SPORT

 

 

 

 

 

 

Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

De internetkrant van Dongen

is er voor alle Dongenaren

 

 

Wandelvoetbal, iets voor u?

 

Wandelvoetbal voor senioren groeit sterk en staat nog meer in de belangstelling na de deelname van Nederland aan het WK. Ook oud prominente voetballers komen steeds meer in actie om wandelvoetbal te stimuleren. Afgelopen november heeft vv Dongen twee inloop sessies georganiseerd. Er was belangstelling, maar voor een opstart te weinig. Het lijkt alsof mensen wanneer je ze aanspreekt in Dongen, er voorzichtigheid is om direct enthousiast te zijn. Een beetje afwachtend, “laat anderen eerst maar dan ga ik wel kijken en sluit later aan.” Dat is jammer, want wandelvoetbal heeft zeker ook in Dongen potentie! Waalwijk en Breda zijn niet ver weg en daar wordt inmiddels actief en enthousiast wandelvoetbal gespeeld. Kijk eens op Facebook of Google eens wat en merk wat een enthousiaste beelden je ziet. VV Dongen wil het opstarten van wandelvoetbal  een nieuwe kans geven. Zeker na alle krant- en sociale media aandacht de afgelopen tijd. We hebben een twintigtal enthousiaste senioren nodig om serieus te gaan ballen. Aanmelden kan bij Cees van Rijn bij voorkeur per mail, ceesvanrijn53@gmail.com Het zou helemaal prettig zijn als je aangeeft of je wilt meehelpen in welke vorm dan ook bij het opstarten. Met een paar enthousiaste “ouderen” kan je iets organiseren en heeft het een serieuze kans van slagen. Van wandelvoetbal wordt je fitter en het is nog eens gezellig ook. Actieve tijds- besteding voor senioren is de toekomst. En nu nog zeker, leuk, centraal in Dongen.

Benjamins JO6 van DVVC’s eerste wedstrijdervaring

Een Pinksterweekend

..........om nooit te vergeten....

Afgelopen Pinksterweekend speelde de trotse toekomst van DVVC, de Benjamins JO6, hun eerste ‘officiële’ wedstrijden op een heus toernooi (bij Seolto). Ze vertrokken vol enthousiasme en gingen fanatiek aan de slag. Ze beleefden veel plezier en deden het goed. In elke wedstrijd werd gescoord. Hoe mooi is dat? Het team keerde een mooie ervaring rijker, en supertrots met een pracht van een beker, huiswaarts. Goed gedaan jongens en meisjes.  Nog een paar weken heerlijk trainen met de leukste trainer, en de liefste trainster, (volgens de kids) van DVVC (“opa” Jan en Kristel Deijkers) en dan vol vertrouwen het volgend seizoen in waar meer wedstrijden op het programma zullen staan.Alvast een mooie zomer gewenst allemaal.

Handbalvereniging Dongen na bekerwinst DS 2 nu ook een regiokampioen en promotiewedstrijden voor HS 1

 

DS HV Dongen kampioen regio-veteranencompetitie

trainer Rembrandt Lautenslager

Afgelopen woensdagavond zijn de recreanten DS van de handbalvereniging Dongen kampioen geworden een regionale onderlinge competitie. In Drunen werd tegenstander Avanti met een ruime 22-2 overwinning aan de zegekar gehangen. Dit is niet de enige ruime overwinning van dit team van oude gedienden. Met een voormalige eredivisie keepster in het doel was het voor Dongen iedere wedstrijd alleen maar denken aan aanvallen en hoeveel gaan we er vandaag scoren.

De heren senioren 1 van HV Dongen kregen een onverwachte uitnodiging van het Nederlands Handbal Verbond om zondag 27 mei promotiewedstrijden te gaan spelen in Houten. Het wordt een driekamp, dus twee wedstrijden. Tegen een combinatie van Delta Sport/EMM (Zierikzee/Middelburg) en HVC uit het Drentse Bargercompascuum. Dit laatste team speelt in de regio Emmen, waar handbal op eredivisie en BENE-Liga niveau wordt gespeeld door resp. E&O Emmen en JMS/Hurry

HIER VERDER LEZEN : Heren Senioren HV Dongen gaan voor promotie naar de Landelijke 2de Divisie . Een verslag van Piet Scheepers

 

 

 

DVVC organisator

Gouden jubileum veteranencompetitie.

