SPORTDongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

is er voor alle Dongenaren.VV Dongen ontvangt koploper Hercules


vvDongen Dongen

Even terugblikken! Westlandia heeft voor VV Dongen inmiddels qua uitslag een vast podium gekregen. De afgelopen drie jaren ging VV Dongen daar weg met een 2-3 overwinning. Na Jaap van der Waarden, Shenty Saez was het nu Anouar Moukouh die de 2-3 op het scorebord zette. Kunnen we de uitslag voor het volgend jaar alvast noteren?


Door Piet Scheepers


Nu de realiteit! Komende zondag komt het ongeslagen Utrechtse Hercules naar Dongen. Een grote club met een prachtig verleden, waar niet alleen voetbal in het bloed zit. Binnen de club, die zo’n 2500 leden telt, kunnen ook diverse andere sporten beoefend worden. Voetbal is voor onze lezers het meest interessante. Hercules is een van de drie koplopers die nog ongeslagen is na drie wedstrijden. Het meest interessante voor de Dongenaren is het doelsaldo van deze tegenstander: 9-0. Negen doelpunten gescoord is een mooi rendement. Het meest opvallende is het aantal doelpunten tegen: 0!!! En dat zegt waarschijnlijk genoeg over de achterhoede. Of is het middenveld en de aanval hun gevaarlijke wapen? Want als je met dat gezelschap jouw tegenstander ver van jouw doel kunt houden, heb je een gevaarlijk wapen in huis. Dongen is gewaarschuwd! Of…….. gaat Dongen thuis op sportpark De Biezen komende zondag een bres slaan in dit ogenschijnlijke sterke bastion?

VV Dongen – Hercules is zondag de tiende ontmoeting in de 3e Divisie. De balans slaat door in het voordeel van VV Dongen: vier keer winst, drie keer verlies en twee keer gelijk. Afgelopen seizoen was VV Dongen twee keer de gelukkige winnaar. Twee keer een nipte 1-0. Dat zegt al genoeg over de krachtsverschillen. Met samengeknepen billen zat de staf de laatste minuten van de laatste ontmoeting in Utrecht te snakken naar het eindsignaal van de scheidsrechter. VV Dongen kroop door het oog van de naald. Het laatste wapenfeit van Hercules, een wanhoopschot op het VV Dongendoel, belandde op de paal buiten bereik van de Dongendoelman. Einde wedstrijd en de winst in de pocket. De thuiswedstrijd, net na de winterstop, eindigde dus ook in 1-0. Het thuispubliek moest lang wachten op de 1-0. In de 82e minuut kopte Jan Gerrits de winnende treffer binnen.

Hoe zal het zondag verlopen? Deze week is weer hard getraind richting deze wedstrijd. Hoe wordt de opstelling? Is Fatih Kamaci weer wedstrijdfit? Zijn vervanger Tom Wijkmans verving Kamaci op zijn oude stekkie prima. Anouar Moukouh, invaller afgelopen zondag en matchwinnaar, is op de weg terug na een vervelende blessure.

Vorig jaar lukte het VV Dongen om de opmars van Hercules te stuiten. Lukt het zondag om 14.00 uur op sportpark De Biezen om als eerste deze competitie te scoren tegen Hercules?

In verband net de Corona maatregelen mogen slechts 250 bezoekers toegelaten worden op sportpark De Biezen. Kom op tijd want: Vol=Vol!!


DVVC JO13-1 super uit startblokken
Tekst: Arjan van Diest –

Foto’s: Kees van Overveld


Dit is een goed stel, hoor! Berat, Bodhi, Cas, Dijorteley (DJ), Ensar, Ertug, Gijs, Jelle, Jesper, Kian, Nick, Rik, Timo. Onder de bezielende leiding van trainer Fatih werd vorige week door dit talentvolle team de eerste ronde van de KNVB beker met 9 punten uit 3 wedstrijden gewonnen. Het zegt natuurlijk nog niet alles, maar het zegt mogelijk wel iets over de sfeer en saamhorigheid in het team. Spelers die strijden voor het collectief, elkaar iets gunnen, niet verzaken tijdens trainingen en zichtbaar beter worden, wekelijks lijkt het wel. Het tweede seizoen van de DVVC Talent Academie met een vaste structuur van drie intensieve trainingen per week, waaronder de techniektraining van Nelson de Kok. Het lijkt zoete vruchten af te gaan werpen. De focus op positiespel, conditie en fysieke gesteldheid, balvaardigheid en sportdiscipline in combinatie met talent resulteert in steeds betere voetballertjes. Ook hun ouders zien het positieve verschil, resulterend in blije gezichten langs het veld, in de kantine en tijdens de evaluatiebijeenkomst van het team afgelopen week. De duimen gingen recht omhoog. Helemaal geen minpuntje? Het team heeft nog geen tenuesponsor. Sponsoren, grijp deze unieke kans op meer naamsbekendheid!


