SPORT IN DONGENDongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

is er voor alle Dongenaren.Archieffoto

DVVC boekt ruime 1-4 overwinning bij Neerlandia '31  Dorst
 
Direct na de aftrap een gretig spelend Neerlandia’31 en die kregen   een grote kans. Gelukkig voor DVVC schoot de geheel vrijstaande buitenspeler van Neerlandia’31 over het   doel. Het duurde even voordat DVVC op de helft van de tegenstander kwam, tot in de zesde minuut. Toen ging Geert Jacobs alleen op het Neerlandia’31 doel af en zijn schot werd door keeper Bryan van Rijswijk in eerste instantie nog gekeerd maar uit de rebound kon alsnog aanvoerder Remco Kroese zijn ploeg naar een 0-1 voorsprong schieten.
Hierna golfde het spel op en neer met aan beide kanten wat mogelijkheden. Voor het eerste echte gevaar moest men wachten tot de 20e  minuut, toen bij een snelle uitval van Neerlandia’31 doelman Maikel Heijne met een prima redding de gelijkmaker kon voorkomen.
Acht minuten, later een trap van Remco Kroese over de verdediging die kwam terecht bij Amir Zandi die in moeilijke positie toch nog kans zag om op het lege doel te schieten. Helaas voor DVVC was zijn schot net iets te zacht waardoor een Neerlandia’31 verdediger op de doellijn de bal nog kon wegwerken.
In minuut 28 was het Remco Kroese die de vrije ruimte in de verdediging van Neerlandia’31 goed benutte en de uitkomende doelman   kansloos liet.
Neerlandia’31 bezorgde de DVVC defensie ook nog een paar moeilijke momenten maar die leidde niet tot een tegentreffer.
Even voor rust was het wederom Remco Kroese die alleen op de keeper af ging. Deze keer was het de keeper die met zijn ingreep voorkwam dat Remco zijn derde doelpunt kon maken.
Kort daarna maakte scheidsrechter Berkelveld uit Breda een einde aan de eerste helft en kon DVVC met een 0-2 voorsprong gaan rusten.

Al vrij kort na de aftrap in de tweede helft was het Geert Jacobs die na een mooie pass van Remco Kroese de stand van 0-3 op het scorebord kon laten zetten.
Tien minuten daarna was het de keeper van Neerlandia’31 die met een prima redding er voor zorgde dat een goed genomen vrije trap van Dylan de Ruijsscher, net buiten de zestien,   de achterstand van de thuisclub niet groter werd. Vijf minuten later was een verre trap vanuit de achterhoede van Neerlandia’31 dat Thijs Huijben die alleen op doelman Maikel Heijne af kon gaan en deze liet vervolgens doelman Maikel Heijne van DVVC kansloos  1-3.
Bij dit doelpunt dacht iedereen aan buitenspel, maar de scheidsrechter wilde er niets van weten.
Dit was een meevaller voor Neerlandia’31 en die probeerde nog van alles om aan de achterstand nog wat te doen maar verder dan wat afstandsschoten, die meestal over of naast het doel gingen kwam men niet. En ging er nog wel een keer een bal op het doel dan was er altijd nog keeper Maikel Heijne die daar wel raad mee wist.
Kort voor tijd was het Dylan de Ruijsscher  die op aangeven van Kevin Zijlmans met een mooi doelpunt de eindstand naar 1-4 bracht.

Maandag 2e  Paasdag       14.30 uur DVVC- SVC (Standdaarbuiten)
 
SVC heeft 1 verliespunt meer dan DVVC en is dus een concurrent voor het behalen van de na-competitie.
Om die te halen moet DVVC op het einde van het seizoen bij de eerste vier staan.

