SPORTDongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

is er voor alle Dongenaren.VV Dongen wint in Utrecht
Opmars Hercules afgestopt
De blije gezichten van de spelers en supporters van VV Dongen na de 0-1 zege op Hercules spraken boekdelen. De winst betekende een sprongetje op de ranglijst en zorgde ervoor dat Hercules (een directe concurrent) niet verder naar boven kon kruipen. Zij hadden twee wedstrijden achter elkaar gewonnen en begonnen met veel vertrouwen aan het thuisduel met ‘laagvlieger’ VV Dongen. De mannen van Osman Erbas stopten met verzorgd en gedurfd voetbal de Utrechtse opmars af. Trainer Jochem Twisker van Hercules sprak van een complete off-day maar gaf ook de complimenten aan de ploeg uit Dongen.
De staf van VV Dongen was er zich van bewust dat een nederlaag het gat met de middenmoot verder zou doen laten groeien en dat er bij winst een groot pak met ploegen op een paar punten van elkaar zouden komen te staan. Gezien het voetballend vermogen binnen het jeugdige team van VV Dongen was er geen reden tot paniek, maar het werd wel tijd om eens een keer te oogsten. Liefst vijf keer speelde de geelblauwe formatie al gelijk en er werd drie keer met minimale cijfers verloren. De enige winstpartij was thuis tegen FC Lienden (4-1).
Georganiseerd en met veel lef opende VV Dongen het bal tegen Hercules. Hoog druk zettend probeerde het team van Erbas Hercules tot fouten te dwingen. Dat zag trainer Twisker ook en hij probeerde met man en macht zijn team vooruit te laten voetballen. Fel coachend wilde hij zijn team aanjagen, maar zag tot zijn schrik dat de ‘laagvlieger’ zijn team compleet overmeesterde.
Met Nassim Asrih als regisseur op het middenveld konden de buitenspelers Shenty Saez en Anouar Moukouh en de hard werkende spits Mart van Bree heerlijk hun gang gaan. Bij balverlies waren het Thom Avontuur en Tom Wijkmans die de boel weer zo snel mogelijk repareerden. In de achterste linie waren Robert Roosen en Luuk Hulteermans heer en meester. Oguzhan Kazanci en Jan Gerrits hielden de buitenkanten dicht en bemoeiden zich veelvuldig met de opbouw.
Keeper Wessel Sprangers had niet zoveel te doen in de eerste helft. Een paar verdwaalde afstandsschoten kwamen in zijn richting maar van echt gevaar kon men niet spreken. Aan de andere kant moest keeper Fons Mulder een paar keer wel zijn talenten laten zien. Zo onderbrak Anouar Moukouh een bal van Lynden Leidsman en kreeg daardoor een vrije doorloop. Spits Mart van Bree werd in stelling gezet maar die had net iets teveel tijd nodig waardoor Mulder kon ingrijpen.
Het waren de spaarzame momenten van een eerste helft die ook veel slordigheden kende. Het veld werd er naarmate de wedstrijd vorderde niet beter op wat ten koste ging van het combinatiespel. “De eerste die scoort wint deze partij.” Assistent-trainer Ozcan Ozkaya zei het al tijdens het duel en hij zou gelijk krijgen. VV Dongen zette aan het prille begin van de tweede helft de toon. Jan Gerrits en Mart van Bree zetten de linkerflank van Hercules te kijk waardoor van Bree een messcherpe voorzet richting de eerste paal afleverde. De pijlsnelle Saez was er als de kippen bij en scoorde heel fraai de openingstreffer. (0-1 in de 47e minuut).
Vanaf dat moment was het alleen maar VV Dongen wat de klok sloeg. Hercules wisselde offensief waardoor de ruimtes voor VV Dongen groter en groter werden. “Fons Mulder of misschien wel VV Dongen hielden ons in leven.” Twisker hoopte op een treffer en die kansen kreeg de ploeg uit Utrecht ook. Het lag aan VV Dongen dat het de opgelegde kansen niet benutte. Zeker zes kansen / mogelijkheden werden verprutst en dat was het enige wat het team van Erbas zichzelf kon verwijten.
Hercules claimde een penalty, maar de verdedigende actie van Roosen was op de bal en arbiter de Vries liet zich niet verleiden. Pas in de absolute slotfase werd een voorzet vanaf de rechterkant door de spits van Hercules de hoek ingestuurd. De buitenkant van de paal redde de drie zwaarbevochten maar verdiende punten.
Aanstaande zondag 17 november speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen middenmoter ADO 20. Zij speelden gelijk tegen koploper OSS 20. Aanvang van het duel is 14.30 uur. ( foto: vvDongen)

Kraker in 5D; DVVC (nr.2) op bezoek bij The White Boys. (nr.1)

De kraker in 5D met de nummer 2 DVVC die op bezoek ging bij koploper The White Boys. Op voorhand leek dit een leuke pot voetbal te worden en dat werd het ook. Met een sterk White Boys in de 1e helft en een sterk DVVC in de 2e helft was er een goed resultaat voor het DVVC dat nog altijd niet verloren heeft in de competitie.