Eerste competitiewedstrijd

Op zaterdag 19 september 2020, stond de eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse op het programma. DVVC O13-1 kreeg bezoek van het O13-1 team van VV Oosterhout. De in zwart-wit gestreepte tenues geheven spelers waren duidelijk niet naar Dongen gekomen om de punten daar achter te laten. Prachtig op tijd aanwezig, trappelend van ongeduld om het veld op te gaan om met de warming up te beginnen. Een coach uit Oosterhout die zich op voorhand excuseerde voor zijn verbale aanwezigheid tijdens de wedstrijd. Niets werd aan het toeval overgelaten om deze wedstrijd te winnen. DVVC was dus gewaarschuwd!

HIER VERDER LEZEN

winterk2
winterk1
winterk3

Winterkoninkje 2020 bij Jeu de Boules Club Dongen 


Zondag 13 september werd er op het terrein van JdbC Dongen wel een heel bijzonder boulestoernooi gehouden: het Winterkoninkje 2020.

In het verleden kwam de winterkampioen voort uit een competitie met een finaleronde, maar door het coronavirus liep alles anders. Er was wel een start gemaakt met de competitie, maar deze kon niet worden afgemaakt vanwege het coronavirus. Op basis van de toenmalige stand heeft de WECO besloten om de bovenste twee equipes uit elke poule aangevuld met de twee “beste nummers 3” uit deze poules, te laten strijden om de wisselbeker van het Winterkoninkje. Er waren dus 8 equipes, verdeeld onder twee poules, die eerst drie wedstrijden moesten spelen alvorens de finale plaats kon vinden.Deze equipes waren: Johan van Kuijk en Lianne vd Westen, Pierre de Jong en Wim Koreman (deze laatste was ingevallen voor hans van Troost), Jopie en Kees Jacobs, Toine Snoeren en Wim de Wit, Wil van Belkom en Stan Dankers, Hubert vd Horst en Jurrian vd Meer, Ria Verdaasdonk en Evert Pol en als laatste Kees Leemans en Pieter Timermans.Daarnaast was er een zogenaamd PET-toernooi geregeld voor onze leden die niet aan dit toernooi mee konden doen. Aangezien het totaal aantal spelers nog steeds op 40 staat, was dit PET-toernooi voorbehouden aan slechts 24 leden. Wie het eerst kwam……het eerst ook maalde! Dus VOL was ook VOL. Jammer genoeg moesten we die dag enkele leden teleurstellen.Voordat beide toernooien zouden gaan beginnen trad het voltallige bestuur naar voren voor een niet onbelangrijke mededeling. Aangezien de jaarlijkse ALV dit jaar niet doorging, besloot het bestuur het tijdens dit toernooi bekend te maken: het verlenen van een ERELIDMAATSCHAP aan niet minder dan Piet Ligtenberg


HIER VERDER LEZEN

Sport in Dongen


Kick-off Lokaal Sportakkoord bij Nationale Sportweek


Op maandag 21 september start de Nationale Sportweek. In Dongen starten daarmee ook de activiteiten dat begint met de aftrap van het Lokaal Sportakkoord Dongen. Dongen heeft een Lokaal Sportakkoord gerealiseerd. In dit Sport- en beweegakkoord hebben sport- en beweegaanbieders, zorg, welzijn, onderwijs, overige maatschappelijke partners en de gemeente , onder leiding van de wethouder van sport René Jansen

en sportformateur Sandra Heerius afspraken gemaakt over hoe zij met elkaar de ambities voor en/of met sport en bewegen kunnen realiseren. Tijdens een aantal interactieve bijeenkomsten zijn gezamenlijke actiepunten gedefinieerd waarmee de partners invulling kunnen geven aan het uitvoeren van deze ambities. De realisatie van dit Lokaal Sportakkoord volgt op het Nationaal Sportakkoord dat in 2018 werd gesloten. Toenmalig minister Bruins tekende samen met vertegenwoordigers van de sport, gemeenten en andere organisaties het eerste Nationale Sportakkoord ‘Sport verenigt Nederland’. Hierin staan zes ambities centraal: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur, van jongs af aan vaardig bewegen en topsport die inspireert.