Uniek in Nederland:
50 jaar zomeravond-voetbal in DongenDongen staat op het punt een Nederlands record te vestigen. Woensdag 17 april aanstaande wordt er voor het 50ste jaar op rij afgetrapt door de voetballers in de zomeravond-competitie. Het gouden jubileum is een unicum, zo heeft de KNVB bevestigd.Zomeravondvoetbal is een bijzonder fenomeen. Het wordt gespeeld onder auspiciën van de KNVB, maar buiten de reguliere competitie om. Het seizoen begint in het voorjaar en duurt tot aan de zomervakantie. Er wordt juist niet gespeeld op zaterdag of zondag, zoals bij voetbalclubs, maar op een doordeweekse avond. De deelne-mende ploegen zijn teams met opvallende namen die bestaan uit voetballers die graag samen op het veld staan als vriendengroep. Ze kleden zich om in een van de kroegen in Dongen of Dongen-Vaart. De wedstrijd duurt wat korter dan normaal (twee keer een half uur). Maar de derde helft (na afloop aan de toog) die duurt meestal extra lang, want gezelligheid kent geen tijd.

\MEER LEZEN H I E R 


1e editie Trailrun Seters Mooiste groot succes!
Opbrengst € 2500,- voor Alpentocht CliniClowns


De 1e editie van Trailrun Seters Mooiste is enorm succes geworden. Het weer, de prima accommodatie, een mooie goed bewegwijzerde route en de verzorging onderweg maakte dat de 275 deelnemers volop hebben genoten van deze leuke en mooie trailrun door Boswachterij Dorst.Een trailrun is veel meer een prestatieloop dan een wedstrijd. Tijdens de 1e editie van Trailrun Seters Mooiste hadden de deelnemers de keuze uit drie afstanden: 10,5 – 16 en 25 km. De lopers liepen door het prachtige natuurgebied van Boswachterij Dorst. De leemputten bij Surae leverde prachtige plaatjes op maar bij de zandheuvels bij de Hannebroeck en in de Duiventoren waren zwaar. De meeste deelnemers kwamen met een vermoeide blik maar met een brede lach over de finish. De route was als mooi ervaren en de organisatie heeft vele complimenten in ontvangst mogen nemen.

De netto-opbrengst van minimaal € 2500,- komt volledig ten goede aan Team Dongen Alpentocht CliniClowns 2019. Dit team bestaat uit Matthieu Verlinde en Ben Barendse. Zij gaan op 7 september voor CliniClowns hardlopend naar de top van de Col de Galibier (2645 meter) en met het organiseren van diverse acties willen zij zoveel mogelijk geld ophalen.

Door het grote enthousiasme wordt er ook volgend jaar weer een Trailrun Seters Mooiste georganiseerd. De datum is dan 11 april 2020.


DRUKBEZOCHTE WERPWEDSTRIJD BIJ ATLEDO

Op paaszaterdag waren atleten uit alle delen van het land te vinden op de Dongense atletiekbaan, waar de jaarlijkse werpwedstrijd gehouden werd. Op deze zonovergoten dag kwamen enkele van de beste werpers van Nederland naar Atledo om te kogelstoten, speerwerpen en discuswerpen. Dit jaar had een record aantal deelnemers ingeschreven, en de wedstrijd was in de voorinschrijving al nagenoeg ‘uitverkocht’.
Het werd een ontspannen wedstrijd met serieuze prestaties. Bij het discuswerpen viel Sebastiaan Bonte (Hera) op met een afstand van 50.58m, op de voet gevolgd door Matyas Kerekgyarto (Swift Atletiek) met 47.44 m en Nina de Poorter (Eindhoven Atletiek) met een worp van 47.32 m.
Bij het kogelstoten zien we dezelfde Matyas, die hier een prachtige prestatie wegzet met maar liefst 17.49 m. Matthijs Mols (PAC) stoot de kogel naar 17.14 m.
Ook het speerwerpen was een waar festijn op deze warme zaterdag. De worp van Dimitri Jonkers (Sprint Breda) was fenomenaal; op een afstand van maar liefst 61.31 m laat hij de speer de grond in komen! Thomas Knoop (Typhoon) werpt de speer naar 56.88 m. Maar er waren nog meer atleten die de magische grens van 50 m passeerden. Zo zien we Julian de Leeuw (Sprint) met 55.33 m, Finnian van der Steenhoven (PAC) met 54.22 m en Ryan Jansen, junior C bij Scorpio, met 51.86 m. Klasse prestaties waar deze mannen trots op mogen zijn!
Een speciale vermelding voor Master Hens Koreman van Atledo, die als enige in alle zeven groepen van de wedstrijd deelnam. Twee keer discuswerpen, twee keer kogelstoten en drie keer speerwerpen. Klasse!
De werpwedstrijd van Atledo is dit jaar naar een hoger niveau getild, en dat belooft alvast veel goeds voor de 2020 editie!