De wedstrijd begon zoals verwacht met het druk zetten van The White Boys en een DVVC dat maar schaars op de helft van de tegenstander kwam. Er was duidelijk zichtbaar dat de tactiek goed besproken was en dat het in het begin tegenhouden werd voor DVVC. Dit resulteerde al snel in wat kansen maar de verdediging met Koen, Nick, Kevin en Stefan Celi deden hun uiterste best om ze van scoren af te houden. Helaas voor DVVC viel de 1-0 binnen het half uur. Na het uitglijden van Kevin kon de nummer 10 van The White Boys zo door lopen en kon Tim hier ook niets meer aan doen. Tim die met uitstekende redding er alles aan deed om de 0 te houden maar hier geen antwoord op had. Voor de 1-0 waren er 2 kansen voor DVVC. Een terugspeelbal en miscommunicatie in de verdediging van The White Boys kon net niet binnen getikt worden door Geert de daarop volgende corner genomen door Maikel werd net niet gepromoveerd tot doelpunt door Kevin. DVVC liep steeds verder achteruit en was erg slordig in de passing. Dit resulteerde in wat kansen voor The White Boys. De 2-0 kon niet uitblijven en die leek ook kort na de 1-0 te vallen maar het was de spits die het voor mekaar kreeg om de bal op 2 meter van het lege doel over de tikken. 5 minuten later was het dan wel raak door weer de nummer 10. Na een goede voorzet van rechts tikte hij de bal uit de lucht met de hak achter Tim. Nog voor rust waren en nog kansen maar deze werden of net gemist of gepakt door Tim en werd er gerust met 2-0. Daar kreeg Suat (overigens was die weg gestuurd met rood door de scheidsrechter vanwege commentaar op de leiding) de mogelijkheid om zijn mannen aan te sporen tot een mooie 2e helft.

DVVC begon dan ook erg goed aan de 2e helft en ging met wat meer durf spelen. Dit resulteerde al snel in wat kansjes voor Remco en Geert. Wel was The White Boys nog gevaarlijk en moest DVVC alle zeilen bij zetten. Na weer een corner die net niet in het doel belandde was er een vlijmscherpe counter van The White Boys maar met wat kunst en vlieg werk was het Maikel die de bal achter Tim van de doellijn weg kon schieten. Dit gebeurde alleen niet goed en waren hier Koen en Kacper ook voor nodig om dit goed te doen. Uiteindelijk bleef de 3-0 niet uit en werd een afvallende bal snoeihard binnen geschoten door de nummer 6. Hier baalde DVVC van omdat het zelf de kansen niet af kon maken maar hier kwam verandering in. Na een goede actie van Amir kon hij Geert de diepte in sturen en die kon op zijn beurt een goede voorzet geven en kon Remco de 3-1 op het scorebord zetten. Hier putte DVVC energie uit en kwamen er dan ook 2 verse krachten het veld in. Amir en Kevin verlieten het veld en daarvoor kwamen Dylan de Ruijsscher en Jason Kuklewski het veld in. Hierdoor ging DVVC 1 op 1 spelen achterin en kon het vol voor de 3-2 gaan. Deze liet even op zich wachten maar kwam dan toch. Na een goede bal op Dylan kon hij de bal goed afschermen voor de tegenstander die in zijn rug zat. Door snel weg te draaien kon hij zich ontdoen van de verdediger en schoot hij de bal hard in de kruising. DVVC was klaar voor de gelijkmaker maar moest nog wel scherp blijven om de snelle aanvallers tegen te houden want die bleven gevaarlijk. Na goed doorzetten van Emran was er een overtreding nodig om hem af te stoppen. Dylan ging vervolgens achter de bal staan om hem op het doel af te vuren. Omdat zijn schot zo hard was en Remco meteen druk zette op de keeper liet hij de bal los. Hierop reageerde Jason razendsnel en kon de belangrijke 3-3 binnen te tikken. DVVC was heel enthousiast maar had ook door dat er misschien nog wel meer uit te halen viel. Kort voor het einde werd de moegestreden Koen nog vervangen door de altijd gretige Dylan Clemens. Er waren nog kansen over en weer maar bij DVVC waren het Dylan C, Kacper, Nick en Stefan die nog konden voorkomen dat The White Boys een scoringskans kreeg. Ook had DVVC nog de kans op 3-4 maar ook deden hier de verdedigers hun werk goed en bleef het bij 3-3.

Uiteindelijk was het een gewonnen punt dat op basis van de 2e helft misschien wel verdiend was. Hier waren ze dan ook uiterst blij mee om na een 3-0 achterstand toch nog een punt mee te nemen naar Dongen. Komende week is het inhaal-beker weekend en is DVVC dus vrij. Zondag 24 november komt Neerlandia op bezoek en die zullen het DVVC niet gemakkelijk maken.

Sportieve groet,
Trotse Supporter

DERDE HELFT NA DE WEDSTRIJD IN DE KANTINE !!!
Het was een gezellig boeltje vorige week na de terechte overwinning op Hercules. Ontspannen terugreis en nog een lekkere afterparty bij Café de Ouwe Sok. Winst moet gevierd, want dat gevoel kan je dan weer meenemen naar de week erop. Nou, die week zit er bijna op en de nieuwe partij staat voor de deur. Het duel tegen ADO 20 uit Heemskerk staat zondag 17 november om 14.30 uur gepland en hoe de uitslag ook is, er is mede door de selectie een Derde Helft georganiseerd! Dat is lang geleden en vandaar ook deze oproep vanuit mijn kant namens de jongens.


