SPORT IN DONGEN
Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

 s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

 en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

 is er voor alle Dongenaren.DVVC pakt volle buit tegen TPO

 

Door met 4-2 te winnen van TPO is DVVC op doelsaldo nu de nieuwe leider in de vijfde klasse B.Het eerste doelpunt van DVVC liet niet lang op zich wachten. Na acht minuten  een goed genomen vrije trap van Remco Kroese 1-0.   De DVVC-aanhang dacht gelijk aan de wedstrijd van een week er voor tegen De Schutters waar DVVC acht keer scoorde, maar daar hielden uiteraard de spelers van TPO geen rekening mee en onder aanvoering van hun beste speler Cees van Drimmelen werd de aanval gezocht om te proberen de stand weer in evenwicht te brengen.  Uit een mooie combinatie kwam de bal bij Kees Santbergen en die schoot voor zijn club in de 23e minuut de gelijkmaker binnen. Vijf minuten later, was er balverlies aan DVVC-zijde op het middenveld waardoor dezelfde Kees Santbergen de gelegenheid kreeg om TPO naar een 1-2 voorsprong te schieten.

Snelle reactie DVVC

De reactie van DVVC kwam al binnen drie minuten. Een prima pass van Remco Kroese werd goed afgemaakt door Geert Jacobs en de stand was weer gelijk.Even daarna passeerde Amir Zandi een paar tegenstanders en zijn schot dat daarop volgde werd door de TPO keeper niet goed verwerkt, daardoor kon Amir alsnog, in de re-bound, de bal binnen koppen 3-2, in de 36e  minuut.Nog voor de rust kreeg DVVC nog drie kansen om de voorsprong te vergroten zoals bij een pass van Dylan Clemens op Geert Jacobs die maar net naast schoot. Even daarna konAmir Zandi de vrijstaande Maikel van Bragt bereiken en die liet keeper Coen Koevoet van TPO voor de vierde keer de bal uit het net halen 4-2. TPO kwam nog goed weg toen Remco Kroese (op aangeven van Amir) kort voor rust net naast het doel schoot.

Doelpuntenloze 2e helft

Wie na de rust had gedacht dat DVVC nog wel meer doelpunten zou maken kwam bedrogen uit. Er kwamen nog wel mogelijkheden, o.a. een vrije trap van Amir Zandi op de paal, een schot van Remco Kroese die goed werd gehouden door de keeper en een mooie kans voor Bas Peeters. Ook TPO kreeg tegen het einde nog enkele mogelijkheden maar tot doelpunten leidde dat niet.Voor de rust een goed spelend DVVC met mooie doelpunten, na de rust was het een heel ander spel.Aanstaande Zondag, 21 Oktober, de uitwedstrijd tegen Advendo (Breda) aanvang 14.30 uur  

 

Voetbal vv Dongen

Dongen pakt winst in slotfase

 

Dongen, 14 oktober 2018.De kansen waren voor beide teams niet op één hand te tellen vandaag in Naaldwijk. In een open wedstrijd was het uiteindelijk Dongen dat aan het langste eind trok en de overwinning pakte: 2-3.Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Dongen kreeg wat kansjes maar Westlandia kwam na 15 minuten spelen op 1-0 voorsprong door Desley Bransen. Zeven minuten later trok Koenen de stand gelijk toen hij een strakke voorzet van Schilders afrondde. De verdediging van Westlandia zag er hierbij niet goed uit.Na rust golfde het spel heen en weer. Vlak na rust hadden Mart van Bree en Robin de Man kunnen scoren maar het was Westlandia wat in de 66e minuut opnieuw op voorsprong kwam. In eerste instantie redde Wessel Sprangers nog op de inzet van Jedsel Markes, maar de rebound van Can Memisoglu was wel raak. Dongen moest opnieuw in de achtervolging.Kilometervreters Tom Avontuur en Glenn Kools kregen samen met Remon Koenen steeds meer grip op het middenveld en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Een uittrap van Wessel Sprangers werd in een keer doorgespeeld door Shentley Saez op Robin de Man die de keeper met een schuiver in de verre hoek passeerde. Daarna kon het alle kanten op. Wesley Sprangers hield met een paar miraculeuze reddingen Dongen, dat ver werd terug gedrukt, op de been.Bij een van de uitvallen in de laatste minuut werd de snelle Saez weggestuurd door Kazanci, passeerde de keeper die hem daarbij neerhaalde, maar de bal rolde toch over de lijn. Een enorme ontlading op het veld én langs de lijn bij de meegereisde Dongen supporters.Prima overwinning na een spektakelstuk waarbij Dongen aan het langste eind trok. Dongen stijgt door deze zege naar de zesde plaats op de ranglijst en ontvangt volgende week op Sportpark de Biezen OJC Rosmalen. Aanvang 14.30 uur. Na afloop van die wedstrijd is er een Oktoberfest in de kantine.