DVVC jeugdafdeling gaat samenwerken met NAC-Breda.

Het bestuur van DVVC heeft zich als doel gesteld de jeugdafdeling de komende jaren aanzienlijk te versterken. Zowel uitbreiding van het aantal jeugdleden alsmede met de coördinatie van jeugdleiders en trainers.

Daarom zijn wij erg blij dat Yenal Ergisi de uitdaging bij ons aan gaat als jeugdcoördinator onderbouw.Daarnaast hebben we onlangs een erg goed gesprek gehad met de coördinator amateurclubs van NAC en spreken we de intentie uit op het gebied van samenwerking niet alleen voor mogelijk voetbaltalentjes maar ook deelname aan toernooien en begeleiding en cursussen  voor onze trainers en begeleiders.

Om dit te vieren organiseren we samen met trainers en scouts 2 trainingsdagen op zondag 12 en 19 mei, bij DVVC, voor alle spelers (jongens en meisjes).
Spelers kunnen dan 2 sportieve dagen met de trainingsvormen meedoen. 

Tevens worden de ouders geïnformeerd over de samenwerking van NAC en DVVC jeugdopleiding.

Wil je graag geheel vrijblijvend en kosteloos meedoen aan deze open dagen geef je dan nu op of kom gezellig langs. 

Zondag 12 mei
Van 10.00 uur tot 12.00 voor alle jongens en meisjes geboren t/m 31.12.2008
En van 14.00 tot 16.00 uur voor iedereen geboren vanaf 01.01.2009

Zo ook voor zondag 19 mei
Van 10.00 uur tot 12.00 voor alle jongens en meisjes geboren t/m 31.12.2008
En van 14.00 tot 16.00 uur voor iedereen geboren vanaf 01.01.2009

Jullie zijn allemaal van harte welkom, maar schrijf je even in of ben ruim op tijd aanwezig.
E-mail:  Jeugdcoordinator@dvvc.nl 

Graag uiterlijk tot 3 dagen ervoor even inschrijven zodat wij rekening kunnen houden met opkomst en trainers.

Dus tot ziens op de training,


OPEN DONGEN DARTS ZONDAG 14 APRIL 2019
*SINGLE WINST VOOR RICARDO HAM.
*ROWDY SCHOREMANS EN KEVIN LENS WINNEN TITEL BIJ DE KOPPELS.
*13 JARIGE PIM VAN BIJNEN 2 KEER 170 FINISH.
Zondag 14 april vond voor de 36e keer Open Dongen plaats in Café De Valk.Er werd gespeeld om het single en koppel kampioenschap.Voor de dames was er dit keer te weinig deelname.Het single toernooi werd verspeeld volgens het k.o. systeem, het koppel kampioenschap in poules, beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Verleden jaar ging de titel naar Jan Huiskes (single), en Dick van Dijk en Pim van Boxel (koppels).Niemand van de kampioenen was aanwezig.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Door winst op Ricardo Ham en Wesley Rus Hartland werden Kevin Lens en Rowdy Schoremans finalisten.In de andere halve finale wonnen Corné van Mastrigt en Jurgen Evers van Carlo van Peer en Pim van Bijnen.In de finale wonnen Rowdy en Kevin met 5-3 en pakte de titel bij de koppels, proficiat.
LEES HET HELE VERSLAG uitslagen/ foto's

voetbal vvDongen

Voetbal

clinic

VV Dongen

Dinsdag 30 april en woensdag 1 mei staan volledig in het teken van de jaarlijkse voetbalclinic tijdens de meivakantie bij VV Dongen. Jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar beleven twee dagen vol voetbalplezier! Ze gaan op een leuke manier aan de slag met de tactische en technische kanten van het voetbal, georganiseerd door de JO19-jeugd én spelers uit de selectie van VV Dongen. Zij delen graag hun ervaringen met de leergierige deelnemers die misschien uiteindelijk hún plaats overnemen in Dongen 1!

