SPORT IN DONGENDongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

is er voor alle Dongenaren.Het G-team geeft het goede voorbeeld en zet de toon voor toernooiwinsten
MO15 prolongeert toernooiwinnaarstitel bij sc 't Zand
IJzersterk JO11 houdt de NUL bij alle toernooiwedstrijden bij Unitas'30
Veerkrachtig JO10 toont ware toernooikampioen

Succesvol toernooien weekend voor DVVC jeugdteams

Het G-team bijt het spits af.
Het G-team gaf op 8 juni als eerste het goede voorbeeld op het toernooi bij v.v. Bavel. Zij legde beslag op de eerste plaats. Goed voorbeeld doet goed volgen en zo volgden nog 3 DVVC teams naar het hoogste plekje op het podium.Zoals:


Een ijzersterk JO11 wint

het Unitas’30 pinkstertoernooi.
De DVVC-ers speelden 4 wedstrijden van 15minuten in Etten-Leur en deden dat naar hartenlust en schitterden als vanouds.Tegenstander Groote Lindt werd eenvoudig opgerold met 6-0.OSSMI (uit België) bood meer weerstand maar redde het toch net niet. Uitslag 1-0.
Gastheer Unitas’30 heeft vele JO11 teams, twee daarvan vond DVVC op haar pad. 
Unitas’30 JO11-10 kreeg 3 doelpunten om de oren en de kids van Unitas’30 JO11-9 waren ietsje sterker en incasseerde 2 doelpunten.Als er tijdens het toernooi al schoten op het DVVC doel waren was daar de verdediging of de sluitpost en zo bleef hun goal ALLE wedstrijden leeg.Niet alleen werden daarmee alle wedstrijden (glansrijk) gewonnen, JO11 incasseerde dus geen enkele tegen goal. KLASSE jongens en meisje, terechte winnaar van de JO11 poule.


Veerkracht van JO10 laat ware

toernooikampioen zien!

De eerste wedstrijd tegen v.v. Zwaluwe verliep nog wat stroef en werd, ondanks de inzet van de jongens, nipt verloren met 2-3.Voor de wedstrijd tegen v.v. Boeimeer stonden de mannen echter op scherp en door goed samenspel kon de DVVC spits in stelling worden gebracht en deze zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.Door aller last-minute afzeggingen kwam de organisatie bijna in de problemen que speelschema. De oplossing? Wedstrijden in de re-bound. En zo werd v.v. Zwaluw ook de 3e tegenstander van de groen-witte. Dit was meteen de halve finale. Door de spanning te moeten spelen tegen hun overwinnaar kam het team met 1-0 achter. Dat was het wakker schudt moment en de gelijkmaker kwam heel snel 1-1. De nieuwe JO10 speler met alleen nog maar toernooiminuten (van deze dag) achter zijn naam knalde echter verwoestend de 2-1 binnen. Helaas houdt de voorsprong geen stand en wordt het alsnog gelijkspel 2-2. Om de eerste plaats te bezetten moet de volgende wedstrijd gewonnen worden. Een re-bound spelmoment omdat de keeper niet klemvast was geeft een allerte DVVC-speler de kans de 1-0 binnen te tikken.Aan de kant van de groen-witte geen fouten, en een stevige defensie en de buit is binnen! Van Harte mannen.


MO15 2e jaar op rij sterkste

op toernooi bij SC ’t Zand.
Vorig jaar gingen ze met de hoogste eer strijken, nu weer uiterst geconcentreerd en fanatiek er tegenaan.Een 4 wedstrijden poule met slechts 1 bekende naam: v.v. Gilze.
De strijd tegen v.v. Otterloo werd met 2-0 gewonnen.Unitas’28 (uit Wamel) verloor met 1-0. Ook v.v. Gilze was niet opgewassen tegen de groen-witte dametjes uit Dongen. De wedstrijd werd door DVVC gewonnen met 1-0.Het was wel snel duidelijk dan één (1) het lievelingsgetal bij de meiden was want ook de vierde tegenstander, Luctor et Emergo (uit Almelo!) werd met 1-0 verslagen.De finale was tegen de thuisclub Sc ’t Zand en ook deze werd met een 1-0 overwinning van het veld gestuurd. Behalve de mooie grote wisselbokaal waren er nog twee prijzen om mee naar Dongen te nemen. Tot beste speelster van het toernooi werd uitgeroepen: onze eigen Sofie! Gefeliciteerd Sofie.Bart-Jan werd verrast met de beker voor sportiefste leider.Terugkeren met 3 prijzen op zak, hoe mooi is dat?!? Top gedaan dametjes.