HIER VERDER LEZEN  ( sportakk.downloaden)JO9 scoort er op los

Dongen, 19 september 2020. Zoals altijd zijn de jongens van JO09 weer lekker vroeg vandaag. Zij openen de voetbaldag op het Sportpark met een wedstrijd om 09.00uur. Tegenstander vandaag SSC’55.Vol enthousiasme gaan ze aan de slag en hebben de smaak al snel te pakken. In een minuut of 4 knallen ze de bal tegen de touwen van de gastengoal.Dat laten de jongens en meisjes van SSC’55 niet over hun kant gaan en gaan stevig in de aanval. Korte tijd later valt de gelijkmaker. 1-1 Dat belooft een spannende strijd te worden, met twee zeer aanvallende ploegen.DVVC getergd op jacht naar een nieuwe voorsprong die weer snel komt. 2-1 en zelfs iets uitloopt. Na amper 10minuten spelen zijn al 4 doelpunten gevallen, 3 daarvan voor de thuisploeg. 3-1SSC’55 laat zich niet onbetuigd en de aansluiter valt binnen een minuut. DVVC met beide benen terug op de grond. Hier een tegenstander die zich niet weg laat zetten. De GroenWitte moeten aan de bak.En dat doen ze. In 5minuten tijd vliegt de bal 5x in het goede netje en loopt de voorsprong op naar 8-2. Dan volgen de nodige schoten op het doel die helaas of te veel effect hebben en daarmee net naast, langs of zelfs over gaan of een makkelijke prooi voor de keeper zijn. De thuisploeg houdt echter wel de regie over het spel en weet in de derde kwart nog 3x te scoren. Daarmee komt een mooie marge van 9 doelpunten tot stand. Met 11-2 gaan ze het laatste kwart met vertrouwen in.Of met een beetje overmoed? Want plots, zo lijkt het, krijgt SSC’55 vleugels en speel het spel zich veelvuldig en lang op de voor de thuisploeg verkeerde helft af. Het lijkt of de rollen zijn omgedraaid en de gasten kunnen in 5minuten tijd de thuisgoalie de bal 3x uit het net laten vissen. 11-5Met nog 5 minuten op de klok lijkt het er toch nog op dat het spannend wordt. In dit tempo kunnen de Sprang-Capellenaren nog dicht langszij komen.Er wordt met hand en tand verdedigd en met nog een paar snelle uitvallen voorkomen de mannen van DVVC verdere tegendoelpunten terwijl rappe uitbraken nog voor gevaarlijke situaties voor het gastendoel zorgen. En waaruit tenslotte nog 2 doelpunten ten gunste van de GroenWitte vallen.
Eindstand van vandaag 13-5.Fantastisch gewerkt jongens, mooie overwinning. Geniet van jullie weekend, en op naar volgende week.

Jeu de Boules in Dongen

Jeu de Boules Club Dongen

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB).De NPC is weer begonnen op 19 september 2020. Het 1e team speelt mee in de derde divisie, het 2e en 3e team in de vierde divisie en het 4e team in de zesde klasse.Team Dongen1 speelde uit tegen Va-Tout 2 uit Breda en kwam met een verlies van 3-5 naar Dongen terug.Team Dongen 2 speelt al enkele jaren in dezelfde samenstelling Dit jaar met Joop Weterings als reservespeler. Hij moest ook gelijk worden ingezet.
Ze speelde thuis tegen het team Dosc2 uit Den Dolder. Het was prima weer om buiten te spelen in hun eerste wedstrijd van dit NPC seizoen. Het werden gelijk al pittige partijen want ook Dosc2 gingen ervoor. Omdat het met verschillende spelers nog niet echt wou lukken moesten ze tevreden zijn met een gelijk spel.

Hier in het kort het verloop van de wedstrijden:Ronde 1 doubletten: Kees Jacobs en Joop Weterings gingen goed van start en stonden lange tijd ruim voor. helaas konden ze het niet tot het laatst volhouden en omdat onze tegenstanders wel steeds beter gingen spelen verloren ze toch nog met 7–13. Doublet 2  met Cor Timmermans en John v Rooden verliep uiterst moeizaam.  Ook zij kregen het niet voor elkaar om de punten te pakken en verloren met 11- 13. Doublet 3 met Karel Seebregts en Andre de Wijs was begin af aan te sterk en won moeiteloos met 13–3.