Door Frank van Heteren


Het gaat natuurlijk eerst over voetbal. Osman Erbas’ team is steeds meer aan het groeien. De zoektocht naar de ideale formatie en de daarbij behorende speelstijl is zo goed als afgerond. De ploeg raakt steeds meer op elkaar ingespeeld en men weet wat er van hen verwacht wordt. Dat is mooi want bij mutaties ben je niet meteen kwetsbaar: iedereen weet inmiddels wat Erbas van hen verwacht,Op zichzelf natuurlijk een enorm compliment naar de nieuwe trainer die dit seizoen heel laat instapte en eigenlijk van nul af aan een team moest gaan neerzetten. Ook de pessimistische geluiden van de achterban zijn na tien wedstrijden redelijk verstomd. Natuurlijk moeten we wel kritisch blijven op elkaar voordat we in een soort ‘halleluja’ sfeer komen, maar de voortekenen zien er goed uit. Dat komt omdat er gewoon heel leuk wordt gevoetbald.Nog geen één keer is het team volledig van de mat gespeeld. Misschien de eerste helft tegen Gemert, maar daar herstelde de ploeg zich op een ongekend volwassen manier. Nee, ik mag gerust zeggen dat we over het algemeen gelijkwaardig zijn aan onze tegenstanders met een paar uitzonderingen daargelaten. OSS 20 en Blauw Geel 38 waren ondanks de gelijke spelen voetballend en organisatorisch verder dan VV Dongen.Dat is geen schande gezien de spelersgroepen en ervaring daarbinnen. Mijn vertrouwen ligt in de basis aan het feit dat jongelingen van VV Dongen veel voor elkaar over hebben en de ambitie hebben om er een mooi seizoen van te maken. Hier en daar voor een verrassing te zorgen en natuurlijk ook hier en daar tegen een nederlaag aan te lopen. Gewoon realistisch, meer niet. Maar ook met de gedachte dat we kunnen overleven in deze Divisie ondanks het gebrek aan ervaring.ADO 20 is een mooie tegenstander om naar uit te kijken. Ze staan op dit moment op de 7e plaats met 15 punten uit 11 duels waar VV Dongen op de 12e plaats staat met 11 punten uit 10 wedstrijden. Een beetje scheef beeld, maar dat zullen we het hele seizoen zien, gezien het feit dat er 17 ploegen in competitie zijn, waardoor er altijd één team vrij is. Goed, ADO 20 is voor VV Dongen op papier een ideale tegenstander. Op papier wel te verstaan, want VV Dongen wist van de vier onderlinge ontmoetingen er drie te winnen. Toch is ADO 20 een team waar je rekening mee moet houden. Ze voetballen makkelijk en schuwen de fysieke duels geenszins. Dat resulteerde in overwinningen op UNA (1-5), DEM (2-0) , Hoogland (1-2) en Groene Ster (2-0). Vorige week werd tegen koploper OSS 20 in Oss gelijkgespeeld wat natuurlijk een prestatie op zich is gezien de klasse van OSS 20.

VV Dongen zoekt de aansluiting met de middenmoot. ADO 20 wil richting de top 5. Tja, alle voortekenen zien er voor beide teams goed uit waardoor deze wedstrijd, net als vorige week tegen Hercules, een extra dimensie krijgt. Twee ploegen die in de winning mood zijn. Voor VV Dongen is het de voorlaatste thuiswedstrijd van 2019. Saillant detail: VV Dongen won pas na 8 wedstrijden haar eerste duel in 2019 bij…..jawel ADO 20.

U bent van harte welkom om deze, op voorhand, mooie pot te komen aanschouwen op Sportpark de Biezen en natuurlijk zien we u graag terug bij de Derde Helft in onze kantine. De mannen van Erbas zullen het voortouw moeten nemen op het veld om het daarna af te maken in de kantine! Aanvang is 14.30 uur! Tot dan !!!

VLIEGENDE START VAN HET CROSS SEIZOEN VOOR ATLEDO PUPILLEN
Bij de Blauwe Meer Cross op zondag zijn als eerste de mini- en C-pupillen aan de beurt voor een kleine ronde. Over gras, zand en modder lopen zij 600 meter. Anna Derks, onze mini pupil, heeft er heel veel zin in en Siem Horsten is een beetje zenuwachtig, want het is zijn eerste cross. In een prima tijd loopt hij naar een achtste plaats tijd. Anna mag een mooie zilveren medaille in ontvangst nemen . Knap gedaan! Dan is het de beurt aan de B-pupillen. Zij mogen een kilometer ploeteren op dit gevarieerde parcours. Willem de Jong en Jelle Jansen zijn in een onderlinge strijd verwikkeld, die door Willem vlak voor de finish word beslist. Met een 6de en 7de plaats mogen ze zeker tevreden zijn. Minder gelukkig is Fleur de Jong, zij moet helaas de wedstrijd staken met een verzwikte enkel. Femke Broeders finisht als 8ste.
Daarna zijn de A-pupillen aan de beurt. Zij lopen twee rondes met een totale afstand van 1200 meter. Er doen maar liefst 6 jongens mee, allemaal eerstejaars. Voor Ties Versluis is het zijn eerste cross .
ATLEDO SCOORT GOED BIJ DE BLAUWE MEER CROSS
Afgelopen zondag werd de eerste cross van het seizoen georganiseerd, de Blauwe Meer Cross. Voor de jeugd een zware cross; het parcours kende een heel stuk met platgewalste modder, waar je gemakkelijk in weg kon glijden. De ronde was groter dan vorig jaar maar de hoge heuvels zaten niet meer in het parcours. Bij de A-pupillen zien we Anouk Rutjes aan de start. Ze traint één keer per week met de Troopers mee, maar als een volleerd loopster stormt ze zo het podium op naar de derde plaats! Topklasse.Dan staat Nieke Westerveen aan de start bij de D-junioren.,Nieke ervaart eveneens eenmaal per week het trainingsgeweld van de Troopers. Ze loopt een ijzersterke cross, want als eerstejaars gaat ze meteen hoppa, naar de vijfde plaats.

