SPORT IN DONGEN
Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

 s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

 en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

 is er voor alle Dongenaren.Kampioenswedstrijd MO15 gespeeld met veel publiek ondanks de regen.


De regen was spelbreker op de geplande dag, zaterdag 8 december. Door de slechte staat van de velden kon er helaas niet gespeeld worden. En de dames waren er zo opgebrand!

Dat er nog wat extra dagen gewacht moest worden deed menig zenuw niet echt goed. En onderwijl viel er nog meer regen. Stressen dus.Om het veld voor dinsdag 11 december, bespeelbaar te krijgen en te houden is het nodige werk verricht o.a. het ‘doorprikken’ van de grond met name rondom de goals, om het water af te laten lopen.Als dan om iets over 19.30u het startsein wordt gegeven schuilt het toegestroomde publiek al grotendeels onder de paraplu. De regen kan de meiden niet deren, maar kunnen ze de zenuwen, de gespannenheid onder controle krijgen? In de voorbespreking werd er daarom nogmaals op gewezen dat deze wedstrijd niet anders was dan welke andere wedstrijd die ze gespeeld hebben dit seizoen. Ook Hilvaria weet dat bij gelijkspel of winst DVVC kampioen wordt, en proberen daarom zoveel mogelijk lastig te zijn en het scoren te beletten. Ze proberen dit vooral door hun 3 snelle aanvalsters weg te sturen. Gelukkig staat de verdediging onder leiding van Roos en een uitblinkende Dwaresa goed.

HET HELE VERSLAG HIER  TE LEZENDVVC :

Bijna de eerste periodetitel pakken

Door 4-0 overwinning  op Neerlandia’31 en verlies concurrent SSW kan DVVC a.s. Zondag bij een overwinning eerste periodetitel pakken.DVVC begon goed aan de wedstrijd tegen Neerlandia’31 en al in de vierde minuut,na een voorzet van Geert Jacobs, was het Amir Zandi die DVVC naar een 1-0voorsprong schoot. Later  bleek dit doelpunt het  enige hoogtepunt in de eerste helft. Tot de rust waren er twee matig spelende elftallen die elkaar in het vertoondeveldspel niet veel toe gaven. Neerlandia’31 creëerde geen enkele kans op de aansluiter en daar waar DVVC wel mogelijkheden had om tot een tweede treffer te komen had de thuisploeg het geluk in de afwerking niet aan zijn zijde. Mede daardoor ging DVVC maar met een 1-0 stand de rust in.

 

Mooiste doelpunt:

Na de rust was DVVC duidelijk de bovenliggende partij.   

Na een kwartier in de tweede helft ging Geert Jacobs een paar verdedigers voorbij en uit zijn voorzet verdubbelde Remco Kroese, via Amir Zandi, de stand naar 2-0. Vier minuten later  dezelfde Amir die Remco Kroese instaat stelde de voorsprong te vergroten naar 3-0. Het mooiste doelpunt viel zes minuten later. Een mooie combinatie over vijf, zes schijven die uitstekend werd afgerond door Amir Zandi die zijn tweede doelpunt maakte en daarmee deze wedstrijd bij alle doelpunten betrokken was.

 

Bakker

Neerlandia’31 kwam er eigenlijk na de rust niet meer aan te pas en kregen maar één kans om tot score  te komen. Verdediger  Emran Pourmanaf kon een tegendoelpunt voorkomen door de bal uit het  doel te koppen. Drie minuten voor tijd schoot Amir Zandi nog tegen de paal en even daarna floot scheidsrechter  Bakker uit Geertruidenberg voor de laatste maal en kon DVVC de drie verdiende punten weer bij tellen.

 

Zondag 16 december de belangrijke uitwedstrijd FC Dordrecht amateurs aanvang 14.00 uur

Bandstoten

BILJARTEN

*PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK.

*GERRY KERST KAMPIOEN IN DE 4E KLASSE.

Dit jaar vindt voor de 44e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi spelen in totaal 83 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 4e klasse.Alle deelnemers dienden 20 caramboles te behalen.Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.Onder kundige arbitrage van Petra van Dongen en Rien Jansen speelden Just Zonneveld en Arthur Emmen, beiden van b.v. de valk de 1e partij tegen elkaar, in 20 beurten eindigde de partij in remise.Patrick van Dongen van b.v. kennet en Marco Oerlemans , speelden de volgende wedstrijd, in 22 beurten was Marco aan de meet.Gerry Kerst van b.v. de bobo’s en Jan Pullens, van b.v. d’ouwe sok, kwamen voor de eerste keer aan tafel, ook deze wedstrijd eindigde in remise in 27 beurten. HIER VERDER LEZEN


 

Vijfentwintigste DDOO- voetbaltoernooi

wordt grandioos

 

Rond de kerstdagen gaan weer ruim 550 kleine voetballertjes, verdeeld over 80 teams 220 wedstrijden spelen in twee grote hallen van De Salamander. Het jaarlijkse DDOO toernooi belooft weer een sportief spektakel te worden. De wedstrijden worden gepeeld op 24, 27, 28 en 29 december gedurende 3 dagdelen. Het is voor 25ste keer dat dit voetbalfeest wordt georganiseerd.Jeugdleden van vvDongen, DVVC, ONI en Olympia'60 kunnen zich voor deelname melden bij de leiding van hun club.