Ronde 2 tripletten: Kees, Joop en Andre kwam al heel gauw op gang en wonnen vrij gemakkelijk met 13-5. De partij met koppel Cor, John en Karel werd ook gewonnen maar vooral op laatst moesten alle zeilen nog bijgezet worden om de punten te pakken maar wonnen uiteindelijk met 13–10.

Ronde 3 doubletten: Ook nu weer gingen Kees en Joop goed van start en hadden eigenlijk de partij voor het grijpen, maar het plaatsen van een goede boule liep te vaak mis en verloren ze toch nog de partij met 12-13. De partij van Cor en John wilde maar niet lukken en verloren kansloos met 4-13. Gelukkig wisten door goed spel Karel en Andre hun partij te winnen met 13-9 en moest Team Dongen 2 tevreden zijn met een gelijk spel van 4-4.Team Dongen 3 was deze week vrij en moet zaterdag 3 oktober naar DOSC 2 in Den Dolder.

 Team Dongen 4 moest zijn krachten meten in de 6e divisie en wist te winnen met 6-2 van L’Ammerzo 3 uit Ammerzoden.

 

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1:        https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-3001-2020-2021/

Team Dongen 2:        https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-4004-2020-2021/

Team Dongen 3:        https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-4004-2020-2021/

Team Dongen 4:        https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-6007-2020-2021/

 

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad).

Darts:

Darts in Dongen

Erwin van Riel wint 2e Van Leijsen-ranking

Inmiddels is in sportcafé 't Vaartje in Dongen-Vaart het bouwbedrijf Van Leijsenranking Dongen weer van start gegaan. Afgelopen weekend werd de tweede wedstrijd gegooid. Erwin wist Goof Verbunt te verslaan en pakte de titel. Goof werd tweede. Hierna volgeden Gert-Jan van Peer en Sander v.d. Wiel. De verliezerronde ging naar Alex van Ginneken.

Erwin van Riel en Frans Kemmeren sterksten

In het koppeltoernooi een enerverende strijd. Na de poulewedstrijden stondern drie teams gelijk. Een wedstrijd 301 met dubbel in en dubbel uit moest de beslissing brengen. Ton Kemmeren en Goof gooide als eerste een dubbel. Daarna volgden Erwin van Riel en nog later Gert-Jan van Peer en Sander v.d. Wiel. Erwin en Frans finishte als eersten en pakten de titel. En Erwin zelfs de dubbel. Daarna volgden Sander en Gert-Jan. Erwin had wel zijn dag, want ook de hoogste uitworp ging met 72 naar hem. Ook in deze wedstrijd waren er geen 180-ers. De volgende wedstrijd is op zaterdagavond 26 september.

ALLE SPORT IN DONGEN

ONS SPORT ARCHIEF  klik/tik

HET VERSLAG VAN JOUW SPORTCLUB IS WELKOM OP DEZE PAGINA 


info@dongenhomespot.nl  

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:

C. v.d. Nieuwenhuizen pakt winstIn sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg de winst op team Molenvliet uit Waalwijk. Verlies was er voor Toon Verbunt en Ad Faro. Dit verlies werd echter ruimschoots gecompenseerd door Embert Broekhoven en Willy v.d. Wiel. Embert speelde zijn partij in maar 40 beurten uit en Willy had zelfs maar 32 beurten nodig. Embert liet het prachtige gemiddelde van 0.475 voor zich noteren en Willy kwam zelfs uit op het sublieme moyenne van 0.843. Hierdoor werd met 35-28 gewonnen. Willy, Ad en Embert maakten allen een serie van vier. Team P.C. Kamp Scheeps-en Konstruktiewerken verloor in Oosterhout met 36-31 van team ’t Hartje. Winst was er voor Jan Smeekens en Leo Loonen. Mark Pijnenburg en Piet Kamp moesten verlies incasseren. Piet kreeg ook maar 33 beurten. Ook Mark kon het net niet bolwerken. Hij kwam aan de meet nog vier caramboles te kort. Jan speelde een degelijke partij en nam voldoende afstand om de winst binnen te slepen. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Leo speelde uitstekend. In maar 40 beurten was hij al bij de finish. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.452. Toch kwam zijn opponent slechts drie caramboles te kort.