Beiden evenementen uitgebreid HIER Jeu de Boules

De Vaart Erin:

17-11: Najaarstoernooi De Vaart Erin

Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt door gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) op zondagmiddag 17 november al weer de vijfde wedstrijd van het seizoen gegooid. Deze wedstrijd telt weer mee voor de ranking. Dit is een open toernooi, waarbij de koppels gericht geloot worden. Je kunt je hiervoor individueel aanmelden. Door de gerichte loting ontstaan er steeds min of meer gelijkwaardige koppels. Dit komt de sportieve strijd ten goede. De vereniging kent geen contributie. Wel wordt er per wedstrijd een inschrijfgeld gevraagd van € 2,50 per persoon. Aanmelden voor het toernooi kan bij Hanny en Ton Kemmeren (tel:0162-312275 of email vaartje@home.nl). Ook kun je daar terecht voor informatie. Aanmelden tot 13.15 uur, waarna de loting wordt gehouden, zodat de wedstrijden om 13.30 uur kunnen beginnen.

Biljartsport:
Roland Smits clubkampioen ’t Vaartje
Inmiddels is de finale van het clubkampioenschap van biljartvereniging ’t Vaartje in de spelsoort driebanden-klein gespeeld. Voor de finale in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart, plaatsten zich Willy v.d. Wiel, Roland Smits en Riekie Hamers. In de eerste partij speelde een ontketende Roland een formidabele partij. Tegen Willy won hij in slechts 26 beurten met het formidabele gemiddelde van 0.807. Willy speelde ook goed en kwam uit op 0.769. In de tweede partij haalde Willy zijn revanche tegen Riekie. Hij finishte in 36 beurten en kwam uit op 0.916. Riekie had een moeizame start en kon pas in de tweede helft van de partij enige tegenstand bieden. Wanneer Riekie zou winnen van Roland lag het weer helemaal open. Lange tijd waren de partijen exact in evenwicht. In de slotfase sloeg Roland toe. Hij maakte zeven caramboles in zes beurten. Hiermee eiste Roland de titel voor zich op. Hij mag zich de kampioen in de spelssoort driebanden-klein noemen. Roland kwam uit op het algemeen gemiddelde van 0.666. Ook Willy deed het prima. Zijn moyenne over de gehele avond was 0.854. Ook dik boven zijn gemiddelde dit leverde de tweede plaats op. Riekie kwam deze keer minder in haar spel en moest genoegen nemen met de derde plaats. Het is echter al een prachtige prestatie om de finale te halen. Voorzitter Embert Broekhoven bedankte de deelnemers, de arbiters en het kasteleinsechtpaar. Zij stelden het materiaal beschikbaar en zorgden mede voor mooi prijzengeld. Het volgende kampioenschap wat op de rol staat is het kampioenschap in de spelsoort driebanden-groot.

Biljartsport driebanden-groot:
Paul Bruijstens door in C. v.d. Nieuwenhuizen-dbt
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd deze week de tweede tussenronde gespeeld In het Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg driebandentoernooi voor de grote tafel. Het was wederom een enerverende avond. Alle spelers slaagden er in om minimaal één partij te winnen. Eredivisie speler Paul Bruijstens (Kaatheuvel) plaatste zich voor de halve finale. In zijn beste partij speelde hij het formidabele gemiddelde van 1.800. Hij kwam uit op het goede algemenen gemiddelde van 1.155. Hij won drie van de vier partijen en dat was voldoende om de eerste plaats voor zich op te eisen. Joop Messemaker (Dongen) had weinig geluk. Hij speelde liefst 18% boven de moyenne grens. Uitgerekend tegen hem speelde zijn tegenstanders vaak de beste partij. Joop liet overigens wel zien waartoe hij in staat is. Hij zette een prachtig partijgemiddelde neer van 1.00 precies. Dat deed hij overigens tegen zijn plaatsgenoot Jozef v.d. Ven. Ook Jozef speelde zeer verdienstelijk, maar wist eveneens maar één partij te winnen. Dat is onvoldoende om een plaats in de halve finale af te dwingen. Hij was wel de enige die poulewinnaar Paul wist te verslaan. Jan Versprille uit Breda plaatste zich eveneens. Ook Jan won drie van de vier partijen. Hij zette het degelijke algemeen gemiddelde neer van 0.479. Jan Peter Laros uit Tilburg had een slechte start en verloor de eerste twee partijen. De laatste twee werden wel in winst omgezet. Hij reikte hiermee echter niet verder dan een derde plaats en dat is onvoldoende om zich te plaatsen. Wel is hij de eerste reserve. Op vrijdag 15 november wordt de eerste halve finale gespeeld. De tweede halve finale vindt plaats op dinsdagavond 19 november. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart beginnen steeds om 19.30 uur.