Tenue en lunch
Deelnemers aan de clinic ontvangen een COMPLEET VOETBALTENUE bestaande uit EEN SHIRT, EEN KORTE BROEK en SOKKEN. Ook krijgen ze gedurende deze twee dagen een lekkere LUNCH.

Inschrijven
De inschrijfkosten bedragen € 40 per persoon. Ook niet-leden van VV Dongen kunnen deelnemen. Inschrijven kan tot en met donderdag 18 april 2019 met het inschrijfformulier dat op de website van VV Dongen te vinden is. Voor meer informatie of het inschrijfformulier: info@vvdongen.nl.


WETSTEIJN MASTERS  DRIEBANDEN -
INSCHRIJVEN VOOR DE 31E  EDITIE.
 
De inschrijving voor de WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN 2019 is geopend.
 
Dankzij de bereidwillige financiële medewerking van "WETSTEIJN AMUSEMENT" hangt er ook dit jaar weer een mooie prijzenpot aan het toernooi.
 
Het aantal caramboles is als volgt:
0,000 – 0,349                          6 car.                                   
0,349 – 0,449                              8 car.
0,450 – 0,549                      10 car.                                 
0,550 – 0.649                      12 car
0.650 en hoger                14 car.
 
DATA VOORWEDSTRIJDEN –
ZATERDAG 11 MEI – ZATERDAG 18 MEI – ZATERDAG 25 MEI – ZATERDAG 1 JUNI
 
KWARTFINALE  – ZATERDAG 8 JUNI (3 POULES VAN 5)
 
HALVE FINALE  – ZATERDAG 15 JUNI (3 POULES VAN 5)
 
FINALE  – ZATERDAG 22 JUNI (5 DEELNEMERS)
 
ALLE WEDSTRIJDEN VANGEN AAN OM: 13.30 UUR
 
In totaal wordt er ruim € 600 uitgekeerd aan prijzengeld.
Voor de winnaar is € 200 gereserveerd, en natuurlijk de eeuwige roem.
De titel ging vorig jaar naar Jan Pullens.
Er wordt gespeeld volgens het poulesysteem, hierdoor is iedereen verzekerd van tenminste 4 partijen.
De poule winnaars van de voorwedstrijden plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finale.
Er wordt dit jaar ook weer een kwartfinale verspeeld.
De voorwedstrijden kwart en halve-finale wedstrijden worden verspeeld in de volgende horecabedrijven: D'ouwe Sok - Het Vaartje en De Valk.
Het inschrijfgeld bedraagt  € 8 p.p.
Aan het kampioenschap mag iedere inwoner van Dongen deelnemen, oud inwoner van Dongen, alsook biljarters niet woonachtig in Dongen die uitkomen in de Dongense Biljart Competitie.
Meer informatie op  www.falkie.nl  , ook via e mail worden aanmeldingen geaccepteerd  falkie@home.nl  of via facebook, aanmelden mag ook via telefoonnummer 312742.“Het Gouwe Butje”
Afgelopen weekend werd op de prachtig gelegen banen van JdbC Dongen gestreden om het zgn. “ Gouwe Butje” en vervolgens een doublette mixtoernooi.
De strijd om de wisselbeker “Gouwe Butje” (vernoemd naar het kleine balletje bij het jeu de boulesspel) gaat altijd tussen de zomerkampioen van 2018 en de winterkampioen van 2019. De winnaars van beide competities spelen dus tegen elkaar en dat belooft in de regel altijd een spannende finalewedstrijd. Het is al eens een keer voorgekomen dat een equipe beide competities had gewonnen, waardoor die wisselbeker automatisch naar dat betreffende paar is gegaan. Dat waren toendertijd Evert Pol en Wim van Tiel.
Deze keer ging het tussen Astrid Moorman & Johan van Kuijk (de zomer-kampioenen) en Hans van Troost & Pierre de Jong (de winterkampioenen). Aangezien de temperatuur ’s morgens om 10 uur ons nog niet uitnodigde om gezellig buiten te gaan spelen, werd besloten om de finale in de hal te laten spelen. Er waren voldoende toeschouwers aanwezig, die zich allen opmaakten voor een spannende finale! Zij kwamen echter “bedrogen” uit, want deze wedstrijd was jammer genoeg geen echte finale. De uitslag was 13-1 en dit toonde al aan dat het een ongelijke strijd was geweest. HIER VERDER LEZEN 


