SPORT
Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

 s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

 en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

 is er voor alle Dongenaren.sportgala Dongen

Genomineerden Sportgala 2018 bekend

Sportgala Dongen in gloednieuwe

Cammeleur op 21 september

 

Het sportgala heeft dit jaar plaatst plaats op vrijdagavond 21 september en vormt de afsluiting van de Sportweek. Dit jaar is De Cammeleur het hart van de Sportweek; in en om de Cammeleur vinden de activiteiten van de Sportweek plaats en ook het sportgala wordt georganiseerd in de Cammeleur. Wil jij erbij zijn op vrijdag 21 september? Kaarten voor het gala zijn vanaf 20 augustus 9.00 uur gratis te verkrijgen via www.decammeleur.nl. Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! De sportweek start op 15 september en tijdens deze dagen staat Dongen in het teken van sport, bewegen en gezonde voeding. Het volledige programma van de Sportweek in Dongen volgt binnenkort. De jury van het Sportgala Dongen is bij elkaar geweest en heeft uit de inzendingen de genomineerden voor het jaar 2018 gekozen.

HIER vind je de genomineerden per categorie op een rij.

 

persfoto


Willy v.d. Wiel wint 34e spelletjesmarathon


In sportcafé ’t Vaartje is de 34e spelletjesmarathon, die georganiseerd werd door spelletjesvereniging De Gamblers afgesloten. Willy v.d. Wiel pakte dit jaar de titel. Hij pakte op woensdagavond de leiding door een fantastische score van 14

punten en stond deze niet meer af. Op donderdagavond naderde Hans de Bresser tot op één punt, waarmee hij ook alle kansen op de titelhad. Op vrijdagavond scoorde Willy echter één puntje meer dan Hansen greep daarmee het kampioenschap. Na het spelen van 25 verschillende spellen had Willy slechts twee punten voorsprong. Jan Kennekens scoorde op de laatste avond nog 10 punten, waarmee hij oprukte naar de derde plaats. De week poedelprijs ging naar Judith Schellekens. Wendy Kemmeren werd de best deelnemende dame. Zij bezette de zesde plaats. In haar slotwoord bedankte voorzitter Wilma Kemmeren de uitbaters van sportcafé ’t Vaartje voor de fantastische verzorging. Daarna ging zij over tot de prijsuitreiking. Het bleef nog lang gezellig. Reikhalzend wordt al weer uitgekeken naar de 35ste marathon.
HIER VERDER LEZEN      alle bijzonderheden    ook alle foto's


biljart

Biljartsport driebanden-klein:

B.V. ’t Vaartje in district driebanden-klein

Dongen, 19 augustus 2018. Voor de driebande-groot competitie van het district Midden-Brabant hebben vier teams van bijartvereniging ’t Vaartje zich ingeschreven. Hiernaast doen er ook drie teams mee in de competitie driebanden-klein. De competitie is verdeeld in een B1 klasse voor de hogere teams en B2 klasse voor de wat lagere teams.

Team Het Vaartje in B1 klasse

Team Het Vaartje speelt in de B!-klasse. Er wordt met drietallen gespeeld. Dit team bestaat uit Bart de Wijs, Patrick Schrijver, Piet Vissers, Ton Kemmeren, Embert Broekhoven, Nhiep Tran, Arthur Snoeren en Frans Kemmeren, In de poule zitten liefst 20 teams. Het speelt wedstrjden in Kaatsheuvel, Geertruidenberg, Sprang-Capelle, Made, Raamsdonksveer, Oosterhout, Terheijden, Dorst, Dussen en Waalwijk. Op 27 augustus start dit team met een uitwedstrijd in Waalwijk tegen Olympia. De thuiswedstrijden worden gespeeld in sportcafé ’t Vaartje. Er is sprake van een volwaardige competitie, waarin liefst 29 wedstrijden worden gespeeld.