Puntenverlies voor Van der Kolk Liberty dames 1

Zondag 14 oktober stond Mierlo dames 1 op het programma. Een nog onbekende ploeg voor Van der Kolk Liberty dames 1 die het de afgelopen wedstrijden net als de dames nog niet al te best hadden gedaan. Met drie punten stond Mierlo op de 11e plaats. Dat was één plek onder Liberty, dat pas vier punten wist te bemachtigen uit vijf wedstrijden.  De dames waren erg gebrand op een overwinning en met steun van de vaste supporters, dames 2 en heren 1 begonnen ze met goede moed en veel energie aan de wedstrijd. De eerste vijf minuten had Van der Kolk Liberty dames 1 duidelijk de bovenhand. Ze konden gevaarlijke situaties creëren in de cirkel van Mierlo, een doelpunt bleef helaas uit. Niet veel later bleek Mierlo veel effectiever te zijn, nadat ze de 0-1 maakten uit de eerste aanval. De dames lieten het er niet bij zitten. Invalster Lisa van Riel kon met een mooie pass spits Chelsea van Helmond bereiken en zij maakte de gelijkmaker. In de 25e minuut liet Mierlo hun effectiviteit weer eens zien en maakte met hun eerste strafcorner de 1-2, en dat was ook de ruststand. Tijdens de rust werd er besproken waarom het spel niet goed liep en goed opgepept ging Van der Kolk Liberty dames 1 de tweede helft in. Het spel liep beter en de dames konden weer sterke aanvallen opzetten. Helaas had Mierlo een erg goede keepster in het doel staan die elke poging wist te keren. Na zo’n twintig minuten in de tweede helft kon Mierlo de 1-3 maken. Van der Kolk Liberty dames 1 bleef nog vechten tot de laatste minuut, maar het was niet genoeg voor een gelijkspel of voor de winst. Eindstand: 1-3.  Helaas weer geen punten voor Van der Kolk Liberty dames 1. Volgende week zijn er geen wedstrijden vanwege de herfstvakantie maar 28 oktober zijn de dames weer terug en mogen ze op bezoek bij Shot dames 1 in Tilburg. 

JO19 houdt stand

Onder haast zomerse omstandigheden ontmoette JO19 vandaag thuis Bavel JO19-2.

De eerste minuten gaat het spel gelijk op en zijn de ploegen goed aan elkaar gewaagd. Er vallen harde en lange afstandsschoten en DVVC komt meer en meer richting doel van de gasten.Dan ontstaat er een kluwe waarbij DVVC vol in de aanval is en de Bavel doelman even het zicht verliest. Een behulpzame Bavel verdediger raakt de bal verkeerd en deze beland pardoes voor de voeten van een DVVC spits die met een mooie uithaal het net weet te vinden. 1-0De wedstrijd gaat door en beide ploegen doen niet voor elkaar onder. Toch speelt het spel zich nog steeds grotendeels op de Bavelse helft af. Een harde uithaal en een mooie redding en een doelpunt vanuit de re-bound doordat een DVVC-er met een vooruitziende blik op de goede plaats stond.Met een mooie 2-0 gaan de ploegen de rust in.

Aansluitingstreffer

Na de rust lijkt Bavel nog wat feller, verbetener, tot op het randje van overtredingsbereidheid. Hier en daar valt dat een beetje grimmiger uit. Het leidt ertoe dat een Bavel speler een (officiële) waarschuwing krijgt. En ook dat DVVC de aansluitingstreffer moet incasseren. 2-1.Het spel ligt weer helemaal open en beide ploegen bijten zich vast in het spel. Bavel zoekt naar de gelijkmaker en DVVC naar vergroting van de voorsprong. Er zijn daartoe wel een paar mooie kansen, zoals wanneer er een strafschop genomen mag worden bijv. maar dan staat daar nog altijd de Bavelse sluitpost die niet van zins is zich nog een keer te laten passeren.Dat geldt overigens ook voor de DVVC doelman die zichzelf in een allesreddende poging op de bal stort juist voordat de aanvallende spits de bal raakt.De spanning stijgt, zeker in de laatste 10minuten, wanneer het spel toch steeds vaker oprukt naar de helft van de thuisploeg, en steeds dichter bij de goal lijkt te komen.Na nog een doelpoging en de daarna te nemen doeltrap fluit de scheidsrechter af terwijl de knal van de trap, én de bal, nog door de lucht suizen.3 punten op het conto van DVVC JO19. Bravo jongens, alles gegeven en gewonnen. Gefeliciteerd!