Van der Kolk Liberty dames 1 zet teleurstellend resultaat neer

Na een tweetal belangrijke overwinningen stond zondag 14 april Mierlo dames 1 op het programma. Deze dames waren op dat moment nummer elf van de competitie, maar het puntenverschil is minimaal. Bij verlies zou Van der Kolk Liberty dames 1 een aantal plekken zakken op de ranglijst. 

Vanaf de eerste minuut speelde Van der Kolk Liberty dames 1 niet haar eigen spel, er werden heel veel slordige passes gegeven en er werden veel ballen ingeleverd bij de tegenstander. Helaas resulteerde dit slordige spel in een 1-0 achterstand. De draad moest worden opgepakt, maar veel beter werd het spel niet in de eerste helft. Nog voor het rustsignaal scoorde Mierlo nog de gevreesde 2-0. 

Na de rust besloot Van der Kolk Liberty dames 1 het anders aan te pakken. Er werden zo hier en daar wat kansen gecreëerd, maar een goal bleef uit. Totdat er een strafcorner werd versierd, die heerlijk werd binnen gesleept door Chelsea van Helmond. Nu moesten de dames het gas erop houden. Er werden nog een paar kansen gecreëerd, maar de aansluitingstreffer bleef uit. In plaats van de 2-2 te maken, viel het goal aan de andere kant. Mierlo scoorde de 3-1 na een iets wat betere periode van Van der Kolk Liberty dames 1. Na de laatste minuten zonder redder in nood keepster Senna-Joy Brons en met vliegende keep Lieske Trommelen gespeeld te hebben, werd helaas afgefloten met als eindstand 3-1 en liet Van der Kolk Liberty dames 1 hele dure punten liggen. 

Volgende wedstrijd is 5 mei, thuis tegen Shot, Van der Kolk Liberty dames 1 zal hier punten moeten gaan pakken om uit degradatiegevaar te blijven

Bridge Club Dongen
organiseert haar
1e Viersprong BridgedriveOp zaterdag 18 mei organiseert BC Dongen haar 1e Viersprong Bridgedrive.
Er worden twee keer 5 rondes van 4 spellen gespeeld: 40 spellen.
De zaal is open om 9.45 uur en we beginnen om 10.30 uur.
Ontvangst met koffie/thee en de lunch is tussen 13-14 uur.
Rond 17 uur is de prijsuitreiking.

U kunt zich voor deze bridgedrive aanmelden via onze website:

www.nbbclubsites.nl/club/28004.

Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- per persoon.
Inschrijving en betaling moeten voor 1 mei binnen zijn.

Voor meer informatie: Henk van Roode
Tel.: 0162-316442 / 06-221543031
E-mail: henkvanroode@ziggo.nlJeu de Boules DVE:
Paas-toernooi DVE
Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje wordt door gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) op maandagmiddag 22 april (Tweede Paasdag) weer een toernooi gegooid. Ook dit is weer een koppellotingtoernooi, waarbij de koppels gericht geloot worden. Door de gerichte loting ontstaan er steeds min of meer gelijkwaardige koppels. De vereniging kent geen contributie. Wel wordt er per wedstrijd een inschrijfgeld gevraagd van € 2,50 per persoon. Aanmelden voor het toernooi kan bij Hanny en Ton Kemmeren (tel:0162-312275 of email vaartje@home.nl). Ook kun je daar terecht voor informatie. Aanmelden tot 13.15 uur, waarna de loting wordt gehouden, zodat de wedstrijden om 13.30 uur kunnen beginnen. Dit seizoen worden er verder nog wedstrijden gegooid op 5 mei, 30 mei, 10 juni en 30 juni. De wedstrijden beginnen allemaal om 13.30 uur.


