SPORT IN DONGENDongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

is er voor alle Dongenaren.vv Dongen foto

Frank van Heteren nieuwe teamleider VV Dongen

Het bestuur van VV Dongen kan met trots meedelen dat Frank van Heteren het nieuwe seizoen de nieuwe leider wordt van het eerste team.  Dat meldt de vereniging op haar website .Na ongeveer 10 jaar met andere bezigheden neemt Frank het stokje over van Hans Kuijsters.Frank was al eerder leider. Tussen 2005 en 2009 was hij de organiserende kracht van de elftallen van Mart van Bree en Roland Schuermans. In 2008 promoveerde het team van Mart van Bree naar de 1e klasse en maakte Frank deel uit van de staf. De jaren daarna heeft hij honderden voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen geschreven. In zijn laatste jaar binnen de PR – commissie interviewde hij na de thuiswedstrijden trainers van beide teams.“Eigenlijk wilde ik helemaal stoppen aangezien de club in een transitie zit en waarin nieuwe mensen het moeten gaan doen. Maar vorige week kreeg ik een telefoontje met de vraag of ik eventueel interesse had in de functie van leider. Trainer Osman Erbas ken ik nog uit mijn tijd dat ik leider was en Osman voetbalde in het eerste. Mijn naam stond hoog op zijn verlanglijstje en na een aantal dagen goed nadenken en erover praten met mijn vriendin heb ik de knoop doorgehakt. Ik weet dat de taak van leider een enorme impact heeft op mijn privéleven, maar ik weet dat ik samen met Osman snelle een-tweetjes kan maken, omdat we elkaar niet meer hoeven uit te vinden. We hebben elkaar afgelopen donderdag samen gesproken en elkaars wensen en ambities uitgesproken. Na dat gesprek was ik nog enthousiaster”, aldus de kersverse teamleider.Frank wil bijdragen aan het ‘nieuwe’ VV Dongen en hoopt met zijn werk een positieve impuls te geven tijdens het aankomende seizoen. “We hopen de supporters aan ons te binden, want ondanks dat er veel bekende namen zijn vertrokken is het beginnen met een schone lei misschien wel lekker. We zullen gaan zien wat het allemaal oplevert en ik nodig daarom elke VV Dongen supporter uit om de thuiswedstrijden te bezoeken. De tegenstanders weten dat het zeer lastig kan zijn in Dongen!” ( bron : vvDongen)


Kruisboogwedstrijd:
Wilma Kemmeren wint kruisboogstrijd
Traditioneel stond weer de jaarlijkse kruisboogwedstrijd op het programma voor klanten van sportcafé ’t Vaartje uit Dongen-Vaart. De wedstrijd werd gehouden op de banen van kruisboogvereniging “Onderlinge Vriendschap” in de Moer. Het was een gezellige en vooral ook spannende wedstrijd. Er eindigden twee personen met 94 punten bovenaan. Het waren Wilma Kemmeren en Janus Jansen. Er moest een shoot off aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Janus deed het prima met twee negens en een tien. Wilma deed het zelfs nog iets beter, Zij schoot zelfs twee rozen (tienen) en een negen, zodat zij de algeheel kampioen werd. Janus eindigde op de eerste plaats bij de mannen. Hij werd gevolgd door Jan Kennekens met 93 en Rini Netten met 89. Bij de dames werd Wilma gevolgd door Ans van Boxel met 92 en de kampioen van een vorige editie Fenny Jansen met 90. Wilma neemt de titel over van Monette Couleau. Janus neemt deze over van Frans Kemmeren
Doorzettersprijs voor Kees van Boxel
De organisatie had deze keer een nieuwe prijs. Deze was voor degene die het meest doorzettingsvermogen toonde. Kees van Boxel liet zich niet van zijn stuk brengen, ondanks het feit dat hij nadrukkelijk op zijn vingers gekeken werd. Met recht eiste hij deze prijs dus voor zich op.


ALLE SPORT IN DONGEN

ONS SPORT ARCHIEF  klik/tik

Dorpentoernooi De Vaart Erin:
Winst DVE
Gezelligheids Jeu de Boulesvereniging De Vaart Erin (DVE) heeft in de Dorpencompetitie de eerste winst te pakken. Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd met 6-3 gewonnen van Raamsdonksveer. In de eerste ronde was er winst voor alle koppels Ton Kemmeren en Rian Verbunt wisten na een behoorlijke achterstand toch nog de winst te pakken het werd 13-12. Wil Brekelmans en Goof Verbunt wonnen eveneens met 13-12. Jan Kennekens en Toon Verbunt wonnen afgetekend. Hier werd het 13-3. In de tweede ronde verloor dit koppel echter met 3-13. Ook voor Wil en Goof was er verlies met 7-13. Ton en Rian waren de enige die een winstpartij in de wacht sleepten. Zij wonnen met 13-10. In de laatste ronde maakten Jan en Toon korte metten. In record tijd werd met 13-4 de winst gepakt. Ook Wil en Goof wonnen afgetekend met 13-6. Nu waren Ton en Rian de enige die verlies moesten incasseren. Dat betkende dat alle koppels twee wedstrijdne wonnen en er één verloren moesten geven. Na afloop was het nog lange tijd gezellig.