MO17 weert zich kranig
Tijdens het Internationale toernooi om de ArnhemCup tijdens het pinksterweekend blijft MO17 ongeslagen in de poule wedstrijden en de kwalificatiewedstrijden. Ze verliezen slechts 1 wedstrijd en nestelen zichzelf daarmee op een mooie 4e plek.Tijdens het toernooi bij Sc ’t Zand stijgen ze een treetje in de ranking en behalen een mooie 3 plaats. Netjes dames.Komend weekend zullen veel jeugdleden nog aantreden tijdens het eigen befaamde JanSmansJeugdtoernooi van DVVC op zaterdag 22 juni. MO17 en JO19 is present op zondag 23 juni tijdens het HansJansenMiniVeldToernooi op de velden van Sportpark Dongekant.Daarmee sluit DVVC het speelseizoen af en wordt er gewerkt aan seizoen 2019/2020.Wil je een voetballoze zomer dus nog even uitstellen(?) kom dan komend weekend kijken naar de jeugd- en senioren toernooiwedstrijden. Aanvang 10.00uur op beide dagen. Tot dan!


Jeu de Boules De Vaart Erin (DVE):
Jos den Boer en Wim Cleijn pakken winst
Op de banen van gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) bij sportcafé ’t Vaartje werd de voorlaatste wedstrijd van het seizoen gegooid. Na de poules werden de kruisfinales afgewerkt. Hier versloegen Wil Brekelmans en Wilma Kemmeren het koppel Evert de Leeuw en Jan Kennekens met 13-4. Jos den Boer en Wim Cleijn waren hier met 13-9 te sterk voor Toon Verbunt en Anton Huijbregts. In de finale waren Jos en Wim met 13-2 veel te sterk voor Wil en Wilma.Verbunt/Van Schendel winnen kleine finale
In de kruisfinales in de kleine ronde wonnen Goof Verbunt en Annelies van Schendel. Zij versloegen in de eindstrijd Monette Couleau en Lucien Snoeren met 13-8. Goof en Annelies kwamen in de finale door winst op Rian Verbunt en Roel van Helden. Het werd hier 13-10. Lucien en Monette bereikten de finale door het koppel Helga Snoeren en Frans Kemmeren met 13-6 te verslaan. De laatste wedstrijd van het seizoen is op 30 juni.


WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN –

ZATERDAG 22 JUNI FINALE IN CAFÉ DE VALK.


Met in totaal 45 inschrijvingen zijn we na voorwedstrijden, kwart en halve finale aangeland bij de finale.Verleden week werd er in 3 poules gespeeld in de halve finale.Voor de finale op zaterdag 22 juni in Café de valk, aanvang 13.30 uur, komen de volgende biljarters aan tafel:Rob Houtepen – Gerrit van der Veeken – Manfred Schmidt – Mari Loonen en Gerry Kerst. In totaal wordt er ruim € 600 uitgekeerd aan prijzengeld.Voor de winnaar is € 200 gereserveerd, en natuurlijk de eeuwige roem.De titel ging vorig jaar naar Jan Pullens.Er wordt gespeeld volgens het poulesysteem, hierdoor is iedereen verzekerd van tenminste 4 partijen.Supporters zijn natuurlijk van harte welkom, wij wensen de finalisten veel succes toe.

HIER VERDER LEZEN


ALLE SPORT IN DONGEN

ONS SPORT ARCHIEF  klik/tikDe Bokito's kampioen zomeravond 2019


De 50 ste editie van de zomeravond is een prooi geworden voor De Bokito's Lange tijd zag het er naar uit dat Fc de Valk 2 wederom de Hartmanbeker zou gaan winnen .In de voorlaatste ronde kwamen de twee kanshebbers op de titel in het strijdperk De Valk 2 tegen De Bokito's.Dit duel ging op het scherpst van de snede en deden voor elkaar niet onder.De Bokito’s hadden het voordeel dat Sander de Bont weer op scherp stond en twee doelpunten kon toevoegen als clubtopscorer,De wedstrijd eindigde dan ook met 3-1 in het voordeel van de De Bokito'sIn de laatste wedstrijd lieten de De Bokito’s zich niet verassen door de Dabbers Proficiat Bokito’s met het behalen van dit kampioenschap zeker als je weet dat ze vijf keer als tweede eindigde .De penaltybokaal ging naar FC de Valk 2 die 32 keer het net wisten te vinden Mochten er nog verenigingen ,horeca gelegenheden en /of bedrijven zijn die interesse hebben om aan deze competitie deel te nemen , neem dan contact op met Adrie van Riel tel 06-51169113.