Darts: WBDF-competitie:
Winst ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje won dartsteam ’t Vaartje met 5-4 van team d’Artists uit Oosterhout. Zowel Hans de Jong, als Goof Verbunt verloren met het kleinst mogelijke verschil (2-3). Patty v.d. Wiel pakte daarentegen met 3-2 de winst. Ruud Kollenburg won afgetekend met 3-0. Het team wat voorts nog bestond uit Davey Danyluk verloor de eerste twee koppelpartijen, waaronder opnieuw een partij met 2-3. Het herstelde zich knap. De volgende twee koppels werden in winst omgezet. De teamronde moest derhalve de beslissing brengen. Deze werd eveneens in winst omgezet, waarmee de overall winst werd gepakt.Wedstrijd Van Leijsen-ranking
Op zaterdagavond 20 april wordt de zeventiende wedstrijd gegooid in het kader van het bouwbedrijf Van Leijsen Dongen-ranking-toernooi. Het is een gezellig toernooi, waarbij de sportiviteit voorop staat. Mooi is dat ook de wat mindere darter kansen heeft, omdat de koppels steeds geloot worden. Er wordt gestart met het koppeltoernooi. Daarna volgt het singletoernooi. Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro per spelsoort. Er zijn naast punten voor de ranking ook mooie dagprijzen te verdienen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.
Driebanden-klein-toernooi:
Jack v.d. Ven door in autobedrijf Scheerders-dbt
Jack v.d. Ven (’s Gravenmoer) is door in het prestigieuze autobedrijf Scheerders driebandentoernooi voor de kleine tafel. In sportcafé 't Vaartje in Dongen-Vaart eindigde Jack als tweede. Hij won drie van de vier wedstrijden. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.396. Hij speelde liefst 19% boven de klassengrens. Hij zette bovendien een prachtige serie van vier caramboles neer Norbert Slenters (Rijswijk) speelde liefst 31% boven de klassengrens. Hij won eveneens drie partijen en werd daarmee eerste. Hij kwam uit op 0.526. Anton Bouman uit Genderen speelde het meest boven de klassengrens. Hij speelde er 39% boven. Toch werd hij slechts derde. Met dit resultaat kan hij er wel vertrouwen in hebben dat hij als één van de beste derden door zal gaan naar de volgende ronde. Evert de Leeuw (Dongen) eindigde op de vierde plaats en werd daarmee uitgeschakeld. Evert speelde 18% boven de klassengrens maar won alleen de laatste partij met het mooie gemiddelde van 0.545. Ook deze week wordt er weer gespeeld in de eerste ronde van dit toernooi.

driebanden-groot:
Districtscompetitie Midden-Brabant
Team café ’t Vaartje algeheel kampioen
In Oosterhout pakte team café ’t Vaartje na het poulekampioenschap nu ook het algehele kampioenschap. Het moest het opnemen tegen team DCM een team de Eekhoorn (beide uit Oosterhout). Tegen team DCM was er verlies voor Patrick Schrijver. Patrick kreeg ook maar 33 beurten. Winst was er wel voor Willy v.d. Wiel en Bart de Wijs. Willy maakte het spannend. Zijn opponent bleef steken op slechts één carambole van de finish. Bart had maar 37 beurten nodig om zijn partij uit te spelen. Ook zijn tegenspeler was toen al in de buurt van de finish. Deze had nog maar drie caramboles nodig om over de eindstreep te komen. Bart kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.567. Wanneer team ’t Vaartje ook de tweede partij zou winnen was het algeheel kampioenschap een feit. Tegen de Eekhoorn was er verlies voor Piet Vissers. Piet kwam niet in de partij en verloor kansloos. Bart de Wijs gaf zijn tegenstander geen kans en besliste de partij ook nu in slechts 37 beurten. Wanneer Willy v.d. Wiel de winst zou pakken, was het algemeen kampioenschap een feit. Willy hield ook zijn tegenstrever geen kans. Ook hij won met een groot verschil. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.642. Bart en Willy maakten beiden een schitterende serie van vijf. Op zondag 26 mei speelt team café ’t Vaartje de regiofinale eveneens bij de Eekhoorn in Oosterhout. Bij winst plaatst het zich voor het Nederlands Kampioenschap wat eind juni gehouden wordt.