Team P.C. Kamp thuis

Op vrijdagavond 25 september speelt team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. tegen team DKM uit Oosterhout. Team Kamp bestaat uit Mark Pijnenburg, Theo Laros, Leo Loonen, Jan Smeekens en Piet Kamp. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur. Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg speelt deze week uit.


Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:

B1: ’t Vaartje 1 pakt vole winst

In Kaatsheuvel wist team ’t Vaartje 1 de volle winst te pakken op team KTO. Ton Kemmeren hield de verdediging goed gesloten en zorgde er zo voor dat hij nipt de winst wist te pakken. Zijn tegenspeler behoefde ook nog maar één luttele carambole te maken. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vijf. Willy v.d. Wiel won met ruim verschil. Hij liet het fraaie moyenne van 0.744 voor zich noteren. Embert Broekhoven was de man van de wedstrijd. In maar 37 beurten was hij al bij de finish. Hij kwam uit op het schitterende moyenne van 0.729. Hij deed hiermmee niet veel onder voor het gemiddelde van zijn kopman.. Met drie winstpartijen op een rij is dit team de competitie uitstekend begonnen. Het staat nu op een prachtige tweede plaats.

B2: Royal Hedge pakt winst

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte team Royal Hedge de winst op team de Posterij uit Raamsdonksveer. Anton Smulders speelde precies 0.500 en dit was voldoende voor de winst. Invaller Piet Kamp verloor. Hij kreeg echter ook maar 33 beurten. Met het gemiddelde van 0.484 kan Piet zeker tevreden zijn. Embert Broekhoven excelleerde ook hier. In maar 27 beurten (!) had hij de 27 te maken caramboles binnen. Hij kwam uit op het fabuleuze gemiddelde van 1.000 precies. Hij maakte bovendien een prachtige serie van 6. Ook dit team won alle drie de gespeelde wedstrijden. Ook Frans Kemmeren maakte een serie van 6. Hij trad met zijn team ’t Vaartje 2 aan in Elshout tegen team ’t Oude Tramstation. Hij had maar 31 beurten nodig om de fish te bereiken. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.741. Bert v.d. Hooff kwam niet echt in zijn spel en moest verlies incasseren. Ook Theo Lars kwam op grote achterst and te staan. In de tweede fase van de partij knokte Theo zich helemaal terug. Het was echter net te laat. Hij kwam aan de meet slechts één carambole te kort. De eindstand werd 27-26. Op dinsdagavond 29 september speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team Het Groene Laken uit Sprang-Capelle. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.Walking Football Teamleden hebben hun schoenen inge”weid”.
Enthousiaste, gezellige start Walking Football 60+

Eindelijk, vandaag woensdag 09 september, is het zo ver. Maanden na de oprichting van het nieuwste team (jongste kunnen we het eigenlijk niet noemen, toch?) wordt de oefenhoek in beslag genomen door voeten die er al vele, vele kilometers op hebben zitten. Zij het niet allemaal in het schoeisel waarmee nu de grassprietjes worden platgetrapt.Na een korte (herhalings)uitleg door Jan van Gool, die in maart ook de info-avond verzorgde, wordt begonnen aan de warming-up. In wandeltempo het veld op en neer, met zijwaartse pas en kruispas, met hoog zwaaiende armen en zo meer, begint het serieus ergens op te lijken. Na de spieren warming-up word de traptechniek doorgenomen door elkaar overspeel ballen toe te schieten. Bij de een is dat wat nauwkeurige als bij de ander. Voor fanatisme en plezier doen ze bij elkaar niet onder.Bij een rondootje wordt het al wat serieuzer. Immers de bal onderscheppen zonder je pas te versnellen tot kleine sprint wanneer hij zo gericht wordt dat hij níet bij jou terecht komt, maar bij een ‘team’genoot, valt niet mee. Hardlopen, sprinten is bij Walking Football uit den boze.

