SPORT IN DONGENDongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

is er voor alle Dongenaren.Vuelta in 2020 langs 34 Nederlandse gemeenten waaronder Dongen

Peloton raast in drie etappes, over ruim 410 kilometer, door Utrecht en Noord-Brabant


De Ronde van Spanje doorkruist in augustus 2020 niet minder dan 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen. De organiserende steden (Utrecht, 's-Hertogenbosch, Breda) en provincies (Utrecht, Noord-Brabant) presenteerden vandaag in Breda de routes van dit grote internationale evenement. De derde etappe gaat van en naar Breda en doet ook Dongen aan. Etappe 3 – Breda – Breda. Lengte: 193.82 kilometer Tijdens de laatste etappe op Nederlands grondgebied staat het West Brabantse Landschap in de schijnwerpers. Na de start op zondag vanuit het historische Kasteel van Breda, trekt het peloton door de provincie. De renners komen daarbij oog in oog met de Brabantse Wal; kenmerkend voor het landschap van West-Brabant. Er wordt gefietst door de bakermat van de Nederlandse wielersport, zoals St. Willebord, Alphen Chaam en Hoogerheide (bekend om de cyclocross wedstrijden). Na 194 kilometer trekt het peloton weer door Breda om de laatste meters af te leggen in Nederland. Voor het Chassé theater ligt de eindstreep; dan weten we wie de winnaar is van de derde etappe. Op welke dagen precies gekoerst wordt in 2020, hangt af van de internationale sportkalender. Dit maakt de internationale wielerfederatie UCI op korte termijn bekend.

De route van de derde etappe :

Breda (Start: Kasteel van Breda) | Alphen Chaam | Baarle-Nassau (Belgische enclaves) | Gilze en Rijen | Dongen | Oosterhout | Drimmelen | Moerdijk | Halderberge | Steenbergen | Bergen op Zoom | Woensdrecht (Brabantse wal)| Roosendaal | Ruchpen | Etten-Leur | Breda (Finish: Chasséveld)

DVVC boekt een belangrijke 0-2  overwinning bij

SSW in Dordrecht.
 
Twee minuten na de aftrap was het aanvoerder Remco Kroese die zich goed vrij speelde en de kans kreeg  om DVVC al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te zetten, maar werd ten onrechte teruggefloten voor buitenspel op advies van de wel erg ‘scherp’ vlaggende thuisgrensrechter. In de 7e  minuut na goed doorzetten van Remco Kroese, kwam de bal bij Stefan Van Dongen en zijn schot op doel werd nog even aangetikt door Amir Zandi en de 0-1 voorsprong was een feit. Ook bij dit doelpunt ging de vlag van de grensrechter omhoog, maar nu ging de scheidsrechter daar niet op in. DVVC bleef de bovenliggende partij, maar in de 20e  minuut kreeg men de grootste kans om de voorsprong uit te bouwen toen speler Jurswin  Marcos van SSW in het strafschopgebied hands maakte en dat betekende voor de speler een rode kaart.

De toegekende strafschop werd door Remco Kroese niet benut, zijn schot spatte uiteen op de paal. Door het missen van de strafschop kon SSW blijven hopen op een goed resultaat en het eerste gevaar van SSW zijde kwam in minuut 30 toen keeper Maikel Heijne gestrekt naar de hoek moest, even daarna toen een geheel vrijstaande speler van SSW op doel kon schieten voorkwam hij met een prima ingreep dat SSW de stand gelijk kon trekken. Ook DVVC speler Amir Zandi had nog kunnen scoren maar door te lang wachten met  schieten en daardoor balverlies leed bleef de stand zoals hij was.Kort voor de rust moest rechtsback Danny Bakkenis van DVVC met een knieblessure van het veld, zijn vervanger was Kevin Zijlmans.