 

pers collage

Voetbalveteranen zijn gepokt en gemazzeld in het voetbalspelletje. Na 50jaar kennen ze ook alle ins&outs van het organiseren van hun eigen veteranencompetitie. (Er komt geen KNVBcommissie aan te pas). Dat het organiseren van een eigen jubileumfeestje ook een koud kunstje is bleek afgelopen zaterdag 19mei.Elk jaar organiseert 1 van de deelnemende veteranenteams de competitie. Dit speciale gouden jubileumjaar viel die eer te beurt aan het DVVC-team dat zelf zijn 10jarige jubileum vierde.Negen teams (Molenschot-Neo’25-Olympia’60-ONI-OVV-TSC-SSC-vv Dongen & DVVC) gaven acte de presence om dit feest mee te kunnen vieren.Rond 13.30 u. heette de voorzitster van DVVC, Carla van Delft, de teams op Sportpark Dongekant van harte welkom met een speciaal warm dank je wel voor de initiatiefnemer die 50jaar geleden de aanzet voor de competitie gaf: Jan (Jozef) Oomens.Door het bestuur van DVVC werden de teams getrakteerd op koffie met gebak voordat ze aan de het sportieve evenement gingen beginnen.

HIER VERDER LEZEN

 

 

 

Lichte tour amazone Bianca Voermans tweede in de Prix de St George

persfoto

Afgelopen weekend heeft Bianca Voermans van PSV De Edele Hoefjes na een hele periode weer een paard gestart in de Lichte Tour in de Prix de St George. Tijdens een wedstrijd voor de subtop in Velddriel wist Bianca deze stoere Duitse hengst genaamd Prince heel mooi aan de jury te laten zien. Bianca vertelt trots dat Prince mooie pirouettes en galopseries liet zien. Ze had zich geen mooiere wedstrijdcomeback kunnen wensen. Van de twintig deelnemers behaalde ze een mooie tweede plaats. Een knappe prestatie van deze combinatie. We gaan vast nog meer van hen horen!Ook Babette Bleeker en haar zusje Janneke Bleeker van PSV De Edele Hoefjes hadden een goed wedstrijdweekend. Babette reed met haar pony Chabalito B in de klasse E-M2. Ze reed twee proeven waarbij ze bij de eerste proef tweede werd met een winstpunt en de tweede proef eerste met twee winstpunten. Een ontzettend knappe prestatie van deze combinatie!Janneke Bleeker reed met paar pony Haston be Happy in de klasse D-M1. Janneke wist Haston be Happy in de eerste proef naar een eerste plaats met twee winstpunten te rijden. De tweede proef werd Haston be Happy heel ondeugend maar kon Janneke hem toch nog blijven rijden waardoor ze nog een tweede plaats en een winstpunt wist te bemachtigen. Wederom een knappe prestatie!

 

 

 

 

MO15 DVVC blij met hoodies van Ipcon

 

Zaterdagmorgen 12 mei kwamen de meisjes van de MO15-1 in mooie zwarte hoodies bij DVVC aan, gesponsord door Mark Baeten van Ipcon.Mark Baeten is een van de ondernemende experts bij Ipcon. Ipcon is een innovatief bureau dat de expertise levert voor complexe projecten binnen de infrastructuur, bouw en energie.Als dank voor de sponsoring kreeg Mark Baeten uit handen van de jeugdvoorzitter van DVVC een fles overhandigd en voor zijn vrouw was er een boeket bloemen.Uniform gekleed vertrokken de meisjes naar SV Capelle. Of het aan de hoodies lag of niet maar met 3 punten, 0-9 overwinning gingen ze huiswaarts.Gefeliciteerd meiden en veel plezier met de mooie hoodies.Mark Baeten hartelijk dank voor de sponsoring.

 

Tekst: Neletta de Jong

Foto's: Jacco Raaymakers. ( klik of tik voor vergroting)

 

Brabantse Kluistrail! Ruim 20 km lopen door het prachtige gebied “De Biezen”

Ben Barendse

Het is zaterdag 19 mei even voor 12.00u en we zijn te gast bij Herberg “De Brabantse Kluis.” Een oud klooster waar de binnenplaats is omgetoverd tot een mooi terras. Zeker een aanrader als je nog een keer gaat fietsen in de Peel.