HIER VERDER LEZEN

Start in 2019 Dongen

Ronde van Midden Brabant 2020

vanwege Corona Covid-19 uitgesteld

Piet Scheepers

Veel overleg met betreffende instanties heeft het bestuur van de Stichting Wielerbelang Dongen doen besluiten om de geplande 51e Ronde van Midden Brabant op 27 september niet door te laten gaan.,,Wij hopen in 2021 weer door de straten van Dongen te kunnen rijden,” was na afloop van de beslissing het commentaar vande voorzitter.Het was, en is nog steeds, een moeilijke tijd. Allerlei regels van hogerhand, die de gezondheid van onze landgenoten de hoogste prioriteit geven, hebben het bestuur doen besluiten de geplande Ronde van Midden Brabant op 27 september af te gelasten.Eerder was het besluit al gevallen om de Ronde van Dongen, het Omnium wedstrijd voor junioren, en de Dikke banden Race voor de schooljeugd uit te stellen tot 2021.


Meer informatie over het uitstellen bij:

voorzitter (Stefan Rosenbrand: Tel: 06-279 283 49),

of koersdirecteur (Martin van Steen: Tel: 06 526 636 78)Darts:

Wedstrijd bouwbedrijf Van Leijsen-ranking

Op zaterdagavond 26 september wordt al weer de derde wedstrijd in het kader van het bouwbedrijf Van Leijsen Dongen-ranking-toernooi gegooid. Het is een gezellig toernooi, waarbij de sportiviteit voorop staat. Mooi is dat ook de wat mindere darter kansen heeft, omdat de koppels steeds geloot worden. Er wordt gestart met het koppeltoernooi. Daarna volgt het singletoernooi. Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro per spelsoort. Er zijn naast punten voor de ranking ook mooie dagprijzen te verdienen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart begint om 20.00 uur.

Eindstand 5-0 had vele malen hoger uit kunnen vallen ; Dongen 023 dolt met Kozakken Boys

Piet Scheepers


De begeleiding van Dongen 023 was afgelopen zaterdag zeer tevreden over het behaalde resultaat tegen de 023 uit Werkendam, Kozakken Boys. ,,Er waren mooie aanvallen en evenzo mooie doelpunten. Jullie hebben net voor rust de wedstrijd in vijf minuten beslist door twee keer te scoren. Nu ga je met een 3-0 voorsprong de kleedkamer in. Gebeurt dat niet en blijft het 1-0, dan weet je niet hoe onze tegenstander de kleedkamer uitkomt. Het enige verwijt dat ik jullie kan geven, is dat je de laatste minuten veel kansen weggeeft,” was het commentaar van trainer/coach Lars Jansens richting de groep. Zijn team doet het niet slecht. Drie wedstrijden en 7 punten, met een doelsaldo waar je je vingers bij aflikt: 10-2.


Het was vanaf de kant genieten. De basis was op drie plaatsen gewisseld in vergelijking met vorige wedstrijd. Burak Erbek, terug van een blessure, begon op linksbuiten. In de spits stond de beweeglijke Sel Bastmeijer met naast hem op rechts Raphael Narty. Drie gevaarlijke klanten die het gaande de wedstrijd Kozakken Boys knap lastig maakten. Ook al door het wisselen van vleugels. Het middenveld met Floris van Dongen als breker met naast hem Rijk Siemerink die alles voetballend oplost, maar ook het vuile werk niet schroomt. Zet daarbij de altijd hardwerkende spelbepaler en aanvoerder Bas Jansens, dan staat daar een zestal spelers die voor veel gevaar kunnen zorgen rondom de zestien van de tegenstander. Achterin staat het prima met een boomlang centrum, Gijs Timmermans en Freek Dingemans, gesteund door de opkomende gretige vleugelverdedigers Timo Schipper en Gijs van Tilburg. Op de bank de wissels die, zonder dat aan sterkte wordt ingeboet, prima inzetbaar zijn.


De eerste tien minuten waren de bezoekers een tweetal keren gevaarlijk. Raylicho Babel wurmde zich door de Dongenverdediging en kwam alleen voor doelman Sandro van Kuijck. Zijn inzet ging huizenhoog over. Kort daarna een vrije trap voor Kozakken Boys. Dit slap schot was een prooi voor de Dongendoelman. Hierna was het over en uit en was Dongen de toonaangevende ploeg. Dongen was meer een team, hetgeen duidelijk merkbaar was in de prima aanvallen. Spelers vonden elkaar blindelings en daar waar nodig werd met lange passes de verdediging van de tegenstander het bos in gestuurd. Zo kreeg Dongen vijf minuten voor tijd legio kansen om de score ver op te voeren. De 2-0 van Sel Bastmeijer was er eentje uit het boekje, evenals de 3-0 van Floris van Dongen. Met slechts 3-0 zocht Dongen de kleedkamer op, waar het misschien 7-0 had kunnen zijn!