HIER VERDER LEZEN

DVVCJO19 soepeltjes langs OVV

Het zonnetje schijnt, het team is bijna voltallig en de jongens zijn goed gemutst. Laat die wedstrijd maar beginnen.Meteen vol in de aanval en veel druk.Maar ook de gasten zijn gebrand om er uit te slepen wat er uit te slepen valt. Ze krijgen kans om wat mooie aanvallen op te zetten, maar vanuit de thuisploeg wordt er stevig verdedigd en de goalie heeft een aantal mooie reddingen.Ook aan de andere kant komt de goalie regelmatig uit en weet een tijd lang zijn goal leeg te houden. Dan breekt Devon door en laat de 1-0 aantekenen. Een absolute opsteker en het smaakt naar meer. En die komt er ook. Nog voor de rust is er een mooie pass op Bas die de bal koelbloedig binnen schiet.Sommige DVVC-ers zijn dan al op weg naar de kleedkamer voor de broodnodige rust. Het doelpunt noopt ze toch nog even tot kijken.Na de rust gaan de groen-witte onverdroten verder. Anders dan de mannen van het zaterdagteam op het achterste veld zijn deze ‘jongelingen’ volkomen bij de les. Hadden zij andere thee(?) of verfrissende ranja? Hoe dan ook de eerste helft leek een opwarmertje en ze jagen er in de tweede helft nog 3 in de touwen. Vorige week een gelijk spel, vandaag een hele mooie winst tegen OVV. Eindstand 5-0. Gefeliciteerd jongens. Succes de volgende wedstrijd. Wederom thuis tegen NEO’25 op 9mrt om 14.30u.

Weer gelijkspel na 2-0 achterstand
VV Dongen toont veerkracht in Den Haag tegen Quick

Voor de tweede keer in een week tijd wist VV Dongen een achterstand van 2-0 om te buigen naar een 2-2 gelijkspel. Tegen Blauw Geel 38 was keeper Wessel Sprangers het goudhaantje, in Den Haag schoot Glenn Kools ver in de blessuretijd VV Dongen naar een gewonnen punt. “Wie schiet is koning!” was het korte commentaar van de doelpuntenmaker.


Door Frank van Heteren


Na de winterstop was het kommer en kwel op Sportpark de Biezen. Vier nederlagen deden geen goed aan het zelfvertrouwen van de spelers en staf. Blessures, vormverlies en allerlei andere randzaken resulteerden in een vrije val op de ranglijst. Het gelijke spel van vorige week tegen Blauw Geel zou alles kunnen omdraaien, maar in Den Haag bij Quick ging het al snel weer fout.In een eerste helft, waar Quick voetballend de overhand had, liet VV Dongen zich uit een corner verrassen. Op het half uur schoot Bouyaouzan een corner vanaf links rechtstreeks binnen en nog geen 14 minuten later kreeg Quick een penalty na hands van linksback Kazanci. Zo keken de Dongenaren bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. 

HIER VERDER LEZEN 

Waterloopstraat Dongen

Kampioenschap (NK) op de weg voor 15-18 jarigen plus Elite in Dongen


De stichting Wielerbelang Dongen heeft van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) het verzoek ontvangen om in het weekeinde van 22 en 23 juni 2019 het Nederlands Kampioenschap (NK) op de weg voor 15-18 jarigen plus Elite zonder contract te organiseren. Dit NK gaat in samenwerking met wielervereniging De Jonge Renner plaatsvinden. De stichting organiseert dit jaar voor de 50e keer de Ronde van Midden Brabant op 29 september en vanwege dit gouden jubileum kwam het verzoek van de KNWU om dit NK te organiseren.Vijftig jaar geleden waren Wim van Dongen en Jasper Bouma de initiatiefnemers van de Ronde van Midden Brabant, toen een eendaagse wedstrijd voor junioren. Wim van Dongen is nog steeds verbonden aan de Dongense wielerstichting als adviseur.Start en finish zijn in het centrum van Dongen, de Hoge Ham nabij het gemeentehuis. Er worden vijf wedstrijden verreden.Op zaterdag 22 juni: Nieuwelingen Meisjes, Junioren Dames en Junioren Jongens. Op zondag 23 juni: Nieuwelingen Jongens en Elite zonder contract.Het parkoers ligt in grote lijnen vast: een omloop van 10,4 kilometer met elke ronde de passage over de kasseienstrook in de Watertorenstraat.Contactpersoon met betrekking tot de gehele organisatie: Martin van Steen (06 52 66 36 78)
foto: Kasseien in de Watertorenstraat (foto: Google Maps)