Vandaag vertegenwoordigen alleen Matthieu Verlinde en ondergetekende het blauw van Atledo. Sowieso geen trail met heel veel deelnemers. Dit maakt dat de sfeer lekker ontspannen is.De start vindt plaats in de mooie kloostertuin. Ondanks dat er nog steeds nonnen wonen weet ik niet of de nonnen de tuin nog zelf onderhouden maar de tuin is werkelijk schitterend. De tuin verlaten we en lopen door een veld met hoog gras en prachtig weidegezicht. Niet de laatste keer vandaag. Het gras gaat over in een kronkelig bospaadje. Vier kilometer draaien en keren. We passeren verschillende houten brugjes die soms kraken onder mijn voeten. Hierna lopen we door prachtige weidevelden met gras dat reikt tot onze knieën. We spotten verschillende roofvogels en wilde ganzen. Matthieu en ik hebben geen haast, praten en genieten. Deze trail gaat door het prachtige natuurgebied “De Biezen”. Dit gebied staat bekend om de verschillende beekjes die rustig door het landschap meanderen. De beekjes lijken onze stappen te volgen. Na tien kilometer komen we in een wat dichter bos waar de resten van de januari storm nog steeds zichtbaar zijn. We klimmen en klauteren over de verschillende omgevallen bomen en takken die het pad regelmatig camoufleren.

Na 15 km snijdt een beek ons de pas af. We kunnen deze alleen bedwingen om door het water te gaan wat weer wel leuke foto’s oplevert.De laatste kilometers zijn zwaar. De benen voelen moe aan zeker omdat we door een akker met net geplante mais worden geleid. Matthieu gebruikt deze trail als voorbereiding voor zijn Alpentocht die hij 22 september gaat lopen voor ClinicClowns . Op deze dag gaat hij de Mont Ventoux oplopen om zo geld op te halen voor deze organisatie. Hij realiseert zich dat hij nog heel wat trainingskilometers moet gaan lopen.Gezamenlijk finishen wij, moe maar voldaan hebben wij genoten van een prachtige trail door een heel mooi stukje Nederland.

 

 

 

 

SINGLE WINST VOOR RALPH WETZELS

PIM VAN BIJNEN EN WESLEY BOUR PAKKEN WINST BIJ DE KOPPELS

 

persfoto

 

 

Maandag 20 mei, 2e pinksterdag, werd er weer toernooi verspeeld voor de open ranking in Café De Valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het single toernooi werd verspeeld volgens het k.o. systeem, de koppels in poules, beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Door winst op Rowdy Schoremans en Tim Kaiser werden Carlo van Cleef en William Leijten finalisten.In de andere halve finale wonnen Pim van Bijnen en Wesley Bour van Eddy Rayer en Ralph Wetzels.In een spannende finale wonnen Wesley en Pim met 4-3.20 .Mark Bakx en Jurgen Evers wonnen de finale in de verliezersronde met 3-0 van Caroline Timmermans en Theo Lambregts.20 mei verliezers koppels. De hoogste uitworp ging naar William Leijten met 146.Pim van Bijnen had een 120 uitworp en Carlo van Cleef 117.Hierna gingen de singles van start.Ralph Wetzels ging naar de finale door winst op Jeffrey Siemons, Pim van Bijnen, Corné van Mastrigt en William

HIER VERDER LEZEN : verslag en aankondiging

Verslagen:Darts:

Roland de Jong wint Van Leijsen-ranking

persfoto

In sportcafé 't Vaartje was de winst in het bouwbedrijf Van Leijsen Klein-Dongen rankingtoernooi deze keer voor Roland de Jong. In de finale was hij te sterk voor Goof Verbunt. Het werd 4-0. In de halve finale won Goof van Wesley Goossens, terwijl Roland won van Erwin van Riel. Beide darters wonnen met 3-0. In de verliezerronde ging de titel naar Frans Kemmeren. Hij was met 3-0 te sterk voor Sander v.d. Wiel.