 

VV Dongen speelt

zondag 21 oktober

tegen OJC Rosmalen

VV Dongen begint het juiste ritme te vinden en met vijf overwinningen en drie nederlagen uit acht duels is de zesde plaats een uitstekende positie op de ranglijst. Slechts vier punten is het verschil met koploper Jong Volendam. Aanstaande zondag 21 oktober is het weer tijd voor een ouderwets Middagje VV Dongen als Provinciegenoot OJC Rosmalen op bezoek komt. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur.De volle buit uit de laatste drie duels is hopelijk een opmaat naar meer zeges. Echter dederde Divisie is een competitie waarin veel ploegen van elkaar kunnen winnen of verliezen. Dat maakt deze ontmoetingen zo interessant, want buiten de echte ‘grote’ clubs als Jong Volendam, UNA, TEC en OFC doet het merendeel van de uitkomende teams weinig voor elkaar onder.

HIER VERDER LEZEN


 

Darts:

Wedstrijd Van Leijsen-ranking


Op zaterdagavond 20 oktober wordt er weer een wedstrijd gegooid in het kader van het bouwbedrijf Van Leijsen Dongen-ranking-toernooi. Het toernooi kenmerkt zich door de sfeer van gezelligheid en sportiviteit, waarbij er kansen zijn voor iedere darter. Dit vanwege het feit dat de koppels in de regel steeds geloot worden. Er wordt gestart met dit koppeltoernooi. Daarna volgt het singletoernooi. Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro per spelsoort. Er zijn naast punten voor de ranking ook mooie dagprijzen te verdienen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.


WBDF-competitie:

‘t Vaartje verliest eervol


In Breda moest dartsteam ’t Vaartje het opnemen tegen topteam The Maniacs. Het team trad aan met Hans de Jong, Ruud Kollenburg, Goof Verbunt en Davey Danyluk. Patty v.d. Wiel en Ton Kemmeren ontbraken omdat zij van een vakantie aan het genieten waren. Toch wisten de darters van ’t Vaartje de schade beperkt te houden. Van de vier singlepartijen, vier koppelpartijen en de teamronde werden liefst drie partijen gewonnen. De stand kwam derhalve uit op 6-3. Singlewinst was er voor Hans en Ruud. Ruud pakte samen met Davey ook nog een koppelpartij. Door dit resultaat is team ’t Vaartje wel gezakt naar de twaalfde plaats. Op dinsdagavond 23 oktober gooit dit team in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd tegen team ’t Roer Om uit Lage Zwaluwe. Het belooft op nieuw een loodzware opdracht te worden. Dit team staat momenteel op de vierde plaats. De wedstrijd begint om 21.00 uur.

Jeu de Boules

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 13 oktober 2018.Team Dongen 1 speelde uit tegen Altena 1 Sleeuwijk. Vol goede moed trok Dongen 1 naar Sleeuwijk om een NPC competitie wedstrijd te spelen tegen Altena 1. Het weer was uitmuntend te noemen. Half oktober en een temperatuur van 27 graden.In de eerste ronde (doublet) speelde Hans van Troost en Pierre de Jong in de zogenaamde schuine bak. Niveau verschil van pakweg 10 cm tussen de linkse en rechts zijde van de baan. Erg moeilijk spelen voor Dongen. Gelukkig had Altena er ook moeite mee. Uiteindelijk werd de wedstrijd in het voordeel van Dongen beslist met een klinkende 13- 8. Andre de Wijs en Karel Seebregts speelde onder de boom een fantastische wedstrijd. Altena had het nakijken met een uitslag van 13-3 voor Dongen. Cor Timmermans en John van Rooden speelde op de grindbaan. Een voor ons zeer moeilijk bespeelbaar veld.

HIER VERDER LEZEN

 

 

DUBBELE WINST VOOR KEVIN LENS BIJ DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.