DONGENSE DARTS COMPETITIE

MALLE BULL EN HET KARREWIEL 13 WINNEN BEKER FINALES
De finale in de winnaarsronde ging tussen malle bull en vrolijke bull.Malle bull was een maatje te groot voor vrolijke bull, na 7-0 was de buit binnen voor Malle bull.Er was 2 keer een 180 voor Mark Bakx. Toch een knappe prestatie van vrolijke bull om de finale te halen. 2019 malle bulle en vrolijke bull beker In de verliezersronde stond de kampioen van de eerste divisie, het karrewiel 13 en game shot sala tegenover elkaar.Het Karrewiel 13 wist met 9-4 te winnen, met een 180 voor Pim Bollen,Hans de Jong gooide 103 uit..Hiermee pakte het team van Rolf in ’t Groen de dubbel. 2019 kar 13 sala beker
VRIJDAG 22 FEBRUARI VERGADERING ZOMERCOMPETITIE DARTS
Voor de zomercompetitie hebben zich 21 teams ingeschreven.In 3 divisies van 7 teams gaat er gespeeld worden.Deze competitie start op vrijdag 15 maart a.s.De competitie is beëindigd op vrijdag 28 juni, dus ruim voordat iedereen vakantie krijgt.Op vrijdag 5 juli volgt daarna nog de prijsuitreiking voorafgegaan door een gratis single toernooi.De vergadering vindt plaats op VRIJDAG 22 FEBRUARI om 21 uur in café de Valk.Op deze vergadering evalueren wij de wintercompetitie en bespreken het verloop in de zomer.Captains en overige belangstellenden zijn van harte welkom.
ZATERDAG 23 FEBRUARI PRIJSUITREIKING EN GRATIS TOERNOOI WINTERCOMPETITIE IN CAFÉ DE VALK.
Ter afsluiting van de wintercompetitie vindt op zaterdag 23 februari de prijsuitreiking plaats.In café de valk start om 19.30 uur een gratis single toernooi.Het team dat de meeste deelnemers aan de start brengt ontvangt 25 euro.Aansluitend worden de kampioenen en de nummers 2 en 3 in iedere divisie gehuldigd.Ook de persoonlijke prijzen, beste speler en hoogste uitworp worden per divisie uitgereikt.De finalisten van het bekertoernooi worden ook nog beloond evenals de hoogste uitworp. Wij rekenen weer op vele inschrijvingen, graag tot zaterdag 23 februari.

**Single winst voor Kevin Lens Bij Dartstoernooi in Café de Valk
**Carlo van Kleef en Maikel Verberk winnen bij de koppels