Biljartsport Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
Stunt P.C. Kamp tegen koploper
In Arnhem zorgde team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. voor een enorme stunt. Tegen koploper De trots van Kluirendal werd een puntje binnen gehaald. Ad Smolders en Piet Kamp moesten weliswaar verlies incasseren. Ad kreeg slechts 30 beurten en dat was deze keer voor hem te veel van het goede. Piet kwam niet in zijn spel en verloor eveneens kansloos. Een punt werd gered door Jan Ligtenberg en Leo Loonen. Leo hield de verdediging goed gesloten en speelde het net voor de neus van zijn rivaal uit. Jan Ligtenberg was de gevierde man van zijn team. In slechts 33 beurten was Jan al bij de finish. Hij kwam uit op het voortreffelijke moyenne van 0.606. De eindstand werd hierdoor bepaald op 4-4. Een voortreffelijke prestatie tegen de nummer één van de ranglijst.
Remise team SunControls
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart speelde team SunControls Tilburg met 4-4 gelijk tegen Cues & Darts uit Tilburg. Verlies was er voor Patrick Schrijver en Anton Smulders. Zowel Patrick als Anton Kwmaen elk drie caramboles te kort. Anton kreeg ook maar 45 beurten. Winst was er wel voor Nhiep Tran en Jos Hamers. Jos hield de verdediging uitstekend gesloten en loodste op deze manier de partij bekwaam naar de winst. Hij gaf zijn opponent geen schijn van kans. Nhiep Tran was de man van de avond. Nhiep purtte in slechts 28 beurten naar de finish. Hij liet het fomidabele gemiddelde van 0.892 voor zich noteren. Hij maakte ook een mooie serie van vier. Ook Patrick had overigens een fraaie reeks van vier. Door dit resultaat handhaaft team SunControls zich in de middenmoot. Op donderdagavond 14 november speelt team SunContrls opnieuw een thuiswedstrijd. Het moet het dan in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
3-tallen: Opnieuw volle winst ’t Vaartje
In Tilburg pakte team ’t Vaartje 1 opnieuw de volle winst in de drietallencompetitie. Het werd 15-30. Patrick Schrijver speelde een prima partij. In slechts 38 beurten kwam hij tot het fraaie gemiddelde van 0.763. Hij maakte een voortreffelijke serie van zes caramboles. Piet Vissers had zelfs maar 37 beurten modig. Hij kwam uit op het geweldige moyenne van 0.567. Ad Faro deed het qua beurten nog beter. Hij had zelfs maar 34 beurten nodig om de eindstreep te halen met het voortreffelijke moyenne van 0.735. Hij zette een mooie productei van vier neer. Door dit resultaat blijft team ’t Vaartje 1 meedoen voor de titel. Op maandag 18 november speelt team ’t Vaartje in sportcafé ’t Vaartje tegen team ’t Steegje uit Made. Team ’t Vaartje heeft een goed resultaat nodig om de weg naar boven voort te zetten.
Op donderdagavond 21 november speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg in de viertallencompetitie tegen DKM uit Oosterhout. Dez wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart begint om 19.30 uur.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B1: ’t Vaartje 3 blijft winnen
In Kaatsheuvel won team ’t Vaartje 3 met 24-29 van team Euphonia. De enige verliespartij kwam op naam van Arthur Snoeren. Arthur hield de schade beperkt. Aan de meet kwam hij slechts twee luttele caramboles te kort. Winst was er wel voor Ton Kemmeren. In de slotfase speelde hij het net voor de neus van zijn tegenstrever uit. Zijn opponent behoefde aan het eind nog slechts één luttele carambole te halen. Ton maakte nog wel een fraaie reeks van vier caramboles. Embert Broekhoven speelde de sterren van de hemel. Hij snelde in maar 36 beurten naar de finish. Hij liet het geweldige gemiddelde van 0.805 voor zich noteren. Dit kwam mede door de prima serie van vijf caramboles. Door dit resultaat staat team ’t Vaartje 3 nu tweede met nog slechts vier punten achterstand op de koploper. Team ’t Vaartje 2 moest twee keer verlies incasseren. Eerst werd in Raamsdonksveer verloren van team ’t Sandoel. Patrick Schrijver kwam nog het dichtst bij de finish. Toch kwam hij aan het eind nog drie caramboles te kort. Hij maakte nog wel een mooie serie van vier. Ook Piet Vissers had een productie van vier. Toch verloor ook hij. Hij kreeg ook mar 45 beurten. Ook Jos Hamers kon het niet bolwerken. Ook hij liep tegen een nederlaag aan. Daarna werd in sportcafé ’t Vaartje aangetreden tegen ’t Steegje uit Made. Bart de Wijs kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 36 beurten. Winst was er wel voor Piet Vissers en Patrick Schrijver. Patrick had een mooie voorsprong, maar kreeg vervolgens een serie van elf om zijn oren. Toch wist hij de winst nog te pakken. Ook Piet Vissers pakte de winst, mede door een fraaie serie van vier. Op vrijdagavond 8 november speelt team ’t Vaartje 2 in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team ’t Steegje uit Made. Op dinsdagavond 12 november speelt team ’t Vaartje 3 in eigen huis tegen team Kierewiet uit Kaatsheuvel. Beide wedstrijden beginnen om 19.30 uur. Ondanks twee verliespartijen houdt team ’t Vaartje 2 de toppositie in het vizier. Op vrijdagavond 15 november speelt team ’t Vaartje 2 in sportcafé ’t Vaartje tegen team HMS uit Sprang-Capelle. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.
B2: Volle winst Royal Hedge
In Sprang-Capelle won team 18-30 van team HGL. Anton Smulders speelde een degelijke partij en pakte bekwaam de winst. Ook Piet Kamp deed het prima en zorgde voor de winst. Mark Pijnenburg blijft goed presteren. Hij had maar 41 beurten nodig om de eindstreep over te gaan. Hij zette het fraaie gemiddelde van 0.608 neer. Hij maakte bovendien een fbuleuze serie van acht caramboles. Door dit resultaat staat team Roya Hedge riant aan de leiding. De voorsprong met de nummer twee bedraagt nu al 21 punten. In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 25-27 van team ’t loons Kwartier. Kopman Jan Ligtenberg hield zijn tegenspeler uitstekend in bedwang. Toch zag hij zijn tegenstander het net voor zijn neus uitmaken. Jan kwam slechts één luttele carambole te kort. Jan maakte nog wel een fraaie serie van vier. Johan Ligtenberg kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. De eer werd gered door Edwin Ligtenberg. De kersverse districtskampioen in de spelsoort libre. Liet zien bij het driebanden eveneens goed uit de voeten te kunnen. Hij pakte bekwaam de winst in maar 33 beurten. Hij zette het vorstelijke moyenne van 0.636 neer. Op dinsdagavond 19 november speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje tegen team ’t Pleinte uit Dussen. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Midweek Bonds Toernooi 2019