Tom Schoormans heeft afscheid genomen als trainer

van het G-team van DVVC.

Afgelopen Woensdag, 29 mei j.l., heeft Tom Schoormans zijn laatste training verzorgd voor het G- team van DVVC.
12 jaar geleden werd er onderzocht of er genoeg draagvlak was om bij DVVC een G-team op te richten.Tom heeft samen met Marion en Kees van den Bemd de stappen genomen dit mooie plan te realiseren.Samen met een grote groep vrijwilligers ging Tom de trainingen verzorgen.Het G-team groeide in al die jaren zowel in aantallen als in niveau door de inzet van alle trainers.Tom kon je buiten het voetballen om ook inzetten om andere dingen te organiseren zoals de jaarlijkse playbackshow, afsluitingsfeestjes en als vrijwilliger bij het Jan Oomens G voetbaltoernooi.Het G-team van DVVC wil Tom dan ook, namens het gehéle G-team en zijn vrijwilligers, bedanken voor zijn tomeloze inzet van de afgelopen 12 jaar.Tom het gaat je goed, geniet van je gezin, en wij zullen je zeker langs de lijn zien bij de wedstrijden van het G-team.
Nogmaals bedankt!

4h
2h
3h
5h

12 JARIGE MASSIMO BALSAMO WINT BIJ DE SINGLES BIJ DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.


CORNÉ VAN MASTRIGT EN JURGEN EVERS WINNEN BIJ DE KOPPELS.


Zondag 16 juni werd er weer een toernooi verspeeld van de 34e open ranking in café de valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.De koppels werden verspeeld in poules, de singles volgens het k.o. systeem.Beide toernooien hadden natuurlijk ook een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Jurgen Evers en Corné van Mastrigt werden finalisten na winst op de jonkies Massimo Balsamo en Tinus van Tiel.In de andere halve finale wonnen Thijs Gremmen en Dean de Wulf van Justin Schouten en Dennis van Strien.In de finale ging de winst met4-1 naar Jurgen en Corné.Danique Stroek en Joey Greyn wonnen de finale in de verliezersronde met 3-0 van Dennis van der Steen en Timo van de Loo.De hoogste uitworp ging naar Wilco Vermeulen met 138, Wilco had ook nog uitworpen van 103 en 100.Patrick van Osch had een 113 uitworp, Corné van Mastrigt 111 en Massimo Balsamo 109.Hierna gingen de singles van start.Wilco Vermeulen werd finalist door winst op Joey Greyn.Door winst op Corné van Mastrigt werd Massimo Balsamo ook finalist.In de finale ging de winst met 5-2 naar de 12 jarige Massimo, die daarmee samen met Pim van Bijnen de jongste winnaar is bij de singles in de valk, proficiat.Steven Huijbregts won met 4-2 in de finale van de verliezersronde tegen Timo van de Loo. De hoogste uitworp ging ook hier naar Wilco Vermeulen met 117, Massimo Balsamo gooide 116 uit.In totaal werd er 31x 180 gegooid, beloond met een gratis consumptie (max. 2 p.p.) 7x 180 was er voor Wilco Vermeulen6x 180 voor Massimo Balsamo.3x 180 – Corné van Mastrigt, Jurgen Evers, Patrick van Osch en Tinus van Tiel.2x 180 lieten Joey Greyn en Dennis van Strien noteren.1x 180 was er voor Dean de Wulf en Djowy Verhagen.


WINNAARSRONDE SINGLE


1. Massimo Balsamo
2. Wilco Vermeulen
3. Corné van Mastrigt
4.Joey Greyn
5. Kevin Moras
6.Tinus van Tiel
7.Patrick van Osch
8.Dennis van Strien


WINNAARSRONDE KOPPELS


1. Corné van Mastrigt – Jurgen Evers
2. Thijs Gremmen – Dean de Wulf
3. Dennis van Strien – Justin Schouten
4.Massimo Balsamo – Tinus van Tiel
5. Michel Michielse – Steven Huijbregts
6.Mark de Vries – Wilco Vermeulen


VERLIEZERSRONDE SINGLE


1. Steven Huijbregts
2.Timo van de Loo
3. Dennis van der Steen
4.Thijs Gremmen


VERLIEZERSRONDE KOPPELS


1. Danique Stroek – Joey Greyn
2. Dennis van der Steen – Timo van de Loo
3. Patrick van Osch – Djowy Verhagen
4.Roy Netten – Jeffrey Siemons


Het volgende toernooi vindt plaats op zondag 23 juni, single en koppel, graag tot dan. Kijk ook op www.falkie.nl


35e Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen

was groots.