Zondag 17 februari werd het 14e toernooi verspeeld van de 34e open ranking in café de valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.De opkomst was bijzonder netjes te noemen, met 39 single en 38 koppel spelers.Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o.Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Maikel Verberk en Carlo van Cleef werden wederom finalisten door winst op William Leijten en Theo Lambregts.In de andere halve finale wonnen Pim van Bijnen en Kevin Lens van Roy Netten en Jeffrey Siemons.In de finale ging de winst met 5-3 naar Carlo en Maikel, proficiat.Johan Tempelaars en Wessel Tempelaars wonnen de finale in de verliezersronde met 3-1 van Dave van Aarsen en Kristof Raets.De hoogste uitworp ging naar Kevin Lens met 140.Verder de volgende 100+ uitworpen: Corné van Mastrigt 116, Pim van Bijnen 111, Tinus van Tiel 110 en Jurgen Evers 101.Hierna gingen de singles van start.Kevin Lens ging naar zijn 2e finale door winst op Martijn Saes, J.P. Hendrix, Willy van de Wiel en Maikel Verberk.Ook Pim van Bijnen werd voor de 2e keer finalist door winst op achtereenvolgens Ad Timmermans, Marly van den Heuvel, Johan Tempelaars en Carlo van Cleef.In de finale ging de winst met 5-1 naar Kevin die daarmee het single toernooi won.De hoogste uitworp bij de singles ging naar Carlo van Cleef met 133.William Leijten gooide 120 uit, Wesley Kuijsters 111, Kevin Lens 102 en Kristof Raets 100.In totaal werd er 39x 180 gegooid, beloond met een gratis consumptie (max. 2 p.p.)Ook hierin was Kevin Lens de beste met 12 stuks.Willy van de Wiel scoorde er 5.4x 180 voor Carlo van Cleef en William Leijten.3x 180 voor Brian Meering en Maikel Verberk.2x 180 voor Jurgen Evers en Pim van Bijnen1x 180 voor Patrick van Osch, Corné van Mastrigt, J.P. Hendrix en Kristof Raets.

LEES HIER VERDER ( uitslagen)

*PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK. 
*HANS CLAASEN KAMPIOEN IN DE 2E  KLASSE.
 
Dit jaar vindt voor de 44e  keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi spelen in totaal 83 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale.Vorige week werd de finale verspeeld in de tweede klasse. Alle deelnemers dienden 30 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden plaatsten de beste 5 zich voor deze finale.Onder zeer kundige arbitrage van Just Zonneveld en Dré van den Bosch speelden Jan Timmermans van b.v. de kras en Hans Claassen van b.v. het vaartje de eerste partij tegen elkaar, Hans wist in slechts 13 beurten de winst binnen te halen. Teamgenoten Leo Peeters en Ad Siemons van b.v. excelsior, speelden de volgende wedstrijd, Ad won deze strijd in 19 beurten.Tim Hoevenaars van b.v. de valk, kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Jan en moest de winst laten in jan in 19 beurten.Hans speelde hierna tegen Leo en won ook deze wedstrijd in 16 beurten.De laatste partij van dag 1 ging tussen Ad en Tim, in 27 beurten was Ad aan de meet, via de nastoot sleepte Tim er een remise uit.

HIER MEER en UITSLAG


Darts:
Boerke Mutsaers wederom sponsor
Op vrijdagavond 1 maart wordt in sportcafé ’t Vaartje voor de veertiende keer een carnavalesk dartsfestijntoernooi gehouden. Ook dit jaar zijn er weer twee dinerbonnen beschikbaar gesteld door het Tilburgse restaurant Boerke Mutsaers. Deze bonnen worden onder de deelnemers verloot, zodat iedereen hier kans op heeft. Het inschrijfgeld wordt uitgekeerd als prijzengeld. Het betreft een koppelloting wedstrijd. Om zicht te krijgen op het aantal deelnemers kun je je nu al aanmelden bij sportcafé 't Vaartje (tel: 0162-312275). De wedstrijd begint om 20.00 uur. In het verleden waren er gerenommeerde winnaars als Benito van de Pas en Willy v.d. Wiel. Het gaat echter om de gezelligheid. Vandaar dat een goede darter loot met iemand die de dartsport nog minder machtig is.
2006: Corné Faro en Wil Luiken
2007: Benito v.d. Pas en Rob Emmen
2008: Rob Emmen en Frans Kemmeren
2009: Jac v.d. Ven en Nicole Verstijlen
2010: Wiek Claassen en Ad van Dongen
2011: Wim Cleijn en Ernest v.d. Kaay.
2012: Patty v.d. Wiel en Wim Cleijn
2013: Patty v.d. Wiel en Nick Dirven
2014: Goof Verbunt en Frans Kemmeren
2015: Janus Jansen en Willy v.d. Wiel
2016: Evert de Leeuw en Goof Verbunt
2017: Willy v.d. Wiel en Nico Severijns
2018: Jim van den Nieuwenhuizen en Nico Severijns