 

**SINGLE WINST VOOR WILCO VERMEULEN BIJ

 

DARTTOERNOOI

**WILLY VAN DE WIEL EN RONNIE BRANDS WINNEN BIJ DE KOPPELS.

 

**170 FINISH VOOR WILCO VERMEULEN.

 

Zondag 9 december werd het11e toernooi verspeeld van de 34e open ranking in café de valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o.Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Willy van de Wiel en Ronnie Brands werden finalisten door winst op Romy Vermeulen en Wilco Vermeulen.In de andere halve finale wonnen Corné van Mastrigt en Jurgen Evers van Carlo van Cleef en Peter Dekkers.In een spannende finale ging de winst met 4-3 naar Willy en Ronnie, proficiat.Djowy Verhagen en John Wanders wonnen de finale in de verliezersronde met 3-1 van Dennis van Strien en Mick Hoevenaars.De hoogste uitworp ging naar Dennis van Strien met 160, Willy van de Wiel gooide 116 uit.. Hierna gingen de singles van start.Willy van de Wiel ging naar zijn 2e finale door winst op Corné van Mastrigt.Wilco Vermeulen werd finalist door winst op Pim van Bijnen.In een uitstekende finale ging de winst met 5-4 naar Wilco die daarmee het single toernooi won, proficiat. Francois Gruteke won met 3-2 in de finale van de verliezersronde van Dennis van Strien.De hoogste uitworp bij de singles ging naar Wilco Vermeulen met een perfecte 170, Wilco gooide ook nog 108 en 107 uit.Verder de volgende uitworpen:Dennis Hendrickx 117, Pim van Bijnen 105, Roy Netten 100.In totaal werd er 37x 180 gegooid, beloond met een gratis consumptie (max. 2 p.p.)9x 180 voor Wilco Vermeulen.

Alle foto's en uitslagen H I E R

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

 

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 8 december 2018.Team Dongen 1 speelde een thuiswedstijd tegen Bommequette 2 uit Roosendaal. Dongen 1 was er op gebrand om nu wel eens de puntjes te pakken en dat is gelukt. Hier een beknopt verloop van de partijen:Eerste ronde: doubletten. Team 1 Kees Jacobs - Karel Seebregts waren al snel in hun spel en wonnen met 13–5. Team 2 Cor Timmermans en John v Rooden kwamen niet in op hun niveau en verloren met 4-13. Team 3 Hans van Troost en Pierre de Jong speelde een goede wedstrijd en wonnen met 13–8. Tussenstand was 2-1.Tweede ronde: Tripletten. Team Kees-Cor-John bleven ver onder hun niveau en verloren kansloos met 3–13. Team Hans–Pierre–Karel gingen na een moeilijke start goed verder en wonnen met 13–9. Tussenstand 3-2 voor Dongen. Alle teams worden H I E R beschreven in verslagen

 

 

atledo Dongen

Verslagen

Biljartsport:

Driebanden-groot toernooi:

Finale Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken

 

Aanstaande vrijdagavond 14 december wordt de finale gehouden van het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart gaan de wedstrijden vanaf 19.30 uur van start. Er wordt gestart op twee tafels. Aan het slot wordt gespeeld op 1 tafel. Er wordt gespeeld volgens het AV-systeem. Voor deze finale plaatsten zich Patrick Schrijver (Raamsdonksveer), Henk Ypelaar (’s Gravenmoer), Ton Kemmeren (Dongen-Vaart), Piet Kamp (Raamsdonk) en Francine van Yperen (Standaarbuiten). Francine is de eerste vrouw die door wist te dringen tot de finale. Zij werd tweede in haar poule en speelde maar liefst 11% boven de klassengrens. Zij won twee van de vier partijenTon Kemmeren excelleerde deze week door maar liefst 46% boven de klassengrens te spelen. In zijn beste partij kwam hij uit op 1.285.

https://sport.dongenhomespot.nl/#post1701

 

Alle uitslagen | alle verslagen en 't programma van volgede week H I E R

 

 

Kelly van Zon

beste van de wereld!