Landelijke competitie KNBB:
P.C. Kamp pakt winst
In sportcafé ’t Vaartje won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 6-2 van team. In de eerste sessie verloor Jan Ligtenberg kansloos. Piet Kamp hield echter beide partijen in evenwicht door de winst wel te pakken. Piet speelde een degelijke partij en gaf daarmee zijn rivaal geen schijn van kans. In de tweede sessie excelleerde kopman Ad Smolders. Ad speelde een fantastische partij en was al na 26 beurten bij de finish. Hij liet het magnifieke gemiddelde van 0.961 voor zich noteren. Leo Loonen kon nu de winst voor team Kamp binnen halen. Leo startte uitstekend en sloeg daarmee meteen een gaatje. Deze voorsprong stond hij niet meer af. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.490. Door dit resultaat sleepte hij ook de overall winst binnen. In de laatste partij gaat team Kamp op bezoek bij team Molenvliet in Waalwijk.


Verlies team SunControls
In Rosmalen verloor team SunControls Tilburg met 6-2 van team De Hazelaar 5. De enige winstpartij kwam op naam van Jos Hamers. Jos hield de verdediging goed gesloten en loodste de partij op deze manier bekwaam naar de winst. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vier caramboles. Kopvrouw Anja Verbogt kwam uit op het kanppe gemiddelde van 0.487. Zij kreeg echter maar 41 beurten. Nhiep Tran kreeg maar 39 beurten en verloor kansloos. Ook Anton Smulders kon het niet bolwerken. Hij kreeg zelfs maar 31 beurten. Tegen zoveel geweld was Anton deze leer niet opgewassen. Op donderdagavond 18 april speelt team SunControls de laatste wedstrijd van de competitie. Het moet het dan opnemen tegen team Carambole uit Rumpt. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.


Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
Verlies ’t Vaartje 1
In Made verloor team ’t Vaartje 1 met 27-22 van team ’t Steegje. De enige winstpartij kwam op naam van Ton Kemmeren. Ton had maar 25 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het buitengewoon fraaie gemiddelde van 1.080. Jan Ligtenberg kwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren. Ook voor Embert Broekhoven was er gevoelig verlies. Hij kreeg echter maar 36 beurten. Alle spelers maakten een serie van vier.


Winst ’t Vaartje 2
In de eerste wedstrijd pakte team ’t Vaartje 2 in sportcafé ’t Vaartje de winst. Het werd 27-21 tegen team BCG uit Goirle. Theo Laros pakte de winst. In een degelijke partij hield hij zijn tegenstrever bekwaam op afstand. Toon Verbunt was de beste man van zijn team. Hij zette het prachtige gemiddelde van 0.520 neer. Theo en Toon maakten allebei een mooie serie van vier. Verlies was er voor kopman Leo Loonen.


Nipte winst ‘t Vaartje 3
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje 3 nipt met 25-24 van team de Eekhoorn uit Oosterhout. Bert v.d. Hooff liet zien waartoe hij in staat is. In maar 27 beurten was Bert al bij de finish. Hij kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.703. Jos Hamers en Mark Pijnenburg hadden moeite om in de eerste wedstrijd van de competitie het goede ritme te vinden. Ze verloren allebei, maar hielden de schade enigszins beperkt, waardoor toch de winst werd binnen gesleept.