Op de laatste woensdag van oktober organiseerde JdbC Dongen haar 3e en tevens laatste Bondstoernooi van dit jaar. In tegenstelling tot vele andere toernooien die vaak in hget weekend gehouden worden, was het deze keer op een door-de-weekse-dag: op woensdag.
Er hadden zich 32 equipes ingeschreven, het maximum aantal teams i.v.m. de bezetting in de hal. De helft van het aantal equipes kwam van onze eigen vereniging en de andere helft kwam uit de regio. Het waren doorgaans teams die je ook op andere toernooien tegenkomt.
Rond haf 11 was alle voorbereidende administratie afgerond en kon men gaan beginnen aan de eerste wedstrijd uit een reeks van 5 voorgelote partijen. Deze loting werd door de computer gedaan en niemand wist dus op voorhand tegen wie ze zouden gaan spelen.
Elk equipe kreeg een wedstrijdkaartje, waarop was aangegeven tegen we ze achtereenvolgens moesten spelen.
Hoewel de weersomstandigheden zeker niet verkeerd waren, besloten de meeste equipes toch in de hal te gaan spelen. Enkele teams wilden graag buiten spelen, waardoor er geen wachtpartij was. Na het openingswoordje van Henk, die samen met Marian achter de wedstrijdtafel zat, gaf onze arbiter in de persoon van Wim de Jong nog wat aanwijzingen aan de equipes.
Een van de wedstrijden duurde best lang: 2 uur en een kwartier! Hierdoor verschoof het wedstrijdschema enigszins en het was voor sommige equipes een hele lange pauze!
Rond het middaguur was de crew van de catering gereed om de spelers te voorzien van een heerlijk eigen gemaakte erwtensoep (dank je wel Annie!), tosti’s, broodjes ei en natuurlijk ook de bekende, overheerlijke “broodje boules”. Deze groep, bestaande uit Wilma, Wim, Willy en Annie had het best wel druk, maar alles verliep prima.

Na elke wedstrijd moesten beide teams zich melden om de uitslag door te geven, zowel de winnaars als de verliezers. Bij winst kreeg elk equipe €2,- uitbetaald, hetgeen wederom goed gewaardeerd werd. Rond 17 uur waren de meeste wedstrijden al wel gespeeld en was het wachten op de uitslag. Een klein half uurtje later was de WECO zover, dat deze bekend gemaakt kon worden.


Hieronder volgt dan de uitslag van de prijswinnaars:
1e plaats: Jeroen Bleyen en Ali Doualeh (’t Dupke) 5 gewonnen + 59
2e plaats: Marian van Campen en Lies B. (Va-Tout) 5 gewonnen + 39
3e plaats: Cor Timmermans en Sran Dankers (JdbCD) 5 gewonnen + 38
4e plaats: Norma Bijl en Arnold Bijl (PC Genebos Be) 4 gewonnen + 30
5e plaats: Peter Timmermans en Osman Jibril (Mix) 4 gewonnen + 22
Wil vanGestel en Ben van Driessen (PVT) 4 gewonnen + 22


Het was een geslaagd boulestoernooi. Niet alleen vanwege het fraaie weer, maar ook door het enthousiasme en de sportiviteit van de deelnemers.

