats staat kan Dongen 2 door het resultaat van deze wedstrijd weer op de eerste plaats terechtkomen. Dit is afhankelijk van de resultaten van de clubs welke op plaats één en twee staan. Op het moment van schrijven van dit artikel is nog niet bekend welke resultaten de andere clubs hebben behaald. Opgemerkt moet worden dat de club welke nu op één staat een wedstrijd meer heeft gespeeld. De klassement resultaten zijn in te zien op onderstaande URL’s (Invoeren in uw browser op Internet) van de Nederlands Jeu de Boules Bond (NJBB).

Volgende wedstijd spelen ze uit tegen ‘Mooie Boul 1’ in Berlicum.

 

Team Dongen 3 was vrij deze week en spelen 29 februari uit tegen L’Ammerzo 2 uit Ammerzoden.

 

Team Dongen 1        https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-30012019-2020/

Team Dongen 2+3    https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-40032019-2020/

 

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. In de winter kan er binnen in de hal gespeeld worden. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad).

Biljartsport driebanden-klein:

Inschrijving ’t Vaartje verlengd


Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:3-tallen: Volle winst ’t Vaartje 1

In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje 1 met 30-25 van team ’t Pleintje uit St-Willebrord. Willy v.d. Wiel speelde een degelijke partij en wist hiermee remise uit het vuur te slepen. Ad Faro had maar 48 beurten nodig om te finishen. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier caramboles. Hij kwam uit op 0.604. Patrick Schrijver had zelfs maar 44 beurten nodig om over de meet te gaan. Hij was met het moyenne van 0.659 de beste speler van de avond.


4-tallen: Verlies C. van den Nieuwenhuizen

In Oosterhout verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 36-33 van team Cortini. In de eerste sessie was er nog winst voor Theo Laros en Jan Smeekens. Beide spelers speelden gedegen en trokken zo de winst naar zich toe. In de tweede sessie ging het mis. Zowel Frans Kemmeren als Mark Pijnenburg moesten gevoelig verlies incasseren. Op donderdagavond 5 maart speelt team Van den Nieuwenhuizen in sportcafé ’t Vaartje tegen team Nooit Volleerd uit Waalwijk. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.Biljartsport driebanden-klein:

Inschrijving ’t Vaartje sluit

De inschrijving voor het autobedrijf Scheerders driebandentoernooi voor de kleine tafel is verlengd naar 29 februari. Het toernooi wordt gehouden in sportcafé 't Vaartje in Dongen-Vaart in de periode van maart tot en met mei. Er is sprake van een jubileumversie. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt op een kleine tafel (2.30 m.). De eerste prijs bedraagt € 150,-. Inschrijven kan bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. Voorts kun je je ook aanmelden via de website: http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/ .


Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:

B2: Volle winst Royal Hedge en AK

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team boomkwekerij en tuincentrum Royal Hedge met 30-25 van team HGL uit Sprang-Capelle. Ton Hamers zette de toon door in slechts 39 beurten de eerste partij te winnen. Hij kwam uit op het voortreffelijke gemiddelde van 0.589. Ook Anton Smulders speelde een gedegen partij. Hij had maar 47 beurten nodig om te finishen en kwam uit op 0489. Mark Pijnenburg maakte het karwei af onder meer met een mooie serie van vijf. Hij had maar 42 beurten nodig en kwam uit op 0.642. Met dit resultaat wist team Royal Hedge de koppositie te versterken. Ook team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel pakte de volle winst. In Loon op Zand werd ’t Loons Kwartier met 27 30 verslagen. Zowel Edwin als Jan Ligtenberg speelden beiden een moeizame partij. Ze wiste4n de winst echter wel binnen te slepen. Erwin Ligtenberg had slechts 49 beurten nodig om de partij uit te spelen. Dat deed overigens ook zijn opponent. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.428. Hij maakte bovendien een mooie reeks van vier. Op dinsdagavond 3 maart speelt team AK in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen Landzicht uit Sprang-Capelle. De wedstrijd begint om 19.30 uur.


B1: ’t Vaartje 3 verspeelt toppositie

In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje 3 met 23-30 van team Landzicht uit Sprang-Capelle. In de eerste partij bleef Arthur Snoeren nog ver verwijderd van de finish. Hij kreeg ook maar 48 beurten. Ton Kemmeren kreeg geen schin van kans. Zijn rivaal was al na 28 beurten bij de meet. Hij liet nog wel het verdienstelijke gemiddelde van 0.785 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een serie van vier. Dat deed Embert Broekhoven ook. Embert wist met het mooie gemiddelde van 0.644 een gelijkspel uit het vuur te slepen. Met dit resultaat is team ’t Vaartje 3 de koppositie kwijt. Dit kan op dinsdagavond 3 maart hersteld worden. Dan speelt dit team tegen de nieuwe koploper HMS uit Sprang-Capelle. Deze wedstrijd begint in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart om 19.30 uur. Op vrijdagavond 28 februari speelt, in dezelfde accommodatie en op dezelfde tijd, team ’t Vaartje 2 tegen team BVT uit Terheijden.