Roland de Jong en Sander v.d. Wiel winnen

In het koppeltoernooi ging de winst naar Roland de Jong en Sander v.d. Wiel. Zij versloegen Gert-Jan van Peer en Frans Kemmeren, die tweede werden. Hierna volgden Goof Verbunt en Wilma Kemmeren en Wesley Goossens en Ton Kemmeren. De hoogste uitworp ging met 106 naar Erwin van Riel. Roland de Jong liet nog een 180-er noteren. De volgende wedstrijd is op zaterdagavond 2 juni.

 

WBDF-competitie:‘t Vaartje verliest

In Raamsdonk verloor dartsteam ’t Vaartje met 6-3 van team Hanos. Na de singles was de stand al 3-1. Alleen Hans de Jong wist zijn partij in winst om te zetten. Verlies was er voor Ruud Kollenburg, Patty v.d. Wiel en Ton Kemmeren. Ook de eerste koppelwedstrijd werd nog in winst omgezet. Daarna werden er echter weer drie verloren. De teamronde werd echter wel binnen gesleept. Hans de Jong liet nog een 180-er noteren. Door dit resultaat staat team ’t Vaartje op een gedeelde tweede plaats. Het heeft zeven punten voorsprong op de nummer 4.

 

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK | JOS MICHIELSEN WINNAAR VAN DE SUPERFINALE.

persfoto

Dit seizoen vond voor de 43e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats in café de valk.Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door B.V. De Valk en de bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B.In het toernooi speelden 86 biljarters die waren onderverdeeld in 6 klassen.Verleden week speelden de 6 super kampioenen om een leuke prijzenpot.Hiervoor waren uitgenodigd de kampioenen Rob Houtepen (1e, ), Ad Siemons (2e), Hanny Hultermans (3e) Just Zonneveld (4e), Jos Michielsen (5e) en Jeannette Zonneveld (6e)Onder zeer deskundige arbitrage van Arnold Willemsen en Toon van Spaandonk namen de wedstrijden een aanvang.In de 1e partij streden clubgenoten van b.v. de valk Jeannette Zonneveld (10 car) en Just Zonneveld (20 car) tegen elkaar, Jeannette toonde geen genade met manlief Just en won in 10 beurten.Ad Siemons (30 car) van b.v. excelsior en Jos Michielsen (15 car) van b.v. a.l.m. speelden vervolgens tegen elkaar, Jos won in slechts 15 beurten.Clubgenoten Hanny Hultermans (25 car) en Rob Houtepen (40 car) actief voor b.v. de valk troffen vervolgens elkaar, in 13 beurten met een slotserie van 9 won Hanny.In weer een prima partij speelde Jos zijn 2e wedstrijd uit in 15 beurten tegen

HIER VERDER LEZEN

 

 

Jeu de Boules DVE:

Pinkstertoernooi De Vaart Erin

Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje wordt door gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) op maandagmiddag 21 mei het Pinkstertoernooi gehouden. In dit toernooi zijn er weer dubbele punten te verdienen voor de ranking. Het betreft een koppellotingtoernooi, waarbij de koppels gericht geloot worden. Door de gerichte loting ontstaan er steeds min of meer gelijkwaardige koppels. Bovendien kan de vereniging nu beschikken over liefst zeven banen. Dit garandeert een soepel verloop van de wedstrijden. De vereniging kent geen contributie. Wel wordt er per wedstrijd een inschrijfgeld gevraagd van € 2,50 per persoon. Aanmelden voor het toernooi kan bij Hanny en Ton Kemmeren (tel:0162-312275 of email vaartje@home.nl). Ook kun je daar terecht voor informatie. Aanmelden tot 13.15 uur, waarna de loting wordt gehouden, zodat de wedstrijden om 13.30 uur kunnen beginnen.