Darts:
Peter Groeneveld wint Van Leijsen-ranking
In sportcafé 't Vaartje was de winst in de twaalfde wedstrijd van het bouwbedrijf Van Leijsen Klein-Dongen rankingtoernooi voor Peter Groeneveld. In de finale was hij te sterk voor Ton Kemmeren. Het werd 4-1. In de halve finale was Peter te sterk voor Gert-Jan van Peer. Het werd een nipte 3-2 overwinning. Ton versloeg hier debutant Niels van Pelt met 3-0. De verliezerronde werd gewonnen door Erwin van Riel. Hij was met 3-0 te sterk voor Alex van Ginneken..Winst voor Niels van Pelt en Frans Kemmeren
In het koppeltoernooi ging de winst naar Niels van Pelt en Frans Kemmeren. In de finale partij versloegen zij Peter Groeneveld en Erwin van Riel met 2-2. Hierna volgden Gert-Jan van Peer en Alex van Ginneken en het koppel Sander v.d. Wiel en Wilma Kemmeren. De verliezerronde kwam op nam van Nick Dirven en Judith Schellekens. Peter Groeneveld etaleerde zijn geweldige vorm. Hij gooide liefst drie 180-ers en had bovendien met 143 een geweldige finish. De volgende wedstrijd wordt gehouden op zaterdagavond 9 maart.

Darts:
WBDF-competitie:
Opnieuw winst ‘t Vaartje
In Breda zette dartsteam ’t Vaartje de zegereeks voort. Er werd met 3-6 gewonnen van team de Bruine Pij. Goof Verbunt was de enige die zijn singlepartij verloor. Winst was er voor Ruud Kollenburg, Davey Danyluk en Hans de Jong. Ook drie van de vier koppelpartijen werden in winst omgezet. Bij de teamronde moest team ’t Vaartje het derde verliespunt incasseren. Door dit resultaat is team ’t Vaartje opgeklommen naar de tiende plaats.

Jeu de Boules Club Dongen in NPC

verslag van 15 februari 


De Jeu de Boules Club Dongen spelen met vier teams mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Hier volgt het verslag van zaterdag 16 februari 2019.Team Dongen 1 speelde thuis tegen Petangeske 3 en met succes. Hieronder hoe de punten tot stand kwamen.Ronde 1 doubletten: Kees Jacobs en John van Rooden kwamen langzaam op gang en werkte een behoorlijke achterstand weg maar wonnen alsnog met 13–11. Pierre de Jong en Andre van Vugt zaten goed in hun spel en wonnen vrij eenvoudig met 13–5. Karel Seebregts en Andre de Wijs kwamen ook langzaam op stoom maar wonnen wel 13–9. Dus een tussenstand van 3-0.Ronde 2 tripletten: Kees, Andre en Andre moesten nu wel het onderspit delven, zowel met plaatsen als schieten zaten ze onder hun niveau, uitslag 6-13.Pierre, Karel en John speelde een vlotte aanvallende wedstrijd en wonnen verdiend met 13–8. Met een tussenstand nu van 4-1 was een gelijkspel al verzekerd.Ronde 3 doubletten: Kees en John waren heel snel op een behoorlijke voorsprong maar het koste toch nog de nodige inspanningen om te winnen met 13–9. Pierre en Andre van Vugt speelde ook nu een prima partij en wonnen met 13–10. Karel en Andre de Wijs kwamen er deze ronde niet aan te pas zowel het plaatsen als ook het schieten lukte maar niet en verloren nu kansloos met 2–13. Wat resulteerde in een eindstand 6–2 voor Dongen.