SINGLE EN MET MARK BAKX OOK WINST BIJ DE KOPPELS.


Zondag 14 oktober werd het 4e toernooi verspeeld van de 34e open ranking in cafe de valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o..Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Mark Bakx en Kevin Lens werden finalisten door winst op Francois Gruteke en Jurgen Evers.In de andere halve finale wonnen Maikel Verberk en Eimardo van Engelen van Steven Raman en Brian Raman.Met 4-1 ging de winst in de finale naar Mark en Kevin.Ko Hamans en Patrick van Osch wonnen de finale in de verliezersronde met 3-1 van Stephan Eeckelaert en Peter Driessens.De hoogste uitworp ging naar Eimardo van Engelen met 121, Patrick van Osch gooide101 uit.Hierna gingen de singles van start.Kevin Lens ging naar zijn 2e finale van de dag door winst op Maikel Verberk.Ook voor Eimardo van Engelen een 2e finale door Ruben Mesters te verslaan.In een prima finale ging de winst met 5-3 naar Kevin die daarmee de dubbel pakte, proficiat. Brian Raman won met 4-2 in de finale van de verliezersronde van Eddy Rayer.

MEER LEZEN : H I E R


Biljartsport:Driebanden-groot toernooi: C. v.d. Nieuwenhuizen-dbt van start

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi van start gegaan. Dongenaar Frans Kemmeren (Vaart) speelde geweldig. Hij speelde 17% boven de klassengrens. Hij won drie van de vier partijen en kwam uit op het voor hem mooie gemiddelde van 0.389. De beste partij was voor Tiziano de Jonge (Tilburg). Hij zette het geweldige gemiddelde van 1.000 precies neer. Ook het beste algemeen gemiddelde was met 0.500 voor hem. De hoogste serie staat voorlopig op drie. Peter Brekelmans won twee van de vier partijen en eiste de derde plaats voor zich op. Ook deze plaats biedt nog mogelijkheden om door te gaan naar de volgende ronde. Hij kwam uit op het percentage van 92%. Hij zal eerst de resultaten in de andere poules af moeten wachten om te weten of hij door is als één van de beste derden. Evert de Leeuw uit Dongen speelde eveneens goed. Hij speelde 9% boven de klassengrens. Hij won echter slechts één partij en werd uitgeschakeld. Ook deze week worden er weer voorrondes gespeeld.

 

Biljartsport:

Landelijke Competitie KNBB driebanden-groot:

Mooi gelijkspel team SunControls B.V. Tilburg

In sportcafé ’t Vaartje speelde team SunControls Tilburg met 4-4 gelijk tegen het sterke team Molenvliet uit Waalwijk. Bert van den Hooff kon niet in zijn spel komen en verloor. Hij kreeg ook slechts 42 beurten. Anja Verbogt kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.486. Toch moest zij verlies incasseren. Haar opponent finishte al na 37 beurten. Nhiep Tran had ook maar 37 beurten nodig om over de meet te komen. Hij zette het prachtige gemiddelde van 0.540 neer. Kopman Patrick Schrijver zorgde voor het verdienstelijke gelijkspel. Met het moyenne van 0.595 zette hij het beste gemiddelde van zijn team neer. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier caramboles. Door dit resultaat handhaaft tea SunControls zich op de tiende plaats

 

P.C. Kamp herstelt zich prima

In Rosmalen herstelde team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.v. zich prima van de nederlaag van vorige week. Het won et 2-6 van team de Hazelaar. De enige verliespartij kwam op naam van Piet Kamp. Piet speelde verdedigend prima, kon zelf onvoldoende te scoren komen. Ook Leo Loonen hield de defensie prima gesloten. Hij loodste zijn partij bekwaam naar de winst. Kopman Ad Smolders speelde een puike partij. In maar 43 beurten kwam hij over de eindstreep. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.581. Dit was het beste gemiddelde van de avond. Ook Jan Ligtenberg pakte bekwaam de winst. Hij had zelfs maar 39 beurten nodig. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.512. Door dit resultaat handhaaft team Kamp zich op een geweldige tweede plaats. Op vrijdag19 oktober speelt team Kamp in sportcafé ’t Vaartje tegen team Carambole uit Rumpt. Kamp heeft de winst nodig om zich in de top van het klassement te handhaven. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

 

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:

Café ’t Vaartje pakt winst

In de drietallen-competitie won team Café ’t Vaartje in eigen huis met 27-25 van team de Hoef uit Tilburg. Piet Vissers kwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren. Hij maakte overigens wel een formidabele serie van zes caramboles. Bart de Wijs pakte de winst in 48 beurten. Kopman Patrick Schrijver excelleerde. Patrick had slechts 27 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.851. Door dit resultaat blijft team Café ’t Vaartje meedoen in de top van het klassement. Op maandag 22 oktober speelt dit team in eigen huis tegen naaste concurrent BSV uit Waalwijk. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

 

Biljartsport:

districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:

Team P.C. Kamp wint nipt

In Oosterhout won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met het kleinst mogelijke verschil van één punt: 33-34. Verlies was er voor Jan Ligtenberg en Piet Kamp. Jan kreeg maar 46 beurten en Piet zelfs maar 42. Winst was er wel voor Johan Ligtenberg en Ad Smolders. Johan had zijn tegenstander goed in de tang en won afgetekend. Ad Smolders maakte onder meer een mooie serie van vier. Hij wist de partij voor de neus van zijn opponent uit te spelen.

 

C. v.d. Nieuwenhuizen verliest

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg van lijstaanvoerder Cortini uit Oosterhout. Het werd 33-39. De enige winstpartij was voor Embert Broekhoven. Hij had slechts 34 beurten nodig en kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.617. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Charles Mekes en Leo Loonen kregen elk maar 42 beurten. Charles kwam aan de meet slechts vier caramboels te kort. Hij maakte een mooie serie van zes. Theo Laros kreeg zelfs maar veertig beurten. Toch kwam hij slechts drie caramboles te kort.

 

Lion van Loon verliest

In Oosterhout verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 36-29 van het sterke team DCM. BCG uit Goirle. De enige winstpartij kwam op naam van Marrie Kleinloog. Marrie speelde een puike partij en was al na 39 beurten bij de finish. Hij maakte een prachtige serie van vier en liet het mooie gemiddelde van 0.641 voor zich noteren. Kopman Ad Faro kwam hier met 0.545 nog redelijk in de buurt. Winst leverde dit echter niet op. Toon Verbunt kreeg geen schijn van kans zijn tegenstrever was al na 32 beurten bij de finish. Nhiep Tran had pech. Hij kwam aan de meet slechts één luttele carambole te kort. Op vrijdagavond 18 oktober staat de derby tussen Van de Nieuwenhuizen tegen Van Loon op het programma. Deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

 

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:

Volle winst team AK Deur & Interieur

In sportcafé ’t Vaartje pakte team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel de volle winst. Erwin Ligtenberg speelde de langste partij. Toch had hij aar 47 beurten nodig. Hij zette het verdienstelijke gemiddelde van 0.404 neer. Jos Hamers liet zien het biljarten nog niet verleerd te zijn. Hij finishte in aar 44 beurten en kwam uit op het goede gemiddelde van 0.386. Edwin Ligtenberg was de man van de avond. Hij had maar 34 beurten nodig en kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.558. Door dit resultaat is team AK gestegen naar de negende plaats. Op dinsdagavond 23 oktober speelt team AK in sportcafé ’t Vaartje tegen team BV D’n Berg uit Geertruidenberg. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

 

Verlies Royal Hedge

In sportcafé ’t Vaartje verloor team Boomkwekerij Royal Hedge met 25-28 van team D’n Berg uit Geertruidenberg. Teamleider Ton Hamers was de enige van zijn team die de eindstreep haalde mede door een mooie serie van vier. Hij pakte hiermee de enige winstpartij. Anton Smulders kreeg maar 39 beurten en moest diep buigen. Ook voor reserve Toon verbunt was er verlies. Hij kwam slechts één luttele carambole te kort. Op dinsdagavond 23 oktober speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje tegen ’t Steegje uit Made. Ook deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

 

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:

Flinke nederlaag Het Vaartje

In Raamsdonskveer kreeg team Het Vaartje met 30-19 een oor wassing van team ’t Sandoel 1. Verlies was er voor Patrick Schrijver, Nhiep Tran en Arthur Snoeren. Arthur kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Nhiep Tran kwam nog het kortst bij de finish. Aan de meet kwam hij één carambole te kort. Patrick Schrijver zette met 0.694 een prima gemiddelde neer. Hij had echter de pech dat zijn opponent het in maar 36 beurten uitmaakte.