Dongen, 17 juni 2019. Afgelopen zaterdag organiseerde Atledo de 35e Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen. De weersomstandigheden waren grillig. Maar vanaf de start om 16.00u waren het perfecte omstandigheden voor een prachtige 35e editie van Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen.

Traditioneel start de Dwars Door Dongen af met de Kids Run, met daaraan voorafgaand een gezellige warming up, verzorgd door L-Joy. Na dit ‘klaarstomen voor de start’ liepen de kinderen hun wedstrijd, en het plezier spatte er van af! Mascotte Donkey heeft de kinderen fanatiek aangemoedigd en ging daarna met de medaillewinnaars op de foto. Ook de Specials vonden het leuk om met Donkey op de foto te gaan na hun wedstrijd, die ook door alle deelnemers mooi gelopen werd.

De Engelse Mijl blijft een spectaculair onderdeel van de Dwars Door Dongen. Vanwege de grote deelname van de leerlingen van het Cambreur College waren er hier drie aparte starts. Als eerste gingen de wedstrijdlopers, met veel jeugd maar ook enkele masters aan de startstreep. De snelste tijd hier was 4.34 minuten van Lucas van der Linden, wat een goede prestatie! Op de tweede plaats zien we Bram Veldhuizen van Scorpio en nummer drie werd Colin Bressers van Atledo. Eerste dame op de Engelse Mijl was Evi van Bladel van ACW Waalwijk met een prima tijd van 5.35 minuten, met in haar kielzog Lotte Griep en Gwen van Hest.
HIER VERDER LEZEN


Biljartsport:
Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
B1: Opnieuw winst ‘t Vaartje 1
In sportcafé ’t Vaartje pakte team ’t Vaartje 1 de winst op team De Eekhoorn uit Oosterhout. In de eerste partij verloor Willy v.d. Wiel. Hij kreeg ook maar 40 beurten. Willy kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.775. Hij maakte bovendien een serie van vijf. Dat deed kopman Charle Mekes ook. Charles etaaleerde ander maal zijn goede vorm en finishte in maar 31 beurten. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 1.709. In de laatste partij speelde Ton Kemmeren eveneens een sublieme wedstrijd. Hij had maar 33 beurten nodig om over de meet te komen. Hij zette het schitterende gemiddelde van 0.818 neer. Door dit resultaat heeft team ’t Vaartje 1 de tweede plaats in het vizier. Op dinsdagavond 25 juni peelt team ’t Vaartje 1 tegen team Prinsenhoeven uit Tilburg. Deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.
B2: ’t Vaartje 2 verslaat ’t Vaartje 3
In sportcafé ’t Vaartje is team team ’t Vaartje 2 er in geslaagd om de toppositie te verbeteren. In de eerste partij was er nog verlies. Theor Laros had een uitstekende start. In de tweede helft van de partij viel hij echter terug. Hiervan profiteerde Anton Smulders, die eveneens voortreffelijk speelde. Hij had maar 35 beurten nodig om de finish te bereiken.Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.657. theo liet toch ook nog het verdienstelijke gemiddelde van 0571 voor zich noteren. In de tweede partij pakte Leo Loonen de winst op Embert Broekhoven. Embert kwam maar vier caramboles te kort. In de laatste partij pakte Frans Kemmeren de winst op Bert v.d. Hooff. Frans liet het mooie gemiddelde van 0.531 voor zich noteren. Bert kwam aan de meet slechts twee caramboles te kort. Door dit resultaat bedraagt de voorsprong van team ’t Vaartje 2 op de nummer twee met nog twee wedstrijden te gaan, 20 punten. Op dinsdagavond 25 juni peelt team ’t Vaartje 2 tegen team DKM uit Oosterhout. In deze wedstrijd kan team ’t Vaartje 2 de titel veilig stellen. Deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Met nog ruim een week te gaan: 470 inschrijvingen

Klein NK Wielrennen in Dongen 22 en 23 juni


In het weekeinde van 22 en 23 juni staat Dongen landelijke in de wielerschijnwerpers. TV Stations, sportzenders, uiteenlopende persbureaus en media hebben zich al aangemeld voor een persaccreditatie. Vijf wedstrijden voor het kleine Nederlands Kampioenschap worden in en rondom Dongen verreden. Op het erepodium bij het gemeentehuis zal zaterdag het Wilhelmus klinken voor één van de winnaars van de drie wedstrijden die op die dag worden verreden. Zondag gaat dat twee keer gebeuren.