 

persfoto

 

Dorpentoernooi De Vaart Erin:

DVE wint eerste wedstrijd

Op de banen van gezelligheids- Jeu de Boules-vereniging “De Vaart Erin” bij sportcafé ’t Vaartje werd de eerste wedstrijd gegooid in de dorpencompetitie. Aan het dorpentoernooi doen teams mee uit Raamsdonksveer, Terheijden, Reeshof, Bavel, Rijen, Oosteind en Waspik. Dongen is vertegenwoordigd door DVE uit Dongen-Vaart. De eerste wedstrijd werd aangetreden tegen ’t Veer uit Raamsdonksveer. In de eerte ronde was er winst voor Stijn Kennekens en Frans Grootswagers. Het werd 13-4. Ook Wil Brekelmans en Ton Kemmeren pakten de winst met maar liefst 13-0. Monette Couleau en Anton Huijbregts kwamen goed terug vn een achterstand, maar verloren met 13-10. In de tweede ronde Opnieuw een 13-4 winst voor Stijn en Frans. . Wil en Ton wonnen met 13-5. Monette en Anton moesten opnieuw verlies incasseren. Dit keer werd het 6-13. In de laatste ronde revancheerden zij zich uitstekend met een mooie 13-5 winst. Ook Ton en Wil wonnen met dezelfde cijfers. Frans en Stijn hadden meer moeite maar wonnen wel met 13-10. Hierdoor werd in totaal met 7-2 gewonnen. Door dit resultaat is team DVE de eerste lijstaanvoerder. Ook Rijen heeft 7 punten maar heeft minder partijpunten. Hierna volgen de Reeshof met 6 en Oosteind met 5 punten.

 

 

Verslagen

Biljartsport: driebanden-klein ‘t Vaartje:

25 mei finale Autobedrijf Scheerders-dbt

Aanstaande vrijdagavond 20 mei wordt de finale gespeeld van het prestigieuze autobedrijf Scheerders-driebandentoernooi voor de kleine tafel. Dit is de afsluiting van een gezellig en sportief toernooi. De organisatie ziet tot haar vreugde dat de laatste jaren het aantal deelnemers weer aan het toenemen is. In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart plaatsten Ton van Oijen, Njiep Tran, Tiziano de Jonge en Frans Spijkers (allen Tilburg)zich voor deze finale. De Dongense eer wordt hoog gehouden door Henk IJpelaar uit ’s Gravenmoer. De finale in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur. Rond 10.30 uur wordt de ontknoping verwacht. De hoogste serie staat op naam van Piet Kamp uit Raamsdonk met een fraaie serie van zeven en een percentage van 78%.

 

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:

Winst team Hazenberg

In Waalwijk pakte team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen een fraaie met 26-29 overwinning op team BSV 2. In de eerste partij ging Frans Kemmeren goed van start. Hij zette een prima partij neer. Hij was al na 39 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.538. Dit was het beste gemiddelde van de avond. In de tweede partij keek Theo Laros tegen een flinke achterstand aan. Hij wist het gat echter steeds kleiner te maken om in de slotfase toe te slaan. Kopman Leo Loonen zag zijn opponent uitstekend van start gaan. Daarna staakte de productie echter, wat Leo de gelegenheid gaf om steeds dichterbij te komen. Hij maakte onder meer een mooie serie van vijf. Aan de meet kwam hij echter nog één luttele carambole te kort.

Nipt verlies Café ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje verloor team Café ’t Vaartje met 26-27 van team DKM uit Oosterhout. De enige wintpartij kwam op naam van Piet Vissers. Piet behield de gehele wedstrijd controe en speelde het bekwaam uit. Patrick Schrijver kwam slechts één luttele carambole te kort en moet dus nipt verlies incasseren. Hij maakte nog wel een serie van vier. Willy v.d. Wiel kreeg maar 44 beurten en moest eveneens verlies incasseren.

Verlies Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken

In sportcafé ’t Vaartje verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 24-28 van team BSV 1uit Waalwijk. De enige winstpartij kwam op naam van reserve Leo Loonen. Leo speelde een prima partij en was al na 45 beurten bij de finish. Hij maakte onder meer een fraaie serie van vier. Kopman Embert Broekhoven kwm niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 41 beurten. Jan Ligtenberg kreeg zelfs maar 36 beurten. Hij kwam aan de meet nog vijf caramboles te kort

 

Aankondigingen

Districtscompetitie driebanden-klein:

Thuiswedstrijd café ‘t Vaartje

Op dinsdagavond 29 mei speelt team ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het speelt dan tegen team Cortini uit Oosterhout. Het betreft een wedstrijd in de competitie van het district Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-klein. Team sportcafé ’t Vaartje bestaat uit Bart de Wijs, Willy v.d. Wiel, Piet Vissers, Carlo van Dongen en Patrick Schrijver. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.