AK Deur & Interieur en Royal Hedge in B2

In de B2 klasse is team ’t Vaartje vertegenwoordigd met twee teams. Team AK doet al jaren mee aan deze competitie. Dit team bestaat ui Jan, Johan, Erwin en Edwin Ligtenberg, Jos Hamers en Embert Broekhoven. Voorts is er een nieuw team: team Royal Hedge. Dit team wordt gesponsord door het tuincentrum met eigen kwekerij uit Donge, waar ook online bomen besteld kunnen worden. Dit team bestaat uit Ton Hamers, Anton Smulders, Mark Pijnenburg, Ton Kemmeren, Embert Broekhoven en Jan Ligtenberg. Naast deze twee teams uit Dongen-Vaart spelen er teams uit Herpt, Geertruidenberg, Sprang-Capelle, Oosterhout, Waalwijk, Werkendam, Dorst, Elshout, Made, Raamsdonksveer en Loon op Zand. Ook hier is er sprake van een volwaardige competitie van 29 wedstrijden. Op dinsdag 28 augusutus spelen beide teams de eerste thuiswedstrijd. Team AK moet het in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen team DGP uit Herpt. In dezelfde accommodatie speelt team Royal Hedge tegen het Loons Kwartier uit Loon op Zand. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

persfoto

SWOD Boulestoernooi


In de zomermaanden juli en augustus wordt door Stichting Welzijn Ouderen  Dongen (het SWOD) allerlei gezellige zomerse activiteiten gepland voor de senioren. Jaarlijks wordt er door Jeu de Boules Club Dongen een boulestoernooi georganiseerd. Dit jaar was dat op maandag 30 juli.Er hadden zich hiervoor aanvankelijk 49 mensen opgegeven, maar helaas moesten negen leden zich later alsnog afmelden. Vanuit de eigen vereniging hadden zich 36 leden aangemeld om mee te doen. Alles bij elkaar toch nog 76 enthousiaste boulers voor dit toernooitje.Gelukkig was de temperatuur op deze dag ietwat lager als de voorafgaande dagen, maar het zonnetje deed toch aardig haar best om deze dag mooi te maken. Met een licht briesje erbij was het aangenaam bouleweer.Voor alle zekerheid had SWOD in ieder geval gezorgd voor een EHBO-er, de heer Kees Martens, maar gelukkig hoefde hij niet in actie te komen. Wel werd de aanwezigen geadviseerd om zich nog vooraf nog even in te smeren, hetgeen dan ook spontaan gebeurde.Rond 13 uur werd iedereen op het schitterende complex van JdbC Dongen verwacht. De fietsen werden op een daarvoor gereserveerde plaats neergezet en ons aller Jantje Krol hield toezicht op het geheel. Hij werd hiervoor later ook nog eens door wethouder René Jansen in het zonnetje gezet. Bedankt Jantje, voor jouw waakzaamheid. HIER VERDER LEZEN

7e Jan Oomens G voetbaltoernooi bij DVVC

Op zaterdag 1 september gaat voor de 7e keer het Jan Oomens G voetbaltoernooi bij DVVC van start.Het Jan Oomens G voetbaltoernooi is bedoeld voor voetballers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.Tevens bestaat het G team van DVVC deze datum precies 10 jaar, dus reden voor een extra feestelijke dag.22 teams uit de gehele regio zullen zich vanaf 9.30 uur gaan presenteren op de wedstrijdvelden.Vanaf 10.00 uur gaan de diverse teams in verschillende poules strijden om de felbegeerde wisselbeker en de medailles.Ook gaan alle spelers proberen zoveel mogelijk punten te vergaren, door te gaan schieten op het puntendoek met als doel de  daarvoor beschikbaar gestelde beker mee naar huis te kunnen nemen.In de gezamenlijke middagpauze zullen 3 artiesten de spelers en hun begeleiders vermaken met Hollands talige meezingers.Rond de klok van 15.30 uur zullen de prijzen worden uitgereikt.Uiteraard kunnen wij deze dag niet organiseren zonder alle sponsoren van deze dag en alle vrijwilligers.

Het programma ziet er als volgt uit:

9.30 uur : presentatie van alle deelnemende teams op het hoofdveld. 9.45 uur: warming up 10.00 uur: aanvang wedstrijden 12.00 uur: gezamenlijke lunch op het hoofdveld met 3 artiesten. 13.00 uur: aanvang wedstrijden 15.30 uur: prijsuitreiking Omdat het deze dag héél druk is met alle deelnemende teams vragen wij alle leden en vrijwilligers van DVVC buiten het terrein te parkeren zodat wij alle gasten op de parkeerplaats kwijt kunnen.

atledofoto

Veel PR’s in Utrecht voor de Atledo MiLaTroopers!