Het parkoers is een ronde van bijna 10 kilometer. Daarin kan de bekende, voor vele wielrenners de beduchte, kasseienstrook op de Watertorenstraat een groot struikelblok zijn. Afhankelijk van de categorie moet deze strook elke ronde weer genomen worden. Voor dit kleine NK, omdat het voor de jeugd en de categorie elite renners zonder contract (zc) wordt georganiseerd, hebben zich inmiddels al 470 deelnemers aangemeld voor de vijf categorieën.

Bij de nieuwelingen meisjes, die 6 ronden rijden, zijn er toe nu toe 62 inschrijvers. Bij de jongens in deze categorie is dat beduidend meer: 112.Ook in de volgende categorie, die van de junioren, is de verhouding hetzelfde:

vrouwen 66 en mannen 123. Bij de elite zc is het aantal tot nu toe: 107.

Hierin worden enkele bekende Nederlanders aan de start verwacht die in andere sporten hun sporen (WK ’s, EK ’s en NK ‘s) hebben verdiend.


Elite renners

Voordat de renners en rensters van start gaan moeten hun fietsen aan bepaalde eisen voldoen. Ruim voor de start wordt het verzet (de versnellingen) gecontroleerd. Op het grootste verzet, als de pedalen een keer zijn rond geweest, mag de fiets een bepaalde afstand hebben afgelegd. Deze keuring vindt voor de start plaats in de Hoge Ham, op het stuk tussen Hubo en gemeentehuis. In de volgkaravaan bij de jeugd rijden een achttal neutrale wagens mee. Mocht een deelnemer onderweg bijvoorbeeld een lekke band oplopen, dan wordt hij gelijk voorzien van een reservewiel (dat hij of zij vooraf heeft ingeleverd) of een wiel van de organisatie. Bij de elite renners is dit weer andere koek. Daar hebben de renners hun eigen ploegleiderswagens in de wedstrijd die hun verzorgen of van reservemateriaal kunnen voorzien. In de Bolkensteeg richting Klein Dongen is de zogenaamde verzorgingsstrook, waar de renners kunnen worden voorzien van eten en/of drinken.


Verkeersveiligheid, parkleerverbod en afsleepregeling


Enkele weken geleden heeft de organisatie de ondernemers rondom het parkoers geïnformeerd over dit evenement. Vooral op zaterdag zal hun bedrijf moeilijk te bereiken zijn. Voor het gehele parkoers geldt éénrichtingsverkeer. Dat wil zeggen: de wielrenners en de volgkaravaan hebben voorrang en verkeer dat over het parkoers wil, kan slechts in de rijrichting van de wedstrijd het parkoers oprijden en weer verlaten. Op de zijwegen van dit parkoers staan verkeersregelaars. Weggebruikers worden verzocht de aanwijzingen van deze herkenbare mensen op te volgen. Tijdens de wedstrijd worden renners beveiligd door politie-escorte. Als de wedstrijd een kruising passeert kan het gebeuren dat het verkeer om en nabij de 7 minuten stil komt te staan! Omwonenden worden in de laatste week, via een bewonersbrief, nog voorzien van informatie over het parkoers. Zo kunnen bewoners van de Sluisweg, Schorsmolenhoef, Volmolenhoef en Zeemolenhoef via de Sluisweg de wijk verlaten. De paaltjes nabij de Donge zijn deze dagen weggehaald.

Via de website www.nkwielrennendongen.nl en de gemeentelijke informatiekrant staat uitgebreide informatie over dit kleine NK wielrennen.


Parkoers in grote lijnen: Start Bolkensteeg, richting Klein Dongen. Linksaf richting ’s Gravenmoer en op de kruising bij slager Van Strien linksaf richting Oosteind. In Oosteind linksaf Griendsteeg in. Eind weg linksaf Hogedijk naar Lage Ham. Via Lage Ham rechtsaf Watertorenstraat in. Einde Watertorenstraat, Lage Ham rotonde oversteken Hoge Ham in. Finishlijn ligt ter hoogte van de hoofdingang zusters Franciscanessen. Dit is dus ook de rijrichting, het eenrichtingsverkeer deze twee dagen. Rondom start en finish is geen autoverkeer mogelijk.