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Het publiek moest lang op de volgende treffers wachten. Dongen miste kansjes en werd ook wat nonchalanter. Dit leidde tot slordig balverlies en zelfs momenten dat de spelers elkaar in de weg liepen. Communiceren en elkaar coachen maakt Dongen nog sterker. In de 70e minuut rommelde Rijk Siemerink binnen de zestien van Kozakken Boys, speelde de bal in de voeten van de doorstartende Bas Jansens die invaller Timo van der Schans de mogelijkheid gaf de 4-0 binnen te schieten. Vijf minuten later rondde Gijs Timmermans een voorzet van invaller Luc Braams prima af. De 5-0 prijkte op het scorebord. Dongen liet de touwtjes vieren waardoor Kozakken Boys de mogelijkheden kreeg om de hatelijk 0 van het scorebord te poetsen. Dit gebeurde niet.

Het was duidelijk dat hier twee verschillende teams aan het voetballen waren. Dongen speelt al enkele jaren samen, terwijl Kozakken Boys vele individualisten in het veld heeft staan die nog aan elkaar moeten wennen. Komende zaterdag om 15.30 uur in en tegen Venray 023.


Derby tegen de vrienden van v.v. Dongen
Het begin van de wedstrijd was, om onduidelijke reden, even wennen voor de jongens van DVVC. Ze gingen stroef van start. v.v. Dongen was duidelijk de bovenliggende partij. Na een minuut of 5 herpakte DVVC zich en ging het spel bij beide partijen lopen.Al aardig snel viel het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Een goede aanvalsactie en een spits die zijn hoofd koel houdt en het met een fraaie kopbal afmaakt. De drive en het ritme zit erin en de GroenWitte gaan goed terwijl Dongen het even kwijt is. Ze krijgen in korte tijd de 2-0 en 3-0 om de oren, één is wederom een welgemikte kopbal.Toch had de keeper van de thuisploeg ook het een en ander te doen in de eerste helft. Een paar mooie reddingen komen op zijn conto. Een bal die hoog over wordt getikt, en een sprong vanuit zijn tenen om de bal juist te kunnen raken en een furieuze stompknal, zorgen ervoor dat v.v. Dongen, nog niet, lang zij komt.Uitgekiende schoten die het toch niet redden veroorzaken vaak wat frustraties en dat was in deze niet anders. Er werd luidkeels gemopperd en gescholden op elkaar. Ook werd het spel daardoor nog wat steviger, feller en fysieker. De thuisploeg liet zich daar in meeslepen en creëerden zo onbedoeld zelf kansen voor de gasten. Een mooi uitgespeelde actie leidde, vlak voor rust, tot een tegengoal: 3-1.
HIER VERDER LEZEN

Plezierige Athletic Champs wedstrijd

18 super enthousiaste a, b, c en mini pupillen van Atledo stonden zaterdagmorgen te springen om aan hun eerste wedstrijd sinds maart 2020, bij AV Sprint in Breda mee te doen.

Atledo Dongen

Een beetje anders was het wel, omdat in verband met de coronamaatregelen er per team maar twee ouders bij de wedstrijd mochten zijn.Het zonnetje brak door en de gezichten van de atleetjes begonnen te stralen. Na de teamestafettes stond er voor de a pupillen discusslingeren, verspringen, vortexwerpen, 60 m sprint, 60m horden en een 6 minuten duurloop op het programma. De zes kanjers wisten maar liefst 32 persoonlijke records af te tekenen.De mini/c en b pupillen deden in twee gemixte teams mee aan de onderdelen vortexwerpen, pendelestafette, medicienbalstoten, hoogspringen, verspringen en 4 minuten duurloop. De twaalf atleetjes wisten maar liefst 48 persoonlijke records te halen.

Maar het allerbelangrijkste was dat we met heel veel plezier met elkaar een ochtend hebben kunnen sporten.Deelnemers: Siem van Riel, Lucas Kam, Radek Ozga, Goof Schoormans, Ramon Derks, Ties Versluis, Jelle Jansen, Teun van der Kaaij, Robin en Tim van Riel, Lila Ozga, Tijn Brants, Mees van Riel, Lizzy en Lola Vlasman, Kate en Ruari Crowley en Anna Derks.