Ondanks de vakantie stond er toch een groot aantal fanatieke atleten aan de start bij de Trackmeeting in Utrecht. Ook de Atledo Mila Troopers Brik van Dusseldorp, Jair van Winkel, Jelle de Roon, Jasper van Laarhoven, Marit Griep en Anne de Jong, waren natuurlijk aanwezig! Op de 800 zien we Brik helemaal klaar voor de start. Alle banen dubbel bezet. Na wat duw- en trekwerk is de doorkomst toch op de 200 meter 29 seconde. De groep blijft dicht op elkaar zitten en op 600 kan hij niet meer weg, en de laatste 200 laten niet de eindsprint zien die Brik normaal heeft. Eindtijd 2 minuten blank. Niet moe, en opgeladen door al dat duw werk. Dus: Brik gaat meteen inschrijven voor de 200. Hup, uit die startblokken en wat een macht. PR super verdiend met 24.54 sec !!! Puike prestatie!

HIER VERDER LEZEN

Dorpentoernooi De Vaart Erin:

Nipt verlies DVE

In de laatste wedstrijd van het dorpentoernooi moest gezelligheids Jeu de Boulesvereniging De Vaart Erin (DVE) het opnemen tegen Oosteind. Het was een interessante confrontatie omdat het een ontmoeting was tussen de nummers 4 en 5. Het verschil tussen beide teams bedroeg slechts één punt. In de eerste sessie. Wonnen Jan en Stijn Kennekens met 6-13. Ook Wil Brekelmans en Ton Kemmeren pakten de winst met 8-13. Alleen Goof Verb. In de tweede ronde maakten de boulers uit Oosteind gelijk. Er was alleen winst voor Wil en Ton met 8-13. De andere twee koppels moesten verlies incasseren. Hierdoor stond het 3-3. De laatste ronde moest de beslissing brengen. Jan en Stijn verloren kansloos en ook Ton en Wil moesten verlies incasseren. Goof en Janus pakten echter een belangrijke winst met 8-13. De einduitslag was 5-4 voor Oosteind. Hierdoor kwamen de teams op gelijke hoogte te staan. Doordat DVE een beter puntentotaal heeft, wist team DVE de kampioen van vorig jaar nipt voor te blijven. Na afloop was het nog lange tijd gezellig.

persfoto

34e Atledo Positif Dwars Door Dongen was geweldigHet is zaterdag 16 juni. De klok slaat 15.00u en er is een zucht van verlichting bij de organisatie van Atledo Positif Dwars Door Dongen. Met veel vrijwilligers zijn ze de hele dag bezig geweest om de atletiek accommodatie om te toveren tot een sportarena met een finishstraat, sponsorlounge, verzorgingsposten, jurytent en nog veel meer. Als de 1e deelnemers binnendruppelen is voorbereiding af en kan Dwars Door Dongen beginnen.Mascotte Donkey heeft zijn vaste stal bij Orange Planet voor even verlaten om de 80 scholieren, die meedoen aan de kidsrun, op te zwepen naar grote prestaties. Hij doet dit samen met dansgroep L-Joy. De kinderen gaan helemaal los. Hierna lopen kids 1 of 2 ronden. De allerkleinste hand in hand met papa of mama terwijl de opa’s en oma’s hun kleinkinderen toejuichen. Maar hoe hard ze ook roepen ze komen niet boven de enthousiaste speaker Teun Aarden uit. Voor hem is iedere sporter een held en hij geeft ieder kind geweldige aandacht waardoor ze zich ook heel bijzonder voelen. Donkey heeft voor iedereen een high five. De meeste kids zijn afkomstig van De Wegwijzer in ’s Gravenmoer en deze school is dan ook de trotse winnaar van de wisselbeker.

HIER VERDER LEZEN

Zomerbridge in Dongen


Het winterseizoen voor bridgen zit er bij de meeste bridgeverenigingen eind mei op. Hier en daar is er nog een einddrive om het seizoen op een gezellige manier af te sluiten. In juni beginnen bij de meeste clubs allerlei zomeractiviteiten, dus ook bij Bridge Club Dongen.  Allereerst is er wekelijks op donderdagavond een bridgeavond in buurthuis

’t Schouw in Dongen. Deze begint om 19.45 uur en iedereen is welkom. Voor leden van beide Dongense bridgeclubs is deze avond gratis en anderen betalen €2,00 per speelavond. Als je geen lid bent van de bridgebond betaal je €2,50.Zo’n zomeravondcompetitie omvat dit jaar 11 speelavonden, waarvan we inmiddels de eerste achter de rug hebben en aan het eind wordt de zomerkampioen bekend gemaakt.