 LEES VERDER

Oproep voor reünie

v.v.

’t Vaartje

Op zaterdagavond 23 maart 2019 wordt in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart een reünie van de voetbalvereniging ’t Vaartje gehouden. Deze vereniging bestaat niet meer. Enkele oud-leden hebben het initiatief genomen om een reünie te organiseren. De aanvang van dit evenement is 20.00 uur. Er is een aantrekkelijke deal gesloten, waarvan drankjes en hapjes deel uit maken. Natuurlijk vindt de organisatie het fijn wanneer velen op deze reünie afkomen, om nog één keer oude herinneringen op te halen. Omdat het adressenbestand zeer onvolledig was, is het niet mogelijk geweest om alle adressen te achterhalen. De oud-leden, waarvan de adressen wel bekend waren, zijn inmiddels benaderd. Oud-leden die niets hebben ontvangen kunnen zich natuurlijk toch aanmelden. Voor aanmelden en/of verdere informatie kun je terecht op mailadres: reunievv.vaartje2019@hotmail.com of telefonisch bij Mari van Zon middels nummer 06-51168819. Laat in ieder geval weten wanneer je van plan bent te komen en of je jouw partner mee brengt. Dan kan hiermee rekening gehouden worden bij de voorbereiding. De aandacht van de organisatie is er nu op gericht om zoveel mogelijk oud-leden te benaderen. Geef het dus ook aan elkaar door en laat iets van je horen wanneer je belangstelling hebt!

op zaterdag 16 maart 2019

DE DONGENSE LOOIERSDRIVE

U bent deze keer van harte welkom in de Cammeleur, waar wij in een gezellige omgeving bridgen. (Volop parkeergelegenheid op terrein van Jumbo en Aldi) Dagindeling: Zaal open om 12.45 uur en start drive om 13,30 uur in de Cammeleur, Hoge Ham 126, 5104 JK Dongen telefoon 0162-31200. Indeling Op basis van datum betaling (maximaal 128 deelnemers). Prijsuitreiking Omstreeks 17.30 uur.

Schema

6 rondes van vier spellen / 24 spellen Prijzen Bij binnenkomst bieden wij u koffie / thee aan, tussendoor iets lekkers en na afloop nog een verrassing. Prijzen in natura voor de eerste vijf paren per lijn.

Aanmelding

Aanmelding op mailadres henkvanroode@ziggo.nl onder vermelding van o NBB-nummer o lijn waarin u speelt o naam partner. Daarnaast dient u een bedrag van € 22,- per paar over te maken op bankrekening NL60RABO0322340160 t.n.v. Bridgeclub Dongen.

Inschrijving

Uw inschrijving en betaling wordt per mail bevestigd. Geen restitutie bij afmelding na 7 maart 2019. Zittafel Gelieve bij uw inschrijving per mail aan te geven als u niet mobiel bent zodat we voor een vaste tafel kunnen zorgen. De inschrijving en betaling moeten voor 1 maart binnen zijn. Inlichtingen Henk van Roode Telefoon 0162-3164428 henkvanroode@ziggo.nl Mobiel 06-22153031

Biljartsport:
Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:
Volle winst Corné v.d. Nieuwenhuizen
In Goirle won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 26-40 van team BCG. In een gedegen partij pakte Toon Verbunt bekwaam de winst. Theo Laros etaleerde zijn uitstekende vorm. Hij had maar 33 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.575. Kopman Charles Mekes deed het nog beter. In 31 beurten kwam hij over de finish met het formidabele gemiddelde van 1.322. Hij maakte bovendien een schitterende serie van acht caramboles. Embert Broekhoven had zelfs maar 29 beurten nodig om de partij te beëindigen. Hij liet het geweldige moyenne van 0.724 voor zich noteren. Ook zijn serie van vier mocht er wezen. Door dit resultaat staat dit team voor even aan kop. Het heeft echter een wedstrijd meer gespeeld dan de nummer 2.