 

Dongen, 12 december 2018. Onze eigen Kelly van Zon heeft het weer voor elkaar. Kelly is vandaag in Zuid-Korea uitgeroepen tot beste (vrouwelijke) para-tafeltennisster van de hele wereld. Ze werd op de ITTF Star Awards in Zuid-Korea verkozen boven Suyeon Seo uit (Zuid-Korea) en Juan Xue ( China). Het is voor eerste maal dat een Nederlandse tafeltennisser of tafeltennisster deze prijs in de wacht sleept. PROFICIAT KELLY !

Darts:

Pim Bollen wint Van Leijsen-ranking


In sportcafé 't Vaartje was de winst in de achtste wedstrijd van het bouwbedrijf Van Leijsen Klein-Dongen rankingtoernooi voor Pim Bollen. In de finale moest Pim het opnemen tegen de debuterende Maurits Burghout. Pim won afgetekend met 4-0. Eerder won Maurits van Erwin van Riel en Alex van Ginneken. Pim versloeg Hans de Jong en Sander v.d. Wiel om in de finale te komen. Hans de Jong schreef wel de verliezerronde op zijn naam. Hij won met 3-1 van Gert-Jan van Peer.


Hans de Jong en Gert-Jan van Peer winnen


In het koppeltoernooi ging de winst naar Hans de Jong en Gert-Jan van Peer. Zij versloegen Pim Bollen en Alex van Ginneken die tweede werden. Hierna volgden Maurits Burghout en Frans Kemmeren en Sander v.d. Wiel en Wilma Kemmeren. Er was deze keer wederom één 180-er. Deze kwam op naam van Pim. De hoogste uitworp kwam op naam van Hans de Jong. Hij had een prachtige finish met 104. De volgende wedstrijd wordt gehouden op zaterdagavond 22 december.


Darts:

Thuiswedstrijd ‘t Vaartje


Op dinsdagavond 18 december gooit team ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het moet het opnemen tegen team ‘Linque Soep’ uit Raamsdonksveer. Afgelopen seizoen is team ’t Vaartje gepromoveerd naar de eerste divisie. Team ’t Vaartje heeft als doel voor dit jaar om in de eerste klasse te blijven. Het heeft de punten derhalve hard nodig. Team ’t Vaartje bestaat uit Patty v.d. Wiel, Hans de Jong, Ruud Kollenburg, Davey Danyuk, Goof Verbunt en Ton Kemmeren. De wedstrijd begint om 21.00 uur.

DARTS

-SINGLE WINST VOOR WILCO VERMEULEN BIJ DARTTOERNOOI IN DE VALK.

-STEF MACARÉ EN KEVIN LENS WINNEN BIJ DE KOPPELS.

 

Zondag 25 november werd het 9e toernooi verspeeld van de 34e open ranking in café de valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld. Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o. Beide toernooien hadden een winnaars en eenverliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden. Stef Macaré en Kevin Lens werden finalisten door winst op Ramon Bressers en Dennis van Strien. In de andere halve finale wonnen Marjolein Noyens en Carlo van Cleef van Wilco Vermeulen en Steve Raman. In de finale ging de winst met 4-2 naar Kevin en Stef, proficiat.De hoogste uitworp ging naar Maikel Verberk met 156. Verder uitworpen van 122 voor Marjolein Noyens, 120 voor Tim Kaijser en 100 voor Corné van Mastrigt. Hierna gingen de singles van start.Wilco Vermeulen werd finalist door winst op Pim van Bijnen, Tim Kaijser, Kevin Lens en Patrick van Osch. Lars Fransen klopte achtereenvolgens Steve Raman, Dennis van Strien, Jeroen van Bijnen en Stef Macaré en werd mede finalist. In de finale ging de winst met 5-3 naar Wilco die daarmee het single toernooi won proficiat.

 

HIER VERDER LEZEN : alle verslagen en standen

 

Jeu de Boules De Vaart Erin:

Dennis Vermond en Annelies van Schendel winnen

 

Op de banen van gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) bij sportcafé ’t Vaartje werd al weer het vierde toernooi van het seizoen gegooid. De wedstrijd telt mee voor de eindranking. Annelies van Schendel deed voor het eerst mee. Ze pakte meteen ook de titel. Aan de zijde van Dennis Vermond versloegen zij het koppel Monette Couleau en Frans Kemmeren. Het werd een afgetekende winst met 13-2. In de halve finale waren Monette en Frans nog met 13-11 te sterk voor Wil Brekelmans (kijstaanvoerder in de ranking) en Judith Schellekens. Het werd een zeer spannende wedstrijd, die uiteindelijk met 13-11 werd beslist. In de andere kruisfinale wonnen Annelies en Dennis met 13-9 van Jan Kennekens en John van Gils. De kleine finale werd gewonnen door Helga en Lucien Snoeren. Zij waren veel te sterk voor Wim Cleijn en Petra van Gis. Het kacheltje zoefde in het thuishonk en het was dan ook pnieuw erg gezellig. Het volgende toernooi wordt gegooid op zondagmiddag 9 december aanvang 13.30 uur.