La Vuelta 2020 komt door Dongen
Ideeën? Meld ze aan!

Fietsen doe je in De Langstraat en meer bepaald in Dongen. In de zomer van 2020 mogen we zelfs het peloton van La Vuelta verwelkomen! En dat is heel bijzonder.

Twee etappes van de Ronde van Spanje doorkruisen regio De Langstraat op 15 en 16 augustus. Op zondag 16 augustus komt het peloton door Dongen. Maar niet alleen deze twee dagen wordt het feest; graag bouwen La Vuelta Holanda, BrabantSport, Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat en betrokken gemeenten al vanaf april samen met jou de spanning op met een serie van evenementen en activiteiten. Zij roepen inwoners, tourclubs, wielerverenigingen, sportorganisaties, horeca, winkeliers, evenementenorganisatoren en culturele organisaties op om bij te dragen aan de totstandkoming van het programma.Ideeën? Meld ze aan!Draag jij graag bij aan een feestelijke doorkomst op 15 of 16 augustus of heb jij ideeën rondom de thema’s wielercultuur, (recreatief) fietsen en/of Spanje in de aanloop hier naar toe? Meld je activiteit dan aan op www.lavueltahollanda.com. Denk bijvoorbeeld aan sportieve en recreatieve activiteiten, zoals een spinningmarathon, dikke banden race, wielerronde of fietsevenement voor het hele gezin. Vergeet ook onze Spaanse erfgoedbanden en de Spaanse culinaire specialiteiten niet als inspiratiebron. Voor organisatoren die een bijdrage tot € 40.000,- vragen sluit het aanmeldloket al op 31 oktober a.s. Bijeenkomst op 22 oktoberOp 22 oktober om 19.30 uur organiseert RBT De Langstraat op een centrale locatie in de regio een bijeenkomst voor belangstellenden die voornemens zijn een projectvoorstel in te dienen. Ben je op zoek naar meer inspiratie, wil je geholpen worden om je ideeën te vertalen in een concreet en kansrijk projectplan, of ben je op zoek naar partners om tot uitvoering van je plan te komen? Meld je dan voor 15 oktober aan via info@rbtdelangstraat.nl of neem contact op met projectleider Inge Sprangers via 0638290914.

2aaa jj
4aaa
5aaa
6aaa
aaa jjj

OPEN DARTTOERNOOI DE VALK.
RONNY HUYBRECHTS WINT BIJ DE SINGLES.
BRIAN RAMAN EN BJORN VERVLOET WINNEN BIJ DE KOPPELS.

Zondag 27 oktober j.l. vond het 6e toernooi plaats voor de ranking in café de valk.Een uitstekende opkomst, er werd een single en een koppeltoernooi verspeeld.Beide toernooien hadden daarnaast een winnaars en een verliezersronde.Voor het eerst in jaren werd er ook een aparte damesronde verspeeld met 10 deelneemsters.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Door winst op Steven Raman en Ronny Huybrechts werden Jeroen van Bijnen en Pim van Bijnen finalisten.Bjorn Vervloet en Brian Raman wonnen in de andere halve finale van Tinus van Tiel en Willy van de Wiel.In de finale ging de winst met 4-1 naar Brian en Bjorn.De verliezersronde werd met 3-0 gewonnen door Johan Smulders en Dennis van Strien tegen Henri van Es en Tim Hoevenaars.De hoogste uitworp ging naar Ronny Huybrechts met 132, Willy van de Wiel gooide 127 uit en Sam Coenders 126.Hierna gingen de singles van start.Brian Raman ging naar zijn 2e finale door te winnen van Sam Coenders, Corné van Mastrigt, Zyon Raman en Patrick van Gelder.Ronny Huybrechts klopte Johan Smulders, Joerie Raets, Henri van Es en Joey Greyn.In de finale ging de winst naar Ronny met 5-3 daarmee Brian afhoudend van de dubbel, proficiat.Brian scoorde 5 keer 180 in de finale.Tinus van Tiel won met 3-0 van Dennis van Strien in de finale van de verliezersronde.Dennis met op de voorgrond Ben en daarnaast zoonlief Tinus.De hoogste uitworp was voor Patrick van Gelder met 167 punten.Mark Bakx gooide 156 uit, Pim van Bijnen en Tinus van Tiel 110 en Brian Raman 102.De 10 dames streden om de 2 prijzen in het damestoernooi.Door winst op Jill Desmedt werd Anja van Gorp finalist.Marly van den Heuvel won in de andere halve finale van Julie Tierens.Met 3-0 ging de winst in de finale naar Marly.In totaal werd er 35 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een gratis consumptie. (maximaal 2 p.p.)Brian Raman scoorde er 9 stuks.Bjorn Vervloet plaatste er 7.Jeroen van Bijnen deed dat 3 keer.2x 180 was er voor Joey Greyn en Carlo van Cleef.1x 180 voor Marly van den Heuvel, Pim van Bijnen, Jurgen Evers, Corné van Mastrigt, Dennis van Strien, Sam Coenders, Patrick van Gelder, Henri van Es, Mark Bakx, Kristof Raets, Johan Smulders en Xanti van den Bergh.
De uitslag:

WINNAARS SINGLE -

1. Ronny Huybrechts

2. Brian Raman

3. Patrick van Gelder

4.Joey Greyn

5. Zyon Raman

6.Pim van Bijnen

7.Henri van Es

8.Jeroen van Bijnen
WINNAARS KOPPELS -
1. Bjorn Vervloet – Brian Raman
2. Pim van Bijnen – Jeroen van Bijnen
3. Steven Raman – Ronny Huybrechts
4.Tinus van Tiel – Willy van de Wiel
5. Jurgen Evers – Corné van Mastrigt
6.Mark Bakx – Rens Heijmans
7.Patrick van Gelder – Stephan D’aes
8.Jakke Jordaens – Viani van den Bergh

VERLIEZERS SINGLE -
1. Tinus van Tiel
2. Dennis van Strien
3. Mark Bakx
4. van den Bergh
VERLIEZERS KOPPELS -
1. Johan Smulders – Dennis van Strien
2. Henri van Es – Tim Hoevenaars
3. Danique Stroek – Joey Greyn
4.erie Raets – Kristof Raets
Het volgende toernooi is op zondag 10 november, single en koppels , graag tot dan.Kijk ook op www.falkie.nl

finale band 5e klassev.l.n.r. Saskia, Tjeu, Ronald, Christ, Jan en kampioene Joke

( foto)PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK.
JOKE CLEMENS ONGESLAGEN KAMPIOEN IN DE 5E KLASSE.


Dit jaar vindt voor de 45e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi spelen in totaal 85 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april om een leuke prijzenpot in de superfinale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 5e klasse.Alle deelnemers dienden 15 caramboles te behalen.Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.Onder deskundige arbitrage van Nicole van Geloven en Jan Embrechts speelden clubgenoten Ronald van Eil en Tjeu Boomaars van b.v. de herberg tegen elkaar, in 10 beurten gaf Tjeu al gelijk zijn visitekaartje af.De 2 dames die de finale wisten te bereiken, Joke Clemens van b.v. de herberg en Saskia van der Sanden, kwamen voor de eerste keer aan tafel. Joke won in 27 beurten.Christ van den Hoven, van b.v. de salamander en Jan Leemans, van b.v. de keu, speelden hierna hun 1e wedstrijd, Christ won in 25 beurten.Ronald en Joke speelde hierna remise in 28 beurten. Christ pakte ook zijn 2e winst tegen Saskia in 18 beurten.Jan bezorgde hierna Tjeu zijn eerste nederlaag dat ging in 18 beurten.De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen de koplopers Christ en Joke, het gelukte Joke om Christ te verslaan in 22 beurten.Na dag 1 Joke aan de leiding met 5 punten.Op dag 2 was de arbitrage in vertrouwde handen bij Paul de Jong en Bianca van Praet.Jan en Ronald speelden als eerste tegen elkaar, in 11 beurten was Jan aan de meet.Tjeu pakte zijn 2e winst door Saskia te kloppen in 20 beurten.Christ klopte vervolgens Ronald en 22 beurten en bleef ook in de race voor de titel.Door winst op Tjeu in 22 beurten kwam Joke al uit op 7 punten, Tjeu was hierdoor kansloos voor de titel.Jan bleef ook aanklampen en door winst op Saskia in 20 beurten was Jan nog steeds titelkandidaat.Nog 3 kanshebbers voor de titel bij het ingaan van de laatste speelronde, Joke had 7 punten, Christ en Jan 6.Christ wist Tjeu te kloppen in 20 beurten en had nu 8 punten verzameld.Saskia pakte toch nog haar eerste winst tegen Ronald in 32 beurten.Het scenario voor de laatste wedstrijd was spannend te noemen.Bij winst van Joke was zij kampioen, mocht Jan winnen dan speelden Jan en Christ om de titel, bij remise zouden Christ en Joke dat doen.Joke had het beste bewaard voor de laatste partij en wist Jan in 17 beurten te verslaan en daarmee de titel voor zich op te eisen, proficiat.Door dit kampioenschap is Joke ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Lars van Delft, kampioen in de 6e klasse had zich hiervoor al geplaatst.
 De beste partij was voor Tjeu Boomaars (10 beurten) en Jan Leemans had met 8 de hoogste serie.Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

Darts WBDF-competitie:
Ruime winst ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team ’t Vaartje met liefst 8-1 van team ’t Wiel uit Bavel. Davey Danyluk was de enge die zijn singlepartij verloor. Winst was er voor Hans de Jong , Ruud van Kollenburg en Goof Verbunt. Alle koppelpartijen werden door ’t Vaartje in winst omgezet. Ook de teamronde ging naar de darters uit Dongen-Vaart. Ruud gooide bovendien nog een mooie 180-er. Hans zette een schitterende finish van 114 neer. Door deze uitslag blijft team ’t Vaartje meedoen in de top van het klassement. Op dinsdagavond 19 november gooit team ’t Vaartje in eigen huis tegen team Het Kan Net uit Etten-Leur. Deze wedstrijd begint om 21.00 uur.

ALLE SPORT IN DONGEN

ONS SPORT ARCHIEF  klik/tik