Verlies voor autobedrijf Lion van Loon
In sportcafé ’t Vaartje verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 30-38 van team ’t Hartje uit Oosterhout. De enige winstpartij kwam op naam van Nhiep Tran.In maar 48 beurten en een mooie serie van vier stelde hij de winst veilig. Hij kwam uit op 0.395. Kopman Ad Faro maakte ook een serie van vier, maar kon verlies niet voorkomen. Hij kwam slechts drie caramboles te kort. Met het gemiddelde van 0.590 kan hij tevreden zijn. Met het resultaat waarschijnlijk niet. Toon Verbunt kreeg maar 44 beurten en Leo Loonen zelfs maar 43. Zij kwamen niet in hun spel wat de nederlaag inluidde.


Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:
Team café ’t Vaartje versterkt positie
In sportcafé ’t Vaartje won team café ’t Vaartje met 29-28 van team DKS uit Tilburg. Alleen kopman Patrick Schrijver moest verlies incasseren. Patrick had een mooie voorsprong, maar zag deze in de slotfase te niet gedaan worden. Hij maakte een prachtige serie van vijf. Toch kwam hij aan de meet nog twee caramboles te kort. Winst was er wel voor Carlo van Dongen. Carlo hield de verdediging prima gesloten en loodste zo zijn partij over de eindstreep. Bart de Wijs stond ruim achter maar kwam in de slotfase steeds dichterbij. Hij sleepte alsnog een gelijkspel uit het vuur. Met nog vijf wedstrijden te spelen staat team café ’t Vaartje nu 27 punten voor. Op maandagavond 25 februari speelt dit team een thuiswedstrijd tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.


Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
P.C. Kamp thuis
Op vrijdagavond 22 februari speelt team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. een thuiswedstrijd. Het moet het in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen team De Hazelaar uit Rosmalen. Team Kamp heeft de punten nodig om aansluiting met de top te behouden. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.


Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:
Winst Royal Hedge
In sportcafé ’t Vaartje won team boomkwekerij Royal Hedge met 25-24 van HGL uit
Sprang-Capelle. Kopman Antons Smulders kreeg maar 33 beurten en verloor kansloos. Mark Pijnenburg speelde een gedegen partij en pakte de winst, terwijl zijn rivaal nog maar één carambole behoefde te halen. Ton Hamers was de man van de wedstrijd. In maar 41 beurten zoefde hij naar de finish. Hij kwam uit op het fantastische gemiddelde van 0.677. Op dinsdagavond 26 februari speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen BSV uit Waalwijk. De wedstrijd begint om 19.30 uur.


Verlies AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 26-28 van team De Dorstvlegels uit Dorst. Edwin Ligtenberg pakte als enige de winst. Hij kwam uit op het moiie gemiddelde van 0.488. Ook Erwin Ligtenberg haalde de eindstreep, maar dat deed zijn opponent ook, waardoor remise werd overeen gekomen. Jan Ligtenberg was kansloos. Hij kreeg ook maar 40 beurten. Op 26 februari speelt team AK in sportcafé ’t Vaartje tegen team HGL uit Sprang-Capelle. Ook deze wedstrijd begint om 19.30 uur.


Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:
Gevoelig verlies Het Vaartje
In Kaatsheuvel liep team Het Vaartje tegen een grote nederlaag aan. Er werd met 30-21 verloren. Ton Kemmeren hield de defensie prima gesloten, maar kwam zelf onvoldoende tot scoren. Aan de meet kwam hij nog zes caramboles te kort. Nhiep Tran kreeg geen schijn van kans. Zijn tegenspeler was al na 30 beurten bij de finish. Hij zette nog wel het verdienstelijke gemiddelde van 0.600 neer. Kopman Patrick Schrijver kon het eveneens niet bolwerken. Ook hij kwam aan de meet zes caramboles te kort.