U kunt zich op 3 manieren voor deze bridgeavonden aanmelden:

⦁voor 19.30 uur bij de wedstrijdtafel in ’t Schouw

⦁per e-mail: ⦁bcdongen@gmail.com

Een tweede zomeractiviteit is de alom bekende “FIETSBRIDGE”. Hiermee wordt vanaf woensdag 20 juni gestart. We vertrekken om 9 uur vanaf een vast punt naar een 3-tal locaties in en buiten Dongen om te gaan bridgen. In principe gaan we met de fiets, maar er kan ook met een auto gereden worden. Rond het middaguur gebruiken we op wisselende locaties de lunch. Rond 17.30 uur zijn we weer terug op het vertrekpunt.Wil je meedoen? Meld je aan bij: Piet Oomens       en Jeanne de Jong Kruisboogwedstrijd:

persfoto

Monette Couleau wint kruisboogstrijd

Traditioneel stond weer de jaarlijkse kruisboogwedstrijd op het programma voor klanten van sportcafé ’t Vaartje uit Dongen-Vaart. De wedstrijd werd gehouden op de banen van kruisboogvereniging “Onderlinge Vriendschap” in de Moer. Het was een gezellige en vooral ook spannende wedstrijd. Bij de dames werd de strijd gewonnen door Monette Couleau. Zij stond na de eerste sessie al aan de leiding met 47 punten. Zij werd op afstand gevolgd door Wilma Ligtenberg en Wilma Kemmeren die beiden op 43 punten uitkwamen. Zou dit gat in de tweede sessie nog gedicht kunnen worden?  In de tweede sessie schoot Monette 40 punten bij elkaar en kwam uit op een totaal van 87. Dat bood de concurrentie mogelijkheden. De beide Wilma’s bleven echter onder de score van Monette. Maaike Hamers kwam in de tweede ronde uit op 46. In totaal zette zij de score van 85 punten neer. Ze moest de tweede plaats wel delen met Rika Loonen. Rika scoorde in de tweede omloop 43 punten. Zij kwam eveneens uit op een totaal van 85 punten. Monette neemt de titel ove van Matty de Jong.


Frans Kemmeren wint bij de heren

Bij de heren werd het eveneens een enorm spannende strijd. Na de eerste sessie stond Frans Kemmeren aan de leiding met 47 punten. Hij werd op de voet gevolgd door Jan Loonen met 46 en Janus Jansen met 45. In de tweede sessie zette Frans een bijna volmaakte serie neer. Hij kwam uit op 49. Een totaal wat ook werd gehaald door de ervaren Wim Cleijn. Wim kwam echter niet voor in de top drie. Hij eindigde met 88 punten en viel net buiten het podium. Frans kwam uit op het totaal van 96. Jan kwam in de tweede serie uit op 43 en Janus op 46. Dat betekende voor Janus de tweede plaats met 91 punten en Jan werd derde met 89 punten. Frans nam de titel over van Lennart van Glabbeek. Het was weer gezellige wedstrijd.


Biljartsport:

Hans Boutier

persfoto

clubkampioen

’t Vaartje

Inmiddels is de finale van het clubkampioenschap van biljartvereniging ’t Vaartje in de spelsoort driebanden-klein gespeeld. Voor de finale in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart, plaatsten zich Willy v.d. Wiel, Theo Laros en Hans Boutier. In de eerste partij won Theo in een gelijk opgaande strijd in maar 28 beurten van Rini. Theo had een sterk slot en maakte zes caramboles in de laatste drie beurten. In de tweede partij speelde Willy tegen Hans. Willy moest winnen om zijn kansen te behouden. Willy bouwde een mooie voorsprong op. Ook nu werd hij echter weer geconfronteerd met een sterk slot van zijn opponent. Hans behaald vijf caramboles in de laatste drie beurten. Hij speelde de partij in slechts 25 beurten uit. In de derde partij kon het nog twee kanten op. De winnaar is kampioen. Bij een gelijkspel zou er een barrage volgen. Hans was echter na 20 beurten nog één luttele carambole verwijderd van de finish. Een voortreffelijke prestatie. Pas toen kwam Theo goed op gang. Hij zette Hans nog behoorlijk onder druk. Hij naderde de finish. Toen speelde Hans echter de partij uit. Theo kwam slechts drie luttele caramboles te kort. Hans deed overigens nog 12 beurten over de laatste carambole. In 32 beurten uit is echter een formidabele prestatie. Dit was zelfs voor Theo, de kampioen van vorig jaar, te veel van het goede. Hans mag zich de clubkampioen in de spelsoort driebanden-klein van 2018 noemen.  Toon Verbunt bedankte de deelnemers, de arbiters en het kasteleinsechtpaar. Zij stelden het materiaal beschikbaar en zorgden mede voor mooi prijzengeld.